Bir kayinvalide derdimiz olmasin mi?

Siz yazdıkça aklima geliyor. Bir akşam onlardayiz oturuyoruz kardesler içki içiyordu vs, bana sen içiyor musun dediler normalde evet ama simdi hayir dedim, sonra ben esim kardesi mutfaga sigara içmeye gitmiştik tam iceri girerken kayınvalidem benim bardagimi kokluyordu tam o anda yakaladım. Hani içkili içecek mi değil mi diye. Kendisi içmez namazında niyazında biri. Ben zaten içmem demişim senin yanında sorduklarında sözüme inanmayıp gizlice içiyor muyum diye bardagimi koklama ihtiyacı duymuş.

Konudan bağımsız bi şey söylicem.sizin bir çok yorumunuza denk geliyorum konularda.ne kadar yapıcı,çözüm odaklı bir insansınız.kırmadan insana nasıl da fikir sunuyorsunuz.taktir ettim valla.keşke sizin gibi bir arkadaşım olsaydı.

Şuan onbeş tatilde annemlerdeydim eşimde kendi ailesinde.
Mesela bunu okulumdaki öğretmenler duyunca şok geçiriyor.
Onlara göre anormal bir durum.
Nasıl gitmezsin bakıyorlar?
Geçen bir ortamda başka arkadaşımla konuştum o da şaşırıyor.
Herkesin gözünde bu anormal bir durum.
Orada yaşadığımı anlatıyorum mesela ne varki diyor herkes?
Kendi evlerinde bir bardak kaldıramayan kadınlar beni oraya gönüllü hamal olarak gönderiyorlar
Ben kafama uymayan şeyi yapmam.
Bana kimse orada hizmetçilik yaptıramaz.
Eşime dedim ki itibar görmediğim yere gitmem dedim.
Ama kadın anlamıyor
Eşime bir poşet topkek vermis kaynatam almis ev ahalisine.
Bunu ver gelinim yesin demiş
Kadın naparsan yap siyrilmaz.

Dimi ya kiyamam bana da satirlarca akıl verdi. Cidden kadinlar kulübünde bazen kendimi böyle 100 kadin bir masaya oturmuşuz da herkes derdini anlatıyormus gibi hissediyorum

Ayda bir gun gibi gelip kaliyoda idare edilebilir fazlasi gereksiz gelicem dediginde bahane bul isin varsa gel anne ama benim isim var cikicam siz oglunla oturursunuz falan de boyle seyler iste yonetme meraki oglumun evi benim evim bu tarz sacma dusunceler sebebiyle gelip kaliyor iate

Annem de cok gazliyor beni ya. Oyle dusunme kızım yazıktır kadın yalnız falan diyor da, her gun zaten başka yere gidiyor etrafı kalabalik, pasif bir karakter de değil sosyal biri.

keşke bu noktaya gelmese gerçekten ... dediğim dedik insanlarla yaşamak çok zor maalesef
Düşünsene esim yanımda dediki dasmeere birşey söyleme.
İş varsa bana yaptir.
Kadın hiç orali değil.
Nolmuski diyor.
Tamam tamam dedi eşime sonra döndü bana şunu suraya götür demeye başladı.
O kadın değişmez.
O durmaz.
O akşam surat asmistim yaptıklarına
Aksam bardağı önüme koydu doldur diye.
Rica etmek cok mu zor.
Önüme iteledi çay bardağını.
Huyu yapısı eski kafa.
Düşün evlendiginden beri o olaylardan sonra ne aradım ne sordum ne gidiyorum bayramlar harici.
Yine gidince sarmaş dolaş davranıyor.
Saçma sapan anlatıyor.
Hani onla sıkı fiki gibi.
Sanki hergun evindeyim
Ben seninle aynı ildeyim gelmiyorum gitmiyorum demi.
İnsan ders çıkarır naptım da kacirdim der.
Yok yine ayni.
Yine de empati yapınca üzülüyorum.

Utanmayın söyleyin aaa annecim kuaföre gideceğim vs yada şu bu gelecek vs bi bahaneler üretin en azından her istediğinde gelemeyeceğini bilsin . Bu arada eşinizle de konusun durumu yani bağlı olmak ile bağımlı olmak arasında ki farkı anlatmanız lazım . Başbaşa kalamıyoruz film izleyemedik ayağına yatın . Eşinizin de aslında bu duruma el atması lazım. Çalışıyorsanız hizmet etmeyin fazla ona göre değil eviniz de kendinize göre ayarlayın her şeyin aaa bugun çok yoruldum erken yatacağım vs. Güzel bi dille de eşinize anlatın..

