Bir insan kuzenine aşık olurmu?

kuzenınız sızı unutup kendı hayatına yön vermeye başlamıs.
bence ne onun nede kendı kafanızı karıstırın.
bu askı unutun.hem kendınız hemde aılelerınız ıcın.a.s.

aynen bence de...

kuzenle ask olmaz diye birsey yok. ama iste böyle arapsaci bisey olur. evlenildiginde cocuk olursa özürlü olma riski falan var. kuzenle ask olmasa daha iyidir. benim kuzenim de bana asikti. simdi evli. acikcasi onca ilgisinden sonra evlenecegini duydugumda garip bir his vardi icimde. bana kendisi duyurdu, sen iste, nisanlanmayayim dedi. hatta ailede herkes, onun hala beni sevdigini söylüyorlar. ama ben ona hic olur gibi yaklasmadim, bi ara aklimi karistirmisti oysa ama belli etmedim acikcasi. beni duygusuz bildi ama böylesi daha iyi oldu.
ona biz kuzeniz, ben sana o gözle bakmiyorum falan dedim. onu sevmedim ama o kadar ilgiye de kayitsiz kalamiyor insan, garip bir his olustu bende. evlendikten sonra henpz hic karsilasmadik, olmustur iki-üc yil. ilk karsilasmadan cekiniyorum acikcasi.

insan unutuyor, yeterki istesin.

Bence kuzene aşık olunmaz.Olunduysada hemen tedbirler alınmalıdır.Sen o evreyi geçmişsin artık o yüzden yapman gereken herşeyi sineye çekmek,unutmak.Tahminimce akraba olmasanız ilişkiniz yürürdü evlenebilirdiniz de belki,ama düşünsene şu durumda evlenmeye niyet etsen akraba evliliği olacak,cocuklarda sağlık problemleri olabilecek.Benimki başka bir bakış açısı tabi.

benim yengemle dayım kuzenler. dayım yengemin halasının oğlu ve evlendiler güzel bir evlilikleri oldu. çocukları da gayet sağlıklı oldu hiçbir problem olmadı ki şuan bi tanesi 30 diğer 27 yaşında ve evlendiler düşün yane. ama özürlü çocuk doğurma riski bu tarz evliliklerde ki bireylerin çok ama çok az kısmını kapsıyor. sonucunda bana göre anormal bir durum değil bu insan kuzenine aşık olabilir aşk sonucunda bu. yane baktığın zaman seneler de iç içe bir arada büyüyen kuzenler var ama birbirlerine kardeş gözüyle bakmıyorlar sonrasında ya evleniyorlar yada aralarında birşeyler oluyor ben toplumu anlayamıyorum snucunda anne baba bir değil yane neyin tartışması bu kardeş gibi büyüdülerse öyle gördülerse birbirlerini öyle devam eder ama bu onların görüşü yane kimisi öyle bakmıyor yane ama dediğim gibi bunlar anormal değil gayet normal şeyler sonucunda kuranda da nikah düştüğünü belirtiyor bu kadar tepki olması saçma her neyse..

ürperdim. bir insan hiç kendi kanından birine yan gözle bakabilir mi ???
son derece mide bulandırıcı.
kuzen ya bu, ister anne tarafından ister baba tarafından olsun, kardeşsiniz siz. bu ensest eğilimler ne zaman bitecek acaba...

böyle aile içi ilişkilere çok karşıyım. kuzen demek kardeş yarısı demektir. ıyy düşünmesi bile çok kötü

benim teyzemin kızıyla dayımın oğlu birbirlerine aşıklardı aşkları galiba 15 yaşlarında başladı sonra aileler yok olmaz dedi inanın teyzemin kızı evli dayımın oğlu hala evlenmedi ve hala birbirlerine aşıklar çok kötü yahu seven insanları ayırmak zorla başkasıyla evlendirildi.olmıycak şey yoktur hayatta

bal gibi oluyor heralde... benim etrafımda cok var bu mevzu

arkadaşlarımdan biri bu yaz halasının oğluyla evlendi... aşık olarak...

biriside teyzesinin oğluna sırıksıklam asıktı, cocuk da buna boş degildi evlenmediler ama bizimki deli gibi aşıktı cocukta kur yapıodu resmen

olmasa çok iyi tabi ama oluyor bazen kime asık olacagını secemiyor insanlar...

bana gore teyze nası anne yarısı, amca nası baba yarısıysa

kuzen de kardeş yarısıdır.. asla bu gozle bakılmamalı iş evlilik boyutuna gitmemeli

ya benim dayımın kızıyla teyzemin oğlu evlendi dinen bi sakıncası olmadıktan sonra tercih meselesi benim şahsi fikrime gelincede bana görede değil ama saygı duyarım

Kuzenlerden biriyle biz de yıllar yıllar sonra ilk defa karşılaştık..Tel no almış babasının telinden mesaj atıp duruyordu böyle birşeyi ben hiç düşünmediğim için reddettim..Meğer o sırada öteki kuzenlere de aynı mesajları atıyor ve onlara da ilanı aşk ediyormuş :) Şimdi kuzenlerden biriyle evli :) İkisinin düğünü bi arada çıktı iyi bari.. Hal böyle olunca büyükler olumlu bakmaya başlamış bu işlere ...Babamla konuşup böyle birşeye müsade eder cesaretlendirirse beni kaybedeceğini söyledim :) Sonra da ötekiler havalarını aldılar... Hani olmuyor değil ama ne gerek var bi defa akrabaysan ikinci akrabalığa... Hadi diyelim yedi kat yabancı biriyle evlendin,onun lafı ağırına gitmez de gidip de sülalenden biriyle evlenir ve anlaşamazsan durum vahim der annem ... Büyük sözü dinliyorum... Hayırlı olan buymuş derim ...Sıkma canını dilerim Rabbim yüreğindeki ateşi söndürür de acı çekmezsin...

