- 14 Ağustos 2016
- 4.557
- 21.554
- 238
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
kendimi hala haklı görüyorum, buraya konu açtım fikir aldım bilmiyorum birisi sizin canınıza zarar vermekle tehdit etse tepkiniz ne olur?
Benim de 5 aylık kedim var ama sıkılıyor diye apartman içine salmıyorum, takıyorum tasmasını dışarı çıkarıyorum. Şahsen komşulardan biri kedisini salsa böyle ben de rahatsız olurdum. Adamın üslubu hoş değil belki ama sizin yaptığınız da doğru değil.
bana daKedinizi apartmana gezmesi için salmaniz bana değişik geldi!?
Ağlayacak bir durum yok ortada,ortak yaşam alanlarına tüm daire sakinleri saygılı olmak zorunda.
Ben mesela, normalde dokunsal biri olmama rağmen hayvanlara dokunmayı sevmem,
alışkın değilim.
Hele kedilerin sırtındaki omurgayı hissetmek beni rahatsız ediyor.
Elbette hayvan düşmanı değilim ama bir hayvansever de değilim daha doğrusu uzaktan sevenlerdenim ve de titiz biriyim; evimde,kapımın önünde hoşlanmam kıldan, tüyden bu da beni kötü biri yapmaz.
Şehirde,nispeten daha steril ortamda büyüyen ve kedi,köpek besleme kültürü olmayan ailelerin çocuklarıyız biz.
Bununla birlikte oğlum nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde tam bir hayvansever,
evde et piştiğinde kalan etli kemik parçalarını dışarıya,hayvanların yemesi için bırakırız,yazın su kapları koyarız oğlumla,bazen mama alır dağıtırız.
Kısacası benim hayvan sevgim bundan ibaret,
bu da benim tercihim.
Nasıl bizim evde hayvan besleyen ve onları evladı gibi görüp kızım,oğlum diyen sizleri eleştirme ve yadırgama hakkımız yoksa; sizin de ortak yaşam alanlarına saygılı olmanız ve kedinizden rahatsız olabilecek insanları dikkate almanız gerekir.
Kısacası evcil hayvanınızı apartmana salmaya hakkınız yok, tasmasını takıp dışarda gezdirmeniz en doğrusu.
Tepkilere kızıp karşı tepki vermeniz sorunu çözmeyeceği gibi daha fazla ateşleyecektir.
evde 5 çeşit tasması var eşim dalga geçiyor biz buna tasma takınca engelli taklidi yapıyor diye.. gerçekten küçüklüğünden beri takmadı tasmayı. annemlerin evinde bahçeye çıkabiliyor oradan gelen bir alışkanlık. ben rahatsız olmayacağım için sokakta ki kedilere de hiç çekinmeden baktığım için bu davranış bana çok çok kötü geldi. ha normal bir şekilde bir gün gelip durumu anlatsa ben yine sesimi çıkarmazdım zaten kedim bende 6 ay annemlerde 6 ay kalıyor ama beni tehdit edemez kedime zarar vermekle
Ben yaşadım olumsuz bir olay.Komsulardan birisi bina içine mama bırakıp kediyi alıştırmis binaya girmeye.Ben 8 aylık hamileydim.Binada asansor yoktu Merdivenlerin başında kediyi gördüm gülümsedim.Sonra ben merdivenleri çıkmaya başlayınca bu haylaz ,oyuncu ,minnoş kedi ayaklarimin arasından hızla geçip bir ön basamagimda durdu ama ben çoktan dengemi kaybetmiş ve yüz üstü doğru dusmustum.Arkamda duran eşim tamamen merdivenlerden yuvarlanmami engelledi.bana da
yanlış anlamayın konu sahibi kedileri hem sever hem çok korkarım elim de değil
bizim apartmanda kedi gezse çıldırırım herhalde korkatım çünkü
Kedinizi salmayın apartmanda. İlk defa duydum böyle bir şey.
2.si de kedinizin güvenliği için herkesin tetikte olmasını bekleyemezsiniz. Siz salacaksınız, başkası kapıyı bacayı gözleyecek. Öyle dünya yok malesef. Kediler küçük çocuklar gibiler, başlarına kaza gelebiliyor. Çatı matı çok tehlikeli. Kedinizin başında durun. 2 kedi sahibi biri olarak söylüyorum bunu.
ve hala kendinizi haklı görüyorsunuzbence bu insanlıkla alakalı bir durum, komşunun biri evinde tavuk besleyip apartmana salıyordu hiç rahatsız olmadım, komşunun birisi ben geçen gün köpek getirdim dedi köpekten haberimiz bile yok çünkü hayvanları seviyoruz dikkatimizi çekmedi normal geliyor. komşular beni gördükçe çocuklar gelip sizin kediyi sevmek istiyor dedikleri zaman hiç bir sorun yok ortada.. ha kedim çıkar milletin kapısının önünde oturur ayakkabılara zarar verir veya tuvaletini yapar o zaman herkesten özür dilerim ama sadece merdivenlerden inip çıkan bir kedinin rahatsız etmesi bence insanların kalplerinin kötülüğü. annemlerin apartmanında üst katın kedisi sabahın 6 sında kapıya gelmiş annem kapıyı açınca kedi içeriye girmiş eee sizlerin yaptıkları yorumlara bakılırsa annemin sorun çıkartması gerekiyordu?
