Ben geçen yıl hamileyken kardeşimle ortak yürüttüğümüz işi sonlandırmak zorunda kaldım. Sebep kardeşimin ihmalleri, işin kaymağını yemek için her zaman orada olup, kayıplarda ve olumsuzluklarda sorumluluk almaması, ikimizin ortak çalışma alanında arkadaşlarıyla u*uşturucu madde tüketmesi, ortak aldığımız malları benden habersiz satmaya çalışması ve kasadan para çalması… Ben ortaklığı bitirmek isteyince buna babam karşı çıktı. Kardeşim ben olmayınca iflasa sürükleniyor çünkü. Ben de böyle bir adamla ortak olmak, onun sorumluluğunu almak istemiyordum. Akşamları eve sürekli çalışmaktan bitkin, yaşadığım şeylerden dolayı huzursuz gelip bazen bütün akşam sinirden ağladığım için uyuyamıyordum. Eşim de bitirmemi istiyordu haliyle bu işi, üç dört ay kadar çok sıkıntılı zamanlar yaşadık hatta boşanma aşamasına bile geldik o dönem… Çünkü bebeğimi bu yaşadığım stresten düşürdüğümü düşünüyordu, haklıydı belki de bunu asla bilemeyiz… Ben hem kardeşimi, hem bebeğimi, hem babamı hem de eşimi kaybettim o dönem anlayacağınız.Babanız evlılıgınıze zarar verecek ne yaptı ki, eşinize ne
Bir de lohusayken tamamen annenizin bakmasını istemeniz ne hakla karışacak
Beni tek yaralayan bebegınızı kaybettiğinizde ki o acıBen geçen yıl hamileyken kardeşimle ortak yürüttüğümüz işi sonlandırmak zorunda kaldım. Sebep kardeşimin ihmalleri, işin kaymağını yemek için her zaman orada olup, kayıplarda ve olumsuzluklarda sorumluluk almaması, ikimizin ortak çalışma alanında arkadaşlarıyla u*uşturucu madde tüketmesi, ortak aldığımız malları benden habersiz satmaya çalışması ve kasadan para çalması… Ben ortaklığı bitirmek isteyince buna babam karşı çıktı. Kardeşim ben olmayınca iflasa sürükleniyor çünkü. Ben de böyle bir adamla ortak olmak, onun sorumluluğunu almak istemiyordum. Akşamları eve sürekli çalışmaktan bitkin, yaşadığım şeylerden dolayı huzursuz gelip bazen bütün akşam sinirden ağladığım için uyuyamıyordum. Eşim de bitirmemi istiyordu haliyle bu işi, üç dört ay kadar çok sıkıntılı zamanlar yaşadık hatta boşanma aşamasına bile geldik o dönem… Çünkü bebeğimi bu yaşadığım stresten düşürdüğümü düşünüyordu, haklıydı belki de bunu asla bilemeyiz… Ben hem kardeşimi, hem bebeğimi, hem babamı hem de eşimi kaybettim o dönem anlayacağınız.
Ne kadar tatlı nazik bir insansınız çok teşekkür ederimBeni tek yaralayan bebegınızı kaybettiğinizde ki o acıhersey duzelıyor ama can gerı gelmiyor
Suan Biricik güzeller guzeli evladınızı Allah size bagıslasın
Kayıplarınızın tıbbi bir tanısı var mıydı
Suan riskli gebelik grubunda mısınız?
