Bir kapı kapanır diğeri açılır mi cidden?

Sevdiğiniz bir yolda devam edersiniz inşallah. Zor kararlar güçlü insanlardan çıkar, zor bir karar vermişsiniz. Bir an önce kalkıp silkelenin, ki yeni bir kapı açabilesiniz. Öylece kendiliğinden açılmaz kapılar, ama açmanızı bekleyen bir kapı muhakkak vardır..

bir kapı kapanır başka bir kapı açılır . kardeşim türkiyenin en iyi üniversitelerinden birine ilk 50 nin içinde girdi. dereceyle mezun oldu. üniversitede asistandı yabancı öğrencilere ders veriyordu o öğrencilerden biri ablamın peşini bırakmadı çok ilgilendi 1 yıl ülkesine geri dönmedi ablam için sonra ona aşık olup evlendi. Eniştemin memleketine yerleştiler kardeşim masterını yapıyor felan her yaz kardeşim iki ay Türkiye'ye geliyordu. Kardeşim şüphelenmiş tavırlarından bilgisayarına erkek kardeşim aracılığı ile izleme programı yerleştirdi. Sonra eniştemin travesti sitelerine girdiğini travestilerle yazıştığını öğrendi . Eve travesti attığını felan boşandı. Daha önceleride öyleymiş eniştem ablama aşık olmuş. Ama huylu huyundan vazgeçmiyor işte. Neyse kardeşim bunalıma girdi kilo aldı bir yandan farklı bir ülkede henüz vatandaşı değil o ülkenin o kadar emek ettim geleceğimi heba ettim bari bu ülkenin vatandaşı olayım diye orda sekreterlik ve ingilizce öğretmenliği yaptı . sonra diğer kardeşim ona senden çok güzel doktor olur dedi. Ve ablam vatandaşlığı alınca tıp okumaya başladı kendisi şuan 34 yaşında ve bir senesi kaldı türkiye de tıp okuyor. O da sizin gibi ben naptım keşke başlamasaydım çocuk yapacak olsam biriyle tanışmam 2 sene gibi ümitsizliğe kapılıyor. Yalnız değilsiniz sizin gibi çok insan var.
Buraya yazma amacım da bir nevi teselli bulmak oldu zaten.
Hayatta cok seye geç başlamış olmak hissi var su an bende.
Ağlama krizi, burun silme, aynada kendine bakıp acıma, kahve içip kendine gelme ve tekrar ağlama krizi... bu kısır döngünün içindeyim su an :(
Gerek var mıydı bu zorluğu çekmeye, bence vardı. Pişman değilim sadece kendime acıyorum su an resmen.

Sevdiğiniz bir yolda devam edersiniz inşallah. Zor kararlar güçlü insanlardan çıkar, zor bir karar vermişsiniz. Bir an önce kalkıp silkelenin, ki yeni bir kapı açabilesiniz. Öylece kendiliğinden açılmaz kapılar, ama açmanızı bekleyen bir kapı muhakkak vardır..
Su an neyistedigimi dahi bilmiyorum.
Kendime güvenim resmen yerlerde. Kırılma anı dedikleri şeyi yaşıyorum. Aslında iyiydim ama o teselli telefonları mahvetti beni.
O kapıyı en kısa zamanda bulup açarım umarım

Umudunu kaybetme. Çok sevdiğim bir söz var bir filmden yazayım sana; 'İnanç seni büyütür, asla vazgeçme, içindeki umuda sıkı sıkı sarıl.' Sen her neye inanıyorsan acabalarla değil içinden gelerek emin olarak ilerle yolunda.

Umudunu kaybetme. Çok sevdiğim bir söz var bir filmden yazayım sana; 'İnanç seni büyütür, asla vazgeçme, içindeki umuda sıkı sıkı sarıl.' Sen her neye inanıyorsan acabalarla değil içinden gelerek emin olarak ilerle yolunda.
Umut etmek güzel şey evet. Eskiden umut ederdim, beklentilerimin gerçekleşmesi için dua ederdim.
Ama içimde umuttan çok kocaman bir boşluk var su an.

