• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın ve bir erkek oturup kahve içemez mi arkadaşça?

Hakikaten nerden çıktı bilmiyorum :KK70:
Konuya yorumum içebilir,yiyebilir,yola çıkabilir,geç saatlere kadar çalışabilir,oturup iki tek atabilir,dertlesebilir .
Çoğu zaman kadınlardan çok daha iyi arkadaşlık yapabilir erkekler .
Neden çünkü bizim gibi dertleri yoktur
Saçınızı başınızı gözünüzü fiziginizi başarınızı kıskanmazlar.
Ama aradaki çizgiyi iyi çizmek gerekir.
Siz kendinizden eminsiniz ,karşı tarafta eminse,sonunda saçmalamayacak bir tipse gayet tabi arkadaşlık yapılır .
Tarafların sevgililerin,eşlerinin arıza çıkarmaması durumunda tabi :)

Kesinlikle katılıyorum. Sözlerimden alınanlar olacaktır ama ben yeni nesil genç kadınlara pek tahammül edemiyorum artık. Derdi tasası saç, makyaj, kıyafet, sevgili olan biriyle konuşacak konular bir kahve içiminde tükeniyor. Açıkçası bunu biraz da sosyal medya bu hale getirdi. Kısa süreli instagram deneyimimde ne zaman baksam "makyajda son trendler - ünlüler dünyasında son olaylar - aptal gündüz kuşağı programlarının arka perdeleri" ile doldu taştı keşfetim. Dayanamadım kapattım... Devamlı bunlara maruz kalan genç kızlar ister istemez ilgileniyor, ne yazık ki bir süre sonra da başka bir şeyle ilgilenmez oluyor. Yıllardır dostluğumuzun sürdüğü bir arkadaş grubum var mesela, ne zaman bir araya gelsek Şeyma Subaşı anılıyor. Bir ara ben bile katıldım hatta olaya... E ben bundan çok sıkıldım ya, gerçekten. Siyaset konuşmak istiyorum, sosyolojik çıkarımlar yapmak istiyorum, yeni fikirler duymak istiyorum. Çok mu şey istiyorum :)

Ha diyeceksiniz ki "akıllı kadın çok, sana denk gelmediyse sorun senin çevrendedir yani sendedir." Üniversiteden kafa dengi arkadaşlarım ya kendi şehrine döndü ya istanbula gitti çalışmaya, kimisi de evlendi. Kaldım böyle derinliği olmayan kadın sohbetlerine :)

“Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/222; 3/339)
Dedikodu olmasından çok Allah'ın emri en önemlisi bence, benim görüşüm bu.

he kahveyi evde başbaşa içmişler..

Çocuk geçen hafta işe başladığında sevgilimle de karşılaşmıştı tanışmıştı, o yüzden bir şey demedi.
re ne oz
Gayet iyi arkadaş olabilirim, bu atarlı tavrınız da bana çok saçma geldi birden.
ee ol ozaman tutan mi var.gelmiş konu acmissin insanlardan fikir istemişsin sonra da tavır yapıyorsun.sonradan konu açma da ben arkadaş olarak gördüm ama bana açıldı falan ..pufffff

Kesinlikle katılıyorum. Sözlerimden alınanlar olacaktır ama ben yeni nesil genç kadınlara pek tahammül edemiyorum artık. Derdi tasası saç, makyaj, kıyafet, sevgili olan biriyle konuşacak konular bir kahve içiminde tükeniyor. Açıkçası bunu biraz da sosyal medya bu hale getirdi. Kısa süreli instagram deneyimimde ne zaman baksam "makyajda son trendler - ünlüler dünyasında son olaylar - aptal gündüz kuşağı programlarının arka perdeleri" ile doldu taştı keşfetim. Dayanamadım kapattım... Devamlı bunlara maruz kalan genç kızlar ister istemez ilgileniyor, ne yazık ki bir süre sonra da başka bir şeyle ilgilenmez oluyor. Yıllardır dostluğumuzun sürdüğü bir arkadaş grubum var mesela, ne zaman bir araya gelsek Şeyma Subaşı anılıyor. Bir ara ben bile katıldım hatta olaya... E ben bundan çok sıkıldım ya, gerçekten. Siyaset konuşmak istiyorum, sosyolojik çıkarımlar yapmak istiyorum, yeni fikirler duymak istiyorum. Çok mu şey istiyorum :)

