Konuyu adam akıllı okusaydınız utanır çekinir diye gidip kendisine sormadım dedim bunu düşünen insan neden dedikodu acık arasın siz kimsiniz ki bilip bilmeden yargı yapıyorsunuz iyi niyetle açtığım konuyuda buralara getirip yorum yapmakta pes doğrusu.. dedikodu peşinde olsam bunu çevreye sorar yayardım onu tanımayan insanlara sorup bilgi almak istedim bi yardımım dokunur biri akıl verir belki diye bazı insanların gerçekten aklı fesatlıktan başka bişeye çalışmıyorTekrar soruyorum, arkadaşlarınızın kafası çalışmıyor mu? Şiddet gördüğünü söyledikleri kadınla yakınlarmış zaten, söylenecek bir şey varsa söylemişlerdir. "şiddet konusunda uyarmışlar" demişsiniz zaten.
Ayrıca kusura bakmayın ama o kadınlardaki mevzu da yakınlık filan değil, kadının dedikodusunu yapıyorlar bir de size aktarıyorlar. Üstelik yakın arkadaşı bile değilsiniz ve o kadınların lafını buraya taşıyorsunuz "zaten nişanlıyken de şiddet görüp evlenen biriymiş" sözlerinizle.
Ben de soruyorum size ne?
Madem yardımınız olmayacak bu merak niye? (bana sorarsanız merak da değil insanın açığını arama ve dedikoduyu doğrulamadır bu)
Şiddet gören kadının bunu paylaşmak istemeyeceği, gururunun kırılmış olduğu vs gibi şeyler aklınıza gelmiyor mu?
Duyduğunuzu duymamış farz etmek bu kadar zor mu?
Bende düştüm ordan tahmin ettimBen direkt iceri anladim
Konuyu adam akıllı okusaydınız utanır çekinir diye gidip kendisine sormadım dedim bunu düşünen insan neden dedikodu acık arasın siz kimsiniz ki bilip bilmeden yargı yapıyorsunuz iyi niyetle açtığım konuyuda buralara getirip yorum yapmakta pes doğrusu.. dedikodu peşinde olsam bunu çevreye sorar yayardım onu tanımayan insanlara sorup bilgi almak istedim bi yardımım dokunur biri akıl verir belki diye bazı insanların gerçekten aklı fesatlıktan başka bişeye çalışmıyor
Konu açar mıydım sanmam ama benim de kafama takılır, düşünürüm üzülürüm, kadına kötü niyetli diyip bu kadar önyargıyla zorbalamak daha kötü niyet geliyo bana, valla bazen bu gereksiz duyar kasışlarınızı gerçek dünyada eşinize dostunuza yapıyo musunuz merak ediyorum, zor çünkü. Burdan daha kolay tabii.Mış mışla yazıp duruyorsunuz bu dedikodudur.
Yardımcı olmak isteyen "sizce düşünce burun kırılır mı" diye sormaz.
Arkadaşlar bir arkadaşım var eşinden şiddet görüyormuş, kendisine direkt soramıyorum üzmemek için, sizce nasıl yardım edebilirim diye sorar. Koca koca kadınlarız neyin ne olduğunu bilmiyor değiliz.
Etrafa fesat diyen aynaya baksa gerek.
Düşüp burnunu kırmışsa ya da kocası dövüp burnunu kırmışsa iki gerçekten biri olduğu halde elinizden bir şey gelecek mi? Bu duruma katkı sunabilecek misiniz? Bu bilginin ona nasıl bir faydası olacak?Herkese merhaba hanımlar…
Bir arkadaşım var yeni evlendi ortalama 8 9 ay falan oluyor .. Ortak arkadaşlarımızdan bi kaç sefer eşi tarafından şiddete maruz kaldığını duydum ama gidip kendisine soramadım tabi utandırmamak yarasını deşmemek adına. Dün alışverişe çıkmıştım yolda denk geldik burnu kırılmış ne oldu diye sorduğumda cam silerken düştüm burnum kırıldı dedi. Ama bana nedense pek inandırıcı gelmedi insan düştüğü zaman refleks olarak ellerini hemen yere doğru uzatmazmı yani elimiz kolumuz kırılır genelde burnunun o şekilde düşüp kırılması bana pek mantıklı gelmedi ? Ama olabilir mi birde size sormak istedim..
Kafama takıldı canım sıkıldı açıkçası..
Konu açar mıydım sanmam ama benim de kafama takılır, düşünürüm üzülürüm, kadına kötü niyetli diyip bu kadar önyargıyla zorbalamak daha kötü niyet geliyo bana, valla bazen bu gereksiz duyar kasışlarınızı gerçek dünyada eşinize dostunuza yapıyo musunuz merak ediyorum, zor çünkü. Burdan daha kolay tabii.
Siz bana ne yapıp ne yapmayacağımı söyleyemezsiniz, istediğini orta yere yazan istemediğini işitir, telefonda özel görüşme yapmıyosunuz burdaBazılarının aksine dışarda neysem sitede de aynısıyım. Bir kadın bana gelip bunları söylese aynı görüşü söylerdim. Benim görüşlerim sizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Beğenmediyseniz beğenmedim butonuna basar geçersiniz.
Tartışma konu sahibiyle benim aramda. Biz konuşuruz tartışırız. Size ne oluyor anlamak mümkün değil.
Lütfen mesaj alıntılamayın artık. Konuya odaklanın yorumlara değil.
Olamaz diye bir şey yok, olabilir bence.Herkese merhaba hanımlar…
Bir arkadaşım var yeni evlendi ortalama 8 9 ay falan oluyor .. Ortak arkadaşlarımızdan bi kaç sefer eşi tarafından şiddete maruz kaldığını duydum ama gidip kendisine soramadım tabi utandırmamak yarasını deşmemek adına. Dün alışverişe çıkmıştım yolda denk geldik burnu kırılmış ne oldu diye sorduğumda cam silerken düştüm burnum kırıldı dedi. Ama bana nedense pek inandırıcı gelmedi insan düştüğü zaman refleks olarak ellerini hemen yere doğru uzatmazmı yani elimiz kolumuz kırılır genelde burnunun o şekilde düşüp kırılması bana pek mantıklı gelmedi ? Ama olabilir mi birde size sormak istedim..
Kafama takıldı canım sıkıldı açıkçası..
Siz bana ne yapıp ne yapmayacağımı söyleyemezsiniz, istediğini orta yere yazan istemediğini işitir, telefonda özel görüşme yapmıyosunuz burda
Zehirle gelen sizdiniz farkında değilsiniz ay neyse sıkıldım bu kafayla devamSiz benden uzaklaşır mısınız lütfen?
Derin bir nefes alın ve gidip zehrinizi, kininizi her neyiniz varsa başkasına kusun.
Konu sahibi istediğini yazdı (istediğini orta yere yazan) ben de kendi yorumumu yaptım (istemediğini işitir). Kendi argümanınızın karşılığı bu.
Sizin yüzünüzden ceza almak istemiyorum. O yüzden artık cevap yazmayacağım. Kendi kendinizle eyleşiverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?