bir komşu konusu da benden..

kediyi apartmana salmak mı?
dışarı çıkarın hava alsın istiyorsanız.
tüy konusunda da haklı adam.

yahu 2 karış bir canlıdan bahsediyorum yerlere baksan tüylerini görmezsin bile ki ben sırf tüy dökmesin tüyleri sağlıklı olsun diye en kaliteli mamayı alıyorum bu kıza.. adam kediden rahatsız olduğu için değil kıllık yapmak için tepki verdi kendisi zaten apartmanda herkesle sorun yaşıyor. daha 1 kişi korktuğunu söyledi 40 daireden o bayan da aşağı katlarda kedim o katlara inmez

Ben yanlarından bile geçemezdim, ufacık tavşana kuşa dahi dokunamam çünkü canlarını acıtma düşüncesi ve omurga ya dokunma hissi ile dokunamıyorum. Ama zarar vermek bambaşka, söz konusu bile olmaz. Bu yaz başında Bahçemizin dibinde boş araziye kedi evi koydular. Herkes rahatsızdı, ben kişisel bağlantılarım ile o ortamı ilaçlattım. Ve kimsenin rahatsız olacağı bişey kalmadı, kediler de rahat etti bizde. Bazı konularda mantıklı çözümler üretmek mümkün ama bu konu öyle değil

Ya belki hosunuza gitmeyecek ama size nasil saygi duyulmasini istiyorsaniz sizde kedi sevmeyenlere saygi duymalisiniz. Bunh o adam icin soylemiyorum .10 katli apartman . Astimi olan olabilir sizi kirmak istemedigi icin rahatsiz olmuyorum diyen olabilir. Mesela ben kedilere bayilirim. Ama apartmanda merdivenden inerken ust merdivende gorsem tedirgin olurum .oynamak icin kafama atlar mi falan diye hayaller kurmaya baslarim.
Benim de yan esnaf komsum sokak kopegi beslerdi . Gelirdi benim kapimin onune mama koyardi. Benim bocek kopek ve yukseklik fobilerim var. Kopege elimle yemek yedirmisligim var ama cok kucuktum. Kopeklerden korkuyorum. Kaldi ki apartman da istemiyordu. Adam kalkmis 4 tane kopegi bahceye getiriyodu. Allah icin kopekler sakindi. Ama bunlarin adetleri mi ne oluyordu. Kapimin onune bi baktim kan damlalari . Paspasim kopek tuyu dolu. Kendi dukkaninin cevedini saksilarla donatmis tertemiz duruyor. Oraya mama kabi koymuyir benim kapimin onune koyuyordu. Benimde kiyamet koparmisligim vardi. Bence ortak alana saygi duyulmali . Kedinizi gezdirmek icin bahceye falan cikartin bence. Sizle birlikte.

ya hanımlar küçücük bir detayı atlıyorsunuz, ben o apartmanda 2 yıldır yaşıyorum ve komşular her beni gördüklerinde kızımı çok sevdiklerini söylüyor çocuklar gelsin sevsin diyor. ha dediğiniz gibi korkan bir komşum var kadından özür diledim. kedim çatıya çıkan merdivenleri kullanır, inerse 1 kat iner. birde sanki 7/24 kedi dışardaymış gibi bir algı oluştu. kızım çıkar 2 dk durur girer çıkar 5 dk durur girer.

o konuda dikkat ediyorum genellikle patilerini yıkarız öyle gezer evde sonra zaten biliyorsunuz kendileri yalanıp duruyor.
zaten yalamasıyla sorun oluşuyor. Tozlu olduğunda balkona çıkmalarına da izin vermem, yerleri sileceğimde temizlik maddesi kimyasalda kullanmam.. siz bilirsiniz...

hala bir inat bir inat:)

hangi mamayı kullanıyorsunuz ? Kediniz kısırlaştırıldı mı ?

Tuvalet mevzusunu o zaman konuşup halletmeliydiniz.
Haklısınız, asansöre af buyrun, çiş yapılmaz,
çöp atılmaz ama bu başka bir tartışmanın konusu.
Şunu diyemeyiz 'senin çocuğun etrafa tuvaletini yaparsa ben de kedimi gezdiririm'
Komşularınızla 'kim daha görgüsüz?' yarışmasına girmeyecek kadar akıl ve izan sahibi olduğunuzu düşünüyorum.
Bununla birlikte apartman görevlisine çocuğuna gereken terbiyeyi vermesini hatırlatmakta da sizin en doğal hakkınız.

Bizi rahatsız eden bu özgüven
Ben yine bir çözüm sunayım, bence 10 katın tamamını gezip, tek tek sorun. Eğer olumsuz bir tepki almazsanız adamı ciddiye almayın
Amaa alerjik durum ve astım dahil.
O zmn samimi olduğunuza inaınırım.

bakın ben şuan da kendimi haklı çıkarmak için çabalamıyorum yanlış anlaşılmasın :) hep komşunun size yaptığı kötülükleri söylemişsiniz ama ben bunları yapmadım. bir de ben ilk taşındığımdan beri var kızım ilk aylar şikayet olsa anlarım ama 2 yıl olmuş 2 yıl boyunca ben şikayet almamışım. apartman görevlimizin çocuğu asansöre tuvaletini yapıyordu adamın sesi çıkmıyordu ee ortak alana saygı nerde kaldı? ben 10. kata kadar o kokuyu çekmek zorunda kaldım kaç ay. benim kızım kumu dışında tuvalet yapmaz asla mesela..

