- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Bende anlayamadım burayı... Keşke başka bir firmada iş bulabilsemNasıl bi işyeri ki orası?
Çay suyu koymak max 3 dk sürer ama iş inada binince insan gıcık olur...
Başka iş imkanın yok mu? Sabahları 1 saat altın değerinde...her sabah milleti beklemek sıkıcı olur...
Kadın bana ilk günden kafayı taktı zaten işe başladık ertesi gün izinliydi sonra ki gün işyerine bir geldi beni azarlıyo çöpleri neden atmadınız diye bende dedim daha 2 gün olmuş başlayalı ben önceki işyermde böyle bir şey görmedim nerden bileyim çöp atılacağını, bana ne dese beğenirsiniz sen evnde çöp atmıyo musun dedi.Baştan tavrınızı koymayıp, taviz verdiğiniz için artık sizin göreviniz olmuş çay koyma işi. Siz başlangıçta elime mi yapışacak, koysam ne olur diye düşündünüz belki ama özellikle böyle küçük, aile şirketlerinde suistimale çok açık hale geliyor. Bir defa bile yapsan birşeyi üstünüze yapışıp kalıyor. Sizin de öyle olmuş artık. Ben olsam 8 de girmezdim o ofise, 1 saat gerekirse dışarda yürür, biyerde çay içerdim tam 9'da gelirdim.
Zaten problem çay koymak değil kadın her konuda benden birşeyler bekliyor. Bizim odamızı temizlemiyor biz kendimiz temizliyoruz sofrayı kurarken beni çağırıyor bazen lavaboda ki çöpleri attırıyor ama bunları rica ederek yapmıyorbizim buradaki ablada bizden daha geç geldiği oluyor kim önce gelirse o koyuyor çayı. he koyulmazsa ablamız yine bir şey demiyor sonuçta siz içiyorsunuz diye. benim buradaki çok iyi huylu çok şükür eski çalıştığım yerdeki abla benim iş yoğunluğumu bildiği halde elinde sigarayla beni arayıp patronlara çay götür dediği çoook olmuştur :) bencce zıtlaşmayın koyuverin 2 dk.
mutfakta çalışan ablaların ne yazık ki çoğu böyleZaten problem çay koymak değil kadın her konuda benden birşeyler bekliyor. Bizim odamızı temizlemiyor biz kendimiz temizliyoruz sofrayı kurarken beni çağırıyor bazen lavaboda ki çöpleri attırıyor ama bunları rica ederek yapmıyor
He dediğim gibi sorun yine çayı koymak değil bazen şu oluyor, ben işyerine geliyorum hemen 2 dk arkamdan o geliyor ben üstümü çıkartmış oluyorum çayı koyup direkt bizim odaya yanıma geliyor kelebek niye çayı koymadın diye abla şimdi geldim diyorum bende yani bana hesap soruyor sanki ben işimi yapmamışım gibi benm görevimmiş gibi
Muhtemelen en genç sizsiniz orada çalışan diş geçirebiliyor rahatça. Keşke başta öyle dediğinde "evde de atmıyorum annem atıyor ben yapmam pasaklı biriyimdir ben" deseydiniz bir daha bulaşamazdıKadın bana ilk günden kafayı taktı zaten işe başladık ertesi gün izinliydi sonra ki gün işyerine bir geldi beni azarlıyo çöpleri neden atmadınız diye bende dedim daha 2 gün olmuş başlayalı ben önceki işyermde böyle bir şey görmedim nerden bileyim çöp atılacağını, bana ne dese beğenirsiniz sen evnde çöp atmıyo musun dedi.
Bu soğukda 1 saat dışarılarda beklemek yada bi pastanede oturmak inanın dile kolay
Daha önce bunu yasadım çünkü
İş yerinde ki hitaplar böyle o yüzden bende öyle hitap etmeye başladım herkese en başındanabla demeseydin keşke, iş yerinde abla abi kullanmamak biraz daha mesafe koyuyor. bu defa işe yarar mı bilmem ama bundan sonrasında sana bu tür isteklerle gelmemeleri açısından x hanım diye hitap edersin. bana görevli personel çayı niye sen koymuyorsun dese sen ne işe yarıyorsun derim ama temizlik personelinin maaşını biz cepten veriyoruz. zaten diyemez böyle bişeyi...
Bunu kendi işi olarak görmüyor sıkıntı bu aslında, yakıştıramıyor üstüne düşüremiyor...Gün içinde bile çayı koymak demlemek istemiyor zoruna gidiyo bağırıyor herkese ,bu ne ya bi kerede siz koyun demleyin diye bildiğiniz cırlıyo patron ses çıkartmayınca bizde çıkaramıyoruzorda çay koymak kimin işi??herkezin bir görevi yokmu?herkez kendi isini yapmali yoksa herkez birbirinden birsey bekler.onun isiyse birakin o koysun.erkende gelseniz koymayin.herkez vazifesini bilmeli.gec kaliyorsa cay erken gelip koymali.prensipli olunmasi gerektigini düsünuyorum insanin islerinde ve hayatinda..
Hahahahaaa bu çok iyiymiş , bunu kullanabilirm teşekkür ederimBi daha çay koyma neden diye sorduğunda sen daha güzel öay demliyosun ondan koymadım dersin hatta demlenince bi çay koyda içelim de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?