Bir kayınvalide sorunu:(Siz olsanız ne yaparsınız??

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Benim kayınvalidemde nedense bizi hiç rahat bırakmayanlardan. kayınvalidemin kendi eşiyle maddi ve manevi bir sürü problemleri var. Eşi kendisine para vermiyormuş. Kayınpederimde onun müsrif oluşundan şikayet ediyodu bazen. Eşimde tek erkek ama kız kardeşide var. biri şimdi çalısıyo. ama kendine bile hayrı yok. kayınvalidem maddi manevi tüm problemlerini eşimin üstüne yıkmış durumda. ben nişanlandığımızdan beri aynı hikayeleri dinlemekten vallahi bıktım usandım. bu konular eşimi o kadar rahatsız ediyoki .ama annesi sesinide çıkaramıyor. babası annesine para vermiyor diye okulu bitiripte çalışmaya başladığından beri annesine para vermeye öyle alışmışki hala bu alışkanlığı sürüyo( kayınvalidemde hala eşimden para almaya hatta çoğu zaman istemeye devam ediyo. ben hamileyim. yakında bir bebeğimiz olacak. bir sürü hastane masrafımız oluyo. ben nerden kıssam da az para harcasam diye düşünürken bir bakıyorum kayınvalideme yine para verilmiş. kayınvalidem sadece kendisi için değil kızı için kendi erkek kardeşi içiin annesi babası içinde eşimden para isteyen bir kadın. Allah aşkına siz olsanız ne yaparsınız?? vallahi acayip bunalıyorum. eşimle konusuyorum kendi geleceğimizi bebeğimizin geleceğini düşünmemiz lazım diye ama ben kimseyle konusamam diyor. ben üzülüuyorum ama o annesini üzmemek için beni üzüyor. şimdide ANNESİNE HESAP AÇTI. HER AY DÜZENLİ PARA YATIRACAKMIŞ. DAYISI SÖYLEMİŞ( KAYINVALİDEMİN KARDEŞİ annenle babanın arasındaki bu problem düzelmez biz el atalım demiş. hesap açtır sen 200 ben 200 yatırayım demiş. bunun kavgasını ettik ama yine ben üzüldüğümle kaldım. SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ? BÖYLE BİR DURUMDA OLAN VARMI? çok canım sıkılıyooo

Annesi,kardeşi aç değil açıkta değil ,öyle değil mi ?
Ne güzel sırtlarını oğullarına dayamışlar.
Feryadınız da haklısınız.Ekonomik durumunuz çok çok iyi olsa ne var yardım etsin derdim,ama durum farklı.fisfisfis

eşinizin kendisini bu yaşına kadar getirmiş olan annesine hesap açtırıp her ay 200 TL yatırmasını niye dert ettiğinizi açıkcası anlayamadım. Siz de sanırım annesiniz,olaya bir de bu boyutuyla bakınız.

belki 200 tl onlar için önemli bir meblağ, ayrıca kayınvalidesinin başka çocukları ve eşi de var öyle değil mi? neden tek kişiye yıkılsın.

istenen paranın ne için kullanıldığı önemli.eğer gerçekten ihtiyaçsa tabii ki destek olunmalı ama sadece alışkanlık olduysa nasıl olsa verecek diye bakılıyorsa düşünmek lazım

aslında olay 200 lirada değil. bu olay sadece bu miktarla kalımıyoki çoğu zaman. bende anne olucam inşallah ama ben çocuklarımdan birşey bekliyeceğimi hiç sanmıyorum. benim etrafımdaki insanlarda akrabalarımda erkek evlat diye onları para makinesi olarak görmüyorlar. ihtiyacı olsa anlayıcam ama bu birazda hazırcılık ve alışkanlık meselesi

oglu evlenmiş artık onlarında bi evi yuvası var durumu iyiyse neden olmasın ama bu devirde 200 milyonda iyi para.bebiş bi dünyaya gelsinde bezi maması kıyafeti bakalım verebilecekmi??

