- 11 Nisan 2007
- 3.076
- 2.396
- 723
vallahi bu saatten sonra çift duvar ördüm kendim için..çarpanda kafa göz kalmıyor :)Bizim kıza da söylüyorum size de soyleyeyim, gitmeyin yorum sahibi arkadaşım. Tamam duvarlar örün insanlara karsı demiyorum ama temkinli olun kendinizi koruyun, sizden kıymetli kimse yok bu hayatta.
Gerçekten çok çirkin söylemler gorumceler işte ahlâk öyle bir şey ki annen baban da olsa Rabbim nasip etmediyse etmiyor işte . Ben olsam arkadaşıma kesinlikle olduğu gibi anlatmam ama çok samimi olmamasını söylerim senin arkandan hoş olmayan şeyler konustular o an telefonum çaldı dikkatim dağıldı ve dinlemeyi doğru bulmadım gibi gibi şeyler söyler içini kesinlikle onlara acmamasini tembihlerim . Herşeyi anlatırsaniz hem aile içi iletişim alt üst olur hatta eşiyle bile arası açılabilir sizinle arası açılır hiç gerek yokMerhaba sevgili KK sakinleri.
Nasılsınız iyi misiniz, keyifler yerindedir umarım. Bende an itibariyle açmakta olduğum konunun şaşkınlıgı var biraz, görümcesi olmayan bana görümce konusu açtıran hayat gerçekten görümcesi olan kadınlara neler yapmaz onu sorguluyorum.
Neyse gelelim meseleye;
Ailemden biri gibi gördügüm bi arkadaşım doğum yaptı 1 hafta önce, hastanede doguma girene kadar yanındaydık, taburcu olana kadar başında bekledik, hastaneden çıktılar evine hepberaber yerleştirdik.
Bu hastane sürecinde görümceler diye tabir ettiğimiz 2 adet tipi sevilesice (!) de oradaydı. Bizim ilgimiz alakamız arkadaşımızda oldugu icin, e arkadaş desen zaten sancı kıyamet hiçbi seyin farkında olmadıgı icin (hoş sancısı olmasa da anlamaz bizimki, Polyananın Türkiye şubesidir zira) bi sey olmadı hastanede, ama dünkü olayın üstüne düsününce mesela fark ettim ki hastanede de kücük kücük ignelemeler, alttan alta laf sokmalar varmış biz anlamamışız.
Neyse konudan kopmayayım, dün ziyarete gittik, görümce team yine orada. Hayır dışarıdan baksan sevecen, yardımsever iki tane kızcagız yani. Mutfakta o konuşmalarına denk gelmesem aklımın ucundan geçmezdi böyle bi sey. Sinsilikte bi dünya markası olmak böyle bi sey tabi.
İcecek bi seyler alayım diye mutfaga gittim, görümce team de mutfak balkonundalar, fark etmediler. Ve ben duyduklarıma inanamadım. Fesatlık, vicdansızlık, merhametsizlik, ikiyüzlülük nedir deseniz o iki bucuk dakikalık konusmayı gösteririm yani size. Elimde boş bardakla salona dönmüşüm şaşkınlıktan.
Sonra o sevimsizler geldiler canım canım diye kuruldular bizim kızla bebeginin başına. Tutamadım kendimi "X'cim sen de çok şanslısın, Y(eşi)'nin kardeşleri nasıl yardımcı oluyolar bak sana. Hayır simdi görüyoruz başkalarının görümcelerini; en iyisi bile kızların yüzüne gülüp ilk fırsatta arkasından konuşuyolar, kuytuda köşede demediklerini bırakmıyolar. " deyiverdim.Kısa bi şok ve ne duydu ne kadarını duydu bu bakışmasından sonra bozuntuya vermediler ama mesajı aldılar. Baska kimse bi sey anlamadı sonra dagıldı zaten konu, baska seylerden konustuk.
Simdi ee olan olmuş, biz ne yapalım bu sevimsiz ve sinsi görümce team'e diyeceksiniz. Size sorum ben bu olayı anlatmadan arkadasıma bu görümcelere o kadar da güvenme, mesafeni koru nasıl diyebilirim? Duyduklarımı bizim kıza anlatamam, hele de yeni bebegi olmusken hic anlatamam. Ama onu o iki fesatın eline bırakıp gidiyoruz, bizim Polyana da hicbi seyin farkında degil bi de minnet duyuyo onlara saf saf. Düsündükce cıldırıyorum.Ne yapayım, nasıl uyarayım münasip bi dille, ne dersiniz?