Umut etmek güzel şey evet. Eskiden umut ederdim, beklentilerimin gerçekleşmesi için dua ederdim.
Şu an yaşadığın başarısızlıkla yüzleşme duygusu. Zaman kaybının verdiği hüzün, geriye dönüp baktığında çok daha farklı şeylerin olabileceği düşüncesi ya da bir tık ötesi benim yaşımda insanlar nerelerde neler yapıyor ben bu haldeyim düşüncesi. Herkes hayatta süper derecede başarılı olmak zorunda değil. Herkes zengin olmuyor, herkesin mükemmel kariyeri yok. Ama bunlara sahip olmayıp mutlu olan insanlar da var. Elinden gelen neyse onu yaparsın, sabredersen elbet bir kapı açılır. Kimler ne durumdan nerelere geliyor, yardım isteyen kadın bir bakmışsın hayatını düzene oturtmuş tek başına yaşıyor çıkıyor karşına. Hiçbir zaman geç değil. Olumlu bak geleceğe kötüyü çağırma.

Zamanla o bosluk da gecer insaallah. Ben cok daraldigim zamanlarda kendime diyorum ki" simdi istedigin kadar agla, ama bu da gececek" ve sonra geciyor :dondurma: aglamaniz da normal bunu kabul edin. Ayy cok agliyorum, burnum bile akıyor ne kadar sefil perisanim diye dusunmeyin :KK45: bunlar da geçecek insaallah, Allah Kerim :)

ipek_bal ipek_bal lütfen kendinize acımayın çevremizdeki insanlar çok mu iyi çok mu mükemmel. Siz işinizden bunalmışsınız ben kimya mühendisim özelde çalışmamak için kpss kastırıyorum bu işi yapmak istiyor muyum?! kimya mühendisi olarak çalışmak dahi istemiyorum. bir köye yerleşip inek tavuk besleyip sıradan bi hayat yaşamak istiyorum. Bu eylemi gerçekleştirsem çevremdekiler çok gülecek o kadar okudu okudu olduğuna bak dicekler. Başkalarını çok önemsiyoruz başkaları olmadan da yaşayamıyoruz. İstediğimiz hayatı yaşayamıyoruz . Lanet olsun . İnşallah aşık olacağınız biri karşınıza çıkar. Eğer imkanınız varsa Haydi Kampa diye bir etkinliğe katılmıştım bana çok iyi gelmişti orada birileriyle tanışabileceğiniz sosyalleşebileceğiniz ortamlarda oluyor hemde çok güzel eğleniyorsunuz. Ha diyince biriyle tanışamıyorsunuz imkanınız varsa gidin kafanızı dağıtmış olursunuz

Arkadaslar merhaba herkese,
Bir önceki konumdan son bir ayda az cok neler yaşadığımı hatırlayanlar vardır.
Hayatımı kökten değiştirecek bir hamle yaptım. Uğruna 11 senemi verdigim eğitim + uzmanlık hayatıma nokta koydum. Durduk yere sebep neydi derseniz, tıkanmışlık, bir yere varamama derim.
Burada okudugum konuların arasında belki de şımarıklık yaptığın diyenler olur, aslında haklısınız. Ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor. Her gün ayaklarımı sürüyerek nefret ettigim bşr yere gitmektense, anlık bir köprüleri yakmakla nokta koydum.
Kara haber tez duyulurmuş bunu da test ettim. Belki de 5 senedir beni arayıp sormadıgım insanlar her nereden duydularsa arayıp teselli vermeye çalışmazlar mı deli oluyorum. Bugün bu yüzden sırf 4 kişi aradı. Ezberlemiş gibi aynı cümleler, ay canııımm üzülme sakın,hayırlısı olsun, bir kapı kapanır digeri açılır ... vb.
Düşünüyorum, hayatım neden böyle bir hal aldı? Mezun olup direkt iş hayatına girip, uygun birini bulmak neden bu kadar zordu da tutup kariyeri seçtim? Hadi seçtim diyelim, onu bile beceremedim. Su an aynada kendşme bakıyorum, kocaman bir hayal kırıklığıyım. Uğruna savaş verdigim kariyerim de yok artık elimde. Millete bakıyorum, evlenmekle kalmayıp çoluk çocuğa karışan akranlarım var.
Ben daha toparlandım, iş hayatımı düzene soktum, birini buldum diyene kadar zaten en az 2 sene geçecek. O da en iyi ihtimalle. Güçsüzlük, başarısızlık sanki içime işledi. Neden böyle oldu, belki de daha güzel günlere zemin hazırlayacak bu kararım. Ama gerçekten korkuyorum da. Gerçekten bir kapı kapanınca digeri açılır mı?
Açılır... Hem de öyle bi kapı açılır ki, iyi ki bi önceki kapı kapanmış dersin.