apartman ortak alan milletin çocuğu duvarları çizip asansöre işeyince de ortak alan ama yapan çocuk apartman görevlisinin çocuğu olunca adam paşa paşa temizleyip sesini çıkarmıyordu ama ben 10 kat o çiş kokusuna maruz kalıyordum..
bir üye de kedime başı boş demişkızım dışarı çıktı mı 5 dk ya bir çıkıp kontrol ederim. çünkü kötü kalpli insan çok çok fazla..
ve hala kendinizi haklı görüyorsunuz
hani demişsiniz ya merdivenlerden kedinin inip çıkması rahatsız ederse diye
evet beni çok rahatsız eder çünkü çok korkarım hatta bayılabilirim
kedi fobisi diye bir hastalık var duydunuz mu
bende konulmuş bir teşhisi yok ama şüphelerim var
10 katlı binanızda kedi fobisi olmayan birinin olduğuna %100 emin misiniz?
ve sizin gibisini ilk defa duyuyorum apartmana kedi salan
bence bu insanlıkla alakalı bir durum, komşunun biri evinde tavuk besleyip apartmana salıyordu hiç rahatsız olmadım, komşunun birisi ben geçen gün köpek getirdim dedi köpekten haberimiz bile yok çünkü hayvanları seviyoruz dikkatimizi çekmedi normal geliyor. komşular beni gördükçe çocuklar gelip sizin kediyi sevmek istiyor dedikleri zaman hiç bir sorun yok ortada.. ha kedim çıkar milletin kapısının önünde oturur ayakkabılara zarar verir veya tuvaletini yapar o zaman herkesten özür dilerim ama sadece merdivenlerden inip çıkan bir kedinin rahatsız etmesi bence insanların kalplerinin kötülüğü. annemlerin apartmanında üst katın kedisi sabahın 6 sında kapıya gelmiş annem kapıyı açınca kedi içeriye girmiş eee sizlerin yaptıkları yorumlara bakılırsa annemin sorun çıkartması gerekiyordu?
apartman ortak alan milletin çocuğu duvarları çizip asansöre işeyince de ortak alan ama yapan çocuk apartman görevlisinin çocuğu olunca adam paşa paşa temizleyip sesini çıkarmıyordu ama ben 10 kat o çiş kokusuna maruz kalıyordum..
bir üye de kedime başı boş demişkızım dışarı çıktı mı 5 dk ya bir çıkıp kontrol ederim. çünkü kötü kalpli insan çok çok fazla..
Allah korumuş çok şükürBen yaşadım olumsuz bir olay.Komsulardan birisi bina içine mama bırakıp kediyi alıştırmis binaya girmeye.Ben 8 aylık hamileydim.Binada asansor yoktu Merdivenlerin başında kediyi gördüm gülümsedim.Sonra ben merdivenleri çıkmaya başlayınca bu haylaz ,oyuncu ,minnoş kedi ayaklarimin arasından hızla geçip bir ön basamagimda durdu ama ben çoktan dengemi kaybetmiş ve yüz üstü doğru dusmustum.Arkamda duran eşim tamamen merdivenlerden yuvarlanmami engelledi.
Ben tasmaya alıştırdım, başta direndi istemedi ama sonra sonra alıştı. Madem evde sıkılıyor kedin o zaman senin de dışarı çıkarman lazım. Gerekirse kucağında çıkar, illa ki yürümesine gerek yok. Görevli tabii ki tehdit edemez, dediğim gibi yaptığı hoş değil zaten. Yanlış yani. Ama apartman sonuçta, ortak kullanım alanı. İnsanların rahatsız olması normal, bunun hayvanlara bakış açışıyla pek alakası yok. Hayvan bu, gider kapıya pisler, birinin ayaklabısını dişler zarar verir, birine saldırır vs yapmaz diyemezsin, yapar mı yapar, hiç belli olmaz.
G Gelinlerce birde bişeye değinmek istiyorum... ben kedilerimin ayakkabılarla- ayakkabıyla basılan yerlerle bile temas ettirmiyorum. Birçok hastalık kapabilir, dışardan taşınan tozla birlikte. Sağlığı için hatta sizinde sağlığınız için bu doğru bir davrnaış değil. Binadakiler ve onların fikirleri umurumda değil. Hayvan sevmek nedir bilmezler, çok sorgulamayın. Ama siz benim söylediğimi bi düşünün derim.
Ya alerjisi olan olmadığına eminmi?
Birde örnekler verilmiş, oysa bir rahatsızlığın olması, diğerinin olmamasını gerektirmez, birbiriyle alakasız kötü ve rahatsız edici durumların öne sürülmesi hepten mantıksız
Ben niye kapımın önünde kedi yatsın isteyeyim,ztn istesem evimde bakarım
Ben kapıya atacağım çöpü bile 5 dk koymuyorum, giydiğim ayakkabıyı bırakmıyorum birde kedi gezinecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?