Bir Küçük Görümce Meselesi

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
208
Merhaba sevgili KK sakinleri.

Nasılsınız iyi misiniz, keyifler yerindedir umarım. Bende an itibariyle açmakta olduğum konunun şaşkınlıgı var biraz, görümcesi olmayan bana görümce konusu açtıran hayat gerçekten görümcesi olan kadınlara neler yapmaz onu sorguluyorum.
Neyse gelelim meseleye;

Ailemden biri gibi gördügüm bi arkadaşım doğum yaptı 1 hafta önce, hastanede doguma girene kadar yanındaydık, taburcu olana kadar başında bekledik, hastaneden çıktılar evine hepberaber yerleştirdik.

Bu hastane sürecinde görümceler diye tabir ettiğimiz 2 adet tipi sevilesice (!) de oradaydı. Bizim ilgimiz alakamız arkadaşımızda oldugu icin, e arkadaş desen zaten sancı kıyamet hiçbi seyin farkında olmadıgı icin (hoş sancısı olmasa da anlamaz bizimki, Polyananın Türkiye şubesidir zira) bi sey olmadı hastanede, ama dünkü olayın üstüne düsününce mesela fark ettim ki hastanede de kücük kücük ignelemeler, alttan alta laf sokmalar varmış biz anlamamışız.

Neyse konudan kopmayayım, dün ziyarete gittik, görümce team yine orada. Hayır dışarıdan baksan sevecen, yardımsever iki tane kızcagız yani. Mutfakta o konuşmalarına denk gelmesem aklımın ucundan geçmezdi böyle bi sey. Sinsilikte bi dünya markası olmak böyle bi sey tabi.

İcecek bi seyler alayım diye mutfaga gittim, görümce team de mutfak balkonundalar, fark etmediler. Ve ben duyduklarıma inanamadım. Fesatlık, vicdansızlık, merhametsizlik, ikiyüzlülük nedir deseniz o iki bucuk dakikalık konusmayı gösteririm yani size. Elimde boş bardakla salona dönmüşüm şaşkınlıktan.

Sonra o sevimsizler geldiler canım canım diye kuruldular bizim kızla bebeginin başına. Tutamadım kendimi "X'cim sen de çok şanslısın, Y(eşi)'nin kardeşleri nasıl yardımcı oluyolar bak sana. Hayır simdi görüyoruz başkalarının görümcelerini; en iyisi bile kızların yüzüne gülüp ilk fırsatta arkasından konuşuyolar, kuytuda köşede demediklerini bırakmıyolar. " deyiverdim. Kısa bi şok ve ne duydu ne kadarını duydu bu bakışmasından sonra bozuntuya vermediler ama mesajı aldılar. Baska kimse bi sey anlamadı sonra dagıldı zaten konu, baska seylerden konustuk.

Simdi ee olan olmuş, biz ne yapalım bu sevimsiz ve sinsi görümce team'e diyeceksiniz. Size sorum ben bu olayı anlatmadan arkadasıma bu görümcelere o kadar da güvenme, mesafeni koru nasıl diyebilirim? Duyduklarımı bizim kıza anlatamam, hele de yeni bebegi olmusken hic anlatamam. Ama onu o iki fesatın eline bırakıp gidiyoruz, bizim Polyana da hicbi seyin farkında degil bi de minnet duyuyo onlara saf saf. Düsündükce cıldırıyorum. Ne yapayım, nasıl uyarayım münasip bi dille, ne dersiniz?

Not: Ne konusuldu diye soranlara kısaca soyle anlatayım;

-Kendi annelik kadınlık görmemis nasıl annelik yapcak acaba (bunu dedikleri kızın annesi kız çocukken rahmetli oldu gitti, insan az utanır, beni en cıldırtan cümlelerden biri bu oldu mesela),
-Beceriksiz
-Saf salak
-Bi tane işe yarar akrabası yok ki gelsin iki işin ucundan tutsun, (kızın neredeyse kimsesi yok, yaşlı bi babaanne, baba ve bi tane amca hepi topu, hep bi yanı buruktur bu konuda, ama tabi görümce team'e hor görme bahanesi bu)
-Kendi derdi yetmiyo bi de arkadaşlarıyla ugraşıyoruz, başımıza kaldı resmen (biz kız dogurmadan önce temizcilikci cagırıp evi dip köse temizletirken, kimse elini bi ise surmesin diye ev yapımı tatlılar sarmalar siparis ederken "bu zamanda boyle dost yok valla X cok sanslı" diyolardı ama yüzümüze)
-Gülerek ben boşanmalarına gideriz diye beklerken doğumuna gittik iyi mi
"-iyy bebek de ona benziyo sanki
-yok be ne ona benzicek abime benziyo bence
-benzese iyi olur valla yoksa yigen degil evlat olsa sevilmez" ve gülüsmeler ve bunun gibi seyler.

Özellikle de kızın aile durumuyla alay eden, aşagılayan, kimsesi yok bak bize muhtaç anlamına gelen seyler
 
Son düzenleme:
Söylediklerini çok merak ettim :) çok çok samimi bir arkadaşınızsa bence söyleyin ama şimdi değil uygun bi zamanda belki aylar sonra. Lohusa çünkü şu an. Ya da dediğiniz gibi zaten pollyannaysa arkadaşınız anlatsanız da bir şey değişmeyeceği için anlatmasanız da olur aslında. Bu kadar iyimser insanlar malesef bazı darbeler almadan düzelmiyor
 
Ne dediler

Sizin görümceniz yokmuş görümce de değilsiniz galiba

Bir yazın da objektif bakalım

Sırf görümceler diye atıp tutmayalım

Not görümce değilim olamam iki görümcem var
 
Ne dediler ki?
 
