Bir insan kuzenine aşık olurmu?

Dayımın oğlu kardeşime aşıkmış..... Bunu dedi ve bizim gözümüzdeki değeri tamamen silindi...Çüknü biz onu kardeş gibi görüp beraber yedik içtik....Bana göre çok yanlış bacım, kardeşim dediğin insana nasıl aşık olursun...

Yada sizin bildiğiniz aşkla benim bildiğim aşk aynı şey değil....

kuzene aşık olunmaz doğrusu bu olunsada unutulmalı yanlış çünkü bende kuzenlerimi kardeş gibi görürüm..duygularını dinleme canım hayatına devam et oda nişanlanıyomuş zaten ikiniz içinde en hayırlısı bu.

Vaki OLanda hayır vardır..
Dinimiz akraba evliliğini yasaklamasa da önermiyor;yani akraba ile evlenmekte bir sakınca görülmese de ;öncelikli tercih akrabadan yana oLmamalıdır..
Bence bu kültür evlilik mefhumunu daraltıyor;tasvip etmiyorum..Eşimin abisi de dayısının kızıyla evli;2 çocuklarında da fiziksel problem var;tabı kı bu her akraba cıftte olacak degıl;a yuksek rısk;kan uyusmazlıgı ve genetık uyusmazlık olasılıgı yuksek..
Dinimizde,kuzen ile evlenmek TENZİHEN mekruhtur.Hadisi şerifte kuzenlerle evlenince çocukları zayıf, hastalıklı olabilir buyuruluyor.Demek ki Peygamber efendimiz de,bunu TAVSIYE ETMIYOR.AMA Allahü teâlâ ona helal kılmışsa,kim ne diyebilir ki? Kanunu koyan odur..
Bizim tarafımızda akraba evliliği yoktur -bir istisna dışında- bu kültüre de bağlı bir olay;annemin dayısını kızı;liseden sonra hep annemlere (ananemlere) gitmeye başlamış yaz tatillerinde;o zamana kadar görmediği dayımı görmüş;dayım da dayıdır hani;mankendir Kendisi :roflol::roflol::roflol: ...Gemi müh..abla da taş gibi..Neyse ablamız çarpılıyor tabi;sonunda annemle aralarına çok iyi olduğundan ona açılıyor kimse kabul etmiyor nerdeyse isyan çıkacaktı;hatırlıyorum bizim tarafta.Kötü Kazen.Ama sonuç ne biliyor musunuz;bugü 11 senelik evliler ve çocukları -abartmıyorum-porselen bebek gibi ve hepsi de son derece başarılı;okul birincisi.;parmakla gösteriliyorlar şutarafagitti.
Ama bana sorarsanız;akraba EVLİLİĞİNİN götürüleri getirilerinden çok;herşey birbirine giriyor;taraflar tanıdık olduğu için tripler kırılmalar darılmalar hat safhada;birbirlerinin geçmişini biliyorlar;bu ve benzeri çok madde var..
Bazı ailelerde çok var bu olay;özellikle belli kesimlerde;kızları DIŞARI vermezler..Sizin konunuz çok farklı tabi de sözü geçmişken söyleyeyim dedim.
Bence hayırlı olmuş..ŞER görünen de Hayır;hayır görünen de şer Vardır..

Son düzenleme:
Ben çok karşıyım böyle şeylere.

Ben sapkınlık olduğunu düşünüyorum. Kuzen demek kardeş demek. İstediğin kadar gör ya da görme. Bu gerçek değişmiyor ki.. O zaman bu mantıkla babasını tanımayan çocuklarda büyüp babasını bir şekilde bulunca aşık olabilir, aşık olması durumunda bir anormallik yoktur. Olur mu ne alaka görmekle..

Sanki görmeyince kuzen olma vasfı sona eriyor.

Kuzen demek kardeş çocuğu demek. Anneler veya Babalar kardeş ama çocuklar evli. Çok anormal. Ne yazıkki görücü usulü ailede para bölünmesin zihniyetiyle bunlar oluyor ama bedellerini sakat doğan çocuklar ödüyor.

Benim ablam evli ve dünya yakışıklısı bir yeğenim var. Benimde yavrum o. Benimde çocuğum. Benim çocuğum oluncada ona abilik yapacak. Başka birşey düşünülemez bile.

Sen doğrusunu seçmişsin arkadaşım. Aşk bu ne yazıkki bazen yanlış, olmayacak insanlarada aşık olabilir insan ama aklıyla, mantığıyla doğruyu seçebilir.

canım olabilir kuzenine aşık olabilirsin.bunda bence sakınca yok.zaten nikah düşüyor.amcan dayın değil bu.ama şu durumda olmaz artık.kendini bir kenara bırakıp karşı taraftaki kızı düşünmelisin. o kız ne umutlarla nişanlanıyor o çocukla.sende o kızın yerinde olabilirsin.artık yollar ayrılmış herkes kendi yolunu çizmiş.sende yoluna bak.umarım çok mutlu olrsun......

niye kuzenle evlenilmezmis onuda anlayamadim dogrusu..
babamin oglu degil ya...
hangi dinde yada hangi kanunlarda bunun sakincasi bildirilmis..

