Bir insanin zekasini nasil anlariz?

Bu da dert mi demeyin 24 yasimdayim karsima cikan insanlari eş olarak degerlendiriyorum. Bence bu zeka genetik. Ilerde cocugumun da zeki olma ihtimalini artirmak istiyorum. Bu yuzden esimin zeki olmasini isterim.

Ya ne biliyim insanlarin zekasini anlamiyorum genelde gerizekaliysa anlayabiliyorum. (Demekki kendimden zeki insanlari anlamiyorum ve cogu insanin zekasini kestiremiyorum) su aralar kendimi aptal gibi hissetigim icin doktora gittim vitaminlere baktirdim bisey yok diyip yolladi.

Kendinizi ne zaman zeki hissedirsiniz? Iste bu yuzden zekiyim dediginiz durumlar var mi? Varsa nedir?

Yeni tanistiginiz insanin zekasini nasil anliyorsunuz?

Size gore Ozellikle erkeklerin zeki oldugunu gosteren belirtecler nelerdir?

Ozellikle instagramdaki takip ettiklerine bakiyorum hep unlu kisiler vs takip ediyorlar bana hep salakca gelmistir. Hani sevdigin bir iki sanatci olurda tum kadin oyunculari takip etmek nedir? Hele bikinili foto begenen tum erkekleri listemden sildim (tabi bu zeka belirteci degildir ama yine salakca bulup sildim ) Tabi bana gore instagram kullanip fotolarini internette paylasmak da gereksiz geliyor.
bu arada ciddi bir cevap vereyim
zekasını anlayamazsınız bir insan
mesela bende disleksi var disleksi olan insan normal insandan kat be kat aptal görünebilir zaman zaman [ normal zekalı veya üstün zekalı bile olsa ]
ya da dikkat dağınıklığı o da insanı aptal gibi gösterebilir
ve ben açıkçası iq testlerinin geçerliliğine de pek inanmıyorum
insanın zekasını insan ölçüyor burada bir tuhaflık yok mu sizce de :KK3: yani mesela kalp doktorunun en sağlıklı kalbe sahip olması beklenmez ama zekayı sorularla test etmek gerekiyorsa o testleri hazırlayan insanların en zekisi olması gerekmiyor mu?

Bu da dert mi demeyin 24 yasimdayim karsima cikan insanlari eş olarak degerlendiriyorum. Bence bu zeka genetik. Ilerde cocugumun da zeki olma ihtimalini artirmak istiyorum. Bu yuzden esimin zeki olmasini isterim.

Ya ne biliyim insanlarin zekasini anlamiyorum genelde gerizekaliysa anlayabiliyorum. (Demekki kendimden zeki insanlari anlamiyorum ve cogu insanin zekasini kestiremiyorum) su aralar kendimi aptal gibi hissetigim icin doktora gittim vitaminlere baktirdim bisey yok diyip yolladi.

Kendinizi ne zaman zeki hissedirsiniz? Iste bu yuzden zekiyim dediginiz durumlar var mi? Varsa nedir?

Ozellikle instagramdaki takip ettiklerine bakiyorum hep unlu kisiler vs takip ediyorlar bana hep salakca gelmistir. Hani sevdigin bir iki sanatci olurda tum kadin oyunculari takip etmek nedir? Hele bikinili foto begenen tum erkekleri listemden sildim (tabi bu zeka belirteci degildir ama yine salakca bulup sildim ) Tabi bana gore instagram kullanip fotolarini internette paylasmak da gereksiz geliyor.
İnsanları çoook büyük oranı normal zekada ve İnan bana üstün zekalı birçocuk büyütmekteoldukça zor. O yüzden dua et normal zeka puanına sahip bir çocuğun olsun

Konuya cımbızla çekmiş gibi cevap vereceğim ama, çocuk zeka genini anneden alırmis, bilin istedim😏
Sadece erkek çocuklar anneden alıyor. Kızlar hem anneden hem babadan alıyor.
Kayınvalide adayı çok önemli o yüzden. 🤣🤣🤣🤣🤣
Bunu baştan bileydim ah kafam vah kafam.

