- 13 Mayıs 2013
- 2.399
- 6.263
- 158
- Konu Sahibi MinervaMcGonagall
Hakikaten nerden çıktı bilmiyorum
Konuya yorumum içebilir,yiyebilir,yola çıkabilir,geç saatlere kadar çalışabilir,oturup iki tek atabilir,dertlesebilir .
Çoğu zaman kadınlardan çok daha iyi arkadaşlık yapabilir erkekler .
Neden çünkü bizim gibi dertleri yoktur
Saçınızı başınızı gözünüzü fiziginizi başarınızı kıskanmazlar.
Ama aradaki çizgiyi iyi çizmek gerekir.
Siz kendinizden eminsiniz ,karşı tarafta eminse,sonunda saçmalamayacak bir tipse gayet tabi arkadaşlık yapılır .
Tarafların sevgililerin,eşlerinin arıza çıkarmaması durumunda tabi :)
Kesinlikle katılıyorum. Sözlerimden alınanlar olacaktır ama ben yeni nesil genç kadınlara pek tahammül edemiyorum artık. Derdi tasası saç, makyaj, kıyafet, sevgili olan biriyle konuşacak konular bir kahve içiminde tükeniyor. Açıkçası bunu biraz da sosyal medya bu hale getirdi. Kısa süreli instagram deneyimimde ne zaman baksam "makyajda son trendler - ünlüler dünyasında son olaylar - aptal gündüz kuşağı programlarının arka perdeleri" ile doldu taştı keşfetim. Dayanamadım kapattım... Devamlı bunlara maruz kalan genç kızlar ister istemez ilgileniyor, ne yazık ki bir süre sonra da başka bir şeyle ilgilenmez oluyor. Yıllardır dostluğumuzun sürdüğü bir arkadaş grubum var mesela, ne zaman bir araya gelsek Şeyma Subaşı anılıyor. Bir ara ben bile katıldım hatta olaya... E ben bundan çok sıkıldım ya, gerçekten. Siyaset konuşmak istiyorum, sosyolojik çıkarımlar yapmak istiyorum, yeni fikirler duymak istiyorum. Çok mu şey istiyorum :)
Ha diyeceksiniz ki "akıllı kadın çok, sana denk gelmediyse sorun senin çevrendedir yani sendedir." Üniversiteden kafa dengi arkadaşlarım ya kendi şehrine döndü ya istanbula gitti çalışmaya, kimisi de evlendi. Kaldım böyle derinliği olmayan kadın sohbetlerine :)