Bir kapı kapanır diğeri açılır mi cidden?

İnanın hiç bir planım yok. Sadece tükendim ve bitirmek istiyorjm dedim. İşte su an yeni yeni dank ediyor, boşlukta salınıyorum.
Geri dönüş hep vardır her şeyde oldugu gibi. Ama ara verdikten sonra da dönmem. Dönünce neler yaşayacagımı biliyorum çünkü.
İnsanların iyi niyetten aradıklarını sanmıyorum. Dedikodu, Ay yazık, yapamadı, bıraktı...
ama umursamicam, kim ne derse desin
Bir karar verdim. Şimdi güçlü olup arkasında durma vakti
Allah buyük bu dünyaya bir daha gelmiyoruz bu sekilde net konusuyorsaniz nasil sıkintılar cektiginizi ancak siz biliyordunuzdur başkada kimse anlamaz

O insanlarinda iyi niyetle aramadigi belliyse hic uzmeyin kendinizi kendinizden emin oldugunuzu ve mutlu oldugunuzu gosterin onlara yeter

Onunda zamanı gelir elbet
Güzel bi yuvan olur
Rica ediyorum annesinide incele :KK47:
Benimki geçen eşimin kuzenine çalışan gelin aldık şimdi sorana evde demeye utanıyorum onca okul okudu boşa gitti demiş:kusmuk:
Sanki kendi okuttu:KK70:
Kimseyi duyma
Önemli olan sensin
Bir kere yaşayacağız bu hayatı
Kimsenin haddine değil kararlarımızı eleştirmek
Eğitim durumu doktora terk yazarım ben de cv me artık.
Yalan yok, ne varsa ailede var. Ne karar verirsem vereyim yanımda oldular. Arayıp da abuk subuk konuşanlar gibi yapmadılar.

Eğitim durumu doktora terk yazarım ben de cv me artık.
Yalan yok, ne varsa ailede var. Ne karar verirsem vereyim yanımda oldular. Arayıp da abuk subuk konuşanlar gibi yapmadılar.
Aynen öyle gerisi fitne fesat peşinde
O yüzden onları yok sayıyosun:KK14:

Allah buyük bu dünyaya bir daha gelmiyoruz bu sekilde net konusuyorsaniz nasil sıkintılar cektiginizi ancak siz biliyordunuzdur başkada kimse anlamaz

O insanlarinda iyi niyetle aramadigi belliyse hic uzmeyin kendinizi kendinizden emin oldugunuzu ve mutlu oldugunuzu gosterin onlara yeter
İyi niyet ne arar bu devirde.
Yıllardır arayıp sormayanların bir anda aşkı düştü.
Ben de tamamen cekildim her seyden. Kullandığım tek sosyal platform kk . İyi ki de varsınız. Çok teşekkğr ederim:)

İyi niyet ne arar bu devirde.
Yıllardır arayıp sormayanların bir anda aşkı düştü.
Ben de tamamen cekildim her seyden. Kullandığım tek sosyal platform kk . İyi ki de varsınız. Çok teşekkğr ederim:)
:)inşallah hayatinizla ilgili olumlu guzel gelismeleride paylasorsiniz

Bazi insanlarin yeniden baslama sansı yoktur..Sadece kendilerini yeni bir yere tasırlar..diye okumustum bir yerde..
:KK48::KK48:
Icin karariyo biraz da ben karartayim dedim.Sadece yazdiklarin fazla tanidik

Ben de senin mesleginin bölümünü okurken birakmistim,yazmistim daha once de.

Yeni bir baslangic dedim,heveslendim baska bir bolum okumaya basladim.Simdi son senemdeyim ama sanki hala ayni yerdeyim.4 yil gecti ama sanki hala biraktigim yerdeyim
Pisman miyim belki...

Sen benim gibi olmazsin umarim.Sana tavsiyem donup de arkaya bakma.Madem bir karar verdin arkasinda dur:KK66:
Sevgiler:KK68:

Hala mı okuyorsun, üzerine tıp okurdun. Ayyy o çocuk da mı olmadı. Vah vah, tüh tüh.
Benim de her zaman duyduğum şeyler :)
Herşeye reset atma vakti.
Ben bıraktım. Siz de inandığınız yolda ilerleyin. md misiniz phd mi olacaksınız bilmiyorum ama güzel bir alademik kariyer diliyorum size. Yanında da deger bilen, anlayışı yakışıklı bir eş :)
Amin bu duaya amin hepimize insaallah :) phd yim ben de :)