Ayyy çok güldüm sabah sabah.
Çok eğlenceli bir konu.
Neyse ciddileselim.
Karşındaki seni sevsin, sen de onu sev (Ama insanca ) sana denk olsun, senin ak dediğine kara demesin, sorumluluklarınızı bilin, çok kasmaya gerek yok yani.
Çok zeki, çok yakışıklı veya güzel, çok yetenekli, çok iyi yerlerdeki ....insanlarda hep bir ego vardır. 🤷‍♀️

kafayi çalıştırirsan zeki insanlari kavrarsin...
sosyal medya insanlari salak yaptı... nedense aslinda sosyal medya olmasaydi çoğumuz kitaba sarsaydi hepimiz zekiyiz...
( bu yorum linç tutulur ) :olamaz:

bizim akrabalardan biri vardi annesi çok zekiymiş..
hemde nasıl zeki..oğlu da annesinden almiş geni
matematik mühendisi..
çocuk anneden aliyor zekayı..
sen babadan aliyor demeyin:)
ben canayakın içten biriyim benim kızım da annesi gibi :)
hiç soğukkanlı olmadi ..babasi taraf hep soğukkanlı. bunlar kime çekmiş diyor
Tabiki bana :cool:
zekiliği de benden almiş.. :rapci:

İnsanları çoook büyük oranı normal zekada ve İnan bana üstün zekalı birçocuk büyütmekteoldukça zor. O yüzden dua et normal zeka puanına sahip bir çocuğun olsun

Yani saglikli olsunda tek sorunu asiri zekiligin getirdigi dertler olsun. Surekli soru sorsun, surekli irdelesin elimden geldigi kadar gezdirip ufkunu acip hem sanatsal yonu hem bilimsel yonunu kesfetsin. Belli yastan sonra kendisi diledigi yonune agirlik versin isterim.

Iyide zeka varsa azim yoksa nolacak? Yani sadece buna odaklanmak cok sacma😂

Haklisiniz her hocanin dedigi zeki ama calismiyor lafini duymak istemem. Ama hocalarda sanki aileleri mutlu olsun diye o lafi uydurmuslar gibi geliyor. Belki cocugu bile tanimiyordur. Ama sonucta tembellik herkes de var. Tabi insanin egosu da (bu konudaki yorumlar kanit mahiyetinde) cocugunu zeki gorur 2 turlu de hocanin tanidigina inandirici gelir ve vedalasilir.

Tum yorumlari okudum cevap yazan herkese ayri ayri tesekkur ederim. Konuya gulenlere de ayrica rica ederim :)

Cogunluk cocuk konusuna takilmis aslinda tek sorum o degildi. Sadece dert oldugunun kanitin girizgahiydi. (Belki direkt sorsam konun yerisi bura degil denilip kapatilirdi.) bir kisim da sanki evlilik icin tek kriterimin zeka oldugunu dusunmus, ogutler vermis tesekkur ederim, merak etmeyin tek kriterim o degil azicik da zengin olsun :)

Tum yorumlari okudum cevap yazan herkese ayri ayri tesekkur ederim. Konuya gulenlere de ayrica rica ederim :)

Cogunluk cocuk konusuna takilmis aslinda tek sorum o degildi. Sadece dert oldugunun kanitin girizgahiydi. (Belki direkt sorsam konun yerisi bura degil denilip kapatilirdi.) bir kisim da sanki evlilik icin tek kriterimin zeka oldugunu dusunmus, ogutler vermis tesekkur ederim, merak etmeyin tek kriterim o degil azicik da zengin olsun :)
Gülünmüş çünkü bir insan zeki insana ya ilgi duyar ya da duymaz. Bu sonradan gelişecek bir durum değil.
Normalde kaslı erkeklere ilgi duymazken “erkeklerin kaslı olduğunu nasıl anlarım? Ona göre ilişki kuracağım” demek gibi bir şey.
Sapyoseksüelsen zaten o zeki insanı bulursun.

Tövbe tövbeeee

Back
X