- 8 Ocak 2015
- 6.075
- 19.079
- 448
- Konu Sahibi bubendegilim
-
bizim ev sahibi olarak boyle bir surecimiz oldu bu arada ondan cok yazdim sanirim .karsi taraf hic odemiyordu gaza gelmis hic odemicem cikmicam da vs diyordu .tum kiralar mahkeme avukat masrafi falan fazla fazla odedi .bizimki bariz kotu niyetliydi ama sizin davada kanun ortada sanki .bosuna kurek cekmek gibi geliyor bizi de bilgilendirirsiniz .avukatlarin neye dayandirdigini merak ettim2 avukata danıştık desem. Bu avukat eşimin yıllardır tanıdığı. Bakalım neler olacak. Bekleyip görücez
Çok saçma değil mi geçmiş yıllarda zam yapmadım şimdi canım istedi yapmadigim zamları istiyorum demekkonu sahibi bu 15 bin gecmis yillarda yapilmayan zamlar icin mi ? yani eger oyleyse zaten boyle bir hakki var cunku bosuna ugrasiyorsunuz gibi oluyor
etik mi derseniz degil savunmuyorum adami asla ama adamin boyle bir hakki varmis sonucta. adam hakkini kullanirken niye mahkemede kaybetsin ki ? yukarida bir arkadas yazmis avukatimiz boyle dedi diye mesela .Çok saçma değil mi geçmiş yıllarda zam yapmadım şimdi canım istedi yapmadigim zamları istiyorum demek
Kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış diye boşa dememisleretik mi derseniz degil savunmuyorum adami asla ama adamin boyle bir hakki varmis sonucta. adam hakkini kullanirken niye mahkemede kaybetsin ki ? yukarida bir arkadas yazmis avukatimiz boyle dedi diye mesela .
Bir de ufak bir şeyler yazmak istedim.
Ben olayı anlatırken biraz fazla detay vermiş olabilirim hatta gereksiz bile (!) olmuş olabilir. Burada benim de çok saçma hatta gerçekten hiç hoşuma gitmeyen konular olabiliyor. Genelde hoşuma gitmeyene yazmam ya da kendimce yazarım.
Beni kimse sevmek zorunda , beğenmek zorunda değil. Hayatımda hiç bir zaman ağlak birisi olmadım. Her zaman kendimi yükseltmeyi bildim. İcra geldi ügüügüg diye ağlayamadım o yüzden , kusura bakmayın.
Bende böyle bir rengim. İster kabul edin , ister etmeyin np
Konumda kimsenin kavga edip , banlanmasını istemiyorum.
Valla kiracıyla başımız dertte olduğu için bu konuları iyi öğrendim. Geciktirdiğiniz aylarda ihtar çekti mi ev sahibi? İlla ihtar çekmeliymiş. Çekmezse aranızda anlaşmışsınız sayılabilirmiş. Yani 2 kez kirayı geciktirirseniz 2 ihtarla dava açıp çıkartabilir. İhtar çekmediyse çıkartamayabilir. Bundan sonra sakın geciktirmeyin.
15.000 neyin parası anlamadım. Ama o da şöyle bir şey olabilir. Biz de hiç zam yapmadık 5 yıldır kiracıya çünkü onu bile ödeyemiyordueğer ev sahibiniz 5 yıl kirayı artırmadıysa ve siz de artırmadık deyip tamam diye yazılı cevap almadıysanız son 5 yılın tüfemiymiş neymiş ona göre oranda her yıl zam yapmış gibi hesaplayıp eski parayı sizden isteyip bir de yeni kirayı artık 5 yılın faizi haline gelmiş kirayı isteyebilirmiş. Bize de avukat söyledi ama derdimiz evimizden defolup gitmesi (bir gün bile zamanında kirayı ödemediği gibi 3-4 kira içeride).
Onun dışında 5 yıldır oturuyorsanız yine bilirkişi tarafından konumunuzda benzer kiraları inceleyip mahkeme tarafından yeni kiranız belirlenebiliyor.