Guzel seylerde konusalım bebegınıze ısım dusundunuz mu
Öyle maalesef… Bunca yıl idare ettim, onun da kıymeti yokmuş.Gelinin huzursuz olmasından beslenen,ha eğer huzurluysada bir sorun çıkartıp huzurunu kaçırmaya bayılan tipik kaynana örneği...yapacak pek bişey yok malesef...Allah sabırlar versin ..sağlıkla doğsun bebeginiz
Yalniz siz kardesiniz babaniz ve anneniz arasindaki mal mulk olayindan esinize ne oluyor? Hadi bir sey olabilir diyelim de anneniz tepkisiz kaldi diye esinizin annenize bilenmesi hic iyi niyetli ve makul degil hayatin olagan akisina gore. Bence esler aile butcesinde kulfet yaratmayan maddi getirisi olan ailevi mal mulk konusunda birbirlerinin aile iliskilerine hic karismamali. Kocam benim kok ailemle mal mulk meseleme boyle karissa ve anneme babama karismadi diye trip atsa bunda biraz kotu niyet ararim ne alaka derim. Babaniz size borc harc birakip kardesinizi kayiriyorsa tamam ama size az ona cok mal birakti anneniz de tepki vermedi diye esiniz annenize tepki veriyorsa ona bir dur bakalim demeniz gerekmiyor mu? Bir de dusuklerinizde kayinvalidenizin dediklerini okudum. Kendisi hic de sagligin iyi niyetin arkasina siginmasin. Dupeduz kotukalpli dusuncesiz biri. Buradan ben buz gibi sogudum. Bu sozlere ragmen esiniz hala anam da anam doguma gelsin diyorsa uzgunum ama esinizde ciddi problemler var.Annemin eşime kötü konuşmuşluğu yoktur. Bilhassa ben çalıştığım ve zorlandığım için haftada 1-2 kez yemek koyup getirir, kendine çorap alırken bile bizi de düşünür. Bebeğimin bir çok ihtiyacını o tamamladı. Geleceği zaman mutlaka arar, bir kahve bir sigara içip kalkar fincanını bile yıkamaya çalışır gitmeden. Annemin kötü yanı, erkek kardeşimi mal mülk ve iş konularında kayıran babama laf etmemesi. Ben mağdur olduğumda babama karşı benim adıma dik durmaması. Eşim bunlara çok alındı vakti zamanında. Babam için gelmesin buraya dese başımın üstünde yeri var, ne diyeyim gelmesin. Ama annem kendisi için de dik durup konuşabilen bir kadın değil kaldı ki bana destek çıkacak… Kızdığım yanları çok var elbette ama benim tırnağım kırılsa onun canı yanar biliyorum. Annemin desteğine çok ihtiyacım olan bir dönemde, zehir zemberek laflarıyla günlerimi zehir eden kv ile bir tutulamaz annem. Elbette bunları eşime de söyledim ama asla ve asla yatışmadı kavgamız.
Baska bir mesajda okudum yasanilanlari. Zorlu surecler atlatmissiniz, esiniz o konuda siz uzulup yiprandiginiz icin tepkili olmus galiba, bilmeden sucladigim icin gereksiz yorum yapmisim. Biraz sagduyulu birine benziyor belki sakin mutlu aninizda kendinizi ifade ederseniz sizi anlayacaktir, tepkisel anlarda konusmanin faydadan cok zarari oluyor. Insallah ilerisi icin her sey guzel olur, gecmis gecmiste kalsin. Ben de size saglikla kavusma dilegi gonderiyorum buradan.Yalniz siz kardesiniz babaniz ve anneniz arasindaki mal mulk olayindan esinize ne oluyor? Hadi bir sey olabilir diyelim de anneniz tepkisiz kaldi diye esinizin annenize bilenmesi hic iyi niyetli ve makul degil hayatin olagan akisina gore. Bence esler aile butcesinde kulfet yaratmayan maddi getirisi olan ailevi mal mulk konusunda birbirlerinin aile iliskilerine hic karismamali. Kocam benim kok ailemle mal mulk meseleme boyle karissa ve anneme babama karismadi diye trip atsa bunda biraz kotu niyet ararim ne alaka derim. Babaniz size borc harc birakip kardesinizi kayiriyorsa tamam ama size az ona cok mal birakti anneniz de tepki vermedi diye esiniz annenize tepki veriyorsa ona bir dur bakalim demeniz gerekmiyor mu? Bir de dusuklerinizde kayinvalidenizin dediklerini okudum. Kendisi hic de sagligin iyi niyetin arkasina siginmasin. Dupeduz kotukalpli dusuncesiz biri. Buradan ben buz gibi sogudum. Bu sozlere ragmen esiniz hala anam da anam doguma gelsin diyorsa uzgunum ama esinizde ciddi problemler var.
