Yanlış anladınız galiba siz olayı... İlk okuduğumda ben "düğünde kapalı bir giysi giymesini istemiş" diye anlamıştım ama sonra bi baktım ki bildiğiniz kapalı olmasını istiyormuş yani başörtüsü takmasını... Yani bu denize gidince bikini giyip köyde şalvar giymek değil öyle olsa konu sahibi dert bile etmezdi belki. Kayınpeder, kapansın, başörtüsü taksın ve öyle kalsın istemiş. Hani öyle bir günlüğüne başını kapat, ertesi gün kayınpeder gidince açıl gibi bişey değil. Baştan aşağı hayat tarzını değiştirmesini istemiş, zaten baskı da yapıyormuş. Adamın istediği şey özgürlüğünü elinden alıyor kadının.Bu yazacaklarima cogunuz kizacaksiniz belki.. Ama ben KP' in istegini yerine getirirdim.. Adam güzel güzel konusmus, kizimizin kalbini kirmadan.. Ne var, bu insanin gönlünü yapsan.. Hem esinde seni zorla carsafa bürüme gibi bir derdi yok gibi.. Senede bir KP, yanina geliyor.. O elbiseyi de kocanla basbasa yemege giderken giyersin olur biter.. Büyüklere saygi, kücüklere sevgi.. Ben böyle yetistim.. Esin Mert bir insansa, kayinpederinin lafini dinlemekten ziyade, kendisine olan sevgini ve sayginin göstergesi oldugunu bilecektir.. Ben denize gidince bikinimi giyiyorum, köye gidince de salvarimi.. Bir yerimden hicbirseyde eksilmiyor.. Ne kendimden kaybim oluyor ne özgürlügümden.. Sen yarin KP' nin istedigi gibi giyinmis olsan o Adam bunu seni birdaha görene kadar unutmayacak ve güzel kizim beni kirmadiyla gecirecek bir yili.. Bilmem bana cok degerli gibi geliyor.. Eger esinle sorun yasarsan ilerde (Allah korusun) ailenden kimin sözü en cok gecer? bence KP.. Bizde öyle KP' nin kalbini kirmam.. Ama oda Baba tot kondurtmaz..nazim gecer..
Taviz tavizi doğururarkadaslar dügün kir dügünü. ben de kapanmayi düsünmüyorum açikcasi zaten mevzu da bi çogunuzun dedigi gibi etraftakiler senin gelin acik demesi. benimle güzel güzel konustugu için düsündün acikcasi zaten yilda bir görüsüyoruz birbirimizi üzmeyelim diye ne yapabilrim onu düsündüm ancak bu ilk adim olur mu daha fazla karismasi icin yani yarin basini da ört mevzusunu da yasamak istemem
Muhtemelen yasli ve muhafazakar bir aileden gelme KP' nin gözünde düsüncesinde Kadin öyle olmali.. Sucmu ?adamin görüsü bu... Napsin yanii..
Benim adama sorsan örnegin hepsi sibel can gibi olmali
eğer senin kapanma gibi niyetin varsa ilerde, kendini hazır hissedince kapanacağını söyle. kp teşekkür et ve ne istiyorsan onu giy.kiyafetimde ne sirt ne de gögüs dekoltesi var sadece üstüme tam orturan bi kiyafet ona göre genis ve uzun kollu seyler giymem gerekiyor ama ben de oöyle mutsuzum kendim disimda biri olmus olucam
Biri bana kapan dese kapanacağım varsa da ömür billah kapanmam , Nefret ederim böyle hareketlerden , ister tatlı dille söylesin ister kavga ile, hiç fark etmez kaç yaşında insana ne yapacağı söylenmezslm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen
slm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen
Kafayı kadın kıyafetleriyle bozacağına otursun torun sevsin edebiyle. Bu da benim görüşüm. Ben napiiiim yani....
Bu arada ben kapalı değilim ben kadın değil miyim yani? Cehaletin adı ne zamandan beri onun da görüşü bu ne yapalım oldu?
Hymm tabiki torunlarina gösterse o ilgiyi cok hos olurda... Adamin burda cehaletse cehalet.. Kendince dogru bildigi benimsedigi bir durum var.. Adamin kafasindaki ideal kadin "örtülü kadin".. Adam ölsünmü simdi .. ?
Gelinine düsüncesini beyan etmis.. Uygulayip uygulamak konusahibine kalmis.. Kimse zorlamiyor.. Benmi anlamadim konuyu Ney???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?