- 16 Eylül 2014
- 77
- 71
- 23
- 36
- Konu Sahibi YalnizlikPaylasilmazmis
-
Arkadaşlar daha önce de eşimin ailesiyle olan problemlerimi anlamıştım, onlar muhafazakâr bir aile olduklarından beni baştan beri istemediler ama biz yine de bir türlü evlendik.. Onların meğerse eşim için düşündüğü başka bir kız varmış, kız türkiyede yaşıyormuş ve kendi tanıdıklarının kızıymış. Bunu ben o zamanlar bilmiyordum. Biz yurt dışında yaşıyoruz, eşimin de türkiyedeki kuzeninin düğünü varmış, çalışmam gerektiğinden ben gitmedim, eşim annesi ve kardeşleriyle gitti. İşte bunlar gitti 1 hafta kalıp döndüler,ama türkiyedeyken görümcem gittikleri bir kafede kendini eşimi ve tanımadığım bir kadını etiketlemiş. İlk başta önemsemedim ama sonradan eve döndüklerinde görümcem ve eşi bize misafirliğe geldiler ben de mutfakta yiyecek hazırlıyordum, tam salona hazırladıklarımı götürürken normalinden sessiz konuştuklarının farkına varıp kapının orada dinledim, görümcem "yaa bak ne güzel kızdı şimdi burada onunla da oturuyor olabilirdik, hoş hala daha bir ihtimali var ama neyse" dedi. Eşim de tepki gösterdi "saçmalama zaten başıma sen açtın o işleri, haberi yok, bilse kıyamet kopar " dedi. O an belli etmedim ama çok moralim bozuldu,olayı tam olarak bilmeden patlamak istemedim. Sonra eşimin türkiyedeki kuzenini aradım, aileden tek onunla anlaşabilirim. Anlattım duyduklarımı, kimseye soramadığımı, sadece ondan öğrenme şansım olduğunu.. önce söylemem dedi ama sonra anlattı, meğer görümcem eskiden eşime istediği kızla eşimi buluşturmuş.. eşimin giderken haberi yokmuş (tabi buna ne derece güvenebilirim bilmiyorum), oraya vardıklarında kız da oradaymış. Hatta görümcem sonra annesine "bakarsın gönlü kayar, biz de nihayet bize uyan bir gelin alırız" demiş.
Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.. Gerçekten bilmiyorum. Eşime anlatsam biliyorum "bilmiyordum, suçum yok, onlar da benim ailem napabilirim" diyecek ama ben de insanım. Sabrım tükendi ! Yani evet istemiyorlardı ama resmen ayırmak için plan kurmuşlar. Duyduğumdan beri ağlıyorum sinirimden. Önümüz bayram kesin ziyarete gideriz.. ben onların yüzlerini dahi görmek istemiyorum. Dayanamam ki..
Kusura bakmayın uzun oldu ama içimi dökmem gerekti.
Arkadaşlar daha önce de eşimin ailesiyle olan problemlerimi anlamıştım, onlar muhafazakâr bir aile olduklarından beni baştan beri istemediler ama biz yine de bir türlü evlendik.. Onların meğerse eşim için düşündüğü başka bir kız varmış, kız türkiyede yaşıyormuş ve kendi tanıdıklarının kızıymış. Bunu ben o zamanlar bilmiyordum. Biz yurt dışında yaşıyoruz, eşimin de türkiyedeki kuzeninin düğünü varmış, çalışmam gerektiğinden ben gitmedim, eşim annesi ve kardeşleriyle gitti. İşte bunlar gitti 1 hafta kalıp döndüler,ama türkiyedeyken görümcem gittikleri bir kafede kendini eşimi ve tanımadığım bir kadını etiketlemiş. İlk başta önemsemedim ama sonradan eve döndüklerinde görümcem ve eşi bize misafirliğe geldiler ben de mutfakta yiyecek hazırlıyordum, tam salona hazırladıklarımı götürürken normalinden sessiz konuştuklarının farkına varıp kapının orada dinledim, görümcem "yaa bak ne güzel kızdı şimdi burada onunla da oturuyor olabilirdik, hoş hala daha bir ihtimali var ama neyse" dedi. Eşim de tepki gösterdi "saçmalama zaten başıma sen açtın o işleri, haberi yok, bilse kıyamet kopar " dedi. O an belli etmedim ama çok moralim bozuldu,olayı tam olarak bilmeden patlamak istemedim. Sonra eşimin türkiyedeki kuzenini aradım, aileden tek onunla anlaşabilirim. Anlattım duyduklarımı, kimseye soramadığımı, sadece ondan öğrenme şansım olduğunu.. önce söylemem dedi ama sonra anlattı, meğer görümcem eskiden eşime istediği kızla eşimi buluşturmuş.. eşimin giderken haberi yokmuş (tabi buna ne derece güvenebilirim bilmiyorum), oraya vardıklarında kız da oradaymış. Hatta görümcem sonra annesine "bakarsın gönlü kayar, biz de nihayet bize uyan bir gelin alırız" demiş.
Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.. Gerçekten bilmiyorum. Eşime anlatsam biliyorum "bilmiyordum, suçum yok, onlar da benim ailem napabilirim" diyecek ama ben de insanım. Sabrım tükendi ! Yani evet istemiyorlardı ama resmen ayırmak için plan kurmuşlar. Duyduğumdan beri ağlıyorum sinirimden. Önümüz bayram kesin ziyarete gideriz.. ben onların yüzlerini dahi görmek istemiyorum. Dayanamam ki..
Ne kadar rezillermiş muhafazakar gecinip yaptiklari pislige bakin gunah yuva yikmaya ugrasiyorlar umarim esinin akli basindadir istersen konuş bir Allah yardim etsin sanaArkadaşlar daha önce de eşimin ailesiyle olan problemlerimi anlamıştım, onlar muhafazakâr bir aile olduklarından beni baştan beri istemediler ama biz yine de bir türlü evlendik.. Onların meğerse eşim için düşündüğü başka bir kız varmış, kız türkiyede yaşıyormuş ve kendi tanıdıklarının kızıymış. Bunu ben o zamanlar bilmiyordum. Biz yurt dışında yaşıyoruz, eşimin de türkiyedeki kuzeninin düğünü varmış, çalışmam gerektiğinden ben gitmedim, eşim annesi ve kardeşleriyle gitti. İşte bunlar gitti 1 hafta kalıp döndüler,ama türkiyedeyken görümcem gittikleri bir kafede kendini eşimi ve tanımadığım bir kadını etiketlemiş. İlk başta önemsemedim ama sonradan eve döndüklerinde görümcem ve eşi bize misafirliğe geldiler ben de mutfakta yiyecek hazırlıyordum, tam salona hazırladıklarımı götürürken normalinden sessiz konuştuklarının farkına varıp kapının orada dinledim, görümcem "yaa bak ne güzel kızdı şimdi burada onunla da oturuyor olabilirdik, hoş hala daha bir ihtimali var ama neyse" dedi. Eşim de tepki gösterdi "saçmalama zaten başıma sen açtın o işleri, haberi yok, bilse kıyamet kopar " dedi. O an belli etmedim ama çok moralim bozuldu,olayı tam olarak bilmeden patlamak istemedim. Sonra eşimin türkiyedeki kuzenini aradım, aileden tek onunla anlaşabilirim. Anlattım duyduklarımı, kimseye soramadığımı, sadece ondan öğrenme şansım olduğunu.. önce söylemem dedi ama sonra anlattı, meğer görümcem eskiden eşime istediği kızla eşimi buluşturmuş.. eşimin giderken haberi yokmuş (tabi buna ne derece güvenebilirim bilmiyorum), oraya vardıklarında kız da oradaymış. Hatta görümcem sonra annesine "bakarsın gönlü kayar, biz de nihayet bize uyan bir gelin alırız" demiş.
Öncelikle kendiniz üzüp yıpratmıyorsun.
Bayrama kadar olan vakitte bir güzel tırnaklarını uzatıp, törpülüyorsun, böyle sivri sivri.
O görümceyle karşılaştığında bayramlaş, yüzüne gülerken " hayırdır, p.venkliğe başladın herhalde? Manukyan'ın kayıp varisi misin?" diyorsun fısıldayarak. Elbette görümcen bu lafın altında kalmayacak, seni paralamak için harekete gececektir. O zaman cıgırından cıkıp dilediğini söyleyebilirsin. Bir bir vur suratlarına.
Eşin kalkıp bir şey derse "önce o başlattı, ben bayramlaşıyordum" diyerek ağlayacaksın. "bana , kardeşime başka kız bulduk, sen zaten bir acayipsin vs dedi" diyeceksin. Salacaksın kocayı da üstlerine.
Onlar birbirini yerken, köşeye kurulup izleyebilirsin.
Eğer bunları yapamam, kalitemi bozar diyorsan o zaman eşinle konuş. Tamam haberi yoktu ama kızı görünce kalkıp gidebilirdi herhalde? Aileyse aileliği bilsin madem çok muhafazakarlar evli adamı niye günaha teşvik ediyorlar o zaman?
Bu konuda sert olmalısın -senin görümceye hayırlı işler -, açığı yakaladı mı yapıştırıcak belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?