- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.851
- 548
Hiç bisey yapamazsın olay anında duyduklarını ya anlatacaktın yada o iki kizin konuşmalarını bölüp ağzınızı toplayın içerdeki el kızı degil abinizin karısı diyecektin sonradan arkadaşına ima etsen yada anlatsan kızcağıza kendini yer bitirir siz bana şunu bunu dediniz dese onlar inkar etse olay arkadaşınıza patlar o anda cozecektinMerhaba sevgili KK sakinleri.
Nasılsınız iyi misiniz, keyifler yerindedir umarım. Bende an itibariyle açmakta olduğum konunun şaşkınlıgı var biraz, görümcesi olmayan bana görümce konusu açtıran hayat gerçekten görümcesi olan kadınlara neler yapmaz onu sorguluyorum.
Neyse gelelim meseleye;
Ailemden biri gibi gördügüm bi arkadaşım doğum yaptı 1 hafta önce, hastanede doguma girene kadar yanındaydık, taburcu olana kadar başında bekledik, hastaneden çıktılar evine hepberaber yerleştirdik.
Bu hastane sürecinde görümceler diye tabir ettiğimiz 2 adet tipi sevilesice (!) de oradaydı. Bizim ilgimiz alakamız arkadaşımızda oldugu icin, e arkadaş desen zaten sancı kıyamet hiçbi seyin farkında olmadıgı icin (hoş sancısı olmasa da anlamaz bizimki, Polyananın Türkiye şubesidir zira) bi sey olmadı hastanede, ama dünkü olayın üstüne düsününce mesela fark ettim ki hastanede de kücük kücük ignelemeler, alttan alta laf sokmalar varmış biz anlamamışız.
Neyse konudan kopmayayım, dün ziyarete gittik, görümce team yine orada. Hayır dışarıdan baksan sevecen, yardımsever iki tane kızcagız yani. Mutfakta o konuşmalarına denk gelmesem aklımın ucundan geçmezdi böyle bi sey. Sinsilikte bi dünya markası olmak böyle bi sey tabi.
İcecek bi seyler alayım diye mutfaga gittim, görümce team de mutfak balkonundalar, fark etmediler. Ve ben duyduklarıma inanamadım. Fesatlık, vicdansızlık, merhametsizlik, ikiyüzlülük nedir deseniz o iki bucuk dakikalık konusmayı gösteririm yani size. Elimde boş bardakla salona dönmüşüm şaşkınlıktan.
Sonra o sevimsizler geldiler canım canım diye kuruldular bizim kızla bebeginin başına. Tutamadım kendimi "X'cim sen de çok şanslısın, Y(eşi)'nin kardeşleri nasıl yardımcı oluyolar bak sana. Hayır simdi görüyoruz başkalarının görümcelerini; en iyisi bile kızların yüzüne gülüp ilk fırsatta arkasından konuşuyolar, kuytuda köşede demediklerini bırakmıyolar. " deyiverdim.Kısa bi şok ve ne duydu ne kadarını duydu bu bakışmasından sonra bozuntuya vermediler ama mesajı aldılar. Baska kimse bi sey anlamadı sonra dagıldı zaten konu, baska seylerden konustuk.
Simdi ee olan olmuş, biz ne yapalım bu sevimsiz ve sinsi görümce team'e diyeceksiniz. Size sorum ben bu olayı anlatmadan arkadasıma bu görümcelere o kadar da güvenme, mesafeni koru nasıl diyebilirim? Duyduklarımı bizim kıza anlatamam, hele de yeni bebegi olmusken hic anlatamam. Ama onu o iki fesatın eline bırakıp gidiyoruz, bizim Polyana da hicbi seyin farkında degil bi de minnet duyuyo onlara saf saf. Düsündükce cıldırıyorum.Ne yapayım, nasıl uyarayım münasip bi dille, ne dersiniz?
Not: Ne konusuldu diye soranlara kısaca soyle anlatayım;
-Kendi annelik kadınlık görmemis nasıl annelik yapcak acaba (bunu dedikleri kızın annesi kız çocukken rahmetli oldu gitti, insan az utanır, beni en cıldırtan cümlelerden biri bu oldu mesela),
-Beceriksiz
-Saf salak
-Bi tane işe yarar akrabası yok ki gelsin iki işin ucundan tutsun, (kızın neredeyse kimsesi yok, yaşlı bi babaanne, baba ve bi tane amca hepi topu, hep bi yanı buruktur bu konuda, ama tabi görümce team'e hor görme bahanesi bu)
-Kendi derdi yetmiyo bi de arkadaşlarıyla ugraşıyoruz, başımıza kaldı resmen (biz kız dogurmadan önce temizcilikci cagırıp evi dip köse temizletirken, kimse elini bi ise surmesin diye ev yapımı tatlılar sarmalar siparis ederken "bu zamanda boyle dost yok valla X cok sanslı" diyolardı ama yüzümüze)
-Gülerek ben boşanmalarına gideriz diye beklerken doğumuna gittik iyi mi
"-iyy bebek de ona benziyo sanki
-yok be ne ona benzicek abime benziyo bence
-benzese iyi olur valla yoksa yigen degil evlat olsa sevilmez" ve gülüsmeler ve bunun gibi seyler.
Özellikle de kızın aile durumuyla alay eden, aşagılayan, kimsesi yok bak bize muhtaç anlamına gelen seyler
Onun üzerine "dur bakalım Allahtan ümit kesilmez, o günleri de görürüz belki" deyip güldüler biliyo musunuz, insan abisi ve yeni dogum yapmıs yengesinin boşanma ihtimaline Allahtan ümit kesilmez diyecek kadar ne yasamıs olabilir, hadi yaşadı bu nasıl bi ikiyüzlülük ki kızın başında canım cicim yapabilir aklım almadı
İnsan böyle seylere tanık olunca ya da bi yerlerde okuyunca herkesten süphe edecek hale geliyo bazen ama iyisini düsünmek, iyisini görmek lazım.Hic öyle seyler düsünüp canınızı sıkmayın o yüzden, benim arkadaşın hain görümceleri yüzünden sizinkini de zan altında bırakmayalım, herkesin görümcesi art niyetli, içten pazarlıklı olacak diye bi sey yok.Ay boyle seyler duyunca kendi gorumcemde bolemi dusunuyor diye kendimi alıkoyamıyorum oda doğumumda hep yanımdaydı geldi gitti
Teşekkür ederim, keske daha fazla sey söyleyebilseydim, yapabilseydim diye icim o kadar huzursuz ki aslında. Söylememem gerektigi konusunda haklısın, ben de böyle düsünüyorum.lady cim, ne guzel konusmussun, oncelikle seni tebrik ederim.
ancak ben de arkadasina soylememen taraftariyim,
iki secenek var;
ya da o da az bucuk hallerinin farkinda ve bilmiyormus numarasi yapmayi yegliyor, bu secenekte zaten soylemene gerek yok,
ya da anlattigin gibi gercekten saf ve temiz, bu secenekte de soylemen onu cok uzebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?