Bir Küçük Görümce Meselesi

Yaaa dedikleri çok ağır yeni Doğum yapmış bir kadının arkasından söylediklerine bakın pis insafsız vicdansızlar. Valla yerinizde olsam güvenme bunlara diye yanlarında söylerdim sonra görümceler beni haksız çıkarırlardı ama derdim. Ay tanımadan üzüldüm ya.

Arkadasinin lohusaligi bitsin,karsilastiginiz bir anda yuzlerine yuzlerine onlarin yaninda arkadasina ne duyduysan bir bir anlat ozellikle onlarin yaninda anlat diyorumki arkanda "yalan iftira atiyor"demesinler!!!bence anlat cunku cok tehlikeliler!!kizcagiz bunlarin niyetini bilmesi lazim,yoksa zarar verebilecek potansiyeldeler...

Allah onlari bildigi gibi yapsin ... acikcasi birsey demem... en az bir sene beklerim diyemem galiba üzüntüden sütü kesilir allah korusun ...

Bence karışmayın. Zamanla kendisi görecek zaten neyin ne olduğunu. Lohusa kadını üzmeye gerek yok.

Yetim/Öksüzlük benim en hassas olduğum nokta. Birini buradan vurmak bu dünyadaki en zalim ve aşağılık şey. Ama şunu çok iyi biliyorum, kimsenin yaptığı, söylediği yanına kalmıyor. O insan müsveddeleri kimsesizliği bir gün öyle acı yaşarlar ki kendileri bile şaşarlar biz bu hale nasıl geldik diye. Onların çocukları var mı bilmiyorum ama onların anneliğini de gösterir zaman. Bu laflar öyle havada kalmaz, bir gün tokat gibi çarpar onların yüzüne, hiç merak etmeyin.
Arkadaşınıza söyleseniz boşuna kalbi kırılır, gerek yok. Siz de laf taşıyan olursunuz. Bu duyduklarınızı söylemeden arkadaşınıza onlara karşı dikkatli ve uzak olması gerektiğini söyleyin. Çok samimisiniz belli ki. Beraber geçirdiğiniz birkaç günün onların ne mal olduğunu anlamanıza yettiğini söyleyin. Ayrıntı vermenize gerek yok.
O görümcelerin hesabını da zaman dürer.
İlla ki bir şey yapmak istiyorsanız, o insancıklar ile tekrar bir araya geldiğinizde açın ağzınızı yumun gözünüzü. Tek laf edemezler suçlu oldukları için. Ama öyle sakin yapın ki bunu, olay kavgaya dönmesin. Tek taraflı saydırın.

Arkadaşına hiç söyleme. Bilmediği acımasız gerçeklerden uzak dünyasında mutlu arkadaşın bırak öyle kalsın. Çok tepen attıysa çek görümceleri sizin ağzınızı yırtarım de ya da ara arkadaşının eşini madem tanıyorsun. Valla kardeşlerinden ben elim ister inanırsın ister inanmazsın ben arkadaşımı üzmemek için bunu şimdilik saklı tutacağım ama X biri benim gibi bunları duysa ve söylese nasıl bir aile dramı ortaya çıkar Allah bilir. Eşin arkadaşımız iyi kızdır ve canı çok yanar kendisi hakkında böyle konuşulduğunu işitse. Lütfen izin verme kardeşlerine de anlat kapat konuyu. Sonra görümceleri görüncede sizin ağzınızı yırtarım bir daha etrafta hele kızın kendi evinde onunla ölmüş annesiyle ya da tatlı masum bebeğiyle ilgili konuşun dışarıda ilk fırsatta hallederim ikinizi de diyin. Ay bugün şiddet duygusu kabardı resmen içimde bu insanlar ne yiyip ne içiyor da böyle oldular.

Hiç bisey yapamazsın olay anında duyduklarını ya anlatacaktın yada o iki kizin konuşmalarını bölüp ağzınızı toplayın içerdeki el kızı degil abinizin karısı diyecektin sonradan arkadaşına ima etsen yada anlatsan kızcağıza kendini yer bitirir siz bana şunu bunu dediniz dese onlar inkar etse olay arkadaşınıza patlar o anda cozecektin

mdem esi de arkadasiniz bence esiyle konusun. ben arkadasima soylemeyecegim ama sen bil ve bir seye ihtiyac oldugunda kardeslerine muhtqc etme arkadasimi bizi ara diyin. bence 6-7 ay sonra soyleyin ama bu olayi soylemeye gerek
yok. kizcagizi aileden vurmaya hayal
kirikligina ugratmaya gerek yok. sadece guvenmediginizi acik arar gibi dolastiklarini soyleyin yeter.