Not: Ne konusuldu diye soranlara kısaca soyle anlatayım;
-Kendi annelik kadınlık görmemis nasıl annelik yapcak acaba (bunu dedikleri kızın annesi kız çocukken rahmetli oldu gitti, insan az utanır, beni en cıldırtan cümlelerden biri bu oldu mesela),
-Beceriksiz
-Saf salak
-Bi tane işe yarar akrabası yok ki gelsin iki işin ucundan tutsun, (kızın neredeyse kimsesi yok, yaşlı bi babaanne, baba ve bi tane amca hepi topu, hep bi yanı buruktur bu konuda, ama tabi görümce team'e hor görme bahanesi bu)
-Kendi derdi yetmiyo bi de arkadaşlarıyla ugraşıyoruz, başımıza kaldı resmen (biz kız dogurmadan önce temizcilikci cagırıp evi dip köse temizletirken, kimse elini bi ise surmesin diye ev yapımı tatlılar sarmalar siparis ederken "bu zamanda boyle dost yok valla X cok sanslı" diyolardı ama yüzümüze)
-Gülerek ben boşanmalarına gideriz diye beklerken doğumuna gittik iyi mi
"-iyy bebek de ona benziyo sanki
-yok be ne ona benzicek abime benziyo bence
-benzese iyi olur valla yoksa yigen degil evlat olsa sevilmez" ve gülüsmeler ve bunun gibi seyler.
Özellikle de kızın aile durumuyla alay eden, aşagılayan, kimsesi yok bak bize muhtaç anlamına gelen seyler
bende değişmedi..cift duvarla işi halletmeye çalışıyorm sadece :)Yine de öyle demeyin siz belki zamanla değişir :)
Çok da iyi yapmışsınız, çok da güzel yapmışsınız, sizin de dostluğunuza sağlık. Bazen tam da öyle pata küte dalmak gerekiyo olaya.Öncelikle dostluğunuza hayran kaldım kadına aile olmuşsunuz bravo!
Şimdilik duymazdan gelin ama sık sık hal hatır sorun, gidin gelin. Benim de tek çocuk bir arkadaşım var. Annesi falan vardı ama o da sessiz bir kadındır, doğum zamanı erkek tarafı eve dolmuştu zavallım kalkmış hizmet ediyor o haliyle, görünce kan beynime sıçradı, ben onun kız kardeşiyim dedim ve herkesi def ettim evden baya kızardı bozardı hatta bana söylendi ama umurumda olmadı pata kütebie insanım, iyi ki de öyleyim. Ama böyle bir konuşma duysam, söylemezdim. Hassas bir insanı darma duman eder bu laflar.
O yüzden şimdilik susuyor ve kız kardeş olarak elimizi üzerinden çekmeden zamanını bekliyoruz. Ben bi 4 ay en az bekler, sonra bi bebek izleme kamerası ya da gizli ses kayıt cihazı edinir ve gizlice kaydetmeyi teklif ederdim. Mutfakta şurada burada konuşuyorlar, konuşacaklar...
Vicdansızlarmış.
Valla ben kayıt almayı onların yüzüne vurmak için önerdim:) zaten arkadaşınız size inanmadan nasıl eve kayıt cihazı sokacaksınız.Çok da iyi yapmışsınız, çok da güzel yapmışsınız, sizin de dostluğunuza sağlık. Bazen tam da öyle pata küte dalmak gerekiyo olaya.
Arkadasıma gelince ben zaten elimi asla çekmem üzerinden, ben ona ne kadar aile olduysam o da bana oldu, bi yere bırakmam hayatta.
Ses kaydına falan da gercekten ihtiyacım olmaz inanın, ben duyduklarımı anlatsam su an kelimesi kelimesine inanır zaten bana. Ama işte nasıl üzülür nasıl kırılır kim bilir, hele de lohusayken. İcinde de tutamaz bu halde eşine soyler kesin, onların arası bu yüzden gerilirse ben iyilik yapayım derken halt etmis olurum.
Belki eşi açısından mantıklı olabilirdi ses kaydı, hoş o da inanır güvenir bana, sevdigim bi arkadasımdır ama diger taraf kız kardesleri en nihayetinde. Gerci salonda ben o lafı ettikten sonra bi daha benim oldugum bi ortamda yakalanacakları sekilde tek laf edeceklerini de sanmıyorum.
Olayı hafifleterek anlatsam mı acaba ne dersiniz, hani bak denk geldim konusmalarına size yardım ederken biraz bunalmıslar sanırım işten yana söyleniyolardı, cok gelmesinler eve sen de biraz mesafe koy, ihtiyaclarına biz yardım ederiz falan mı desem? Hayır baska türlü nasıl hafifletirim onu da bilemiyorum, dört gözle bosanmanızı bekliyolar, seni kimsesiz, sahipsiz, kendilerine muhtac görüyolar demenin kibar bi versiyonu yok ki.