Ha diyeceksiniz ki "akıllı kadın çok, sana denk gelmediyse sorun senin çevrendedir yani sendedir." Üniversiteden kafa dengi arkadaşlarım ya kendi şehrine döndü ya istanbula gitti çalışmaya, kimisi de evlendi. Kaldım böyle derinliği olmayan kadın sohbetlerine :)

Ne iş yapıyorsunuz? Çok şaşırdım bu mesajınıza. Okul ve arkadaş çevremde daha 1 jere bile şeyma Subaşı konusu geçmedi. Elbette goy goy yapıyoruz biz de bolca ama yani bunlar daha çok mizah dergilerinden filmlerden ya da sosyal cevremizdekilerden...

Arkadaşlarım ve etrafımdakilerden hic bu tarz muhabbetler duymadım ben. Hatta az önce kitap sohbeti yaptık. Dün de hatırlıyorum bambaska bir konu konuşulmuştu.

Kimseyi rencide etmek istemem elbette önemli olan bireysel kültürlenme ama diploma da cok sey katıyor insana. is yerinizdekilerin eğitim seviyesi nedir? Üniversite mezunları mi yoksa daha alt seviye mezunlar mı çalışıyor?

Ne iş yapıyorsunuz? Çok şaşırdım bu mesajınıza. Okul ve arkadaş çevremde daha 1 jere bile şeyma Subaşı konusu geçmedi. Elbette goy goy yapıyoruz biz de bolca ama yani bunlar daha çok mizah dergilerinden filmlerden ya da sosyal cevremizdekilerden...

Arkadaşlarım ve etrafımdakilerden hic bu tarz muhabbetler duymadım ben. Hatta az önce kitap sohbeti yaptık. Dün de hatırlıyorum bambaska bir konu konuşulmuştu.

Kimseyi rencide etmek istemem elbette önemli olan bireysel kültürlenme ama diploma da cok sey katıyor insana. is yerinizdekilerin eğitim seviyesi nedir? Üniversite mezunları mi yoksa daha alt seviye mezunlar mı çalışıyor?

Özelden söyleyeyim isterseniz hangi sektörde olduğumu :) iş yerinde lisans mezunu beş altı kadın çalışan var, birkaç tane de lise mezunu. Üretim kısmındaki çalışanlar erkek ağırlıklı. Bir de servis ağımız var, mühendis tabii çoğu. Biraz da sektörden kaynaklı yani... Eğitim, hukuk ya da sağlık sektöründe olsam kadın - erkek oranında daha eşit bir dağılım olabilirdi.

bi beni mi rahatsiz ediyo su "kadin muhabbeti" olayi yaa. Sanirsin erkekler her dakika marx weber konusuyor da kadinlar seyma subasi konusuyor.

Bana da denk gelmiş olabilir, mühendislerimiz en iyi okullardan seçilirken bir muhasebe elemanı standart bir referansla alınabiliyor işe. Bu da seviyeyi epey farklı duruma getiriyor. Kısacası bizim iş yeri için geçerli bu.

Özelden söyleyeyim isterseniz hangi sektörde olduğumu :) iş yerinde lisans mezunu beş altı kadın çalışan var, birkaç tane de lise mezunu. Üretim kısmındaki çalışanlar erkek ağırlıklı. Bir de servis ağımız var, mühendis tabii çoğu. Biraz da sektörden kaynaklı yani... Eğitim, hukuk ya da sağlık sektöründe olsam kadın - erkek oranında daha eşit bir dağılım olabilirdi.

