Bir insan kuzenine aşık olurmu?

a a a duygulara gem vurulmaz. kuzenın olması engel değil ki doya doya sevseydın sevilseydın keşke... yazık olmuş aşkınıza... ben dayımın oğluyla evliyim bide kızım var walla çok da güzel olurdu walla... .

olur cnm benim neden olmasın..günahı yok sevabı cok..evlilik bu anlaştıktan sonra
benim bi çok tanıdığım kuzeniyle evli ve çok mutlu darısı başına

senin kendi düşüncen tabiki sonuçta ama şöyle bir gerçek varki her toplumda akraba evlilikleri var peygamber efendimizde kızını amcasının oğlu ile evlendirmiş.yani konuyu dinlede bağlamak istemiyorum.sen bunu itici görebilirsin bende çok gerekli görmüyorum dedim mesela mesajımda. ama sapkınlık diyende var ve ben bunu çok ağır bir itham olarak görüyorum ve bu durumda hemen hemen hepimizin ailesinde sapkın(sapık olan biri var) çok ağır olmadımı sencedesüprizzzzz kulağa hoş gelmesinden öte kulağa iğrenç geliyor bence yasakkelimeyasakkelime

benim kuzenim de bana aşık olmuştu ama ben ona karşı hiç bir şey hissetmiyordum, abi diyordum hep ona, çok şaşırmıştım. birlikte büyümedik biz arada bi görüyodum. aslında düğünlerde filan gördüğümde ona karşı bişeyler hissediyordum gibi ama sadece bu kadarla kalıyodu evlenmek istediğini söyleyince anında reddettim, anneme söyledim o da akraba diye olmaz dedi ztn sonra cok dil döktü fln ama ben istemedim.
diyeceğim o ki pekala aşık olabilir insan kuzenine, ve bence iki taraf da seviyosa evlenmeliler aşk bu sonucta bi daha karşına çıkar mı kim bilir, eğer ki evlenip mutlu olacağından emin olabiliyorsan mantıga cok da takılmamalısın bence duygular da cok önemli cünkü
gerçi nişanlandı diyorsun ama, seviyorsan ve dönüşü varsa tekrar deneyin derim ben...

Allah kolaylık versin ne diyeyim.

Son düzenleme:
bebeklikten itibaren birlikte büyüseniz kardeş gibi olursunuz ama böyle olanlarda bile aşk yaşanabiliyor.. mesela bakın şöyle söylim duygusal ve cinsel olarak bir çekim olabilir evlenmek isteyebilir insan. çünkü dinimize göre bi kadına amcası dayısı helalken onların oğullları haramdır. nikah düşer düşmez konusu var ya süt kardeş olmazsan kuzenle evlenebilir bi insan. ama evlenmek ne kadar doğrudur tartışılır tabii yine de hoş karşılanan bir durum değil aileler arasında...

Konu ile ilgili sonucu bildireyim...
Artık aşkımız bitti, çünkü o nişanlandı ve yakında düğünü olacak. Bazen düşünüyorumda belkide hayırlısı buydu çünkü ailede herkes karşıydı bu evliliğe. Onunla artık hiç görüşmüyorum, onu görsem acaba düşüncelerm değişirmi bilmiyorum, bende artık hayatı akışına bırakmalı ve başkasıyla mutlu olma yoluna girmeliyim, düşününce hayat hiç çekilmiyor. HAYAT NE GARİP BE YAA. Keşke onu bu yaşıma kadar hiç tanımamış olsaydım, belki bu kadar acı çekip kendimi suçlamazdım...

tabııkı ola bılır bende aynısını yasadım onu hayatımda bı kez gordum asık oldum kım oldugunu bılmeden soledımde ona ama ıstedıgım cevabı alamadım ama bunu ona soledım cunku ondanda bıseyler gelmıstı ama neyse evlendı alllh mesut ersın

valla bizde ii karşılamazlar ama olabilir insanoğlu bu sevmişseniz sevmişsinizdir gerisi size kalmıştı ama olan olmuş artık belkide hayırlısı byle idi.artık geçmişe mazi derler.........
aslında hala hiçbişi bitmiş deil????

