Bir kayinvalide derdimiz olmasin mi?

Benim arkadaşlarım çevrem hiç böyle değiller çocuk yap yapma diye birşey onları ilgilendirmez hiç kimse evime gelip eşyalarımi da düzeltmeye çalışmadi yani o vazonun orda güzel olduğunu benim evimde ben dusunuyorsam millet kendi evinde yapmasın herkesin kendi çöplüğü

Ben olsam eşime hiç hiç renk vermeden sizin gibi gülerek evet ya derim. Sonra da annesi gidince kendi annemi çağırırım. Anneme hiç ses etme bize gelip kalıyorsun bir kaç gün, bir şey deniycem derim. Bunda da ısrarcı olurum, onun annesi gider aynı akşam benimki gelir. Bakalım ne hissedecek ne olacak. Söylenmeye başlarsa "haklısın canım fazla oluyor, ikisiyle de konuşalım söyleyelim, arada bir oturmaya gelsinler buyursunlar ama herkes gitsin evinde uyusun" derim. Hiç biriyle sürtüşme tartışma olmadan çakallıksa çakallık.

Siz böyle aman eşim canım eşim yapmaya devam edin. Ana-oğul da bencilliğine saygısızlığa devam etsin.

Eşler daha doğrusu kadınlar böyle "aman eşimi kırmayayım, gözünden düşmeyeyim, aramız bozulmasın" dedikçe ne kocalar ne de kayınvalideler sınırını haddini bilmez. Annesinin devamlı gelip günlerce kalmasına müsaade eden, üstelik pişkin pişkin "yaa annem de bizi bir rahat bırakmıyor" diyen erkeklere bu fırsatı siz veriyorsunuz.

Aynı şehirde yaşanıyor ve üstelik sık sık bir kaç gün gelip kalınıyor. Koca kişisi bunu hiç sorun etmediği gibi üstüne karısıyla dalga geçiyor.

söylemeliniz çok normal , randevum var . eğer söylemezseniz sizi yönetir , onun kuralları olur
Arkadaşa katiliyorum. Soylemeliydiniz. Kuaföre gideceğim anne evde yokum bugün demeliydiniz..siz çok yüz vermişsiniz bence..üstelik calisiyormussunuz. Ne kadar sıklıkla kalıyor bilmiyorum ama hani ayda bir gelir bir gece kalır okey ama sanki bu sıklık sizde daha fazla. Dur demelisiniz yoksa bu düzen böyle gelir böyle gider...işiniz olduğunu söyleyin cekinmeyin..esinizede soyleyin sizin anneniz o sıklıkla gelip kalsa rahatsız olmayacak mı sanki

+1
Lohusalık, depresyon,tek başına çocuk bakımı, geçirdiğim saçma hamilelik derken eşimle bitmeyen saçma sapan kavgalarımızın olduğu bir dönem boşanayım mı diye açtığım bir knuda çift terapisi almayı teklif etmişti bana :)
Çok yapıcı:)

Sana ilk yatılı kalmaya geliyorum dediğinde; aynı şehirdeyiz ne yatılı kalması ben çalışıyorum kimseyi kabul edemem diyecektin.
Böyle arkası kesilmez işte.
Halı perde yorumu içinde burası benim evim, benim tarzım diyeceksin.
Çocuk içinde canım ne zaman isterse o zaman yaparım diyeceksin.

Sen bunları demezsen onlar senin için her şeyi söyler ve yapar.

Bunlar çok içli dışlı diye sevdiğim insandan da vazgecemezdim ya bilemedim şimdi:)
Ama bir sınırınız, kırmızı çizginiz yok muydu? Yani ne olursa olsun evlenicem mi dediniz? Bu mesele daha ileri gidecek, daha çirkinleşecek. Mesela şimdi hiç bir şeye hayır demediğiniz itiraz etmediğiniz için ortalık dikensiz gül bahçesi. Kuaför randevum var müsait değilim başka zaman gel bile diyemiyorsunuz. İleride hamileliğiniz, lohusalığınız falan olacak. Sessiz sakin huzurlu zamanlara ihtiyacınız olacak. Bebeğiniz üzerinde de bu kadar söz hakları olacak mı mesela? Nereye kadar tahammül edebileceksiniz? Bir işaret verin ortamı koklayın mesela. Siz itiraz edince, kabul etmeyince veya hayır deyince bakalım hangi taşlar yerinden oynuyor deneyin. Kocanızın tutumunu bile gerekirse ölçüp tartın. Ben haklıyken kimin yanında durup kimi savunuyor diye gözlemleyin.