Ay yok kadın erkek dağılımı icin sormadım ben. :)

Instagramda vs ben de bahsedilen yavan muhabbetlere tanık oluyodum ama daha cok kendini gelistirmemis kesimde oluyo diye umursamıyodum. Cidden böyle muhabbetler coğunlukta mi diye sordum :)

Liseden bir arkadaşım vardı adi faruk. Adini anmışken kahrolsun faruk. Neyse biz liseden sonra konuşmadık ama lise hayatım boyunca bir kere adımı söylemediydi kardeşim kardeşim o kadr. Ben nişanladım davetiye yazarken mesaj attı. Naber filan yazmıştı sonra konuştuk konuştuk davetiyem yok mu filan dedi ben evliliğe karşıyım dedi dedi derken ban bir foto at bakalim demeye başladı. Bizimki meğer değişmiş . Herkes değişse o değişmezdi ama değişmiş. Ve artık hayatim boyu bir erkek arkadaş edinmeyi düşünmüyorum tüm güvenim gitti bitti

Ay yok kadın erkek dağılımı icin sormadım ben. :)

Instagramda vs ben de bahsedilen yavan muhabbetlere tanık oluyodum ama daha cok kendini gelistirmemis kesimde oluyo diye umursamıyodum. Cidden böyle muhabbetler coğunlukta mi diye sordum :)

İşte demek istediğim, bizim sektör için daha iyi eğitimli kesim erkek ağırlıklı. Kadınlar muhasebe departmanında ya da satış temsilcisi. Ama mesela bir okulda öğretmen olarak çalışsam kadın erkek herkesin eğitimi aynı seviyede seyrederdi. Bu da böyle bariz bir fark yaratmazdı :)

İş arkadaşı ile baş başa kahve içmek süreklilik arz etmediği sürece nadiren olabilir ama yine de bana ters, geri kafalıyım bu konuda.

Son düzenleme:
Ama hayat erkek arkadaşımın düşüncelerinden ibaret değil ki. Tamam o da önemli de, ben o konuyu hallettim ve "iş yerim açısından sıkıntı olur mu sizce" diye sormak istedim konumda.. Ve arkadaşımın sevgilisi açısından. O kızla empati yapıp yorumlamanızı bekledim :)
Eğer hayatımda bilmesini gerektiğini düşündüğüm biri varsa onun bilmesi benim için önemlidir. Geride kalan kısım beni ilgilendirmez.
Karşı tarafın kız arkadaşı hakkında birşey diyemeyeceğim , siz nasıl sevgilinizle aranızda hallettiyseniz o da onların problemi.

İş yerinde bir arkadaş bizi sigara içerken görünce "hayırdır napıyosun sen ya" dedi imalı imalı, bu kahve mevzusu da duyulursa insanlar konuşur diye çekiniyorum. Kendimi arkamdan yapılacak konuşmalara karşı dik durabileceğime ikna etmeye çalışıyorum açıkçası :) Burada ne kadar iyi savunabilirsem bunun gayet doğal bir şey olduğunu ve yaşantıma karışılamayacağını, yarın öbür gün yüzüme söyleyenlere de aynı şekilde savunabileceğimi düşünüyorum. Bir nevi pratik yapıyorum aslında :KK70:

Yer yapiyorum diyosun.:KK48:

Günden güne ne kadar iyi anlaştığınızı farkettikçe sevgilinizden soğuyup bu kişiye yakınlık duymamız muhtemel..Karşı taraf için de öyle..Bunda bi sakınca yok bence..Ama mesela adamın sevgilisi rahatsız olmuş taraf olarak konu açsa sizin için burda iç açıcı şeyler söylenmeyecekti..Bunu da düşünüp değerlendirin..Milletin ne dediğine gelince, yani o konuda yoruma bile gerek yok herkes herşeyi her türlü zaten konuşuyor..

Back
X