- 24 Ağustos 2016
- 3.751
- 6.290
- 158
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bu hisleriniz değişebilir, anne olamadan önce ben de böyle kesin yargılarla konuşabilirdim ama şu an kardeşi olmazsa bencillik mi yapmış olurum diyorum kendi keyfim için vs.Hayırsız kardeşi olmayacağı ne malum bilmiyorum bu konularda ben de katıyım şu an hamileyim büyük konuşmak istemiyorum ama nedense 2.düşünmüyorum
Millet bana kardeşi olsun tek kalmasın vs diyor ama bana saçma geliyor ben 4 kardeşim ama keşke tek çocuk olsaydım diyorum misal..
forumun yarısı fakir. bizden akıl mı alıyosun?Fakir insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler bilirsiniz, 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten fakirler ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur.
Konumdan cımbızla cümle çekip konumu başka bir polemiğe çevirmenize izin vermeyeceğim, üzgünüm başka bir konuya gidin. Konumu okuyanlar neyi kastettiğimi çok iyi anladıforumun yarısı fakir. bizden akıl mı alıyosun?
yahu konundaki cümleyi alıntılayınca cımbızla çekmiş mi oluyorum? ne alakası var? sen yazmışsın ben de ona cevap verdim.Konumdan cımbızla cümle çekip konumu başka bir polemiğe çevirmenize izin vermeyeceğim, üzgünüm başka bir konuya gidin. Konumu okuyanlar neyi kastettiğimi çok iyi anladı
Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bu hisleriniz değişebilir, anne olamadan önce ben de böyle kesin yargılarla konuşabilirdim ama şu an kardeşi olmazsa bencillik mi yapmış olurum diyorum kendi keyfim için vs.
Zengin insanlar için mal varlığı çok olan kişiler mi diye bahsediyorsunuz hep ? Günlük konuşmada kullanırız zengin fakir kelimelerini , deyim bile var “ Zenginin malı züğürdün ( ki bu kelime daha kötü) çenesini yorarmış “. Fakir kelimesini kullanırken aşağılamak anlamında kullanmadım, bu açık diye düşünüyorum.Yoksul deseydın daha normal olacaktı sankı veya dar gelırlı
2.yi yapmadığınıza pişman mısınız yani ? Geçmiş olsun bu arada .çok ayrıntılı anlatamam yorgun ve hastayım ( sinirlenmek istemiyorum çünkü )
tek çocugum var yıllarca yapmadım şimdide olmuyor ,
yapmama sebep olanlar öbür dünyada hesabını allaha versinler diyorum ,
doğur bacım rabbim darda koymasın inşallah kımseyi sizide bizide
Evet hayırlı mı hayırsız evlat mı öyle olacağı da kesin değil.,Benim de bir tane abim var ve onun varlığı bile mutluluk veriyor ki kız kardeşim olsun da isterdim ya da ablam, kafam karışık işte,kardeşi olmazsa haksızlık mı yaparım kızıma , yoksa maddi imkanları ikiye bölüneceği için daha büyük bir haksızlık mı olur ..Benim de 1 oğlum var 7 yaşinda çalisiyorum.ikinci çocuğu düsunmuyorum.Suan yasadigim yerin en iyi kolejinde okuyor istedigim her imkani sunabiliyorum.ama 2 çocuk olsa koleje dahi gonderemem o yuzden 2.çocuk ogluma tamamen haksizlik olur diye düşünüyorum .Biz 2 kardesiz ayni sehirde yasiyoruz abimi 3 ayda bir falan görürüm asla arayip sormaz.Annem hastalanir herseyiyle ben ilgilenirim ama konu paraya mirasa gelince evlat kardes oldugu aklina gelir
2.yi yapmadığınıza pişman mısınız yani ? Geçmiş olsun bu arada .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?