Bir insanin zekasini nasil anlariz?

Zeki erkek cekilmiyo hiç tavsiye etmem, aşırı bencil egoist ve empati özelliği olmuyo. Kendi herseyi en ince ayrıntısına kadar düşündüğü için senden de bekliyo karsılık bulamayınca hayal kırıklığına uğrayıp seni incitiyo. Haa olsun ben zeki erkek istiyorum diyorsan da işteki başarısı, hazır cevap olması, sorun çözme yeteneğinden anlarsın

Geçen günde bir yerde ilk çocuğun, ilk çocuğunun zekasını dedesinden aldığını okudum 😀

Yani ilk çocuksanız, ilk çocuğunuz zekasını dedesinden alıyor. Ama hem anne hem baba ilk çocuksa hangi dededen alıyor bilemiyorum 😀
Hahaaa
Bu araştırmaları kim yapıyor ya kaynak tötleri herhal. İlk çocugun ilk çocugu zekasını anne dededinden mi baba dedesinden mi alıyormuş.😝

Şu tecavüzcü ve seri katillerin zeka katsayısı puanına çok şaşırdım. Neden herkes size sadece zekaya bakmayın dediğini anlamıssınızdır umarım.
Eş seçerken sadece zekaya bakmak pek zekice değil. Bir de tasavvufta güzel bir bakış açısı car. Sende olmayan nitelikleri başkasında göremezsin derler. Sende fesatlık yoksa fesat bir insanı tanıyamazsın mesela.

Hahaaa
Bu araştırmaları kim yapıyor ya kaynak tötleri herhal. İlk çocugun ilk çocugu zekasını anne dededinden mi baba dedesinden mi alıyormuş.😝
Mesela ben babamın ilk kızıyım, eşim ortanca çocuk diyelim. Benim babamdan alıyormuş 😀 Ama eşimde bende ilk çocuksam heralde iki dedenin ortalamasını alıyor 🤦🏻‍♀️😀

Siz daha iyi gozlemlemissinizdir tabii fakat otizmi zeka geriligi olarak düşünmüyorum ben.O bence biryerlerdeki kısa devre,iletim karmaşası fakat zeka geriligi degil.
Yakinlarimda yok,arkadasin kizinda var,cokta gozlemleyebilmis degilim gerçi...
Otizm ve zeka geriligi dedim zaten. Zeka geriligi ayriyetten tespit edildi. Yoksa otizmden Kaynakli demedim

Muhakkak daha önce yazan olmuştur ama bende bu zevkten mahdum kalmak istemedim :KK48: üzgünüm ama zeka geni anneden geliyor :ıslık:

Gerçekten zeki bir insan kendisi gibi zeki olan biriyle beraber olmak ister. Yani aa bu zekiymis diye onla beraber olmayı seçme hayalin biraz anlamsız oluyor. Sen hayal ettiğin gibi onu seçemezsin ya da onu kendine taktiklerle aşık edemezsin. Bence böyle biriyle beraber olmak istiyorsan kendini geliştirebildiğin kadar geliştir ki böylece “zeki” adamı bulduğunda o da seni kendine uygun görsün.

Birde şu var sözde çocuğa konulan isim akıl fikir sayısı çocuk aklı anneden fikride babadan alıyormuş fikirde önemli bir mesele akıl var ama fikri yoksa nerede kullanacak o aklı

Ben mizahla ilişkilendiriyorum. Güzel espri yapamayan birini zeki diye nitelendirmedim pek bugüne kadar.

Bir de aslında nasıl anlamıyorsunuz ya :) Hepimiz etrafımızdaki insanlar için zeki ya değil vs. gibi yorumlar yapıyoruz. iq testine tabi tuttuğumuzdan değil, değil mi? Bakışlardan bile anlaşılır yahu.

Kendi zeki olup olmadığımı nerden mi anlıyorum, zeki insan zeki olduğunu bir şekilde bilir, anlama kapasitesini diğer orta zekalı insanlarla kıyaslayarak. Bu burnunuzun yüzünüzün ortasında olduğunu nerden biliyorsunuz demek gibi bir şey.

Gerçi ben ergenken psikiyatrda iq testi de yapmışlardı. Ama sonucu söylemeyim reklam olmasın .)

Bu da dert mi demeyin 24 yasimdayim karsima cikan insanlari eş olarak degerlendiriyorum. Bence bu zeka genetik. Ilerde cocugumun da zeki olma ihtimalini artirmak istiyorum. Bu yuzden esimin zeki olmasini isterim.

Ya ne biliyim insanlarin zekasini anlamiyorum genelde gerizekaliysa anlayabiliyorum. (Demekki kendimden zeki insanlari anlamiyorum ve cogu insanin zekasini kestiremiyorum) su aralar kendimi aptal gibi hissetigim icin doktora gittim vitaminlere baktirdim bisey yok diyip yolladi.

Kendinizi ne zaman zeki hissedirsiniz? Iste bu yuzden zekiyim dediginiz durumlar var mi? Varsa nedir?

Yeni tanistiginiz insanin zekasini nasil anliyorsunuz?

Size gore Ozellikle erkeklerin zeki oldugunu gosteren belirtecler nelerdir?

Ozellikle instagramdaki takip ettiklerine bakiyorum hep unlu kisiler vs takip ediyorlar bana hep salakca gelmistir. Hani sevdigin bir iki sanatci olurda tum kadin oyunculari takip etmek nedir? Hele bikinili foto begenen tum erkekleri listemden sildim (tabi bu zeka belirteci degildir ama yine salakca bulup sildim ) Tabi bana gore instagram kullanip fotolarini internette paylasmak da gereksiz geliyor.
benve zeki insanlar espiri anlayisi olanlar cok akici konusan bagzilerida kagit uzerinde zekidir yani zeka kullanabilene,)

Şu tecavüzcü ve seri katillerin zeka katsayısı puanına çok şaşırdım. Neden herkes size sadece zekaya bakmayın dediğini anlamıssınızdır umarım.
Eş seçerken sadece zekaya bakmak pek zekice değil. Bir de tasavvufta güzel bir bakış açısı car. Sende olmayan nitelikleri başkasında göremezsin derler. Sende fesatlık yoksa fesat bir insanı tanıyamazsın mesela.
:KK52::KK52::KK52:

NeuroCathy NeuroCathy cok tesekkurler onerin icin. Yorumlari okumadim, bugun kk'e de ancak simdi bakabildim o yuzden konuya cok vakif degilim ama ben de zekilik konusunda oyumu senden yana kullaniyorum.
Yanlis birsey yazmamak icin konu sahibinin yazdigini sadece soyle bir gozden gecirebildim ve konu sahibine soylemek istedigim birsey var, onu da burada belirtiyim.
Konu sahibi ben olsam dogmamis cocugun zekasina gelene kadar dusunulecek cok daha oncelikli konular uzerinde dururdum. Mesela ben bu adamla yapabilecek miyim gibi... Sizinkisi biraz dereye girmeden pacalari sıvamak gibi olmus. Onceliginiz sevip anlasabileceginiz, bir omur hayati sizinle omuz omuza paylasacak birisi olsun, cocugun zekasina gore evlilikten cok.

Back
X