yanı senınde cocugun olcak polyanacılık oynamaya gerek yok herkesın colugu ccugu war dusunseymıs bu yasa kadar bırıkım yapsaymıss hatunn sızın ayrı bı aılenız war artık bıde bebegınız olckk kolay mı bu dewırdee

birak yardimini yapsin annesine,sizin ekmeginizi aliyosa sorun yokki,,ha size yokluk gosterirde annesine alir haklisin derim o zaman,,,,,,,,,

sevaptir bosver,bu sevap size mutlu gunler olarak geri doneryerimseniben

eğer kayınvalidenin kardeşi 200 yatırıyomuş zaten .eşi evin masrafını görüyodur muhakkak aç bırakacak değil kızındanda istesin 100 milyon yeter kaynana hem ne malum dayının 200 milyon yatırdığı .eşin o 200 milyonu annesine vereceğine doğduğunda çocuğunuzun üstüne hesap açtırıp oraya yatırsın gün günden kötü geliyor çocuğunuzun geleceğini düşünsün eşiniz bence

burda paranın tabiki lafı olmaz elbetteki annesine bakacak ama birde şöyle düşünün bebekleri olacak ya ona kim bakacak şuanda bile arkadaş masrafları kısma para arttırma dedine düşmüşse maddi olarak çoook olmayabilirler tamam durumu oldukça yardımda bulunabilir ama her ay 200 tl de bağzıları için bir aylık mutfak masrafı yada elektrik su telefon gibi masrafları karşılar

ama tabi durumunuz varsa o yardımı yapmak sizin göreviniz

bende bi anlam veremedim sinirlenmenize eşiniz zaten tutupta sizin ihtiyacınız varken vermiyodur ayarlamaları yapıp öle veriyodur
annesine para veripte sizi aç ve açıkta bırakmıyo sonuçta
şunuda düşünün o 200 ytlyi kayınvalidenize vermeyipte birikim yapcaz deseniz zaten o paradan hiç hayır göremezsiniz
ama müsrüfliğide varsa tatlı bi şekilde uyarabilirsiniz

sürekli para istenmesi benide rahatsız ederdi açıkçası hele mecburi ihtiyacı yoksa ki sizin bebişiniz olacakmış daha onun size yardım etmesi lazım yani bebiş için bişiler yapması lazım bnce

yani şimdi hepimiz ailemize yardım ediyoruzda seninki biraz abartmış bence
valla eşinle konuşamıyosan git kayınpederinle konuş derim durumuda anlat ne bu ya tekke gibi

olsun canım siz o halde ne kadar verirseniz Allah size o kadar çok verir.
buna inan gerçekten. benim kayınvalidem hayatta para istemez açlıktan ölse bile ama evleri yok insanların. eşimde onlara 140000 e ev aldık en lüksünden. ama inan ben de hamileyim ve çocuğumun rızkı demedim onun için. ve ne zaman onlara destek olsak Allah daha çok veriyo. sonuçta bu yaşa kadar getirmişler eşlerimizi...
ama tabi istemek de biraz ters geldi bana...
idare et bence...zaten eşin vermem diyemez...

Yok canım ne açı ne açıktası. kayınpederim evinde resmen bir kuş sütünü eksik eder. Marketi eve taşır resmen!! Orta okula giden bir kızları daha var ne isterse alınır. Ama nedense kayınvalidem hep kendisine para vermediğinden yakınır durur. Oda oğluna anlattığı için o da annesine dayanamıyor. ama olan bana oluyor işte...

Maşallah ne güzel. Benim kayınvalidemde sizinki gibi istemese vallahi durum daha farklı olurdu. çoğu zaman ben bile verdim kayınnvalideme dert yandığında. ama böyle mecbur bırakıpta oğlumdan almıycamda kimden alıcam demesi beni üzüyor valla Bekarken zaten annesinin evinin pek çok eksiğini eşim almış. ama biz evlenirken hiç yardım etmediler. Herşeyi eşimle biz yaptık. çünkü eşimin bütün parasını harcadığı için hiç para biriktirememiş. Evlenirim köşseye koyayım diyememiş Ne bileyim bu durumlarıda düşününce kayınvalidemin mecbur bırakması benim sinirime dokunuyo. Keşke dediğiniz gibi olsa. İnşallah Allah bizede verirde bizde yapabiliriz daha fazlasını...

aynen canım biz de kendimiz evlendik. ne benim ailem ne de onunkinin durumu yoktu.
eşimin ailesi zaten biz büyüttük yuvanı sen kur dediler...
kimse bişey yapamadı. ama napalım..zorla evlendik..borç içinde..
tabi dediğin doğru oğlum değilmi vericek tabi demesi kötü...hiç de mecbur değil..
herkesin kendine göre bütçesi var...ama genelde erkekler ailelerine daha düşkün oluyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…