Kaçarak evlendiği için kendini mahçup hissedip sorunlarını size anlatmamış olabilir.Eniştenin yediği dayak içime su serpti bi nebze.Öyle bir amacımız yok zaten canım geri vermeyiz daha zaten çocuktu evlendiğinde kaçarak evlendi
Slm kızlar benim ablam 20 yıla yakındır evli çocukları var boyu kadar ve birde pis lanet bir kocası varmış bir iyi sanırken bize karşı hep iyi davrandı meğer yıllardır ablama hayatı zindan etmiş fiziksel ve sözlü hep şiddet uygulamış hamileyken bile dövmüş ablam yıllardır çalışıyor parasını hep elinden almış defalarca boğmaya çalışmış yani anlıycagınız çok çekmiş biz bunu nasıl anladık işte en kötü dayanılmaz tarafıda bu ablam psikolojik olarak rahatsızlandı çok kötü ağlama krizlerine girdi ve bunu piskologa anlatmış çocuklarm için hep sustum demiş piskologda önlem alalım diye bize söyledi düşünün psikolojisinin bozuk olmasını fırsat bilip dahada fazla üstüne gitmiş delisin sen diyormuş hep çocuklarına annenin yanına fazla gitme o deli seni öldürür dyrmuş tabi ailem durumu öğrenince enişte dediğim şahıs bir güzel dayak yedi ablamda şuan bizimle neden Korktun bu kadar niye söylemedin diyorum niye Çektin bu kadar anlatmıyor birşey kafayı yiycem bu adam ablamı neyle bastırdı bu kadar neyle korkuttu neyle sindirdi kafayı yiycem düşünmekten canım acıyor artık
Geçmişte siz "yeri geldi şiddet gördüm ama kayınvalidem kayinpederim çok iyi onları ,ailemi üzmek istemedim,kolu komşu da ne der sonra demissiniz".Tepki gösterenlere de "sizin başınıza gelmeyeceğini nerden biliyorsunuz" demişsiniz ya ablaniz da bel ki böyle düşünüyordur.Yeri geldi mi şiddet normaldir,dayanmaliyim demiştir.Ama "korkak" diye yaftalamayalim ,zaten şu an kendisine olan saygısı sarsılmış bir de ailesi korkaksin derse psikolojisi hiç toparlanamaz.Su an "sen güçlüsün birlikte bunları aşacağız denilmesine ihtiyacı var".
Öyle birşey deme lüksü yok izin vermiycez zaten dava için başvurdukNedense ablanız bosanmayackmis gibi hisettim 2 hafta sonra seviyorum gidicem derse şaşırmayın.
Bu tür durumların altında bu çıkıyor hep seviorum ayrılamam ....
Ben tahammül etmedim canım eğer o konuyu dikkatli okursan ben o zaman boşanma davası açtım aileme söyledim onların evine geldim ablam gibi 20 yıl saklamadımhah ben de aynı şeyi söylüyorum
"Evet kizlar ben yillardir evliyim yillardir esimle cok tartisiyoruz yeri geliyor siddet uyguladigida oluyordu ama bunlara ragmen hep yaptiklarini unutmaya calisitim ama ben hastayken bana anlayissiz davranmasi surekli tartismasi beni soguttu galiba ondan kendi kendime hep dusunur oldum hep gecmisi kurcalarken buldum kendimi cok aci ama cocugum karnimda oldugu zaman bile benimle tartisti ustume geldi hep bosan diyceksiniz biliyorum ama kaynanam kayinperedim onlar cok iyi onlari uzmek istemiyorum ailemide uzmek istemiyorum bosanip baba evine donmek beni mahveder konu komsu da laf yapicak oyle bir mahalle ama esime tahammul edemiyorum eskiden onunla gezmek konusmak hosuma giderdi onun isten gelis saatini beklerdim simdi hic biri yok"
işte tüm sebepleri konu sahibi kendisi teker teker yazmış zaten
daha neden'i niçin'i var mı???
