Bir kere aldatmış biri değişir mi?

Sevgilim aldatsa affetmezdim, ama eşinse neden böyle oldu önce kendimi sorgularım, sonra onu sorgularım çok zor bir süreç karar verme evresi.
Ama şunu kendime hep söylerim 'bir şeyi bir kere yapan bir daha yapar' o yüzden ben affetsem bile unutamam içimden çıkmaz soğurum.

Kimsenin başına gelmesin ama affetmem eşimi böyle birşey yaparsa bunu o da biliyor. Sevgiliyi hiç saymıyorum direkt silerim.

Eşiniz veya sevgiliniz sizi aldatsa affeder misiniz ben aldatıldığımı öğrendim ne yapmam gerek bilmiyorum.
Benim çevremde var aldatıldığını fark edip evliliklerine devam eden kadınlar. Çok hırpalandılar. Karakterleri değişti. Alt üst oldular resmen. Ama evliliklerine devam ediyorlar bir kaç sene geçti. Mutluyuz diyorlar ama asla öncesindeki gibi değiller o nedenle mutluluklarını değerlendiremiyorum.

Bu bir tercih. Aldatıldığını öğrenip bunu bir süreç olarak değerlendirip atlatan da oluyor. Kabul etmeyip ayrılan da. Hangisini tercih edeceğiniz sizin karakterinize bağlı.

Aldatılan bir arkadaşım “aldatmayan erkek yok zaten bundan ayrılsam sonraki de bu aşamaya gelecek eninde sonunda “ demişti. Çok şaşırmıştım ama onun bu kendi kendine kurduğu aldatmaca ile tartışmak istenmemiş, sessiz kalmıştık.

Benim de bir tanıdığım vaktiyle kendisini aldatan kocayı boşamış 20 küsur sene önce, keşke evli kalsaydım diyor şimdi

Sadakat sizin için mühimse ayrılın.Bir arkadaşım var mesela sevgilisi aldatıyor bu da biliyor ama sorun etmiyor aldatsın ben gönlümü eyliyorum sorun yok diyor ben yapamam bunu.

Evet aldatır. Çok örneğini gördüm birini anlatayım.Geçen yıl bir velim eşinden ayrılacağını ihanete uğradığını bunu çocukla nasıl konuşması gerektiğiyle ilgili konuşmaya geldi.Neyse , ben kesin karalıysanız çocukla konuşun emin misiniz,affadecekseniz sonunda, çocuk hiç bilmesin gibisinden konuştum ve çok emin olduğunu bu çocuk henüz iki aylıkken de aynısının olduğunu ailelerin bebeği babasız büyütme ve eşinin çok pişman olduğunu yalvardığını sözler verdiğini aynı şeyi bir kez daha yapmak istemediğini anlattı. Bu arada çocuk 11 yaşındaydı. 11 yıl sonra tekrar yakalamış arada yakalamadıkları var mı orasını zaten bılemeyız

Öyle bişi olsa, affetsem , psikolojik olarak çökerdim, affetmemem gerek. Ruh hastası olurdum. Kıskancım zaten

Sevgiliyken kesinlikle ayrılmak gerekli diye düşünüyorum.
Evlilik işin içine girince fikrimde oynamalar olabiliyor.
Boşanma kadının standardını aşırı düşürecekse, adamı maddi açıdan sağlam yolma imkanı varsa, çocukların sorumluluğunu tek başına almak istemeyen kadın boşanmak için çok da acele etmemeli diyorum.

Aldatan tekrar aldatır. Nasılsa kadın affediyor kafasında olur çünkü. O yüzden affetmem. Ama her şeyi geçtim ben bu durumla yüzleşip, kabullenip tekrar güvenemem. Güven olmayınca da o adamdan sürekli şüphelenirim. Bu seferde paranoyak olup kendi kendimi delirtir ruh sağlığımı bozarım, ilişkide karşı tarafı da huzursuz ederim. Gerek var mı buna? Yok. Bence huzur, ruh sağlığı, güven çok daha önemli.

Eşiniz veya sevgiliniz sizi aldatsa affeder misiniz ben aldatıldığımı öğrendim ne yapmam gerek bilmiyorum.
Bir kere aldatandan hep şüphe duymaz mısın hep “acaba”ların olmaz mı? Hep teyakkuzda olunmaz mı? Her hareketinden bir anlam çıkmaz mı? Özetle güven tek kullanımlık değil midir?

Ben de artık buna katılıyorum ne yazık ki.
Yani mahkemeler 3 kuruş nafaka bağlıyor. Kadına çocuğun tüm masrafı çöküyor.
Eğer çocuğun standartı çok düşmeyecekse boşanmalı. Aldatılmış kadının hisleri de kötü, yaşadıkları da. Yani bile bile devam etmek de zor. Ama diğer yandan uzun vadede çocuğun hakkını da yedirmemeli.

Affetmem. Aldatmak sadece karşı cinsle bir şeyler yaşamak değil ki. Gözünün içine baka baka yalan söylemek demek. Sahtekarlık. Kişiliğinde sıkıntı olması demek. Arsızca ayni yatağı paylaşmaya devam edecek kadar utanmaz olması demek. Yalan söyleyen ve utanması olmayan insandan çok korkarım ben. Herşeyi beklerim. O yüzden asla affetmem. Kendime yedirip degil karı koca olmaya devam etmek sohbet bile edemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…