- Konu Sahibi Phoenix_em
-
Seyahat durumu evet en buyuk sikintim,annemi ve kayinvalidemi ikna etmem lazim,ama sanmiyorum olmazlar,birakirkende cok sikinti,konusmam lazim anne ve kayinvalidem ile onaylarini almam lazim,ozellikle annemin onda daha uzun kaliyoruz cunku,bir hayvanı sahiplenmek gerçekten çok zor bir karar çünkü inanın o da ailenin bir ferdi oluyor.benim iran cinsi bir kedim var 3 senedir neşe kattı evimize.oğlum diye seviyorum ben onu inanın bir çocuğun bakımı ile aynı neredeyse mamasını siz vereceksin siz yıkayacaksınız tırnaklarını keseceksiniz iki ayda bir veterinere götüreceksiniz canı sıkıldığında oyun oynamak isteyecektir ona vakit ayırmanız gerekecek .benim kedimin gaz sorunu yok tuvaletle ilgili çok şükür bir sıkıntımızda yok .tırmalama meselesine gelince kedilere özel oyuncaklar var onu tırmalıyor benim oğlum daha evim bir tek köşesine zarar vermiş değil inanın.uzun zaman onu yanlız bırakmanız doğru olmaz çünkü hemen küserler ve bu yüzden hastalanabilirler aynı çocuklarınız gibi onuda seyahatlerinizde yanınızda götürmeniz gerekecek inanın onu bırakmanız onu hasta eder.gerçekten çok zor bir karar çok iyi düşünmelisiniz.aşıları düzenli olduğu sürece sağlık sorunuda yaşamazsınız Allah ın izni ile.ve son birşey masraflı oluyor ama iki şımarmasına değiyor:)bana eşim aldı oğlumu o yüzden bu konuda müdahele edemedim sokakta çok güzel kedilerimiz var onlardan birini sahiplenebilirsiniz
Evet orayada bi bakayim...Sitemizde evcil hayvanlar bölümünde,ücretsiz hayvan sahiplendirme bölümü var..
Oraya da bir göz atarsınız..
Ben yaz tatili donusunu beklerken kedimiz haftaya geliyor galiba,esimin isyerinin bodrumunda gecen hafta yavru bir kedi bulmuslar,isyerinden biri onu veterine goturmus asilatmis eve goturmus ama bakamayacakmis disari birakacakmis bugun esime demis,esimde onu alalimmi dedi,bende biraktirma disari,getir bize dedim,cok kucuk yavruymus yalnizEvet orayada bi bakayim...
Ben yaz tatili donusunu beklerken kedimiz haftaya geliyor galiba,esimin isyerinin bodrumunda gecen hafta yavru bir kedi bulmuslar,isyerinden biri onu veterine goturmus asilatmis eve goturmus ama bakamayacakmis disari birakacakmis bugun esime demis,esimde onu alalimmi dedi,bende biraktirma disari,getir bize dedim,cok kucuk yavruymus yalniz
Bakalim bi onumuzdeki hafta ancak alabilirim,hafta sonu bursadayim ,donunce ancak,Çok güzel bir haber bu
Her zaman yardıma hazırım sorularınız olursa..
Habersiz bırakmayın..
Onumuzdeki hafta degil bu aksam getiriyormus kedicigi esim,birazdan gidip mama ve malzeme alacagim,cumartesi pazarda bizimle gelecek bursaya,yapicak bisey yok,disari birakacakmis yoksa bugun.Bakalim bi onumuzdeki hafta ancak alabilirim,hafta sonu bursadayim ,donunce ancak,
Onumuzdeki hafta degil bu aksam getiriyormus kedicigi esim,birazdan gidip mama ve malzeme alacagim,cumartesi pazarda bizimle gelecek bursaya,yapicak bisey yok,disari birakacakmis yoksa bugun.
Sagol canimÇok sevindim ne mutlu size
Mamanın kitten yazanını almaya özen gösterin (tercihen profesyonel sınıf mama olsa iyi olur tabii)
Kuru mamayı yiyebilecek kadar büyük mü acaba :26:
Eğer süt verecekseniz yarı yarıya sulandırın ve ılık olsun..
Kuru mamaya yaş mama karıştırararak da verebilirsiniz ilk zamanlar..yemesi kolay olsun diye..
Ancak yaş mama birkaç saatten fazla kalmasın tabakta eğer yememişse..
Hergün suyunu tazeleyin..
