Bir insanın kendini asmasını sağlayacak kadar mı kötü olunabilir..

Ne kadar acı, ne kadar ağır bir şey bu. Okurken dahi içim büzüştü...

Boşandırtmak, eşini vs şikayet ettirmek falan çok daha travmatik şeyler. Bence bu kadar büyük bir travma yaşamış birine bunlarla gelmeyin, en azından şu an için.

Yapılabilecek en iyi şeyin psikiyatr randevusu almak olduğunu düşünüyorum. Gücünüz yeter mi, kendisine böyle bir yardım yapabilir misiniz bilmiyorum ama eğer varsa, özel bir hastaneden 6-12 seans arası psikoterapi alın. Yoksa, bir devlet hastanesi psikiyatri bölümünden randevu alın, en azından birkaç kere gitsin. İntihar teşebbüsü ciddi bir post-travmatik etki bırakır, tedavi alması şart.

Bunları sizin dinlemeniz, tanıklık etmeniz de size etki etmiş olabilir. Siz de bir psikoloğa gidebilirsiniz, bunları anlatmanız ve işlemenize iyi gelecektir.. Buna tanıklık etmek de az iş değil.

Ne psikopat insanlar var ya. O kayınvalidenin akıl hastanesine kapatılması lazım asıl. O kadına ve çocuklarına yaptıklarının cezasını nasıl çekicek kim bilir

Çok üzüldüm.
Allah çok hayırlı ferah bir kapı açsın bu kadına.
Bu dünyadan gün yüzü görmeden göçmesin inşallah.
Çocukları ile birlikte mutlu bir hayat sürsün dilerim. Olur bir şekilde, tutunur bir yerden kalkar ayağa. Olur yani neden olmasın, yeterki canı sağ olsun.
Of üzüldüm yaa......

Ona gelmiyor buna gelmiyor
Zaten olaylardan öncede psikolojisinin cok düzgün oldugunu düşünmüyorum acaba yetkilileri arasiniz cocuklari mi alsalar

Böyle durumlarda en çok da cocuklara üzülüyorum,hayata 5 0 geriden baslıyorlar.Her zaman iclerinde yaralar,travmalar olacak.Sonra gel de eşitlikten bahset

Nerden okudum ki bu yazılanları keşke okumasaydım ( gerçekten çok üzüldüm. Elimden de birşey gelmez ki üzülmekten ve duadan başka..
Öyle bir ortamın içinde gittikçe daha da düzelecegini sanmıyorum aksine gittikçe daha da kötü olacak. Ya da en son kafayı yiyecek. Yapılması gereken en başta psikolojisini düzeltmek olmalı ki kadın önce saglıklı düşünebilsin. Bu hal içindeyken çocukları da saglıklı büyüyemez
Belki çözümü ufacık şeylerde saklı. Sadece bunu düşünecek kadar psikolojisini düzeltip en kısa zamanda o ortamdan uzaklaşması gerekir. Zaten bir başlayınca gerisi çorap söküğü gibi hallolacaktır.
Sadece bir el lazım onun ayaga kalkmasına yardım edecek. Zaten sonrasında çocukları için savaşmaya başlayacaktır.
Böyle bir dönemde siz yalnız bırakmayın en azından sohbet etmek, dertleri paylaşmak çok iyi gelecektir ilk aşamada hatta söylediginiz bir iki umut dolu cümle yavaş yavaş yaraları kapatır belli mi olur tırtılın nerede kelebege dönüşecegi. Belki o kişinin umudu sizsiziniz... İnsan insanın gönlüne, ömrüne şifadır
Böyle zor zamanında yanında olan bir insanı kimse unutmaz. Bugün siz az da olsa yardım edersiniz yarım bir gün olur ya düşerseniz Allah yardım edecek birçok insan gönderir kapınıza..

Benimde oğlum var eğer bende böyle bir kv olacaksam bir insanı ve hayatını bu hale getireceksem yaşamayayim daha iyi.Allah o kadına bir kapı açsın dua etmekten başka elden bir şey gelmiyor

Yazık ya. Çok üzüldüm.
Bu ülkenin kadınları maalesef ki kocaları yüzünden intiharın eşiğine geliyor. Ya da intihar ediyor.