Ayy bende merak ettim
Benimkiler bi dünya markası oldugu için bu iki görümcenin konuşmasını cok merak ettim
 
Iyi demişsin arkadan konuşulanları duyunca. Aslında eline maşayı alıp sizi edepsizler arkadaşımı size yedirmem demek var ama neyse fazla güvenme de sen şimdilik. Uyanik olsun onlara karşı.
 
lady hiç karışma buraya yazıyorum kötü sen olursun kuşum
O risk her zaman var tabi, kabak genelde araya giren iyiniyetli üçüncü kişilerin başına patlar genelde böyle durumlarda haklısın.

Ama o kadar içime oturdu ki anlatamam. Arkadaşımın annesi arkadaşım çok küçükken vefat etmiş, kız kardeşi yok, teyzesi yok, halası yok. Yaşlı bi babaannesi ve bizim dısımızda kimse yok özetle. Biz her gün yanında olamıyoruz, aile diye o iki sırtlanın eline kalıyo resmen. Hic icime sinmiyo boyle.

Hayır bu kızın kocası da benim kac senelik arkadasım, cok da kaliteli düzgün adamdır. Öyle adama böyle kardeşler, çocugu anne sütüyle hain görümceleri sırtlan sütüyle beslemisler galiba, kime cektilerse artık.
 
Ne dediklerini çok merak ettim yazın lütfen
Arkadaşınıza şimdilik bir şey demeyin bekleyin..
Üzüödüğünü görürseniz uyarı yaparsınız...
 
Söylemeyin. Biri bana annemin arkamndan söylediği birseyi söyledi. Hem acayip kırıldım anneme, hemde kaç gündür aramız limoni bu yüzden. Ve herkes dedikodu yapıyor! Ben bunu anladım. Siz ortalığı karıştırirsiniz sadece, olan o iki eşe ve aileye olur. Bence yapmayın
 
lostradamus D damdan Seninpandan Sepesel Nehirh tek tek yazmayayım diye toplu alıntı yapayım dedim. Neler demediler ki, hangi birini sayayım;

-Kendi annelik kadınlık görmemis nasıl annelik yapcak acaba (bunu dedikleri kızın annesi kız çocukken rahmetli oldu gitti, insan az utanır, beni en cıldırtan cümlelerden biri bu oldu mesela),
-Beceriksiz
-Saf salak
-Bi tane işe yarar akrabası yok ki gelsin iki işin ucundan tutsun, (kızın neredeyse kimsesi yok, yaşlı bi babaanne, baba ve bi tane amca hepi topu, hep bi yanı buruktur bu konuda, ama tabi görümce team'e hor görme bahanesi bu) -Kendi derdi yetmiyo bi de arkadaşlarıyla ugraşıyoruz, başımıza kaldı resmen (biz kız dogurmadan önce temizcilikci cagırıp evi dip köse temizletirken, kimse elini bi ise surmesin diye ev yapımı tatlılar sarmalar siparis ederken "bu zamanda boyle dost yok valla X cok sanslı" diyolardı ama yüzümüze)
-Gülerek ben boşanmalarına gideriz diye beklerken doğumuna gittik iyi mi.. ve daha bi sürü sey malesef.
Ha şey var sonra mesela

"-iyy bebek de ona benziyo sanki
-yok be ne ona benzicek abime benziyo bence
-abime benzese iyi olur valla yoksa yigen degil evlat olsa sevilmez" ve gülüsmeler
 
Ne konusuyolardi balkonda cok agir laflarmiydi?konusmayan insan yok artk kalmadi malesef ama cok onemli degilse soyledikleri buyutmemek lazm
 

Son cümleye kadar olur aman diyecektim ama o fena

Lakin sürekli sizin orada olmanızdan rahatsız olmuşlar ki bana bu da normal geldi çok fazla içli dışlı olmuşsunuz

Annesi yok akrabası yok bu konudaki konuşmalar anlaşılır da sonu ((((
 
Allah herkesin karsiSina kendi gibileri çıkarsın gereksizler ben olsam arkadasim bu lafları duysa bna soylemese çok kirilirim soylensin isterim ama arkadasiniz nasıl biri eşine soylermi söylerse eşi sizin aranizi açarmi yada bosanmaya veya huzursuzluga gidermi bunları düşünüp musait bi zamanda söyleyin. Yada esi arkadasinizsa onunla konuşun uygun bi dille
 
cumbur cemaat hastanede napiyosunuz dogumdan once dogumdan sonra eve yerlesirken? turkiye de bu hep beraber doguma ugurlama olayini bi ben mi asiri sacma buluyorum.

herneyse, karismamak en guzeli. arkadasiniz elbette bi yerde uyanir.
Yukarıda da anlattım sonradan, bu arkadaşımızın annesi o çok küçükken rahmetli olmuş, ailesinde yaşlı babaanneden başka kadın akraba yok. Bize ihtiyacı oldugunu kendisi defalarca söylemese biz zaten başında kalabalık etmezdik. Yoksa dediginiz gibi dogumda isimiz ne, hastane zaten boyle kalabalıklara uygun bi ortam degil. Yavrumun sancısı başladıgında daha hastaneye giderken yolda aradı bizi nolur gelin diye, gelmeyelim simdi kalabalık olmasın diyemezdik haliyle.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…