Şu an yaşadığın başarısızlıkla yüzleşme duygusu. Zaman kaybının verdiği hüzün, geriye dönüp baktığında çok daha farklı şeylerin olabileceği düşüncesi ya da bir tık ötesi benim yaşımda insanlar nerelerde neler yapıyor ben bu haldeyim düşüncesi. Herkes hayatta süper derecede başarılı olmak zorunda değil. Herkes zengin olmuyor, herkesin mükemmel kariyeri yok. Ama bunlara sahip olmayıp mutlu olan insanlar da var. Elinden gelen neyse onu yaparsın, sabredersen elbet bir kapı açılır. Kimler ne durumdan nerelere geliyor, yardım isteyen kadın bir bakmışsın hayatını düzene oturtmuş tek başına yaşıyor çıkıyor karşına. Hiçbir zaman geç değil. Olumlu bak geleceğe kötüyü çağırma.
Su anki düşüncelerimi çok iyi özetlemişsiz.
Sabır, beklemek, herşeye 0dan başlamak...
çok zor, ama başaracagım ...

Zamanla o bosluk da gecer insaallah. Ben cok daraldigim zamanlarda kendime diyorum ki" simdi istedigin kadar agla, ama bu da gececek" ve sonra geciyor :dondurma: aglamaniz da normal bunu kabul edin. Ayy cok agliyorum, burnum bile akıyor ne kadar sefil perisanim diye dusunmeyin :KK45: bunlar da geçecek insaallah, Allah Kerim :)
Artık kendimi teselli dahi edemiyorum.
Boşuna çabalayıp kendimi heba ettigim yıllarım aklıma geliyor.
Katıldııım kongrelerin yaka kartlarını da bir sinir harbiyle attım çöpe. Sonra dayanamayıp geri aldım. Emeklerim onlar benim :(
Çöpe atmaya dahi kıyamadım düşünün.
Onu bile beceremedim:(

Aynı yaşta sayılırız
Ama daha ölmedik bu kadar ümidini kesme
Bende bir aydır evdeyim
Aynı tükenmişlikle ayrıldım
Çabalarım yeterli olmadı heralde tıkanıp kaldım bi yerde
Seni arayanlar gibi densizler arayıp iki üniversite bitirdin ne oldu
Master yaptın ama boşa bilmem ne
Benim hayatım ben mutluyum deyip kapattım
Şimdide arasalarda açmıyorum
Herşeyde bi hayır vardır
Buda bizim sınavımız belkide
Umudunu kaybetme
Elbet emeklerimizin karşılığını alacağız

ipek_bal ipek_bal lütfen kendinize acımayın çevremizdeki insanlar çok mu iyi çok mu mükemmel. Siz işinizden bunalmışsınız ben kimya mühendisim özelde çalışmamak için kpss kastırıyorum bu işi yapmak istiyor muyum?! kimya mühendisi olarak çalışmak dahi istemiyorum. bir köye yerleşip inek tavuk besleyip sıradan bi hayat yaşamak istiyorum. Bu eylemi gerçekleştirsem çevremdekiler çok gülecek o kadar okudu okudu olduğuna bak dicekler. Başkalarını çok önemsiyoruz başkaları olmadan da yaşayamıyoruz. İstediğimiz hayatı yaşayamıyoruz . Lanet olsun . İnşallah aşık olacağınız biri karşınıza çıkar. Eğer imkanınız varsa Haydi Kampa diye bir etkinliğe katılmıştım bana çok iyi gelmişti orada birileriyle tanışabileceğiniz sosyalleşebileceğiniz ortamlarda oluyor hemde çok güzel eğleniyorsunuz. Ha diyince biriyle tanışamıyorsunuz imkanınız varsa gidin kafanızı dağıtmış olursunuz
Umarım kamuda kimya mühendisliği yapmayacagınız bir kadroya atanırsınız. O olayları da hiç bilmiyorum gerçi nasıl oluyor. Hem kpss hem de sözlü mülakat falan, su ülkede her şey zor.