Arkadaşına gittiğinde görümceler var ise dua et ciddiyim.
Allah size sizin gibi görümceler versin. Amin demezler ise aaa kızlar niye amin demiyorsunuz amin deyin duama diyin.
Her gördüğünüzde duydugunuzu belli edin konuştuklarını lar sokun inceden.

Bu dünyada kimsesiz olmak gerçekten de çok zor. Bunu yüzüne öyle güzel vuruyorlar ki... inşallah o görümceler de kendileri gibi görümcelere düşerler. Arkadaşına deki görümcelerine desin ki Allah da size sizin gibi görümce nasip etsin. Ne kadar iyi insanlarsınız. Bunu duya duya kendi kendilerini ifşa ederler zaten.. keşke kayda alabilseydin o konuşmaları. Hem kimsesiz olmasından rahatsız oluyorlar hem de arkadaşı yardıma gelmiş beğenmiyorlar.

Son düzenleme:
Arsız pislikler! Arkadaşınıza söylemeyin lohusa zaten moralini bozmasın sütü kesilir bu yılanların zehirli sözlerini duyarsa kıyamam ya bana denmiş gibi oldum

Kıskançlıklarından çatlamışlar belli ki bu nasıl kötü kalplilik ama ne mutlu ki sizin gibi dostları varmış bosverin sinsi yılan akrabaları belki zaten öyle olduklarının farkındadır ama napsın atsan atılmaz satsan satılmaz

bence kendinize de dikkat edin

ne duyduğunuzu bilmiyorlar ama biraz duyduğunuzu biliyorlar

gözümün önüne korku filmi sahneleri geldi

Ay boyle seyler duyunca kendi gorumcemde bolemi dusunuyor diye kendimi alıkoyamıyorum oda doğumumda hep yanımdaydı geldi gitti
İnsan böyle seylere tanık olunca ya da bi yerlerde okuyunca herkesten süphe edecek hale geliyo bazen ama iyisini düsünmek, iyisini görmek lazım.Hic öyle seyler düsünüp canınızı sıkmayın o yüzden, benim arkadaşın hain görümceleri yüzünden sizinkini de zan altında bırakmayalım, herkesin görümcesi art niyetli, içten pazarlıklı olacak diye bi sey yok.

anlatış biçimi bi tek bana mı kurgusal geldi? ayrıca 1 paragraflık konu olmuş 10 paragraf... neyse. eğer arkadaşım çok samimi ise uyarırdım. yoksa bulaşmazdım.

Arkadasınıza veya arkadasınızın eşine anlattıgınızda sizin yalan söylemediginizi kanıtlayacak birşey duymamıssınız
İftira atıyorda diyebilirler sonucta ikiye karşı birsiniz

Teşekkür ederim, keske daha fazla sey söyleyebilseydim, yapabilseydim diye icim o kadar huzursuz ki aslında. Söylememem gerektigi konusunda haklısın, ben de böyle düsünüyorum.

Keşke ilk seçenek dogru olsa , hani en azından bilirdim ki bizim kız önlemini almış, huzurunu kaçırmadan bebegiyle ilgilenmek için durumu idare ediyo, görmezden geliyo.

Ama zerre farkında degil olayın. Gebeliginin sonu biraz sıkıntılı gecti onun stresi yorgunluğu var. İlk bebegi, tecrübesizlik var, e yol gösterecek bi büyük yok dogru dürüst. Bunca şeyin içinde çevresinde ne dönüp bittigini bilmedigi gibi su an etrafındaki herkese sıkı sıkıya sarılıyo, fazla fazla sevip güveniyo. Bildigin minnet duyuyo, mahçup oluyo zahmet veriyorum göeümcelerime diye.

O iki sevimsiz de sevildiklerini, sayıldıklarını bile bile, kendilerine güvenen bi kız için böyle seyler düsünebiliyolar ya ne diyeyim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…