En başında sınır mesafe koymanız iki taraf için de en doğrusu. İçinizden yaa sana ne demeye başlamışsınız bile. Bir gün cinnet geçirip dışınızdan yeter yaa sana ne diye bağırdığınızda "noldu ki şimdi bu kıza, hiç böyle saygısız terbiyesiz değildi derler. Biriktirmeyin içinizde, kibar ama ısrarlı olun, yüzünüz tutsun. Gerekirse de arkanızdan kötü konuşulsun. Bu gelin kayınvalide konusunda; mesafeli kuralları olan gelinlere her zaman daha çok saygı duyulduğunu rahatlıkla genelleyebilirim. O gelinden hep daha çok çekinilir. İyi niyetli mütevazi saygılı insanlar da suistimal edilir maalesef.

tüm bunları diyemezmiş çünkü birini kıramazmış

Kv denin tek geliniyim ister sevsin ister sevmesin.
Zerre umurumda değil

Buna bayıldım
ben tek gelini değilim
çok iyi biri de değilim
iyi olan cennete gitsin arkadaş
hem çalışacağım hemde aynı şehire gelecek evime
birde kocam dalga geçer gibi annem de bizi rahat bırakmıyor diyecek
sonra kocamdan korkmuyorum diyor konu sahibi iyi ki korkmuyorsun

İlişkiler bebek büyütür gibi dikkat edilmesi gereken bir süreç.siz sınır çizmez iseniz karşınızdaki çizer ve kafasına göre at koşturur.yol yakınken koruyun kendi alanınızı.cunku tahammül azalınca şu anki sükunet ,iyi niyet yerini öfkeye bırakıyor

Ben annemi de davet etmem.
2 sene önce bir ameliyat oldum onun dışında annem de gelip kalmadı.
İstemiyorum çünkü şimdi doğum olacak onda bile minimum seviye de kalsınlar istiyorum.
Valla papatya ne ekersen onu biçersin.

Önce her şeye izin ver sonra ah vah et, ne saçma yani.

bende çocuk doğarsa kusura bakmasın uzun süre kimseyle kalamam
ben böyle vıcık vıcık ilişki sevmiyorum sevemiyorum
evimde rahat edemeyeceksem niye akşama kadar deli gibi çalışıyorum

Şimdi gösterdiğiniz anlayış ileride size dert olacak. Yeni evliyken sizden çıkmayan kadın bebek yaparsanız torunu özledim, yardıma geldim diyecek hep sizde kalacak. Kocanızın annesine saygı duymak başka sınırlarınıza saygı duymalarını sağlamak başka. Sizin şu an sınırınız yok, kadın at koşturuyor. Buna tolerans göstermek doğru değil. Orası sizin eviniz aynı şehirde mecburiyet yoksa kalınmaz. Benim kuımvalidem başka şehirde bize kalmaya pandemiden önce anca yılda bir kere dört beş geceliğine gelirdi. Aynı şehirde zaten elzem bir durum yoksa izin vermezdim. Baştan sınır çizdiğim için şimdi kafasına göre gelip kalamıyorlar. Akıllı olun ilk zamandan çizin sınırınızı çok başınız ağrır böyle

niyeti iyi mi kötümü bilemem ama hadsiz
siz yapmayın falan demesi ne münasebet
benim kayınvalidem de demişti aman aman erken sakın yapmayın diye
kendisine soracaz sanki

Ben de evliyken bana da diyorlardı kaynanam laf arasında güya milelt diyormuş ki aman niye demiyorsun etmiyorsun diye buna sorarlarmış o da biz bilirmişiz vs diye cevap verirmiş bize böyle anlatarak alttan alttan söylerdi

Sonra bir gün kvnin ablası ve kızı oturuyoruz böyle bir sürü insan var ortamda bana birden demesinler mi çocuk yapın artık diye ben de pat cevabı yapıştırdım milletin keyfine göre çocuk yapmıyoruz diye o oldu ondan sonra bir daha laf edemediler

Bir arkadaş yorumunda bizde ilk evlendiğimizde ponçik gelinlerdik, yaşadıklarımız yüzünden böyle olduk demiş ya.
Sizde aynen bu süreci yaşayacaksınız.

Eş ailesi ile yaşadığın bir probleme eşini aracı yapmamanı tavsiye ederim. Gereksiz tartışmalara sebep olabiliyor çünkü.
Sorunu muhattabın kimse onunla çözmek problemi ortadan kaldırabilir ancak. Ve bir problemi çözmek için illa ki çata çat tartışmalar yapılması gerekmiyor. Fikrini doğru üslubla söyle ve çekil, ne anladıkları onların problemi olur o saatten sonra.

Ayrıca insanların senin alanına saygı duymasını istiyorsan, bunu seninde bir hayatın ve planların olduğunu göstererek yapabilirsin. Tam tersine her istediklerin de müsaitim demek yerine planını söyler ve onların talebini ertelersen sonra ki taleplerinde sana müsaitliğin sorulacaktır.
Benim için ayda bir gelen kv nin bir gece kalması problem olmaz mesela. Evlerimiz aynı şehirde olsa da yürüme mesafesinde değil. Yaşlı bir kadının gece vakti tek başına yollara düşmesini beklemem, istemem de zaten. Eşime de abartılmadığı sürece benim evimde yatılı kalınmasını asla kabul etmiyorum diyemem. Çünkü bende anne babamla hafta sonu kahvaltısı yapmayı severim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…