İnsan bebekler gibi olduğunu düşünürseniz,hata yapmazsınız..
Kuma alışmış mı acaba? alışmadıysa da siz götürüp koyun kuma saat başı.. alışacaktır çabucak..
Güle güle büyütün,hayırlı olsun,uğur getirsin yuvanıza inşallah..
Bende cok seviyorum kedileri aslinda hayvanlari,tatil durumlari sikinti almadan evvel kediye ucretiylede olsa arada bakicak bir yer bulayim once bu sorunlarin cozumlerini bulduktan sonra alayim diyorum,tirnak makaslari is gorur,aldigimda yazarim yine zaten bana egitimi hakkinda yardimci olursunuz yine ,
Yaz tatilinden sonra alma karari aldim,
Sagol canimwc egitimi varmis,kuma gidip yapiyormus,kuru mamada yiyiyormus,kiz kedi ile beraberinde mama ve kum ve kum kutusu gonderecekmis,bir kac parca daha bisey varmis,mama olarakta royalcenin kittenle baslamis,bende bir paket ayni mamadan aldim,mama ve su kabi,
Gelsin bakalim diger eksikleride oyle tamamlariz artik
Sende haklısın ,ama bana getirilecek olan kedi zaten dışarıda yaşayamaz ölür.tüy konusu evet,ama sık taranirsa belki bu problem azaltilabilir,çocuklar nedeniyle evi günde iki kez supuruyorum zaten.birde kediyi mutfağa falan sokmamak lazim,benim komsumun kedisi mesela ogretmisler ,kesinlikle mutfağa girmiyor,mutfağın kapısında bekliyor.ayrıca kadının evide çok temiz kedi ıran kedisi olmasına rağmenköpek olsa tamam ama kedinin apartmana bir zararı yok.. köpek havlıyor evde yanlız kalmayı sevmiyor.. ama kedinin öyle bir problemi yok.. fakat kedi çok tüy döküyor. yani kedi alacaksanız heleki birde çocuklarınız varsa hergün temizlik yapmanız gerekiyor. hee bazı insanlar diyor ki ; kedi zaten temiz hayvan.. bende diyorum ki hayır kardeşim. kedi gidiyor heryere çıkıyor heryeri geziyor. hadi kendini yaladı temizledi.. tüyleri heryerde .. bugüne kadar hangi eve gittiysem yemeklerde hep tüy çıkıyor. aslında bunu problem olarak görmeyebilirsiniz ama bence en büyük problem doğada yaşamak için yaratılmış hayvanları eve tıkmayın derim. ben çok üzülüyorum hayvanların eve tıkılmasına.. ama tabiki karar sizindir.. o hayvanlara yemek veriyorsunuz ama o hayvanlar avcı olarak yaratılmış. böcek avlarlar hadi hiçbirşey bulamadı ağaca çıkar kuşu avlar karınca yer.. yani doğaya gereksiz hükmediyoruz gibime geliyor bana..
Mutlaka sorularim olacak.elimden geldiğince yardımcı olurum 3 kedi baktım ilki 14 yasında 2. 4 yasında kaybettim almaama töbe etmiştim bakımın zorluğu değil yanlış anlama çok üzüldüm kaybettiğim için ama geçen sen çöpe hangi vicdanla attıklarını anlamadığım tahmini 2 günlük 3 kedi yavrusu buldum veterinerlerin %10 yaşam sansı verdikleri yavrular şimdi evimizin nesesi ama gerçekten sen benim kadar küçük almayacaksın tabi ama ben bu kadar küçük ve annesiz büyütmek anlatılmazdı kısacası lafı fazla uzatmayım kedi konusunda nacizane araştırmacı olduğum içindebiraz bilgiye sahibim ama çok dikkatli düşünmeni tavsiye ederim sevgisi ve zorlukları :)iice gözden geçir
Gelsin bi koyarız fotolari,nasil yukleniyordu foto buraya.Güzel bir mama tercih etmişsiniz..
Paylaşmaya devam edin bizimle olur mu..