Arkadaslar merhaba herkese,
Bir önceki konumdan son bir ayda az cok neler yaşadığımı hatırlayanlar vardır.
Hayatımı kökten değiştirecek bir hamle yaptım. Uğruna 11 senemi verdigim eğitim + uzmanlık hayatıma nokta koydum. Durduk yere sebep neydi derseniz, tıkanmışlık, bir yere varamama derim.
Burada okudugum konuların arasında belki de şımarıklık yaptığın diyenler olur, aslında haklısınız. Ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor. Her gün ayaklarımı sürüyerek nefret ettigim bşr yere gitmektense, anlık bir köprüleri yakmakla nokta koydum.
Kara haber tez duyulurmuş bunu da test ettim. Belki de 5 senedir beni arayıp sormadıgım insanlar her nereden duydularsa arayıp teselli vermeye çalışmazlar mı deli oluyorum. Bugün bu yüzden sırf 4 kişi aradı. Ezberlemiş gibi aynı cümleler, ay canııımm üzülme sakın,hayırlısı olsun, bir kapı kapanır digeri açılır ... vb.
Düşünüyorum, hayatım neden böyle bir hal aldı? Mezun olup direkt iş hayatına girip, uygun birini bulmak neden bu kadar zordu da tutup kariyeri seçtim? Hadi seçtim diyelim, onu bile beceremedim. Su an aynada kendşme bakıyorum, kocaman bir hayal kırıklığıyım. Uğruna savaş verdigim kariyerim de yok artık elimde. Millete bakıyorum, evlenmekle kalmayıp çoluk çocuğa karışan akranlarım var.
Ben daha toparlandım, iş hayatımı düzene soktum, birini buldum diyene kadar zaten en az 2 sene geçecek. O da en iyi ihtimalle. Güçsüzlük, başarısızlık sanki içime işledi. Neden böyle oldu, belki de daha güzel günlere zemin hazırlayacak bu kararım. Ama gerçekten korkuyorum da. Gerçekten bir kapı kapanınca digeri açılır mı?
Okuyunca mesleginizi merak edip profilinize baktim ve gercekten taktir ettim

Cunku gunumuzde maddiyat kariyer oyle on plandaki insanlar mutsuzda olsa kendilerini mahkum hissediyorlar zor dahi olsa katlaniyorlar

Sizin tercihiniz mutluluktan yana olmus nasil bir plan yapip nasil kararlar verdiniz bilmiyorum ama insallah hayalini kurdigunuz mutlulugu yakakarsiniz

Bu arada merak ettim ileride istediginiz zaman donme gibi bir alternatifiniz yok mu ki duyanlar aramis

Aynı yaşta sayılırız
Ama daha ölmedik bu kadar ümidini kesme
Bende bir aydır evdeyim
Aynı tükenmişlikle ayrıldım
Çabalarım yeterli olmadı heralde tıkanıp kaldım bi yerde
Seni arayanlar gibi densizler arayıp iki üniversite bitirdin ne oldu
Master yaptın ama boşa bilmem ne
Benim hayatım ben mutluyum deyip kapattım
Şimdide arasalarda açmıyorum
Herşeyde bi hayır vardır
Buda bizim sınavımız belkide
Umudunu kaybetme
Elbet emeklerimizin karşılığını alacağız
Ah sormayın. Ee niçin o kadar vaktini verdin madem yapamayacaktın diyrn mi dersiniz, saçmasapan gel yanında çalış diyen mi!
Bari evlenmiş olsaydım. Çocuk yapardım, çocuğumu büyütüp onunla avunurdum. Eşim destek olurdu. Çünkü aile bir yere kadar avutabiliyor.
Bugün psikolojim cidden kötü galiba...

