Bir kadın niye sürekli arkadaş olarak görülür?

15 yıldır tanıdığınız 7 yıldır görmediğiniz adamdan beklentiniz çok tuhafıma gitti.adam sizi erkek arkadaşı gibi görmüş sadece arkadaş yanii.adam normal.sizse takıntılısınız.bence başka ilişkiler de yaşadınız onlardan mutlu olmadıkça bu adam tekrar aklınıza takıldı.siz bir hissi olduğunu düşünüyorum.olsa çoktannn harekete geçerdi.

Bir de bence şöyle bişey var, karşı cinsi (çoğu insan kadın-erkek ayırmadan) üç kategoride hayatımıza alıyoruz bence.

Bir; arada hiç bir cinsel ve duygusal çekim olmadan arkadaş olduklarımız.

İki; cinsel çekim duyup sadece takıldığımız, seviştiğimiz insanlar.

Üç; hem cinsel hem duygusal çekim hissettiğimiz, ilişki yaşadığımız ya da evlendiğimiz insanlar.

Bu ayrımlar öyle evlenilecek eğlenilecek gibi kategorilemek değil yanlış anlaşılmasın. Karşıdaki insanla alakası yok, tamamen kendi hissettiklerimizle alakalı.

Bunlar arasında öyle yıkılmaz duvarlar da yok. Zamanla birinden diğerine geçirebiliyoruz insanları. Benim eşim önce arkadaşımdı mesela. Sonra cinsel yönden çekildik birbirimize takıldığım adam oldu. Biz takılıyoruz sanarken duygular da girmiş işin içine geç farkettik. Öyle yani her an herşey olabilir söz konusu insansa.

Benim üniversiteden bir arkadaşım vardı. O da aynı sizin hikaye gibi yıllar sonra iletişime geçmişti benle. Evlenecek düzgğn kız arıyordu dışarıdan çıkmamış o da bir tur da bende şansını denemek istemiş anladığım kadarıyla. Bana tam evlenilecek özelliklere sahipsin falan gibi şeyler söyledi iletişime geçince. Ha sevdiğimden mi hayır. Evlenmek için evlenecek olan biri. Sizin konunuzda bu gibi. Adamın hissi olsa o ladar yıl beklemezdi. Evlilik çağı geldiğini düşünmüş etrafta kim boşsa ona gideyim hesabı, ümide kapılmayın. Niyeti sevgi değil evlenmiş olmak için evlenmek olur anca

Yıllar sonra bir arkadaş arıyor instgramda takipleşiyoruz zaten evli olmadığımı biliyordur. Evli misin diye sorması garibime gitti. Ailem istiyor ne demek. Sizin duygularınız varmış madem keşke sizde benim ailemde beni darlıyor anlaşabilceğim biri çıkmadı karşıma senle iyi anlaşıyorduk gel senle evlenelim deseydiniz size şans vermiş adam :KK39::KK70:

Bence sizi yoklamış gibi geldi..

Ben de ayni sekilde dusunuyorum. Adam sen evli miydin, ben de degilim eee gel evlensek mi demeye getirmis iste :sampiyon:

Kızlar merhabalar. Benim 15 yıllık bir arkadaşım var. Ben ondan onu ilk gördüğüm günden beri aslında hoşlanıyordum. Arkadaşlarımız da bizi çok yakıştırıyordu. Ama ben onun gözünde sürekli bir arkadaş olarak kaldım. Çok iyi de anlaşırdık. Bence o da beni severdi, sürekli yardım ederdi. Uzun uzun sohbet ederdik. Ama sanırım sadece arkadaş olarak ve hiç adım atmadı. Yıllar önce benim tayinim çıktı ve ben başka şehirde çalışmaya başladım. Üzerinden tam 7 yıl geçti. 7 koca yıl. Bu yıllar boyunca sürekli telefonu kayıtlıydı. Silmedim. Durumumu sürekli takip etti. İnstagramda fotoğraflarımı hep beğendi. Ama sadece bu kadar. 7 yıl sonra dün ilk defa aradı. “Nasılsın, iyi misin? Seni instagramda takip ediyorum.” diye başladı. Sonra “evli misin?” diye sordu. Ben hayır diyince “ ben de değilim ama ailem çok istiyor.” dedi. Anlayacağınız hala arkadaş komundayım ya da yıllar sonra aklına geldim bilemiyorum. Kızlar öyle çirkin bir insan da değilim yani. Yani bu kadar yıl bir erkeğin aklındaysam niye adım atmaz? Veya aklında değilsem sürekli niye takip eder? Ya da bir erkek bir kadına niye sadece arkadaş gözüyle bakar? Kızlar bir akıl verin lütfen.
Öncelikle şunu açıklığa kavuşturmak lazım bir erkeğin aklındaysanız mutlaka ama mutlaka açılır. Yok içine kapanık yok arkadaşlığımız bozulmasın diye vs düşünmek biz kadınların kendilerini kandırma yöntemi. Genelde fiziksel olarak beğenmedikleri ama karakter olarak uyumlu oldukları kişiler ile arkadaş kalıyorlar çünkü bu onlara iyi geliyor. Sizin güzel ya da çirkin olmanızla bir alakası yok. Karşıdaki kişi sizi kendi sevgili kriterlerinde görmüyordur. Yıllarca takip etmesinin sebebi de ona iyi gelmeniz. Sohbetinizden mutlu olması. Eğer onda hala gönlünüz var ve onun sizi arkadaş olarak görmesi üzüyor ise görüşmeyin. Kıymetli olan sizsiniz. Geçmişte çok güzel bir söz duymuştum. '' Ne yaparsan yap gönül kapısını kendi elinle açamazsın. Gönül sahibi senin için o kapıyı açabilir. ''

Başlığı okuyunca hayatınızdaki her erkek sizi friendzone a atıyor falan sanmıştım. Meger konu çok başkaymış.