cnm yazık olmuş.benim teyzem ve eniştem de kuzen.çok küçükken bunlar dayım ve eniştem k avga ederlermiş.dayım eniştemi dövermiş.dedem de sana kızımı vermicem dermiş.eniştem çok çok ağlarmış canımmm...şimdi evliler.kocaman askerdn gelmiş oğulları var.eniştemle teyzem genç aşıklar gibiler hala.canlarım benim.:) birbirlerini çok ama çokk seviyolar.daha minicik çocuklarken aşıklarmış birbirlerine düşünsenee.

insan duygularına engel olamaz belki ama....akraba evliliklerinin türlü sonuçlarını bangır bangır söylüyoruz..üstelikte amca çocukları ise daha da bir tehlikeli.....zor ve karmaşık bir durum ama bence bırak dağınık kalsın....zaten nişanlanmış (aslında yaptığı çok büyük bir hata..başkasını düşünürken nişanlanmak) sen de kendi yoluna bak....

Amca çocuğu kardeş gibidir bizde,bütün kuzenler öyledir ama amca çocuğu aileden sayılır.Günümüzde bu şekilde evlenen yok akrabalarımda ama geçmişte kuzenlerle evlenilmiş ama amca çocuğuyla asla evlenilmemiş ne geçmişte ne şimdi.

Kendi görüşüme gelince insan kuzenine aşık olabilir ama olmasa daha iyi olur.Hoş değil.

canım bende teyzemin oğlu ile sözlüyüm bunu sapıklık olarak kimsenin görmeye hakkı yok.dinimiz kabul ediyor sonuçta.. bizde küçüklüğümüzden beri seviyormuşuz birbirimizi habersiz..senede bi görüşürdük... neden olmasın ki yani..akraba evliliği tehlikeli olabilir ama herkes bu tehlikeyi yaşayacak diye bişi yok allah kimseye yaşatmasın inş.. sevince hiçbişeyi insanın gözü görmez.. canım benim sende nişanlanmışşsa düşünmemeye çalış kendini çok üzersin ne denir bilmiyorum ki???

ayrıca ne kardeşi allah aşkına dinen haram olan kişi nasıl kardeş gibi olur.. ayrıca kardeş gibi büyüyüpte sevebilen de olur çünkü insanoğlu bi takım duygularla donanmış..bu çok normal..insan nasıl olursa olsun kardeş gibi büyüsün büyümesin sevmişse herşey değişir ki sevmesi kadar normal bişi olamaz..sonuçta dışarıdaki de erkek akraba da erkek yani..dinimizce nikah düşüyorsa ona karşı duygular beslemesi gayet olağandır..allah böyle yaratmış çünkü buna kim karşı çıkabilir.. allah tehlikelerinden de korusun inş.

Ben de senin gibi aynı durumdayım fakat bizimki biraz daha farklı her ikimiz de birbirimize karşı bişeyler hissediyoruz hem de uzaktan kuzeniz bana benden hoşlandığını söyledikten sonra hata yaptığımızı söyledi ve bu durumda acı çeken ben oldum.Onun ruhu bile duymuyo belki de.Ama sana bişey söyliyeyim mi?Birine karşı bişey hissediyosan ve bu kişi eğer nişanlınsa sakın ondan vazgeçme!!

bence insan kuzenine aşık olabilir. banada kuzenim aşık olmuştu ilişki başlamadı ancak 5 yıl boyunca yalvardı kıskanırım diye sözlendi benden tepki göremeyince sözü attı
geçenlerdede evlendi hatta düğününe bile gittim ama niyeyse herkes geline değil bana bakıyordu kuzenim dahil..

bencede cok yanlis birsey ya...bir an kendimi kuzenimle düsündüm..imkansız.kardesiz biz daha ne olsun ki?babamın oglu degil ya diyenler var.şaşırdım kaldım,ne günlere gelmişiz biz....
başka insan mı kalmadı koca dünyada ?

ne alaka ya başka insan mı kalmadı ne demek..biz burada gönül bağından bahsediyoruz arkadaşım istediğin aşık olabilme lüksün var senin galiba

Son düzenleyen: Moderatör:
insan kuzenine aşık olabilir mi? evet olabilir....annemle babam teyze çocukları ve malesefki bizim sülalemizde benzeri evlilikler çok var....hatta şu anda da iki kuzenim nişanlı yani böyle şeyler olabiliyor...onaylamıyorum tabiki,şahsen bana göre birşey değil ben hepsini kardeş gibi gördüm çok şükür ama,olmayacak şey de değil..hayırlısı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…