Ah sormayın. Ee niçin o kadar vaktini verdin madem yapamayacaktın diyrn mi dersiniz, saçmasapan gel yanında çalış diyen mi!
Bari evlenmiş olsaydım. Çocuk yapardım, çocuğumu büyütüp onunla avunurdum. Eşim destek olurdu. Çünkü aile bir yere kadar avutabiliyor.
Bugün psikolojim cidden kötü galiba...
Onunda zamanı gelir elbet
Güzel bi yuvan olur
Rica ediyorum annesinide incele :KK47:
Benimki geçen eşimin kuzenine çalışan gelin aldık şimdi sorana evde demeye utanıyorum onca okul okudu boşa gitti demiş:kusmuk:
Sanki kendi okuttu:KK70:
Kimseyi duyma
Önemli olan sensin
Bir kere yaşayacağız bu hayatı
Kimsenin haddine değil kararlarımızı eleştirmek

Okuyunca mesleginizi merak edip profilinize baktim ve gercekten taktir ettim

Cunku gunumuzde maddiyat kariyer oyle on plandaki insanlar mutsuzda olsa kendilerini mahkum hissediyorlar zor dahi olsa katlaniyorlar

Sizin tercihiniz mutluluktan yana olmus nasil bir plan yapip nasil kararlar verdiniz bilmiyorum ama insallah hayalini kurdigunuz mutlulugu yakakarsiniz

Bu arada merak ettim ileride istediginiz zaman donme gibi bir alternatifiniz yok mu ki duyanlar aramis
İnanın hiç bir planım yok. Sadece tükendim ve bitirmek istiyorjm dedim. İşte su an yeni yeni dank ediyor, boşlukta salınıyorum.
Geri dönüş hep vardır her şeyde oldugu gibi. Ama ara verdikten sonra da dönmem. Dönünce neler yaşayacagımı biliyorum çünkü.
İnsanların iyi niyetten aradıklarını sanmıyorum. Dedikodu, Ay yazık, yapamadı, bıraktı...
ama umursamicam, kim ne derse desin
Bir karar verdim. Şimdi güçlü olup arkasında durma vakti

Artık kendimi teselli dahi edemiyorum.
Boşuna çabalayıp kendimi heba ettigim yıllarım aklıma geliyor.
Katıldııım kongrelerin yaka kartlarını da bir sinir harbiyle attım çöpe. Sonra dayanamayıp geri aldım. Emeklerim onlar benim :KK43:
Çöpe atmaya dahi kıyamadım düşünün.
Onu bile beceremedim:KK43:
Tabi ki atmayin, ama hersey zamaninda guzeldi ve gecti, simdi baska zandayiz. Suanda da bir yaka kartiniz var aslinda. "Saglam kararlar alabilme karti" :) o arayanlar da cogu bisey becerememis tiplerdir kesin, bosverin. Bana da "hala mi okuyorsun, aaa o nasil okulmus oyle. Kizz o oglan da mi olmadi, kac yasina geldin" gibi sacma sorular geliyor ama ben mutluyum diyorum. Ama itiraf edeyim ben de evli~cocuklu arkadaslarima ozeniyorum ama onlar da en az benim onlara ozendigim kadar bana ozeniyorlar :) herkes ayni olmak zorunda degil ko. Sikmayin caninizi, mubarek Ramazan gunu icten bir dua, bir iki damla gozyasinin acmayacagi kapi yok (sizden evvel kendi nefsime de diyorum bunu)

Tabi ki atmayin, ama hersey zamaninda guzeldi ve gecti, simdi baska zandayiz. Suanda da bir yaka kartiniz var aslinda. "Saglam kararlar alabilme karti" :) o arayanlar da cogu bisey becerememis tiplerdir kesin, bosverin. Bana da "hala mi okuyorsun, aaa o nasil okulmus oyle. Kizz o oglan da mi olmadi, kac yasina geldin" gibi sacma sorular geliyor ama ben mutluyum diyorum. Ama itiraf edeyim ben de evli~cocuklu arkadaslarima ozeniyorum ama onlar da en az benim onlara ozendigim kadar bana ozeniyorlar :) herkes ayni olmak zorunda degil ko. Sikmayin caninizi, mubarek Ramazan gunu icten bir dua, bir iki damla gozyasinin acmayacagi kapi yok (sizden evvel kendi nefsime de diyorum bunu)
Hala mı okuyorsun, üzerine tıp okurdun. Ayyy o çocuk da mı olmadı. Vah vah, tüh tüh.
Benim de her zaman duyduğum şeyler :)
Herşeye reset atma vakti.
Ben bıraktım. Siz de inandığınız yolda ilerleyin. md misiniz phd mi olacaksınız bilmiyorum ama güzel bir alademik kariyer diliyorum size. Yanında da deger bilen, anlayışı yakışıklı bir eş :)

Back
X