En basit ve düz mantık haliyle şunu söyleyebiliriz, birini hem sevip hem istiyorsanız aşık, sadece seviyorsanız arkadaş olursunuz. Tabi özünden daha karmaşık işler bunlar ama kısa olsun, öz olsun, bizim olsun.

Ne diyoduk, ortada bi çekim yasası var, mıknatıslar gibi. Kutuplar uygunsa birbirinize çekilirsiniz, uygun değilse ne kadar ittirseniz de nafile maksimum kardeş kardeş yan yana durursunuz.

Bi de malesef zaman ve mesafe aleyhte çalışır böyle durumlarda. Yani birinin sizi çekici bulma ihtimali birlikte geçen zaman arttıkça düşer genelde.

İlk görüş iyi bi başlangıç noktasıdır, sonra hadi biraz tanıdıkça etkilenecek diyelim o başlangıç noktası bir iki basamak yukarı tırmanır, orada da sizden etkilenmediyse gecmis olsun, genelde istatistik yokuş aşağı gider. Git gide cinsiyetsizleşirsiniz karşı tarafından gözünde, paylaşımlar daha düsünce ve duygu eksenine çekilir, romantik yakınlaşmalar gündemden düşer. 15 yıl bu noktada sıkıntılı o yüzden malesef. 15 hafta bile sıkıntılı da neyse.

Ama asıl 15 yıl aynı zamanda aynı adamı aklınızın bi köşesinde tuttugunuz için de sıkıntılı. Bunun takıntı oldugunu ve saglıklı olmadıgını anlamanız lazım. Konuyu buradan ele alıp bu adamı gündeminizden çıkarmanızı ve hayatınıza devam etmenizi diliyorum.
Ya aslında 15 yıldır aklımda tutmuyordum. 7 yıldır hiç görmedim, konuşmadım bile. Ama araması kafamı karıştırdı belki de.

bence bir erkek hoslandigi etkilendigi duygularindan eminse bayana karsi fazla beklemeden acilirki begendigini bir baskasi kaptirmak istemez sanirim tek tarafli bir etkilesim olmus sizde aradigini bulamamis sizi sirtini yaslayacak gecici liman olarak görüyor

Düşündüğünüz anlamda sizi sevmiyor çünkü. Neden bu kadar zor geldi kabullenmek ?

Sizi sevse bir adım atardı. Sizi arkadaş olarak seviyor ve değer veriyor fakat o kadar. Fazlası yok.

Seven adamlar senelerce beklemez.

Bence yolunuza bakın.
aynen baglasan durmaz seven kör kütük asik olan erkekler

Onun yoktu ama benim vardı.
Belki de bu yuzden o gözle bakmak istemedi size o zamanlar ya da gercekten arkadas olarak gördü bilemeyiz ama bunca yıl sonra aradıysa bi şansınızı deneyin derim ben. Direkt gidin açılın demiyorum tabii ki ama aynı şehirdeyseniz arayıp ee neler oldu hayatında bi ara biseyler icip arayı kapatalım gibisinden bulusmaya davet edebilirsiniz, nasıl olsa ilk aramayı o yapmış. Buluşmanın gidişatına göre de çıtlatırsınız o zamanlar sana karsı hislerim vardı gizlemeye çalışıyordum çocukluk işte hahah falan gibisinden bi nabzını yoklarsınız..

Onbeş yıllık arkadaş arkadaştır yani,başka gözle bakılması zor olur.
Ayrıca neden takip ediyor neden merak ediyor demişsiniz,onbes yıllık arkadaş kıymetlidir,ben de takip eder merak ederim, evlendi mi barklandi mi,mutlu mu...

Sizin hissettiklerinizi adam hissetmemiş demek. Erkek istedikten sonra asla ama asla beklemez az çok biliyorsam. Yıllar sonra sizi aramasının altındada bir neden aramamak gerekiyor bence.

Çekim olsaydı çoktan bir şeyler yaşanırdı.

Sizin hissettiklerinizi adam hissetmemiş demek. Erkek istedikten sonra asla ama asla beklemez az çok biliyorsam. Yıllar sonra sizi aramasının altındada bir neden aramamak gerekiyor bence.

Çekim olsaydı çoktan bir şeyler yaşanırdı.
Anladım ama işte pat diye arayıp pat diye evlendin mi diye sorması kafamı karıştırdı.

Anladım ama işte pat diye arayıp pat diye evlendin mi diye sorması kafamı karıştırdı.
Merak etmiş olabilir. Bende pat diye sorarım yıllardır görmediğim erkek arkadaşlarıma gayet normal. Bu yüzden size karşı hisleri olduğunu düşünmüyorum.

Ben de öyle bir durum mu diye kafa karışıklığı yaşadım ama bi siz bi de ben böyle düşünmüşüz. Diğer herkes bi neden yok diyor.

Ben de yorumları anlayamadım açıkçası, adam bariz yoklamış😁😁😁 Niye durduk yere evli misin desin haydi onu öylesine sordu neden ben de ille evlenicem desin... siz ne cevap verdiniz? Kimseye cilve yapmazsanız tabi ki arkadaş kalırsınız😉 bence mesaj yazın, ortaya laf atın adam niyetliyse ordan yürür. Yürümezse de sallayın geçin. Ne oldu evlenme işi arama kurtarma çalışması var mı diyin misal😁😁bol şans dilerim🙋‍♀️

Back
X