Annemin bir komuşusu vardı. Adam yıllarca onu aldattı. Kadın kocasını çok seviyordu. Her neyse birgün kocasının metres tuttuğunu öğrendi ve ondan bir çocuk yaptığını. Ertesi gün evinde astı kendini.

Sonra o adam metresiyle evlendi. Metresini, karısının kendini astığı yere gelin getirdi.

Olan gidene oldu. Koskoca bir hayat yok olup gitti. Şimdi her yıldönümünde mevlüdünü okutturuyor. Neye yarayacaksa.

Yaziklar olsun cok üzüldüm bir insanın hayatini yok ettiler simdi.de.elleriyle yaktıkları ateşi gözyaşları mi söndürecek yani mevlit okutuyormus mus..nasil insanlar var bende evime yeni bir esya alınca falan aman kullanayim bari ben kullanmazsam benden sonra gelen kullanacak nasılsa diyorum malum, olan ölene oluyor kimseye degil... bu ornekteki gibi

Üzücü bir durum ve belki bana kizan olur ama basina gelenlerin sebebi kendisi. Sahipsiz birakacak bir ailem olsa once evlenmeyi degil gerekirse evden kacarak okumayi isterdim. 3 cocukla evden kacmayi dusunmekten daha kolay olurdu eminim. Coluk cocukla nereye kacip, nasil calisacak? Tek basina olmak her zaman daha kolaydir, kendi karnini doyursan yeter ama cocuklar sefil olur.
Sahip cikani yok, 5 kuruşu yok calismiyor neyine guvenip 3 doguruyor? Kiziyorum boyle insanlara, o cocuklarin bunu yaşamasina, omur boyu hatirlayacaklar.

Sağlık personeliyim. Çok fazla intihar vakasıyla karşılaşıyorum. Çoğu zaman ailesinden de önce görüyorum onların o ilk halini.
Hep çok üzülürüm intiharlara. Hiç kimse çaresiz değilse, çoluğunu çocuğunu bırakıp böyle bir şey düşünmez. Çok zor bir şey. Çok üzülürüm her gördüğümde.
Bir insanı bu hale getirip, gerçekten bu kadar ciddi psikolojik baskı, işkence yapanların iki dünyada da yatacak yeri olmasın dilerim

Bi laf var toprak kabul etmez diye o kadının kocasını kv kp i bu kötülüklerin den toprak kabul etmez..bunun hiç bi inanca inançsızlığa insanlığa sığan yanı yok.3 evladı insan bırakıp gidecek kadar gözü karardıysa ciddi psikolojik sorunları olmalı.
Allah o kadının içine ferahlık versin sabır sakinlik versin.Hadi Allah tan korkmaz kuldan utanmazlar da insanlıktamı yok içlerinde böyleleri üremesin hadım edilsin..

bencede ozellikle forumda hali vakti yerinde kadinlar yardim ekibi filan kursalar bu tur kadinlar icin.forumda buna onculuk etse cok guzel olurdu.gercekten yardima ihtiyaci olan kadinlari tespit ederek is ve kalacak yer imkani saglasalar keske

İşte hep diyorum, ebeveynlik ruhsata tabi olmalı, evladı bu durumda iken ona sahip çıkmayan aileleri Allah bildiği gibi yapsın. Verdik kocaya bitti, arkasını ne arayan ne soran, çocuklara ayrı yazık, kadına ayrı, toplumda çok var bu manzaralardan, devletin imkanları çözümsüz, göstermelik. Kadın sığınma evleri , devlet korumaları her şey hikaye bizim ülkede. Rabbim yardımcısı olsun hepsinin

bencede ozellikle forumda hali vakti yerinde kadinlar yardim ekibi filan kursalar bu tur kadinlar icin.forumda buna onculuk etse cok guzel olurdu.gercekten yardima ihtiyaci olan kadinlari tespit ederek is ve kalacak yer imkani saglasalar keske

Bu çözüm değil ki ; bu tür aileler, bu tür kocalar aaa biri karıma yardım etmiş, yolu açık olsun diyecek tipler değil ki. Devletin polisi, mahkemesi başa çıkamıyor bu psikopatlarla, koruma altında iken öldürülen kaç kadın var, hadi destek olalım hangimiz başa çıkabileceğiz bunlarla. Sistem olmalı, düzen olmalı, bu kadınlar için devlet eliyle düzenlenmiş imkanlar olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…