Kızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana dedi

tamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?