Bir kadın nasıl bu kadar korkak olur !!!

Sindirmiş öyle insanlar zamanla insanları etkisi Altına alırlar sindirilen tamAm sen haklısında bulur çareyi. Daha fazla yıpranmamak adına. Ama gündem güne yıpranır. Geçmiş olsun

Çocukları için canım neden olsun ki ...

Allah yardımcısı olsun .
Çocuklar ne olacsk bundan sonraki sürede ?

Bu arada sizinde bu zamana kadar hiç mi hiç fark etmemiş olmamız garip .

Öyle bir amacımız yok zaten canım geri vermeyiz daha zaten çocuktu evlendiğinde kaçarak evlendi
Kaçarak evlendiği için kendini mahçup hissedip sorunlarını size anlatmamış olabilir.Eniştenin yediği dayak içime su serpti bi nebze.

Ablanız adına çok ama çok üzüldüm. Erkek olmuş, adam olamamış ilkel bir organizmaymış ablanızın eşi. Büyük geçmiş olsun. Yalnız artik burada bile kadınlar naiftir, çiçektir, böcektir diyen pek çok kadına sesleniyorum. Lütfen kendinizi savunmayı öğrenin. Her kavgada dayak yemek yazgı değil, kadınlarda çiçek, böcek değil.

O cesaret birden gelir ya da ablanın durumunda gelmez, bu bir eşik bazı kadınlar atlayamaz evliliği seç kanyak sevgiliyi bile çeken var buna öğrenilmiş çaresizlik deniyo, yıllar içinde kişi kendini değersiz beceriksiz ve niteliksiz hissetmeye başlıyo karşı tarağın amacı da tam olarak bu

Kk da da çok fazla kadın görüyoruz öyle maalesef çekiyorlar neden bilen yok Allah kolaylık versin ablan kurtulmuş en azından

Kadın olmak zor boşanırsın dul diye laf ederler yada ne yaptuda adam boşadı derler namussuz olan kadın olur her durumda bu yüzden topkum baskısından korkuyo kadınlarımız burda bi kız 16sında evlenmiş şimdi 21falan yaşı 2ay önce zaten sürekli döven eşi kadın işten gelip koyunlara bakmış kuzu ayağunı zincire dolamış diye o zincirle dövmüş kocası öldüresiye sonra alıp meydana bırakmış aileainş aramış gelin alın kızınızı diye ailesi de biz size böyle vermedij diye adama geri vermiş zaten kendinde d2ğil kadın sokakta kalmış köyden biri ambulans çağırıyo kadının aklı gitmiş şimdi manisada akıl hastanesinde diyolar adam çocuğu fa aldı keyfine bakıyo kimse şikayetçi olmamış gencecik kadın şimdi ne halde ablanız da bu duruma düşmekten son anda kurtulmuş

Siz ve aileniz ablanızın arkasında durun destek olun neden niçin sormayın olan olmuş umarım iyi olur ablanız evladı yanında mı ona iyi gelecek tek şey evladı onun sevgisi
Olan olmuş derken hatırlatıp onu deşmeyin daha kötü olur diye dedim ettiği kimsenin yanına kalmasın kadınlarımızı kimse ezmesin eziyet etmesin adalet yerini bulur umarım

arkadaşım ablanı eleştiriyorsun ama
sen de eşinden şiddet görüyorsun ve susuyorsun
kendin yazmıştın
eşin sana kötü davranıyor
sen neden susuyorsun o zaman?

hah ben de aynı şeyi söylüyorum

"Evet kizlar ben yillardir evliyim yillardir esimle cok tartisiyoruz yeri geliyor siddet uyguladigida oluyordu ama bunlara ragmen hep yaptiklarini unutmaya calisitim ama ben hastayken bana anlayissiz davranmasi surekli tartismasi beni soguttu galiba ondan kendi kendime hep dusunur oldum hep gecmisi kurcalarken buldum kendimi cok aci ama cocugum karnimda oldugu zaman bile benimle tartisti ustume geldi hep bosan diyceksiniz biliyorum ama kaynanam kayinperedim onlar cok iyi onlari uzmek istemiyorum ailemide uzmek istemiyorum bosanip baba evine donmek beni mahveder konu komsu da laf yapicak oyle bir mahalle ama esime tahammul edemiyorum eskiden onunla gezmek konusmak hosuma giderdi onun isten gelis saatini beklerdim simdi hic biri yok"

işte tüm sebepleri konu sahibi kendisi teker teker yazmış zaten
daha neden'i niçin'i var mı???

