- 30 Aralık 2016
- 2.944
- 10.150
- 128
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
istedigi kadar cirlasin.duymayin.isinize bakin kafanizi dahi kaldirmayin.üstunuze alinmayin hic..kendinizide kotu hissetmeyin.isini yapmayi ögrensin.fazlada samimi olmayin malesef suistimal ediyor bazi insanlar.isinizle ilgilenin gerekmedikce muhatap olmayin.siz ondan sizin sorumlulugunuzda olan bir isi hergun ondan bekleseniz, sizede ayni seyleri soylerdim.herkez isini bilmeli.önemsemeyin, duymayin her dedigini..Bunu kendi işi olarak görmüyor sıkıntı bu aslında, yakıştıramıyor üstüne düşüremiyor...Gün içinde bile çayı koymak demlemek istemiyor zoruna gidiyo bağırıyor herkese ,bu ne ya bi kerede siz koyun demleyin diye bildiğiniz cırlıyo patron ses çıkartmayınca bizde çıkaramıyoruz
Belki öyle direkt söylemez ama dolaylı yollardan farklı anlatır diye çekiniyorumYapmayacaksın. ne kadar erken gelirsen gel geç otur. söylenip dursun duyma cevap verme. patrona da söyleyemez herhalde kelebek yapmıyor diye. o kadar bari utanması olmalı
Maalesef işten çıkamam şimdiden o kadar çok sorumluluğum var ki üstümde. Zaten bu sessizliğimde ondan yoksa kendimi ezdirecek karakterde bir insan değilim. Çay koymak çok mu zor bir şey geçerken 2 dk koyuver diyor demek ki kadar zor ki sende koymuyorsun bna söylüyorsun demek geliyor içimden diyemiyorumTek yapman gerekn ''Ben sabah 6 da kalkıyorum 6 buçuk da otobüse biniyorum gelene kadar otobüste donuyorum soğuktan otobüste ki tek hayalim işyerine gider gitmez ayaklarımı peteğe yaslayıp herkes gelene kadar uyumak oluyor.
O yüzden gelir gelmez çay koymak aklıma bile gelmiyor zaten buz tutmuş heryerim bana da yazık ya kendisi 2 dk lık yoldan geliyor kadının tek yaptığı bana iyeşmek'' bu cümleni harfi harfine onu suratına suratına söylemek. O zaman sesini keser. Sen bence ses cıkarmıyorsun diye bu vıt vıt konuşuyor seni eziyor.
Hatırladım ben bu konuyu daha oncede açmıştın. Ama çok takıyorsun bu kadını kafana agzının payını ver kovuyorlarsada kovsunlar ya en azından buna haddini bildir öyle kovsunlar için acımaz en azından.
hitaplar öyle olsun hiç önemli değil, burda da herkes abla abi birbirine ama bir bakıyosun boğaz boğaza gelmişler. baştan herkese hanım bey diye başladım öyle de devam ediyorum. diğerleri kadar büyük olmadı yaşadığım sorun. çünkü hitap ister istemez sınır çiziyorİş yerinde ki hitaplar böyle o yüzden bende öyle hitap etmeye başladım herkese en başından
Sen ne işe yarıyorsun diye sormayı bende çok istiyorum ama patronun yengesi olduğu için ayrıcalıklı olduğunu taa en başından söylediler sakın bulaşma işinden olursun diye
Buda bana bir tecrübe olsun işte artık bende öyle yaparım haklısınızhitaplar öyle olsun hiç önemli değil, burda da herkes abla abi birbirine ama bir bakıyosun boğaz boğaza gelmişler. baştan herkese hanım bey diye başladım öyle de devam ediyorum. diğerleri kadar büyük olmadı yaşadığım sorun. çünkü hitap ister istemez sınır çiziyor
Belki öyle direkt söylemez ama dolaylı yollardan farklı anlatır diye çekiniyorum
Önceden şöyle bi olay geldi başıma patron beni bankaya gönderdi acil bir şey götürmem gerekiyodu, çıkarken de müdürün odasına gidip evrağı imzalattırdım onunda misafirleri varmış kızım Ayşe hanıma söyle de bize 3 çay getirsin dedi bende mutfağa gittim abla müdür beyin misafirlei var 3 tane çay vercekmişsin dedim oda bulaşık duruluyodu ben söyledim tam çıkarken arkamdan seslendi kelebek benim işim var sen ver diye bende abla ben bankaya gidiyorum acil dedim çıktım