yaa çok teşekkür ederim
e olalım arkadaş

Bu da bir bakış açısı. Simdi iki türlü de yorum geliyor ben bazen kendime kızıyorum bazen de haklıyım diyorum kendime
Kendinize kızmayın. Bence yorumu yazan arkadaş için hava hoş büyük ihtimalle kendisi bu durumu hiç yaşamadığı için bilmiyor. Çok aşırı iyi bi insansınız anladığım kadarıyla.ben de çok muzdaribim bu kalma olayından. Hatta kalmasını istemiyorum diye kaç tane konum vardır. O kadar gerildim, o kadar yıprandım ki 5 dakikalık yerden gelip sormadan kaldığı her defasında. Eşime beni boşa bile dedim bu yüzden. Kaynanama yatılı istemiyorum kalma diye kızarak bile söyledim en son ki ben de çok yumuşak yüzlü biriyimdir, kırmadan konuşmak için çok dikkat ederim ama kalma durumundan bezmiştim. Biz eşimle çok ama çok kısa sürede evlendik. Hiç vakit geçirmedim evlenmeden çünkü ayrı şehirde yaşıyorduk. Evlenince vakit geçiririz artık dedim ama kayınvalidem bir gün bile rahat vermedi yalnız bırakmadı. 3.günden keyfi kalmak istedi. Ben burdayım bu akşam dedi ben de bir şey diyemedim. Defalarca kez kaldı daha ilk evlendiğim haftadan. Evi çok yakın. Hala da sormadan geliyor açık açık söylememe rağmen. Çözümü ne ben de bilmiyorum ama çok yıpratıyor insanı. Hiç kırmak istemiyorsanız elini tutup yanına oturup anne bak her zaman başımın üstünde yerin ama yatılı beni çok yoruyor, çalışıyorum zorlanıyorum filan diye güzelce konuşabilirsiniz. Ama ben diyorum ki onun umrunda değil sizin kırılmanız, sıkılmanız, yeter ki kendi keyfi olsun. Hak etmeyene insanlık yapılması gerekmez diye düşünüyorum artık. Kırılması gerekiyorsa kırılsın benim sinirlerim bozulacağına o düşünsün bana ne. Zaten kırılsa da bi süre sonra unutuyor bişey olmamış gibi devam ediyor böyleleri. Ben 4 senelik evliyim kalma merakından illallah yani

sizde onlara şok olun bence asıl onlar şokluk
çok normal ya... benim etrafımda birçok kişi öyle yapıyor
boşverin onları gerçekten ,yaşayan sizsiniz ne yaşadığınızı siz bilirsiniz herkesin de düzeni iletişimi ayrı
onlar kendilerine zorla dayatılan şeyi normalmiş gibi yapmaya devam etsinler siz aynen devam

İyi seninkiler 2 ay sonra gelmiş benimkiler 2.hafta damladılar yakın olup kalma olayını anlamadım işi gücü giden insansınız gitmeseniz bile işiz olabilir ne alaka ya gerçekten çok benciller

Annem de cok gazliyor beni ya. Oyle dusunme kızım yazıktır kadın yalnız falan diyor da, her gun zaten başka yere gidiyor etrafı kalabalik, pasif bir karakter de değil sosyal biri.
aslında sorun şu daha yeni evliyken (yeni evlilerin düzen oturtması zaman alıyor ve başbaşa kalmaya daha hevesli oluyorlarlar haklı olarak )
1 gün bile olsa aynı şehirde yatılı kalan biri ileride kışın ev soğuk yazın ev sıcak diye de gelir
çocuk olunca ona doyamadım diye de gelir kalır ... yani onlara zemin
o yüzden ipin ucunu bırakmamak gerek sabahtan gelsin akşama kadar otursun ama gitsin evinde uyusun böyle olması gerekir bence 1-2 günler 5-6 ya sonra her ay 1 haftalığına dönüşür

Bu kalma işine neden izin verdiniz ki , acil buna çeki verin tavrınızı koyun , geldiğinde ilgisiz olun hizmet etmeyin, böyle giderse başınız çok ağrır...

Ona bu durumdan hoşnut olmadığımı belli etmedim hic. Ona göre bence 'annem geliyor kalıyor ne güzel vakit geciriyoruz' diye düşünüyordur.
O zaman şimdi neden şikayetçisin ? Kocanın hiç hoşlanmayacağını adın gibi biliyorsun. Böyle içli dışlı ailelere girip benim tarzım değil denmesini ben anlamıyorum. O zaman neden böyle biriyle evlendiniz ki ?
Ha kaynanan asla normal bir şey yapmıyor ama bana ondan çok sen hatalı geldin.

Bunlar çok içli dışlı diye sevdiğim insandan da vazgecemezdim ya bilemedim şimdi:)

Hepimiz ilk evlendiğimizde emin olun sizin kadar nahif, kalp kirmayan tatlış gelinciklerdik. Maalesef yaşananlar, sürekli verici olmanın salaklık sayılıp karsi tarafından kullanılması gibi durumlar içimizdeki Ferhunde'yi uyandırdı.
Gerekirse kırın kalpleri. Net olmak iyidir insanlara mesafesinizi ayarlayamazsaniz onlar sizi kırmaktan hiç çekinmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…