Miniğin fotolarını da bekliyoruz..
köpek olsa tamam ama kedinin apartmana bir zararı yok.. köpek havlıyor evde yanlız kalmayı sevmiyor.. ama kedinin öyle bir problemi yok.. fakat kedi çok tüy döküyor. yani kedi alacaksanız heleki birde çocuklarınız varsa hergün temizlik yapmanız gerekiyor. hee bazı insanlar diyor ki ; kedi zaten temiz hayvan.. bende diyorum ki hayır kardeşim. kedi gidiyor heryere çıkıyor heryeri geziyor. hadi kendini yaladı temizledi.. tüyleri heryerde .. bugüne kadar hangi eve gittiysem yemeklerde hep tüy çıkıyor. aslında bunu problem olarak görmeyebilirsiniz ama bence en büyük problem doğada yaşamak için yaratılmış hayvanları eve tıkmayın derim. ben çok üzülüyorum hayvanların eve tıkılmasına.. ama tabiki karar sizindir.. o hayvanlara yemek veriyorsunuz ama o hayvanlar avcı olarak yaratılmış. böcek avlarlar hadi hiçbirşey bulamadı ağaca çıkar kuşu avlar karınca yer.. yani doğaya gereksiz hükmediyoruz gibime geliyor bana..
Evde Kedi Beslemek Günah mıdır?
Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır.
Sahabeden bir hanım anlatır:
Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki:
Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:
Kedi necis değildir. Etrafınızda çok dolaşan [sevimli ] bir hayvandır.
| Kaynak: Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, Muvatta
Peygamber Efendimiz (s.a.v)in Kedisi Müezza:)
Kedilere İslam dininde de büyük önem verilmiştir. Ancak bir kedi vardır ki, tüm İslam âlemindeki kedilerin kaderini değiştirmiştir. Belki de değiştirmesi görevi yüklenmiştir. Onun adı Muezzadır. Çünkü o, Peygamberimiz Hz. Muhammedin kedisidir. Muezza, birden fazla kedisi olduğuna inanılan Peygamberimizin en sevdiği, karamel rengi bir habeş kedisidir.
Bir gün Muezza, Peygamberimizin tam da giysisinin yenine kıvrılıp uyur. Peygamberimiz namaza çağrılınca, kediyi rahatsız etmektense giysisinin yenini keser. Döndüğünde Muezza, sahibinin önünde eğilir; bunun karşılığında da üç kere sırtı okşanır. Rivayete göre kedilerin sırt üstü düşmemesinin sırrı, Muezzanın sırtına yüce peygamberimiz ellerinin değmesidir.
Pek muhtemel bir sokak kedisi olduğu tahmin edilen Muezzanın Mekkenin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin ilgisi ile kurtulmuş olduğu rivayet edilir. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra, (Anlamı: Kedi babasıdır) Hz. Muhammedin, kedilerin ticari alım satımını da yasaklattığını söyler.
Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde Kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır! Kedilere iyi muamele şarttır! Bir başka efsane önerme ise Bir kediyi öldürürsen yedi cami yaptırman gerekir yaptırımıdır.
Günümüzde genelde İslam ülkelerinde Muezza marka kedi mamaları raflarda yerini almıştır. Muezza hakkında Prophets Cat (Peygamberin Kedisi) isimli yayınlanmış bir de kitap yayınlanmıştır. Ama ne acıdır ki Muezza gibi nice kedilere nasıl muamele edileceği, maalesef Müslümanların kalbindeki raflarda yerleşmesi gerektiği yeri bulamamıştır.
Alıntıdır..
Gelsin bi koyarız fotolari,nasil yukleniyordu foto buraya.
Cocuklara oyuncak edilen,kuyruklarina teneke baglanan,iskenceye maruz birakilan, hatta tecavuze ugrayanlarda onlar,bumu hayat,butun kediler sokaklar yerine sicak bir soba kosesini tercih ederOnlara yaşabilecekleri doğa mı bıraktık!
Her yer beton,bina,araba..
Nerde sığınabilecekleri ağaç kovukları? Yağmurdan kardan nasıl korunacaklar!
Bırakın avlanarak beslenebilmeyi,devasa boyutta çöp tenekeleri var her yerde.. Onlara,o bebekler nasıl tırmanıp da doyurabilecekler karınlarını acaba..Kapakları yarım açılmış konserve kutularında yiyecek ararken,ağızları burunları parçalanıyor
Çöpten karın mı doyurulur ayrıca....
Güdüsel olarak araba altında kalmamayı da başarabiliyor mı acaba!
vs vs vs
Sloganı yineliyorum;
Her Eve 4 Ayaklı
Cok guzel bir bilgi,bu arada bizim kedimizin henuz ismi yok.acaba peygamberimizin kedisininadinimi koysak?......
Ok,burdan yuklerim bende o zaman,Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim
Mesela bu siteden yükleyebilirsiniz..
Çıkan 2. linki kopyalıyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?