Arkadaslar merhaba herkese,
Bir önceki konumdan son bir ayda az cok neler yaşadığımı hatırlayanlar vardır.
Hayatımı kökten değiştirecek bir hamle yaptım. Uğruna 11 senemi verdigim eğitim + uzmanlık hayatıma nokta koydum. Durduk yere sebep neydi derseniz, tıkanmışlık, bir yere varamama derim.
Burada okudugum konuların arasında belki de şımarıklık yaptığın diyenler olur, aslında haklısınız. Ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor. Her gün ayaklarımı sürüyerek nefret ettigim bşr yere gitmektense, anlık bir köprüleri yakmakla nokta koydum.
Kara haber tez duyulurmuş bunu da test ettim. Belki de 5 senedir beni arayıp sormadıgım insanlar her nereden duydularsa arayıp teselli vermeye çalışmazlar mı deli oluyorum. Bugün bu yüzden sırf 4 kişi aradı. Ezberlemiş gibi aynı cümleler, ay canııımm üzülme sakın,hayırlısı olsun, bir kapı kapanır digeri açılır ... vb.
Düşünüyorum, hayatım neden böyle bir hal aldı? Mezun olup direkt iş hayatına girip, uygun birini bulmak neden bu kadar zordu da tutup kariyeri seçtim? Hadi seçtim diyelim, onu bile beceremedim. Su an aynada kendşme bakıyorum, kocaman bir hayal kırıklığıyım. Uğruna savaş verdigim kariyerim de yok artık elimde. Millete bakıyorum, evlenmekle kalmayıp çoluk çocuğa karışan akranlarım var.
Ben daha toparlandım, iş hayatımı düzene soktum, birini buldum diyene kadar zaten en az 2 sene geçecek. O da en iyi ihtimalle. Güçsüzlük, başarısızlık sanki içime işledi. Neden böyle oldu, belki de daha güzel günlere zemin hazırlayacak bu kararım. Ama gerçekten korkuyorum da. Gerçekten bir kapı kapanınca digeri açılır mı?

ben sımarıklık yaptıgını düşünmüyorum. eğer iş hayatında mevkiye yükselmiş olup ben mutlu değilim ayrıldım deseydın o zaman sımarıklı diye nitelendirebilirdim. ama uzmanlık hayat boyu okumayı gerektirecek, üstelik çalıştıgının karşılıgı olmayan yaşam kosullarına boyun eğeceğin bir alan, buna da sadece severek katlanabilirdin. demek ki o kişi sen değilmişsin. üzülme iş hayatı için de çok geç değil, hatta belki de daha iyi olmuştur.
sana bi kapı kapanır bi kapı açılır demicem, çünkü açılmayabilir. uzun surede evde oturup, ben ne yaptım diyebilirsin. sana hayırlısı buymuş diyeceğim. her şerde bir hayır vardır.

Bazi insanlarin yeniden baslama sansı yoktur..Sadece kendilerini yeni bir yere tasırlar..diye okumustum bir yerde..
:KK48::KK48:
Icin karariyo biraz da ben karartayim dedim.Sadece yazdiklarin fazla tanidik

Ben de senin mesleginin bölümünü okurken birakmistim,yazmistim daha once de.

Yeni bir baslangic dedim,heveslendim baska bir bolum okumaya basladim.Simdi son senemdeyim ama sanki hala ayni yerdeyim.4 yil gecti ama sanki hala biraktigim yerdeyim
Pisman miyim belki...

Sen benim gibi olmazsin umarim.Sana tavsiyem donup de arkaya bakma.Madem bir karar verdin arkasinda dur:KK66:
Sevgiler:KK68:
Aynen su an işteki depresyonumu evime tasıdım. Tek farkı ev daha rahat:))
Galiba bu bölümü okuyanların kaderi öyle ya da böyle, bir aşamada bırakmak.
Hayırlısı böyleymiş ikimiz için de.
Büyük bir ders oldu işte...

ben sımarıklık yaptıgını düşünmüyorum. eğer iş hayatında mevkiye yükselmiş olup ben mutlu değilim ayrıldım deseydın o zaman sımarıklı diye nitelendirebilirdim. ama uzmanlık hayat boyu okumayı gerektirecek, üstelik çalıştıgının karşılıgı olmayan yaşam kosullarına boyun eğeceğin bir alan, buna da sadece severek katlanabilirdin. demek ki o kişi sen değilmişsin. üzülme iş hayatı için de çok geç değil, hatta belki de daha iyi olmuştur.
sana bi kapı kapanır bi kapı açılır demicem, çünkü açılmayabilir. uzun surede evde oturup, ben ne yaptım diyebilirsin. sana hayırlısı buymuş diyeceğim. her şerde bir hayır vardır.
İşte realist bir cevap. Bunu duymak istiyordum.
Çabaladım ama olmadı. Hayırlısı böyleymiş.
Ama madalyonun diger yüzü korkutuyor beni işte.
Aylarca evde boş oturmak. Allahım, ben dahil kimseye yaşatma!
Şimdi tekrar depresyonuma gitme vakti:)
Peçete, kahve, depresyon hırkası hazır nasılsa :(

