- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
- Konu Sahibi barbekusos
-
Bu da bir bakış açısı. Simdi iki türlü de yorum geliyor ben bazen kendime kızıyorum bazen de haklıyım diyorum kendimeYeni evli olunca ne oluyor,
aranızda yatmıyorsa arada gelip kalması sorun değil bence.
işinize karışmıyor,ev düzenini değiştirmiyor sa,laf çarpmıyorsa kendinize dert aramayın derim.
Dogrudur, çocuk olunca mecbur görüşülüyor. Ama eşiniz götürüp getirse çocugu.Öyle yapıyorum zaten ama cocuk olunca öyle olmuyor.
Bahaneleri çocuk.
Görmek istiyorlar.
Bir de kadın yaptığının farkında değil ki o kendi halinde kendine göre on numara.
Kendi kaynana ile yaşamış felan.
Kadının kültürü bu.
Getir götür .
Gelin eşittir hizmetçi.
Senin ailen daha çok görüyor oluyor çocuğu.
Bunlar hep sorun iste.
Konu sahibi de şimdiden önünü almalı yoksa sürekli kalır.
O an anlık tabi olur diyebildim ayıp olmasın diye işte. Eşiyle ayrı olduğu icin bazen ona da üzülüyorum kendi içimdebirde mesela kuaföre gidecektim diyemedim dediniz ya
neden diyemediniz ?
ya benimde planım var erteleyemem başka zaman görüşelim diyebilirsiniz ?
İyi o zaman senin annende gelsin kalsın.Aynı şehirde ne kalması. Sen şimdiden olumlu bakarsan, bukadın ilerde gelir size yerleşir.Bu da bir bakış açısı. Simdi iki türlü de yorum geliyor ben bazen kendime kızıyorum bazen de haklıyım diyorum kendime
aslında bu biraz eşle de alakalıÖyle yapıyorum zaten ama cocuk olunca öyle olmuyor.
Bahaneleri çocuk.
Görmek istiyorlar.
Bir de kadın yaptığının farkında değil ki o kendi halinde kendine göre on numara.
Kendi kaynana ile yaşamış felan.
Kadının kültürü bu.
Getir götür .
Gelin eşittir hizmetçi.
Senin ailen daha çok görüyor oluyor çocuğu.
Bunlar hep sorun iste.
Konu sahibi de şimdiden önünü almalı yoksa sürekli kalır.
Bilmiyorum. Bu kafaları anlamıyorum.Benim eşimi seviyorum ama çizgilerim var. Kv ile yaşamak, aynı mahallede oturmak falan kabullenemediğim şeyler.Yani ne kocaymis ben kocama aşık değil miyim acaba ya da belki kendini de seviyorumdur
ya kıyamamO an anlık tabi olur diyebildim ayıp olmasın diye işte. Eşiyle ayrı olduğu icin bazen ona da üzülüyorum kendi içimde
Of bazı şeyleri anlatsam varya. Kayinvalideler tek tipmis resmen. Bir akşam bize oturmaya geldiklerinde bir baktım kayinvalidem yok 10 dakikadır falan, banyonun kapısı da kapanınca zor açılır takılıyor. Dedim heralde lavaboda, o tarafa doğru yönelirken bir baktım karanlıkta yatak odasının ortasında bakıniyor saga sola. Actim ışığı aniden napiyosun anne dedim, mobilyalara baktım dedi ee ışığı acsaydin dedim bulamadım ışığı dedi. Orda da bir şok olmuştumKalması aynı ilde sacma ama kaynanalarin geneli saçma insanlar olduğu için şaşırmadım.
istenmediği o anladığı halde yapışan çok kaynana var.
Bunları anlamak mumkun değil.
Bir de eski tipse çok ataerkil oluyor.
Benim kaynana öyle.mesela.
Kadınlar orada eşek gibi çalışıyor hem tarlada hem evde.
Adamların ise sadece bir işi var.
Ona göre erkek yemek yapmaz bulaşık yıkamaz bunu yapan birini görse hemen karısına söyler sen yap diye.