Ahh be canım.Kızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana deditamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?
Benimkide bebeği kaybedince saçını kestirdi ondan oldu demiş. Ama arkamdan yüzüme demez öyle patavatsızlığı yoktur. İçine atar ama kimsenin kolay kolay kalbini kırmaz. Herkes bir bahane arıyor işte . Ama bence sen hamile hamile enerjini bunlara ayırma.☺Valla iki düşük yaptım, bir geçmiş olsununu bile alamadım. Düşük sonrası duyduğum cümlelerinden sadece bazıları:
“Benim dediğim doktora gitmediniz ondan oldu”
“Kesin öldü mü bebek şimdi, iki hastaneye daha sorsaydınız belki yaşıyordur”
“Beni almadınız hastaneye annen gelmiş ama canın sağolsun ne diyim”
Düşükten iki hafta sonra hala kanamam durmamışken:
“Adetin ne zaman?”
“Geciktin mi var mı şimdi yeni bebek?”
Değil bir tas çorba koymak, kadının bana bir geçmiş olsun, bir başın sağolsun demişliği yoktur. Nasıl olduğumu sorduğunu bilmem.
Nasıl böyle acımasız oluyorlar? Batıl inanç nasıl kötü bir şey. Hadi düşündün söyleme bari.Benimkide bebeği kaybedince saçını kestirdi ondan oldu demiş. Ama arkamdan yüzüme demez öyle patavatsızlığı yoktur. İçine atar ama kimsenin kolay kolay kalbini kırmaz. Herkes bir bahane arıyor işte . Ama bence sen hamile hamile enerjini bunlara ayırma.☺
Ya kadın kötü bir kadın değil. Fesatlığı olmadığı için çok alınıp çok kafaya takmadım. İnsan illa bir şeyleri suçlamak istiyor. Bende doktor hatası olabilir diye üzülüyorum. Detay girmiycem şimdi ama. Batıl da olsa şimdi hamileyim ve saçımı kestirmiyorum.Nasıl böyle acımasız oluyorlar? Batıl inanç nasıl kötü bir şey. Hadi düşündün söyleme bari.
Kesinlikle çok tuhaf. İçten içe düşmesini istiyor.Kızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana deditamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?
Evet sağolsun üzülmeyeyim diye çok yanımda oldu ama ben şu an kimseyle sorun yaşayıp strese girmek istemediğim için kendi ailemle bile çok az görüşüyorum. Köprüleri yakacak gücüm yok. Asgari düzeyde görüşüyoruz uzun zamandır. O da annemle yani.Baska bir mesajda okudum yasanilanlari. Zorlu surecler atlatmissiniz, esiniz o konuda siz uzulup yiprandiginiz icin tepkili olmus galiba, bilmeden sucladigim icin gereksiz yorum yapmisim. Biraz sagduyulu birine benziyor belki sakin mutlu aninizda kendinizi ifade ederseniz sizi anlayacaktir, tepkisel anlarda konusmanin faydadan cok zarari oluyor. Insallah ilerisi icin her sey guzel olur, gecmis gecmiste kalsin. Ben de size saglikla kavusma dilegi gonderiyorum buradan.
Ben artık bencil olmak zorundayım çocuğum için. Gerekirse eşimle de kötü olurum ama daha dört aylık hamileyken “sütün olacak mı bakalım” “sütün olmazsa şöyle böyle olur” diyen bir insanı lohusalıkta yanıma sokmayacağım.Ahh be canım.
Seni tanıyorum.
Az çok ne zorluklarla gebesin biliyorum.
Kv art niyetli mi değil mi bilmiyorum ama çok patavatsız onu kesin söyleyeyim ağzında bakla ıslanmayan türden bence.
Kötü bir enerjisi var gibi hissettim.
Uzak dur valla bu kadından.