Keşke e devletten ekran görüntüsü alıp buraya koyma şansım olsaydı o zaman dava açtıgımı görürdünarkadaşım ablanı eleştiriyorsun ama
sen de eşinden şiddet görüyorsun ve susuyorsun
kendin yazmıştın
eşin sana kötü davranıyor
sen neden susuyorsun o zaman?
Ben tahammül etmedim canım eğer o konuyu dikkatli okursan ben o zaman boşanma davası açtım aileme söyledim onların evine geldim ablam gibi 20 yıl saklamadım
Ablanızla farklı şehirlerde mi oturuyorsunuz? Psikolojik şiddeti fark edemeyebilirsiniz ama aynı şehirdeyseniz fiziksel şiddeti nasıl anlayamadınız? Fiziksel şiddete uğrayan kadınlar çok bariz bir şekilde kendini ele veriyor çünkü, yüzlerinde darp izi olanlar düştüm, arabanın, odanın kapısına çarptım gibi sözler söyleyip yüzlerindeki darp izlerinin açıklamasını yapıyorlar siz sormadan.Canım tehtit etmiş ama neyle etmiş bilmiyorum
Ben tahammül etmedim canım eğer o konuyu dikkatli okursan ben o zaman boşanma davası açtım aileme söyledim onların evine geldim ablam gibi 20 yıl saklamadım
Boşanma davası açıldı araya ailem girdi 2 ay eşimin suratına bakmadım karakola şikayet ettim ne oldu kötümü oldum şimdi sesini bile çıkaramıyor keşke daha önce yapsaymşm diye düşündüm ben sadece 1 sene bu duruma katlandım ama ablamınki çok farklı boğmak ne demek hamileyken karnına tekme atmak ne demek iki konuyu birbiriyle bagdaştırmayın çünkü ortada koca bir 20 yıl ve kaybedilmiş bir akıl sağlığı var benim gibi ilk senesinde söyleseydi belki akıl sağlığı yerinde olacaktısiz de yıllarca tahammül etmişsiniz, tahammül etmedim demeyin
siz daha erken kırılmışsınız, ablanız kırılamamış
yani demek istediğim yetiştirilme süreci, yetiştirilme ortamı vs
sebepler ortada gibi
Ablam uzakta oturuyor canım ve yüzü hep gülüyordu bizi görünce adam nasıl bir adamsa çocukları bile korkutup susturmuştu onlar bile konuşmuyorduAblanızla farklı şehirlerde mi oturuyorsunuz? Psikolojik şiddeti fark edemeyebilirsiniz ama aynı şehirdeyseniz fiziksel şiddeti nasıl anlayamadınız? Fiziksel şiddete uğrayan kadınlar çok bariz bir şekilde kendini ele veriyor çünkü, yüzlerinde darp izi olanlar düştüm, arabanın, odanın kapısına çarptım gibi sözler söyleyip yüzlerindeki darp izlerinin açıklamasını yapıyorlar siz sormadan.
Onu anlayabilmen kızgınlıkla acıma arası duygularını kontrol edebilmen,ona "ne hissettiğini anlıyorum"diyebilmen için geçmiş konularından paylaşımda bulundum.Amacim seni üzmek,incitmek değil.Kocanin essekligi ile seni cezalandırmak hiç değil.Ablan bunları bir günde yaşamadı.Siddet kademe kademe arttı.Bir yerden sonra özgüveni de çöktü.Ustune çocuklarını göstermeme ,evlatları ile cezalandırılmasına korkusu elini kolunu bagladi.Ama şimdi yardım istedi ve siz yanindasiniz.Surekli yaşadıklarını anlattırmak ona iyi gelmeyecektirKeşke e devletten ekran görüntüsü alıp buraya koyma şansım olsaydı o zaman dava açtıgımı görürdün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?