Ama insanlar yüzüne söyleyemiyor

Örneğin komşumun kızı da gelip kedimi seviyor ama annesi kapıyı çalarken bile uzakta duruyor birden çıkarsa dışarı kedi diye

Evet benimle arası iyi ay çok tatlı diyor kızının sevmesine izin veriyor ama o korkuyor işte

Kedim yanlışlıkla kapısının önüne gitse kadın oraları temizlemek için bir sürü uğraşacak ama bana yok sorun değil diyecek

Mevzu sadece bu degil ki. 10 katin hic mi misafiri gelmez. Onlardan da korkan olabilir. Yani ortak alan bu kendi alani gibi kullanmamali. Kedisini cok sevdigi icin kiyamiyor ama malesef gercek bu

Ben hayvanlardan korkmam çok da severim de merdivenlerden inip çıkarken aniden karşıma çıksa çok irkilirim.
Bizim apartmanda da bir sokak kedisi vardı,biri alıştırmış sanırım,dolaşıp dururdu,yemek,su verirlerdi. Bembeyaz,kocaman harika bir şeydi. İçerde gezdiğini bile bile kaç defa aniden kapıyı açınca kapının önünde gördüğümde,merdivenleri çıkarken köşede bana baktığını farkettiğimde çığlığı basmışımdır.
İnsan dalgın oluyor o anda çok fena korkuyor.
Sonra nasıl oldu kedi gitti,hiç hatırlamıyorum.

Ben de bir çok kişi gibi apartman içerisine kedinizi salmanızı yadırgadım.
Zamanında ben de bir çok hayvan besledim evimde, ama ortak alanlarda hiç bir şekilde yavruları yalnız bırakmadım.
Kedinizin güvenliği için en başta bu doğru değil.
Tabii apartman sakinlerinin huzuru için de doğru değil.
Ortak alan orası sonuçta, herşey olabilir, kediniz sizin bilmediğiniz birşey de yapabilir.
Bu da mümkün.
Kıl - tüy konusu ayrı, o abartı geldi bana.
Ancak bu konuda sizi haksız gördüm.

Kedi evde sikilmaz yahu nereden cikariyorsunuz, çok sacma.

Benim de kedim vardı, Ankara kedisi. Çok canli, kipir kıpır bir kediydi. Koştururdu 75 M2 evde.

Pencere pervazina çıkınca bile patilerini silerdim, apartmana salmayi düşünemiyorum.

Dedikleri gibi ortak alan, size tahsis edilmemis yani. Ozel muamele beklemeyin bence

size tüm samimiyetimle söyleyeyim zaten öyle birisi gelse dese ki bizde alerjisi olan var ben kızımı anneme yollarım öyle kötü bir insan değilim :) veya normal bir zamanda kapımızı çalıp ya komşu sizin kediden rahatsız oluyorlar deseler ben yine anneme gönderirim gerekirse taşınırım ama sırf ben abi çatının kapısını kapalı tutalım dedim diye salmayacaksınız o kediyi hadi salında göreyim diyemez neden 2 yıl boyunca gelip demedi? hani gerçekten çok rahatsızlık olsa gelip söylenmesi gerekmez mi?

Simdi soyle birsey var. Kizi apartmana tuvalet yapiyor diye sikayet edebilirsiniz cok gorgusuzce ve ben olsam baya kizardim ama bu cocuk . Ne yapacak. Belki adam da ogretiyor basedemiyor. Ha derseniz ki apartmanda oyun oynuyoe gurultu cikariyor sonuna kadar haklisiniz. Sizin icin soyledigim hersey onlar icinde gecerli olur. Adamin killigini anliyorum ama iste burda bir gercek var siz kedinizi apartmana salmamalisiniz. Kedi herkesin degil sizin.
Benim konuyu anlatma nedenim de , siz de oylesiniz diye asla degil. Ben de hayvan severim , kopegi bahceye grtirmesi de en dogal hakki. Ama onun anlamadigi bir konu vardi. Kopeklerden korkuyorduk. Pisligi misligi sonraki mevzular.
Sizinle kiyaslamadim .

Kediden korkan biri olarak bende apartmanda görmekten hoşlanmıyorum. Eski apartmanda sokak kedisi vardı apartman sakinleri alıştırmışlar apartmanın içinde dolanmasına, haliyle kapıya çöp koyuluyor kapıcı alana kadar çöpleri dağıtıyor, hayvan aksi gibi her akşam benim evin kapısının paspasına yatardı. Bide miskin zaten korkuyorum kaldırana kadar 15-20 dkka geçerdi ki sırnaşık bişey, 2 sene ne çektim arkadaş hayvandan.

Siz kedi bakıyorsunuz diye insanlar eziyet çekmek zorunda değil. Haksızsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…