Nedense ablanız bosanmayackmis gibi hisettim 2 hafta sonra seviyorum gidicem derse şaşırmayın.
Bu tür durumların altında bu çıkıyor hep seviorum ayrılamam ....
Öyle birşey deme lüksü yok izin vermiycez zaten dava için başvurduk

Psikolojik şiddet ve manipülasyon ile bastırmıştır...

Edit: Konunun devamını şimdi gördüm, siz de zaten aynı şeyleri yaşamışsınız, biliyorsunuzdur.

Ben tahammül etmedim canım eğer o konuyu dikkatli okursan ben o zaman boşanma davası açtım aileme söyledim onların evine geldim ablam gibi 20 yıl saklamadım

arkadaşım ablanı eleştiriyorsun ama
sen de eşinden şiddet görüyorsun ve susuyorsun
kendin yazmıştın
eşin sana kötü davranıyor
sen neden susuyorsun o zaman?
Keşke e devletten ekran görüntüsü alıp buraya koyma şansım olsaydı o zaman dava açtıgımı görürdün

Ben tahammül etmedim canım eğer o konuyu dikkatli okursan ben o zaman boşanma davası açtım aileme söyledim onların evine geldim ablam gibi 20 yıl saklamadım

siz de yıllarca tahammül etmişsiniz, tahammül etmedim demeyin
siz daha erken kırılmışsınız, ablanız kırılamamış
yani demek istediğim yetiştirilme süreci, yetiştirilme ortamı vs
sebepler ortada gibi

Canım tehtit etmiş ama neyle etmiş bilmiyorum
Ablanızla farklı şehirlerde mi oturuyorsunuz? Psikolojik şiddeti fark edemeyebilirsiniz ama aynı şehirdeyseniz fiziksel şiddeti nasıl anlayamadınız? Fiziksel şiddete uğrayan kadınlar çok bariz bir şekilde kendini ele veriyor çünkü, yüzlerinde darp izi olanlar düştüm, arabanın, odanın kapısına çarptım gibi sözler söyleyip yüzlerindeki darp izlerinin açıklamasını yapıyorlar siz sormadan.

o konuda boşanma davası açtığınızı göremedim, belki gözümden kaçıyordur diyeceğim ama
2-3 Mart'ta hamilelik ile ilgili konunuz var
eşim baba olmak istiyor
ben korkuyorum vs
9 gün içindeyse boşanma davası, bu gelişmeyi nereden bileyim ben???

ayrıca
sadece
ablanızı eleştirirken siz de aynı hatayı yapıyorsunuz diyorum
sebeplerini de siz yazmışsınız diyorum
başka bir şey demiyorum

Boşanma davası açıldı araya ailem girdi 2 ay eşimin suratına bakmadım karakola şikayet ettim ne oldu kötümü oldum şimdi sesini bile çıkaramıyor keşke daha önce yapsaymşm diye düşündüm ben sadece 1 sene bu duruma katlandım ama ablamınki çok farklı boğmak ne demek hamileyken karnına tekme atmak ne demek iki konuyu birbiriyle bagdaştırmayın çünkü ortada koca bir 20 yıl ve kaybedilmiş bir akıl sağlığı var benim gibi ilk senesinde söyleseydi belki akıl sağlığı yerinde olacaktı

Ablam uzakta oturuyor canım ve yüzü hep gülüyordu bizi görünce adam nasıl bir adamsa çocukları bile korkutup susturmuştu onlar bile konuşmuyordu

Keşke e devletten ekran görüntüsü alıp buraya koyma şansım olsaydı o zaman dava açtıgımı görürdün
Onu anlayabilmen kızgınlıkla acıma arası duygularını kontrol edebilmen,ona "ne hissettiğini anlıyorum"diyebilmen için geçmiş konularından paylaşımda bulundum.Amacim seni üzmek,incitmek değil.Kocanin essekligi ile seni cezalandırmak hiç değil.Ablan bunları bir günde yaşamadı.Siddet kademe kademe arttı.Bir yerden sonra özgüveni de çöktü.Ustune çocuklarını göstermeme ,evlatları ile cezalandırılmasına korkusu elini kolunu bagladi.Ama şimdi yardım istedi ve siz yanindasiniz.Surekli yaşadıklarını anlattırmak ona iyi gelmeyecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…