Eltilerime öyle yapıyor.
Hem herkes yanında olsun hem on kişilik bir evde tüm işi kadın yapsin.
Çok tuhaf bunlar.
Mesela gecende görümcem hastalanmış annesini çağırıyor evine .
Görümcem uzakta bayağı.
Kaynanam eşime diyorki rahat edemem orada niye damadı el görüyor rahat edemiyor.
Benim kaynana normalde gelinlere karsi aşırı rahat görgüsüzlük nirvana olan bir kadın.
Ama damada gelince çekiniyor.
Ki damadı da hani on numara saygılı adam.
İşleri güçleri kadın bunlarin.
Aynı sizinki gibi evime geldiğinde herşeyi elestirdi asla çekinmez yatakodasina felan giriyor bakıyor.
Orası onun evi gibi davranıyor mesela.
O günden sonra daha gelmedigi için sorun yok ama gelse aynısını yapar.
Bu tarz kadınları sadece kızları çeker gelin melin çekmez .
Hatta eşime dedim anneni isteyen yalnız bir kadın var bu hayatta oda kızı dedim.
Eşime soyledim ya ben kuafore gidicektim unuttum annene de söyleyemedim mesaj atsana başka aksam gelsin dedim :)ya kıyamamayıp olmasın diye mi ? ben iki kere okudum kaçırdığım birşey mi var ne ayıp olur ki diye
sonra düştü jetonumallah aşkına ... nazlamayın bu kadar insanları
menekşe yaprağına düşen yağmur tanesi mi bu kayınvalide ? ne bu kadar aşırı uçlarda hassas davranıyorsunuz ki
bu iyi birşey değil ama yarın öbür gün birşeye canınız sıkık olsa gelin beni suratıyla dövdü der
öyle alıştırmışsınız
eşiyle ayrı olması sizin sorununuz değil onun sorunu nesine üzülüyorsunuz :)
Şuan küçük de buyuyunce bakalim.Dogrudur, çocuk olunca mecbur görüşülüyor. Ama eşiniz götürüp getirse çocugu.
Bu millette kv problemi zor biter.Hayattaki tek başarıları erkek evlat dogurmuş olmaları. Onun üzerinden de ego kasıyorlar.
Fazla iyi niyetlisiniz aynı ilk başlarda ki benim hallerim gibi. Bakın size keyfi geliyor herkesin evi köyü var evli evine köylü köyüne şuan müdahele etmezseniz ilerde kötü olursunuz. Ne oldu sorun yoktu şimdi mi sesin çıkıyor olur. Yeni evliydim kaynanam tek kalamıyorm diye ağladı uyumadı alt katta bizde yattı bi iki gün. Hiçte amanda anne kal demedim yani. Sonradan kötü olucağıma ilk başta kötü olayım dimi :) siz eşinizi karşınıza alıp güzelce konuşun düzenimiz var bunu acaba sıklaştırmasak mı diyin. Artarak kalması devam eder ses çıkardığınızda da eyvahlar olsunn gelin bizi istemiyor.Kizlar selam. 7 aylık evliyim, esimin ailesini de severim, sevmek konusunda sıkıntım yok.
Bunlar tüm kardeşler ve anne olarak birbirlerine yakin oturuyorlar surekli beraberler birbirlerinin her gun ne yediklerini bile bilirler bağları kuvvetlinin de ustu kuvvetli oyle söyleyeyim. Zannediyorum benden de bunu bekliyorlar ama karakterler farklı olduğu icin ben bu kadar samimi olamam, olmak da istedigimi düşünmüyorum.
Kayinvalidem düzenli olarak bize kalmaya gelmek istiyor. Buna da okey tamam diyorum gelmek isteyebilir, ama örnek veriyorum bugun salı bu aksam gelecekse beni bugün 12de ariyor aksam kalmaya geleceğim diye 5te bende oluyor. 2 aylık evliydik geldi kaldı, tamam elbet dedigim gibi oğlunun da evi gelebilir ama yeni evliydik sonucta. Hatta bazen şunu bile dusunuyorum; tamam gelsin de illaki burada uyuma isteği neden çok uzak oturmuyoruz neden bu ısrar:)
Ne zaman görüşsek ben de kalmaya geleceğim bu sıralar size diyor ama her seferinde.