Çok kolay gelsin.
ama işte bu da ev sahibinin sorunu değil ki adam hayrat değil sonuçta.Ama benim elimde olan bir sebep değildi ki. Pandemiden önce gününden evvel yatırıyorduk. Pandemi olunca iş yerlerimiz kapandı ve benim gelirim olan yerde sorun yaşadı
Yıllık zammı belirlersin o yil onun üzerinden ödemeni alırsın yıllar geçmiş üstünden zam yapmamistim şimdi canım zam yapmak istedi deyip geçmiş zamandan para almak çok vicdansizca geliyoraskrhpozitif ben de arkadas yazinca baktim ilginc valla hayir o ay kirayi eksik yatirdiysam zam yapmadiysak o ay ara yani
Enflasyon oranını alabiliyor o zamanValla kiracıyla başımız dertte olduğu için bu konuları iyi öğrendim. Geciktirdiğiniz aylarda ihtar çekti mi ev sahibi? İlla ihtar çekmeliymiş. Çekmezse aranızda anlaşmışsınız sayılabilirmiş. Yani 2 kez kirayı geciktirirseniz 2 ihtarla dava açıp çıkartabilir. İhtar çekmediyse çıkartamayabilir. Bundan sonra sakın geciktirmeyin.
15.000 neyin parası anlamadım. Ama o da şöyle bir şey olabilir. Biz de hiç zam yapmadık 5 yıldır kiracıya çünkü onu bile ödeyemiyordueğer ev sahibiniz 5 yıl kirayı artırmadıysa ve siz de artırmadık deyip tamam diye yazılı cevap almadıysanız son 5 yılın tüfemiymiş neymiş ona göre oranda her yıl zam yapmış gibi hesaplayıp eski parayı sizden isteyip bir de yeni kirayı artık 5 yılın faizi haline gelmiş kirayı isteyebilirmiş. Bize de avukat söyledi ama derdimiz evimizden defolup gitmesi (bir gün bile zamanında kirayı ödemediği gibi 3-4 kira içeride).
Onun dışında 5 yıldır oturuyorsanız yine bilirkişi tarafından konumunuzda benzer kiraları inceleyip mahkeme tarafından yeni kiranız belirlenebiliyor.
Çok kolay gelsin.
Asla canımHanımefendi kimliğinden çıkma kızzzz
Gecenin en güzel mesajıbubendegilim inşallah en yakin zamanda kendi evinizin sahibi olursunuz
Yok hayır arttırdık. Ama bu işler iyice kötü olunca eşim atamış konuşmuş. Zamı biraz ertelesek olur mu gibisinden. Hiç bir şey dememiş. Hatta onun üzerine biz kendimiz zamlı yollamaya başladık.konu sahıbı oturdugunuz gunden bu gune hıc mı zam yapılmadı da ev sahıbı hepsını toptan ıstıyormus ? oyle yorum okudum bu dogru mu?
kıra sozlesmesınde belırlı oranda zam yapılacagı zaten yazar kanunen bır zam vardır sızde kırayı oderken otomatık odersınız normalde boyledır ılk gun gırdıgınızle aynı mıktar kırada oturmuyorsunuz degıl mı
Ayni dertten muzdaribim. 5 aylik kiraci 3unu de gec odedi. Ben artik cikmasini istiyorum. İhtarsiz cok mu uzar surec? İhtarla hemen cikartilabiliyor mu?Valla kiracıyla başımız dertte olduğu için bu konuları iyi öğrendim. Geciktirdiğiniz aylarda ihtar çekti mi ev sahibi? İlla ihtar çekmeliymiş. Çekmezse aranızda anlaşmışsınız sayılabilirmiş. Yani 2 kez kirayı geciktirirseniz 2 ihtarla dava açıp çıkartabilir. İhtar çekmediyse çıkartamayabilir. Bundan sonra sakın geciktirmeyin.
Çok kolay gelsin.
Ben anlamadim.hic eksik kiraiz yok mu?yoksa 1.5 yil salgindan dolayı kira odeyemediniz mi?kira eksiginiz yoksa nasil 15000 istiyor?Hayır hiç eksil kiramız yok.
2-3 sefer oldu ama sadece 2/3 gün geciktirdim. Elimizde olsa zaten ben erkenden yatırıyordum kirayı. Şu an öyle bir sorunumuz kalmadı. Gününde hemen yatırıyorum kirayı.
1,5 yıl ödemesek , o demeden ben çıkarımBen anlamadim.hic eksik kiraiz yok mu?yoksa 1.5 yil salgindan dolayı kira odeyemediniz mi?kira eksiginiz yoksa nasil 15000 istiyor?
Eşim asla konuşmayacağım , çünkü ben onla çok konuştum ve hiç bir zaman ters bir şey söylemedi diyor. İcraya verirken bile hiç bir şey demedi.Acaba karşılıklı bir daha mı konuşmayı deneseniz. Belki şikayetini geri alır ve icra düşer. Uzlaşma yoluna gitseniz daha iyi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?