- 14 Nisan 2012
- 1.028
- 278
- 73
Hayır kadını hedef almadım tabiki bana aktarılan bilgilerden zaten ağır şeyler yaşadın bak haberin olsun tarzında bir uyarıydı üstelik ben ne düşünüyorsun dedikten sonra ... Ben kaynana lafından bile hazetmiyorum normalde hep hayalimdi kaynana gelinden ziyade anne kız olalım görümceden ziyade abla kardeş olalım diye kimse bu tarz sorunları yaşamak üzmek üzülmek istemez bende öyle ... Sadece kendi düzenimi yuvamı kuramamaktan korkuyorum . Her sabah orda kahvaltı ediceksen akşam orda yemek yiyeceksek eve uyumadan uyumaya geleceksek bilmiyorum ... neden evlenicezki ....
Hedef almışsın derken kötü anlamda kullanmadım satırlar karşı tarafa farklı geçiyor okuyunca anladım.Yani kaale aldığın kişi sorun gördüğün kişi kayınvalide adayın dedim.
Bence eş adayını kaale almalısın diye başladım ama sonra yaşlar 19 deyince zaten anladım yaşananlar çok normal.
Ben o tarz aşırı otoriter ,aşırı çocuklarına düşkün,kendi doğurduğundan başka çocuk tanımayan bir kayınvalidenin geliniyim ablacıgım.
Evlenirken bir annem babam daha oldu bana GELİN demeyin diyen,görümcemi kaynımı abi abla sayan biriydim.
İnan evlenince durum OTORİTER İYİLİK DÜŞÜNEN ANNE kıvamında kalmıyor.Bu tarz dominant kişilikler kendi çocuklarının hayatını da kendi hayatıymış gibi yaşıyorlar.Ben doğurdum ben yönetirim hesabı.Kayınvalide adayını birebir tanımıyoruz ve kaynana diye kötülemiyoruz zaten.
Ben sadece şunu ifade edeyim ki bir insan çok iyi biri olabilir,çok fedakar bir anne,iyi arkadaş,çok iyi komşu amma bu rollerin çatışma paylaşma alanları hep farklıdır.Herkes toplumda iyi biliniyor diye iyi kayınvalide olmaz,olamaz...Yoksa kimse nin arkadası komsusu,akrabası kalmazdı.Sonucta doğuyor ürüyor kayınvalide oluyoruz ...Devran böyle dönüyor...Kayınvalidesinden memnun iki kişi ancak okudum bunca zaman...Seçim senin...Görünen köy kılavuz istemiyor.Biz yaşadık.Annelerimiz bizi uyardı.Anlamadık...aşkın ateşi böyle de yakıyor insanın başını:))