Bir kadinin dışarda işi var bile olsa aksam 8 de sokaga cikamaz mi?

Ben 12 de giriyordum eski işimde. Çalışıyorum işim 10 da bitiyor servisden inmem 12. Bazen sayım falan oluyor 3-5 artık sabahlar olmasın. Ama tabi güvenli biryerde oturuyorum ve bunun rahatsızlığını hiç hissetmedim. Ama biri bana bu saatte sokakta ne işin var desede ağzının orta yerine çakmak isterim. Sonuçta pavyondan gelmiyorum. Çok düşünüyorsan beklersin beni sokakta derim olur biter.
 
Çok biliyorlarsa bir zahmet size refakat etsinler.
Hem evde yayılarak otur, işi gereği dışarda olan kadına laf et! Saçmalık! Ve hiç hoş bir bakış açısında değil zannımca!!!

Hıı ortam kötü, ülkede en baştan aşağı doğru hiç bir basamakda kadına GERÇEKTEN saygı duyulmadığı için en alt basamak yani sokak da saygısız leş bir kültüre kaldı malesef

8 ne çok daha geç geldiğimde oldu.Ama hem bekarken hem şu an evliyken gerekli görürsem yani beni ürküten bişey olursa hemen ailemden refakat talep ederim ki genelde talep etmeden refakat teklif edilir.onlar olmazsa güvenlik güçlerinden.Akıllı ve temkinli davranmakda fayda var.Ama böyle diyede çok büyük bir olay olmadığı sürece gideceğim bir aktiviteden hiç vazgeçemem kimse kusura bakmasın!

Devir malesef kültür şoklarından şoklar yaşadığımız bir devir.
2000 ile 2011 yılları arasında hiç çekinmedim ama artık çekiniyorum bazen.
Suriyeli baş konuklarda tuz biber oluyor korkuma malesef.
 
Bir KADIN disarda isi olMAsa bile istedigi saatte sokaga cikabilir. Etrafinizdaki erkeklerin artniyeti beni gerdi resmen, tasma da taksinlar oldu olacak (tesbihte hata olmaz, mecazen soyluyorum kusura bakmayin)
 
ben yeri geliyor 00:30 da eve giriyorum arkadaşlarımla çıktıysam eğer, ama biraz da yaşadığın yere bağlı.
ama 8 de geç bir saat değil ki.
 
İstanbulda gündüz vakti bile dışarıda rahatsız oluyorum, kaldı ki saat 8 de eşimi bile bi yere yollamak istemem artık.
 
Duruma ve ortama göre değişir. Kendinizi güvende hissetmediğiniz bir yerde akşam 5 de de korkarsınız.
 

Şimdi işim olsa şimdi çıkarım saat 2.40
 

Benm koca tarafı öyle de bana işlemiyor çok fazla ehliyetim var Bi kahve içmeye arkadaşıma gidemeyeceksem niye var o ehliyet neymiş eşin bıraksın niye yani ne gerek var boşver kaç yaşında kadınsın tabi ki de işin varsagör
 
yazın o saatler aydınlık oluyor da kışın karanlıkta korkuyorum çıkmaya. çıkamaz diye bi şey yok ama malesef mümkün olduğunca işimi erken halletmeye calışıyorum karanlığa kalmayayım diye
 
Saat 8 de disarda olursan tecavuze ugrarsin mantiginin bu kadar mesrulastirilmis olmasi gercekten cok acinacak bir halde oldugumuz anlamina gelir. Saat 8 gayet erken bi saat. Hic bir insanin korkarak eve gelecegi bir saat olmamali. Pislik tecavuzculere boyle eve kacarak sanki onlarin yaptigi normalmis, bizim o saatte disarda olmamiz anormalmis gibi pabuc birakmamaliyiz. Abimiz, kocamiz, babamiz, oglumuzda bizi desteklemeli
 
Esinin ve babanin soyleme tarzi yanlis ve direk tepki vermelik. Onlar disinda saat 8 gec bir saat degil bana gore ama nerede yasadigin, nasil biryer oldugu onemli bu durumda.

Kendi aracinla gidiyorsan yahut aracla evine birakiliyorsan, birileriyle birlikteysen o sartlarda bir cok kisi gec saatlerde disarda bulunuyordur, ben de dahil. Eve sabahta geldigim oldu ama bir basima degildim hicbir zaman. Bu bir basinalik illa yaninda erkek olmasi degil, kadin da olabilir.

Ama yaya halde, tek basina, issiz bir sokakta veya toplu tasima filan kullanip kalkip gece yarisi disarlarda "kadin kendini korur, bisey olmadi simdiye kadar" diye dolanamam acikcasi. Biber gazim var ama kullanmadim hic, oyle bir durumda ne kadar etkili kullanabilirim, firsatim olur mu bilmem. O yuzden hic feminist tavirlara girip kendimi riske atamam.

Dun gece markete kendim gitmek istedim zaten cok yakin. Saat 10 civariydi. Oturudugumuz yer duzgun, merkezi ve o saatte de disarida insanlar olur. Marketten donerken baktim ki esim camin kenarindan gizlice beni gözetliyormus. :)))) (Kiskancliktan filan degil bu arada o kadar hasta bir tip degil, endise duydmasindan kaynakli...)
 
Kadının ne zaman ne yapmak istediğine karışılmaz da acaba hava kararmış mıydı, muhit mi kötü ondan mı acaba? Belki endişe duydukları için öyle demişlerdir. İyiye yoruyorum şu an
 
Bunu okuyunca yaşadığım kentten ötürü ortamdan ötürü şükrettim.
Haftada 2 akşam 9 da spordan dönüyorum. Dün akşam spor sonrası farklı bir ilçeye toplu taşımayla arkadaşıma gittim gece 11.30 da toplu taşımayla döndüm. Evet güvenli ve toplum genelinden elit bir yerde yaşıyorum ama Türkiye nin haline kadının haline getirildiği noktaya ne kadar üzülsek az
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…