Hakikaten öyle Gangstam, o kadar beklemiyodum ki ilk anda elim ayagım boşaldı resmen, sonrasında aynı ortamda bulunmak bile eziyet oldu lafları duyduktan sonra. Bi yandan kimse bi sey anlamasın diye normal davranmaya calısırken diger yandan hani derler ya b.ka bakar gibi igrenerek, tiksinerek baktım durdum suratlarına elimde olmadan.Lady kuşum ne biçim insanlar onlar ya, Allahın belaları.
Tahmin edebiliyorum kaynar sular inmiştir başından aşağı, ben de aynı hale gelir şaşardım.
Ancak şu halde durumu arkadaşına söylememen gerektiğini ve bu konunun, çok sonraya ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum; çünkü hali hazırda kızın başı karışık ve çeşitli duyguları bir arada yaşadığı, bebeğine alışma süreci içinde, emziriyor, iyi kötü yardımlarına ihtiyacı var.
Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum; ben bunu bir kenara yazardım Lady.
Bırak, aylar geçsin, şimdi değil. Görümceler yardım etti vb. iyi kötü bir görümce konusu açıldığında/açtığında; "O an söylemedim çünkü"sü ile birlikte durumu anlatırsın. Üzerinden zaman geçtiği için, arkadaşın olayı patlatamaz ama ayağını denk alır diye düşünüyorum.
Çok ayıp ya, bu insanlarla aynı havayı solumak bile tiksinç.
Evet büyük ihtimal bi sıkıntı olur kimsede o durumdaki insana sebep olmak istemez.arkadaşın senin düşüncelerine önem veriyorsa hiç hoslanmadim gorumcelerden iki yüzlü tiplere benziyo dikkat et deEşi de arkadaşımdır, çok da kaliteli düzgün adamdır. Öyle adama böyle kardeşler gerçekten olacak gibi değil hakikaten, adamı anne sütüyle kızları çakal sırtlan sütüyle mi büyüttüler nedir
Ben bu lafları duydugum gibi birebir anlatsam şu an, kız zaten hassas bi doneminde bunu icinde tutmaz, konu tabi ki kocasının da kulagına gider, bu da orada ciddi bi krize sebep olur o kadarı kesin. Sonra ibre bana döner mi, günah keçisi ben olur muyum ondan emin degilim. Ki beni suçlamasalar bile böyle bi zamanda böyle bi seye de sebep olmak istemiyorum asla.
O yüzden bizim kızı ciddiye alacagı sekilde ama bu lafları da söylemeden uyarmanın bi yolunu düsünüyorum.
O konuda sonradan içim içimi çok yedi, duydugum an balkona girip iki çift laf mı etmeliydim acaba, kimseye duyurmadan ayağınızı denk alın derdim hiç degilse diye düsünüp duruyorum. Ama başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen ilk duydugumda, kitlendim kaldım, tepki veremedim. Anca onlar salona geldiklerinde aklım başıma geldi de duydugumu belli eden bi laf edebildim. Daha sogukkanlı davranıp anında müdahale etmeliydim belki de haklısınız ne diyeyim.ne pislik insanlarmis ettikleri lafa bak.keske o anda cvp verip sayenizde insanligimdan utandim deseydiniz
Allah rahmet eylesin, yazik. Ozaman haklisiniz elbette:)Yukarıda da anlattım sonradan, bu arkadaşımızın annesi o çok küçükken rahmetli olmuş, ailesinde yaşlı babaanneden başka kadın akraba yok. Bize ihtiyacı oldugunu kendisi defalarca söylemese biz zaten başında kalabalık etmezdik. Yoksa dediginiz gibi dogumda isimiz ne, hastane zaten boyle kalabalıklara uygun bi ortam degil. Yavrumun sancısı başladıgında daha hastaneye giderken yolda aradı bizi nolur gelin diye, gelmeyelim simdi kalabalık olmasın diyemezdik haliyle.
Madem eşi arkadaşınızmış, o zaman eşine mi anlatsanız acaba? Kardeşlerinin boşanmaları için can attıklarını bilsin de ona göre davransın.Onun üzerine "dur bakalım Allahtan ümit kesilmez, o günleri de görürüz belki" deyip güldüler biliyo musunuz, insan abisi ve yeni dogum yapmıs yengesinin boşanma ihtimaline Allahtan ümit kesilmez diyecek kadar ne yasamıs olabilir, hadi yaşadı bu nasıl bi ikiyüzlülük ki kızın başında canım cicim yapabilir aklım almadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?