Bazen çok sinir oluyorum bazen böyle düşündüğüm için pisman oluyorum. Kendi anneme babama çok yakın oturmama rağmen evime 3 ya da 4 kere annem gelmiştir babam da 2 kez. Annem sürekli yogun çalıştığımız için siz keyfinize bakın dinlenin der gelmez ama kayinvalidem sabah işe gidecegimi bildiği halde gelir uyur sabah bizimle beraber kalkar evine gider.
İlk kaldığında uyandık ben ise gidecektim yine de ayıp olmasın diye kahvalti hazirlayayim dedim acele acele hazırladım hani gelip bir yardım bile etmedi o anda şaşırmıştım mesela.
Kendi kendime konuşur gibi anlattım, bilmiyorum bunlar dert edilecek şeyler mi siz olsaydınız ne düşünür ne yapardınız merak ediyorum ben mi art niyetliyim?
Daha anlatacak çok şey var ama :) şimdilik bu kadar. Az once yine arayip yarin geleceğini söyledi, kuafore gidecektim ama diyemedim kuafore gideceğim baska zaman diye, utandim
ıh yanlış bu eşinizi araya katmayın :)Eşime soyledim ya ben kuafore gidicektim unuttum annene de söyleyemedim mesaj atsana başka aksam gelsin dedim :)
Ayda bir 2 ayda birNe sıklıkta geliyor?
Sorun şuan çocuğum küçük.aslında bu biraz eşle de alakalı
ben kayınvalidemle görüşmüyorum ,görüşmek istemediğimi bildiği için eşim , zaten biz gelecektik kızımla yanına uğrayacaktık, bu aralar yoğunum benim sana gelmem daha kolay uğrarım falan diyor
kendisi annesine sık sık gidiyor haliyle kadının bize gelmesine gerek kalmadı tavrımı da koyduğum o mesafeyi de koyduğum için büyük resmiyet var artık aramızda el kapısı gibi yani gelemiyor
erkeğe büyük görev düşüyor yüz göz etmemeli karısı görüşmek istemiyorsa zorunda bırakmamalı ... annenin derdi çocuğu ve torunuysa kendi evinde de görebilir
ha yok illa gelini huzursuz edicem diyen inat bir kayınvalideyse
o zamanda sıkıntınızı açık açık söylemekten çekinmeyin sizde bence
Bi gece kalıyorsa bence sorun etmeyin. Ayda bir normal bence.Ayda bir 2 ayda bir
keşke bu noktaya gelmese gerçekten ... dediğim dedik insanlarla yaşamak çok zor maalesefSorun şuan çocuğum küçük.
İlle burada görsün derdi yok.
Kendi de götürebilir büyüyünce.
Ama böyle sorunum olmasın isterdim.
Sizin eşinizin ailesi belki şehir kültüründe büyümüştür ve etraf o kadar önemli değildir.
Bunlar da aile akraba hepsine tek değişik ben geliyorum.
Çünkü diğer iki eltim kavga dövüş o evde.
Kimse sevmese de ben gibi kökten kesmiyor.
O yüzden bunlara çok abes geliyor.
Benim esim de bence hoşnut değil çünkü ona göre o da o ailede büyümüş.
Esim universite mezunu daha farklı ortamlar gördugu için kendisi çoğu konuda onlarda farklı ama aslında ona da ters.
Ben direkt kestirip atan kisimim.
Bu onlara göre çok radikal.
Hani kadın napmis ki?
Beni esim de dahil kimse orada yüzde yüz anlayamaz.
Ben sadece şuan hissettiğim şeyi uyguluyorum.
Ben eşime net konustum bayram dışında oraya gitmem dedim.
Maalesef bitmez.Ama tedbir alınabilir. Az görüşerekŞuan küçük de buyuyunce bakalim.
Bitmez kayınvalide derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?