- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.472
- 548
- Konu Sahibi barbekusos
-
Benim arkadaşlarım çevrem hiç böyle değiller çocuk yap yapma diye birşey onları ilgilendirmez hiç kimse evime gelip eşyalarımi da düzeltmeye çalışmadi yani o vazonun orda güzel olduğunu benim evimde ben dusunuyorsam millet kendi evinde yapmasın herkesin kendi çöplüğüYa olmuyor mu evimize bir akrabamız geliyor ya da bir arkadaşımız, olduk olmadık konuşuyor, "aman hemen çocuk yapma" yok "bu vazoyu buraya mı koydun, şurada dursa daha güzel" vb karışır. Bazı kişiler öyle, yani çok da takmazsın ama adı kayınvalide olunca...
Kizlar selam. 7 aylık evliyim, esimin ailesini de severim, sevmek konusunda sıkıntım yok.
Bunlar tüm kardeşler ve anne olarak birbirlerine yakin oturuyorlar surekli beraberler birbirlerinin her gun ne yediklerini bile bilirler bağları kuvvetlinin de ustu kuvvetli oyle söyleyeyim. Zannediyorum benden de bunu bekliyorlar ama karakterler farklı olduğu icin ben bu kadar samimi olamam, olmak da istedigimi düşünmüyorum.
Kayinvalidem düzenli olarak bize kalmaya gelmek istiyor. Buna da okey tamam diyorum gelmek isteyebilir, ama örnek veriyorum bugun salı bu aksam gelecekse beni bugün 12de ariyor aksam kalmaya geleceğim diye 5te bende oluyor. 2 aylık evliydik geldi kaldı, tamam elbet dedigim gibi oğlunun da evi gelebilir ama yeni evliydik sonucta. Hatta bazen şunu bile dusunuyorum; tamam gelsin de illaki burada uyuma isteği neden çok uzak oturmuyoruz neden bu ısrar:)
Ne zaman görüşsek ben de kalmaya geleceğim bu sıralar size diyor ama her seferinde.
Bazen çok sinir oluyorum bazen böyle düşündüğüm için pisman oluyorum. Kendi anneme babama çok yakın oturmama rağmen evime 3 ya da 4 kere annem gelmiştir babam da 2 kez. Annem sürekli yogun çalıştığımız için siz keyfinize bakın dinlenin der gelmez ama kayinvalidem sabah işe gidecegimi bildiği halde gelir uyur sabah bizimle beraber kalkar evine gider.
İlk kaldığında uyandık ben ise gidecektim yine de ayıp olmasın diye kahvalti hazirlayayim dedim acele acele hazırladım hani gelip bir yardım bile etmedi o anda şaşırmıştım mesela.
Kendi kendime konuşur gibi anlattım, bilmiyorum bunlar dert edilecek şeyler mi siz olsaydınız ne düşünür ne yapardınız merak ediyorum ben mi art niyetliyim?
Daha anlatacak çok şey var ama :) şimdilik bu kadar. Az once yine arayip yarin geleceğini söyledi, kuafore gidecektim ama diyemedim kuafore gideceğim baska zaman diye, utandim
Arkadaşa katiliyorum. Soylemeliydiniz. Kuaföre gideceğim anne evde yokum bugün demeliydiniz..siz çok yüz vermişsiniz bence..üstelik calisiyormussunuz. Ne kadar sıklıkla kalıyor bilmiyorum ama hani ayda bir gelir bir gece kalır okey ama sanki bu sıklık sizde daha fazla. Dur demelisiniz yoksa bu düzen böyle gelir böyle gider...işiniz olduğunu söyleyin cekinmeyin..esinizede soyleyin sizin anneniz o sıklıkla gelip kalsa rahatsız olmayacak mı sankisöylemeliniz çok normal , randevum var . eğer söylemezseniz sizi yönetir , onun kuralları olur
+1Konudan bağımsız bi şey söylicem.sizin bir çok yorumunuza denk geliyorum konularda.ne kadar yapıcı,çözüm odaklı bir insansınız.kırmadan insana nasıl da fikir sunuyorsunuz.taktir ettim valla.keşke sizin gibi bir arkadaşım olsaydı.
Ama bir sınırınız, kırmızı çizginiz yok muydu? Yani ne olursa olsun evlenicem mi dediniz? Bu mesele daha ileri gidecek, daha çirkinleşecek. Mesela şimdi hiç bir şeye hayır demediğiniz itiraz etmediğiniz için ortalık dikensiz gül bahçesi. Kuaför randevum var müsait değilim başka zaman gel bile diyemiyorsunuz. İleride hamileliğiniz, lohusalığınız falan olacak. Sessiz sakin huzurlu zamanlara ihtiyacınız olacak. Bebeğiniz üzerinde de bu kadar söz hakları olacak mı mesela? Nereye kadar tahammül edebileceksiniz? Bir işaret verin ortamı koklayın mesela. Siz itiraz edince, kabul etmeyince veya hayır deyince bakalım hangi taşlar yerinden oynuyor deneyin. Kocanızın tutumunu bile gerekirse ölçüp tartın. Ben haklıyken kimin yanında durup kimi savunuyor diye gözlemleyin.Bunlar çok içli dışlı diye sevdiğim insandan da vazgecemezdim ya bilemedim şimdi:)
tüm bunları diyemezmiş çünkü birini kıramazmışSana ilk yatılı kalmaya geliyorum dediğinde; aynı şehirdeyiz ne yatılı kalması ben çalışıyorum kimseyi kabul edemem diyecektin.
Böyle arkası kesilmez işte.
Halı perde yorumu içinde burası benim evim, benim tarzım diyeceksin.
Çocuk içinde canım ne zaman isterse o zaman yaparım diyeceksin.
Sen bunları demezsen onlar senin için her şeyi söyler ve yapar.
tüm bunları diyemezmiş çünkü birini kıramazmış
hem en ponçik en sevilen gelin olayım
Dert edip sonra gelip konu açması ne o zaman
hem en ponçik en sevilen gelin olayım
hem kocam beni en çok sevsin
hem de dediğim gibi gitsin herşey
uzay boşluğunda çilekli milkshake içip muz tadı alayım
uzay boşluğunda çilekli milkshake içip muz tadı alayım
ben tek gelini değilimKv denin tek geliniyim ister sevsin ister sevmesin.
Zerre umurumda değil
Buna bayıldım
ben tek gelini değilim
çok iyi biri de değilim
iyi olan cennete gitsin arkadaş
hem çalışacağım hemde aynı şehire gelecek evime
birde kocam dalga geçer gibi annem de bizi rahat bırakmıyor diyecek
sonra kocamdan korkmuyorum diyor konu sahibi iyi ki korkmuyorsun
bende çocuk doğarsa kusura bakmasın uzun süre kimseyle kalamamBen annemi de davet etmem.
2 sene önce bir ameliyat oldum onun dışında annem de gelip kalmadı.
İstemiyorum çünkü şimdi doğum olacak onda bile minimum seviye de kalsınlar istiyorum.
Valla papatya ne ekersen onu biçersin.
Önce her şeye izin ver sonra ah vah et, ne saçma yani.
niyeti iyi mi kötümü bilemem ama hadsiz
siz yapmayın falan demesi ne münasebet
benim kayınvalidem de demişti aman aman erken sakın yapmayın diye
kendisine soracaz sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?