İşte realist bir cevap. Bunu duymak istiyordum.
Çabaladım ama olmadı. Hayırlısı böyleymiş.
Ama madalyonun diger yüzü korkutuyor beni işte.
Aylarca evde boş oturmak. Allahım, ben dahil kimseye yaşatma!
Şimdi tekrar depresyonuma gitme vakti:)
Peçete, kahve, depresyon hırkası hazır nasılsa :KK43:

ben de devlet memuru olma isteğim ugruna iş fırsatlarını teperek bir senedir evde oturuyorum. ınan cok kotu bişey. zaman zaman diyorum keşke çalışsaydım. ama sonra hayırlısı buymuş diyerek teselli ediyorum kendımı. inan oturuyosan da evde depresyon hırkanla bi sebebi vardır

ben de devlet memuru olma isteğim ugruna iş fırsatlarını teperek bir senedir evde oturuyorum. ınan cok kotu bişey. zaman zaman diyorum keşke çalışsaydım. ama sonra hayırlısı buymuş diyerek teselli ediyorum kendımı. inan oturuyosan da evde depresyon hırkanla bi sebebi vardır
Herseyim bir sebebi var evet. Umarım istediginiz kadroya atanırsınız :)

Gerçekten bir kapı kapanınca digeri açılır mı?
Bir kapı kapanınca diğeri açılır mı bilmem ama kapanan kapı geri açılmaz. Artık eğitim hayatınızı bırakmışsınız, bunu düşünüp acaba demeyi bırakmalısınız bence.Bıraktınız bitti. Kararınızı verdiniz, üzerinde daha da düşünmek pişmanlık duygusunu tetiklemekten başka işe yaramaz, hakkınızda hayırlısı olsun:KK36:
Sizi yıllarca aramayıp sormayıp, bu olayı duyunca arayanlara ''kusura bakmayın sesinizi alamadım da siz kimsiniz'' diyebilirsiniz:KK53: Hatta deseniz çok güzel olur. Bu teselli verilecek bir durum değil, başa gelen bir felaket değil sadece karar.

Bir kapı kapanınca diğeri açılır mı bilmem ama kapanan kapı geri açılmaz. Artık eğitim hayatınızı bırakmışsınız, bunu düşünüp acaba demeyi bırakmalısınız bence.Bıraktınız bitti. Kararınızı verdiniz, üzerinde daha da düşünmek pişmanlık duygusunu tetiklemekten başka işe yaramaz, hakkınızda hayırlısı olsun:KK36:
Sizi yıllarca aramayıp sormayıp, bu olayı duyunca arayanlara ''kusura bakmayın sesinizi alamadım da siz kimsiniz'' diyebilirsiniz:KK53: Hatta deseniz çok güzel olur. Bu teselli verilecek bir durum değil, başa gelen bir felaket değil sadece karar.
Haklısınız. Bugüne kadar arkasındaydım kararımın. Ama pişmanlık yaşamamı tetikleyen olaylar yasadım bugün. Eğitim bugün itibariyle bitti. Kendimi boşlukta hissediyorum. Bu zamanlar da geçecek illa ki. Sabır...

Sözde teselli telefonlarinin amaci mutsuzlugunuza daha yakindan tanik olup bundan zevk almak.

Şu anda muhtemelen tüm akraba-arkadas toplantilarinda siz konuşuluyorsunuz, konuşulacaksınız.

Yaptığınızın yanlış olduğunu,pişman olmanız gerektiğini size alttan alta işleyecekler. Eğer onlara inanip bu depresif ruh halinde ısrarcı olursanız herkes ' baak biz demiştik,hata yaptın bak sen de pişmansın' deyip zevkten dört köşe olacaklar.

Ama verdiginiz kararin arkasinda durup,bu olumsuz havanin gececegine,kendiniz icin en iyisini yaptiginiza inanip, her şeye sıfırdan başlama hevesinize sarılırsanız her şey eskisinden cok daha guzel olacak buna lütfen inanın.

Şunu da ekleyeyim,her şey yoluna girdiginde,siz istediginiz hayata kavustugunuzda emin olun o telefonlardan hic gelmeyecek,kimse sizi arayip tebrik etmeyecek ,benzerini yaşadım ordan biliyorum.

Doktorayı bırakmışsın sanırım Peki araştırma gorevlisi olarak da çalışıyor muydun bunu da merak ettim
Akademik dünya cidden çok meşakkatli.ilerlemeyi çok seven bi insanım ama makaleydi çeviriydi sınavdı derken zor bi yıl geçirdim ben de.seni çok iyi anlıyorum. Doktoradan sonra da açıkta kalma ihtimali var.bir yerlere gelmek çok zor bu devirde.inşallah hakkında hayırlısı olsun.bölümün ne bilmiyorum ama kamuda alım varsa kpss denemeni tavsiye ederim

Back
X