Anammm arkamdan ortalığı birbirine katmış biizm odadaki ablayı çağırmış beni şikayet etmiş sinirden elim ayağım titriyor o kız kmde bna emir edebilir ukala kendini beğenmiş şey salak mı bu kız ne yapmaya çalışıyo bu böyle olmaz ya ben ya o diyecem demiş Bizim ablada nasıl vicdanın rahat uyuyacaksın senin çocuğun yasında demş ama yinede patrona şikayet etmiş beni ben geldim ne olduğunu anlmadım patrıon bana laf çarpıtıyor insanlar egolu olmamalı vs. diye
Kadın böyle paranoyak mı desem ne desem bilemedim
Tabi ki olması gereken bu, ben hiç ona diyor muyum benim sorumluluğumda olan bir işi niye yapmadın diye ama dediğim gibi o çay koymak temizlik yapmak benim işim değil mantığında sadece yemekleri yapar onda bile masayı kurarken bizi çağırıyor yemek hazır diye bi gidiyoruz masa hazır değil hemen tabakları tutuşturuyor mutfakta elimize , masadan tabaklarımızı bile kendimiz mutfağa götürüyoruz maazallah bi unutup tabak bıraksak masada yada önümüze dökülen kırıntıları silmeden temizlemeden kalksak başlıyor cırlamyaa yineistedigi kadar cirlasin.duymayin.isinize bakin kafanizi dahi kaldirmayin.üstunuze alinmayin hic..kendinizide kotu hissetmeyin.isini yapmayi ögrensin.fazlada samimi olmayin malesef suistimal ediyor bazi insanlar.isinizle ilgilenin gerekmedikce muhatap olmayin.siz ondan sizin sorumlulugunuzda olan bir isi hergun ondan bekleseniz, sizede ayni seyleri soylerdim.herkez isini bilmeli.önemsemeyin, duymayin her dedigini..
Muhasebe personeliyimmsizin ordaki göreviniz, is taniminiz ne?
Şimdi yeni yeni anlıyorum maalesef bana en başından burası bir aile firması gibidir herkes her işi yapar yok ben onu yamam bnu yapamam diyen çok oldu hepsi çıktı gitti dedi o kadınEn basinda hata yapmissiniz neden samimi olursunuz ki ? Hitap sekilleriniz mesafeli olacakti birakin digerleri nasil konusursa konussun siz mesafenizi koruyacaktiniz. Bundan sonra da degismez bu duzen cay koymak sizin goreviniz gibi goruyorlar.
Patronumuz öyle tuhaf ki , bir kere toplantı da ben bu abla her odayı siliyor temizliyor da neden biizm odayı temizlemiyor yada neden biizm odanın çöplerini bana toplatıyor kelebek sen çöpleri alırsın diyip çöp poşetini önüme koyup gidiyor diye sorduğumda, ben ayşe hanıma özellikle öyle bir şey yapmasını söylemedim bu onun tecihi, o bana babamın emaneti dedi ve yanımdaki bayanı gösterip o 2 yıldır burda çalışıyo o böyle bir şey sormadı da sen niye soruyosun dedi bende 3 aylık falan çalışandımOnun görev tanımında bu,hatırlatman lazım.
Yüzüne yüzüne söylersen bir daha istemez,patronunun olumsuz tepki vereceğini düşünmüyorum,sana başta söylemediler sonuçta sen de çaycı değilsin ?
Yarın da bunu yapayım bakalım doğru diyorsunuz ne olacak görelimYarında yine koymayın sorarsa aklıma caymı geliyor üşümekten diye gülü verin
Maalesef işten çıkamam şimdiden o kadar çok sorumluluğum var ki üstümde. Zaten bu sessizliğimde ondan yoksa kendimi ezdirecek karakterde bir insan değilim. Çay koymak çok mu zor bir şey geçerken 2 dk koyuver diyor demek ki kadar zor ki sende koymuyorsun bna söylüyorsun demek geliyor içimden diyemiyorum
Ahhh nerde o günleray sen o iş yerinden çık da kurtul bence artık ben bile bıktım burda
Tesekkür ederim aminnpeki canım allah sabır versin ne diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?