Konuşup konuşup canını sıkar anca.
Çok geçmiş olsun bu arada iyi dayanmışsınız siz de sizin kv yeYa kadın kötü bir kadın değil. Fesatlığı olmadığı için çok alınıp çok kafaya takmadım. İnsan illa bir şeyleri suçlamak istiyor. Bende doktor hatası olabilir diye üzülüyorum. Detay girmiycem şimdi ama. Batıl da olsa şimdi hamileyim ve saçımı kestirmiyorum.
İlk düşüğümde de kv o zaman yüzüme ama oncacık şeyden bir şey olmaz demişti. Bak o çok zoruma gitti. Onu en az 13 yıldır başına kalkarım mesela. Şakayla karışık her konuda hatasını yüzüne vururum.
Ya neden bu kadar negatif düşünceli. Bak benim ablam da öyledir. Hiç moral verip destek olmayı iyi şeyler konuşmayı beceremez annem de öyle. Yapısı mı öyle yoksa sana özel mi tavırları?Ben artık bencil olmak zorundayım çocuğum için. Gerekirse eşimle de kötü olurum ama daha dört aylık hamileyken “sütün olacak mı bakalım” “sütün olmazsa şöyle böyle olur” diyen bir insanı lohusalıkta yanıma sokmayacağım.
Ya benim annemden daha fazla beni sevip bana değer verdiği için yaptıkları o kadar batmıyor. Anne sevgisi şart. Hoş sohbettir kadın maşallah neşelidir pozitiftir. Annemde görmediğim için bana anne gibi gelir yani.Çok geçmiş olsun bu arada iyi dayanmışsınız siz de sizin kv ye
Annemin elinde değil. Rahatsızlık gibi bir şey bu. Psikiyatr değilim tanı koyamam ama kötü niyetli olmadığını, kendine engel olamadığını biliyorum. Onu da dr a götürmeye bir türlü ikna edemedim bu konuda ama gitmeli. Kv yi siz daha iyi bilirsiniz. Sadece size mi böyle yoksa herkese karşı mi böyle? Kasıtlı veya değil, sonuç olarak sürekli böyle şeyler duymak insanı çok yoruyor. Annem de olsa bazı konularda sınırımı korumaya çalışıyor ve ona laf ettirmiyorum çünkü beni de evhamli ve korkak yetiştirdi Sağ olsun. Kendi kendimi düzeltmeye çalışıyorum bu konuda. Eşiniz de yıllarca muhtemelen kv tarafından manipule edildiği için onu doğru degerlendiremiyordur, siz abartıyor ya da kötü düşünüyor olursunuz. En güzeli mesafe. Kendi akıl sağlığınız için.Peki sizce anneniz can sıkmak için özellikle mi yapıyor yoksa düşünemiyor mu bazı şeyleri? Bir de mesela uyardığınız halde aynı şeyleri defaatle yapmaya devam ediyor mu?
Arkadaşlarıyla ve kendi ailesiyle birlikteyken bu kadar da olumsuz biri değil aslında ama bana yaptıklarının bin beterini eltime de yaptığını biliyorum. Doğumda kızın annesi refakatçi kalıyor diye sinir krizleri geçirip lohusalığını zehir etmiş. Aylarca o bebeğin onların soyadını taşımadığını, o odada biri bulunacaksa bunun kendisi olması gerektiğini anlatıp ağlayıp durdu. Benim doğumum için de aynısını istiyor ama çok üzgünüm yapamam isterse sinirden beyin kanaması geçirebilir.Ya neden bu kadar negatif düşünceli. Bak benim ablam da öyledir. Hiç moral verip destek olmayı iyi şeyler konuşmayı beceremez annem de öyle. Yapısı mı öyle yoksa sana özel mi tavırları?
Ya benim annemden daha fazla beni sevip bana değer verdiği için yaptıkları o kadar batmıyor. Anne sevgisi şart. Hoş sohbettir kadın maşallah neşelidir pozitiftir. Annemde görmediğim için bana anne gibi gelir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?