Akraba evliğine karşıyım iki sebebi var bunun, biri sağlık açısından sorunlu olması, diğeri karı koca arasındaki sorunun tüm aileyi çok etkilemesi. Birde aile bu evliğiğe karşı başka bir sorun. Ama bir birlerini seven insanların zorla ayrılması da kötü. Başkasını severken sevmediğin biri ile evlenirsen huzur bulamazsın. Yarım bir evlilik olur. Sadece evlenmiş olursun. Aynı zamanda evlendiğin insana haksızlıktır bu. Nerden bakarsan bak pek iyi bir durum değil. Sevgini kontrol et sorunları aşabilecek kadar kuvvetli ise dene, ama kuvvetli değilse unutmanın bir yolunu bulmaya çalış .(Akraba olunca unutmata çok zor olur inkanın varsa akrabalarından uzaklaş biraz)

etrafimda kuzeniyle evlenen cok tanidigim var ama bana gore ters cunku kuzenlerimle kardes gibi buyudum

aşk o kadar farklı birşeyki çok değişik bir çekim ben her zaman kendi memleketimden uzakta oldum yazları gidebiliyordum sadece bir teyzemi çok seviyordum kızıylada çok iyi anlaşıyorduk ama teyzemin bir de oğlu vardı baş belası şımarık ukala benden 4 yaş büyüktü tatillerimi kabusa çevirirdi kaç kere ölsün diye dua etmişimdir bilemezsiniz sürekli benimle dalga geçer insanların yanında küçük düşürürdü senin kadar çirkin bir mahluk yok derdi bir gün memleketteydik yine liseye gidiyordum düğün vardı onu dansa davet ettim beni küçümseyip kabul etmedi çok ağladım o günden sonra bir daha görmedim taki üniversite 2. sınıfa kadar bize geldi birgün bende tesadüfen eve gelmiştim bize çok yakın bir şehirde öğrenciydi beni görünce çok şaşırdı çünkü ben o aptal ve çirkin kız değildim telefon numaramı aldı ama hiç aramadı o yaz memlektimize taşındık artık her günüm onunla geçiyordu ben ona hayrandım ama benim dünyalar iyisi bir erkek arkadaşım vardı onunla evlenmeyi düşünüyordum birgün bana sarıldı güya kuzence bir sarılmaydı o çekim gücünü asla unutamam ona doğru akıyordum resmen ufak tefek kaçamak dokunuşlar teninin kokusu çay içtiği bardağı yıkamazdım hatta kirli tişörtünü çalmıştım onunla uyuyordum bizde uyuduğunda yastığının kılıfını yıkatmıyordum sürekli kokluyordum yaptığım yemekleri beğendiğinde deliye dönüyordum herşeyi onun onayını alarak yapıyordum oku dediği kitapları okuyup izle dediği filimleri izliyordum benimle sürekli yalnız kalmak istiyordu ama ben pek yanaşmıyordum bana küsüyordu sonra dayanamıyor tekrar geliyordu o yaz bitti ben okuluma o okuluna erkek arkadaşımdan bucak bucak kaçıyordum birgün onu aradım özel numaradan yüzüne kapattım iki dakika sonra özel no beni aradı sesimi dinledi ve kapattı o gün ben erkek arkadaşımdan ayrıldım ve memlekete gittim üç gün sonra o geldi otobüsten iner inmez beni aradı saatlerce konuştu canım diyordu canım ve ben uçuyordum ertesi gün onlara gittim ama beni öyle kötü karşıladıki kahve yaptım senin falına bakayım dedi şaşırdım falınnda adıyamanlı bir kıro var dedi şok oldum öbür kuzenim söylemişti abisine bir erkek akadaşım olduğunu ogünden sonra beni affetmedi hala küs gibiyiz konuşuyor ama hastalıklı bir mahlukmuşum gibi düşmanmışız gibi sekiz sene geçti hala bana düşman 28 yaşındayım ve araftayım en son onun elini tuttum bir daha da kimse olmadı hayatımda hala onu bekliyorum hayatım durdu remen çok çaresizim onu çok özlüyorum onu tekrar kazanmamnın bir yolu yok mu!!!

bana göre insan kuzenıne aşık olmaz...bir gözümün önüne geldi de kendı kuzenım o an hayattan soğudum yaaa..allah vermesın..bana ters bir durum..

bızım komsu halasının ogluyla evlenecek 1 ay sonra boyle seyler oluyor elbette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…