çünkü canım aynı aileden sonuçta, genel olarak aynı genleri paylaşıyorsunuz, sizde birsürü hastalık olabilir ama bunlar DNA larda çekinik taşındığı için sizde ortaya çıkmaz. kuzendi vs. aileden biriyle evlilik yaptığınızda genlerinizin aynı olma şansı yüksek olduğu için, onda da bu çekinik genlerin olma şansı yüksek olduğu için, döllenme sırasında 2 çekinik gen birleşince o hastalık çocuğunuzda ortaya çıkar. akraba evliliklerinde yüksek oranda sakat doğumun sebebi budur. çok da kolay bir konudur en azından lise biyolojisi gören bir insanın bilmesi gerekir. çocuğunuz sakat doğarsa vicdanınız sızlamaz mı? göz göre göre sebeb olmuş olacaksınız da...

düşüncelerime birebir tercüman olmuşsun.belki başımıza gelmediği için itici gelebilir bu konu bize ama şöyle ki ben aşık olmuş olsam bile bir ilişkiye başlamak yerine onu unutmayı denerdim.böyle bir durumda mantığının sesini dinlemek daha doğru olur diye düşünüyorum

bence üzülmemelisin en doğrusunu yapmışsın...kuzen demek kardeş demek akrabalık bağı kan bağı var...bence duyguların çerçevesinden değil mantığın çerçevesinden bak..

onun nişanlanmasına sevin hiç olmazsa kafan rahat olur...bizim ülkemizde sakatlık çok olıyor Allah korusun sakat bir evlada bakmak çok daha zor olurdu...

Hiçbir kuzenimle aynı ortamda büyümedim, çoğuyla yılda 3-5 kez görüştük ama asla böyle birşey aklımın ucunun ucundan geçmez. Düşünmesi bile çok rahatsız edici. Babamın tarafında var akraba evliliği malesef. Benim kadar olan çocuklarında da ender görülen bir rahatsızlık var. Ne gereği var ki böyle riskler almanın? Dünyada adam mı kalmadı? Kalmasa bile...Büyük sözüme tövbe ama..Asla!

Gayette aşık olunabilir doğal bir durum bence..Bu durumda olup evli olan çok insan tanıyorum..En yakın olarak benim iki kuzenimm evli.Çocukları da çok sağlıklı..Olacağı varsa eğer her halukarda sorunlu doğabilir çocuk..Dini açıdan da bi sakıncası var diye birşey yok..

Evet kardeş gibi, bende kendimi düşünemiyorum ama aşık olanlar olduğuna göre olunabiliyormuş demek ki.Bana gayet doğal geliyor..Herkesin düşüncesi kendine tabi ama olamaz olur mu demek yersiz geldi bana :sm_confused:

kuzenim benim kardeşim gibidir
birlikte büyümüşüzdür şimdi gidip ona alıcı gözüyle asla bakamam
ama başkasını bilemem..tabii gönül bu nolucağı belli olmuyor yinede varsada kalbine gömüp unutmanın en güzeli olacağını varsayıyorum.

bence normal bir durum insan aşık olabiliyor çünkü bende kusenimle çıkmıştım .. mantıken düşününce banada yanlış geliodu ama duygusal bağlamda onu seviodum 1 sene kadar felan çıkmıştım hatta..ama evlilikde daha bi başka olabiliyo kan uyuşmazlığı gibi sorunlar çıkabiliyo bu yüzden evliliği düşünmedim ve ayrıldım..

kuzen kardeş demek değildir.bu hükmü vermeniz abes.siz kardeş gibi görüyor olabilirsiniz ama kardeş değildirler...
hiç kuzenini görmeyip,sonra ilk görüşte aşık olup evlenen,birbirinden sağlıklı iki çocuk sahibi olan benim teyzemle enişteme ne demeli...(hatta büyük kız öss de ilk 1000 içinde:1closedeyes:)
yani her zaman felaketle sonuçlanmıyor bu evlilikler...
istediğiniz düşünebilirsiniz tabi ama ulema gibi hüküm vermek komik oluyoryerimseniben

bence olabiliir neden olmasın benim kardeşimde teyzemin kızıyla evlendi gayet mutlu ve birbirlerini seviyorlar.
illaki olacak diye birşey yok olmayacak diye birşeyde yok.nasipse alnına yazılmışsa o olur bence.çok itici bir durum yok bence bu şekilde tanımlama ağır oluyor arkadaşlar.
bendeçok gerek olmadıkça evlenilmesin derim ama yani olursada itici,mantıksız heleki sapkınlık olarak tanımlayan arkadaşlar bence ağır oluyor yani herkesin ailesinde vardır böyle evlilikler bu insanları sapkın olarakmı alglayacağız etiketleyeceğiz çok ağır olmuşsengözlerimebaksanab

aile ye göre değişiyor demek böyle şeyler. bizde bu asla hoş karşılanmaz. bunun lafı bile edilmez. ben böyle bir aile içinde yetiştim. dayımın ve teyzemin oglu benim ağabeylerimdi.... ağabeyim var. ama onlarda benim diğer ağabeylerim oldular. herkesin farklı bakış açısı tabii. size doğru olabilir .ama bizde değil.

Şahsen ben evet itici olarak tanımladım evet bana göre itici ve öyle olmaya da devam edecek..
a.s
Ama sapkınlık demedim , o kadar da değil..:1ninca:

Tüm yorumları okumadım ama sapkınlık diyen olduysa kulağa hoş gelmiyor evet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…