- 3 Kasım 2015
- 457
- 667
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemin eşime kötü konuşmuşluğu yoktur. Bilhassa ben çalıştığım ve zorlandığım için haftada 1-2 kez yemek koyup getirir, kendine çorap alırken bile bizi de düşünür. Bebeğimin bir çok ihtiyacını o tamamladı. Geleceği zaman mutlaka arar, bir kahve bir sigara içip kalkar fincanını bile yıkamaya çalışır gitmeden. Annemin kötü yanı, erkek kardeşimi mal mülk ve iş konularında kayıran babama laf etmemesi. Ben mağdur olduğumda babama karşı benim adıma dik durmaması. Eşim bunlara çok alındı vakti zamanında. Babam için gelmesin buraya dese başımın üstünde yeri var, ne diyeyim gelmesin. Ama annem kendisi için de dik durup konuşabilen bir kadın değil kaldı ki bana destek çıkacak… Kızdığım yanları çok var elbette ama benim tırnağım kırılsa onun canı yanar biliyorum. Annemin desteğine çok ihtiyacım olan bir dönemde, zehir zemberek laflarıyla günlerimi zehir eden kv ile bir tutulamaz annem. Elbette bunları eşime de söyledim ama asla ve asla yatışmadı kavgamız.
Eşimle hamileliğimin en başında bu tereddütlerimi paylaşmıştım. Nişanımı, nikahımı, yeni gelinliğimi zehir ettiler eltimle bir olup, bunu hamileliğimde ve lohusalığımda yaşamak istemiyorum dedim. Biz bu konuları konuşurken hiçbir problem yoktu. Her zamanki gibi önceliğin biz olacağımızı, ailesine özellikle annesine gereken cevapları her zamanki gibi vereceğini söylüyordu. Bugüne kadar vermediği de olmamıştır, bu yüzden içim çok rahattı. Ama bu saçma sapan konuşmalardan sonra benim içim soğudu kadına karşı. 4.5 yıldır idare ediyordum ama benimle ve bebeğimle ilgili bu denli soğukkanlılıkla içinde ölüm geçen bir cümle kurması tahammülümü bitirdi. 34 yaşındayım, işim gücüm mesleğim yabancı dilim var, ticaret biliyorum kendi işimi kurmuşluğum var. Kimseye muhtaç değilim kendi anam babam dahil çok şükür. Bugüne kadar hiç korkularım olmadı. Ama bir bebek beni en az iki yıl eşime muhtaç bırakıyor. İlk defa kendim için ve bebeğim için evhamlanmaya başladım. Ben para kazanamayacak duruma geçtiğim anda sözümün değeri mi kalmıyor? Ben idare etmediğim anda tüm sosyal ilişkilerimiz alevler içinde yere mi çakılıyor? Eşimin sağduyusuna ve hakkaniyetine güvenmiştim, altı boş bir güven de değil üstelik, şimdiye kadar gerekeni gerektiği yerde söyleyen birisiydi. Benim fiziksel ve ruhsal anlamda yetersiz olduğum, hamileliğin beni zorlamaya başladığı zamanda mı yaşayacaktık bunları? Sözler yutulup isyan bayrakları mı çekilecekti yani ben düştüğüm anda? Kafam da ruhum da çok karışık ve çok üzgünüm…Maalesef öyle, idare etmediğiniz an aslında hiç idare edilmediğinizi farkediyordunuz üstelik bu sadece sizinle değil çocukla ilgili bir konuda anlaşılıyor. Yine siz doğurmadan farketmişsiniz, ben doğurup iki seneye yakın zaman geçirdikten sonra ayıldım. Artık her pürüzde bak diye gözüne sokuyorum yoksa sonra söyleyince çetele tutuyorsun diyebilir. Lohusalık abartılmıyor ve gerçekten zor bi dönem. Bundan en çok etkilenecek kişi miniş bebek, bebeğini düşünüyorsa sizi üzmesin.
Çocuk doktoruna 5. Gün kontrolüne gittiğimizde resmen dedi ki, çocuğunu seviyor musun? Eşini seviyor musun? Eğer çocuğunu seviyorsan eşini daha çok sev bu zor bir dönemdir. Bunu bir şey gördüğü için söylemedi sadece bebeğin sağlığı için gereken şeyler bunlardır derken ilk maddede saydı.
Çocuk evliliği çok değiştiriyor derlerdi, öyle olacağına da şüphem yoktu ama ben her zorluğu aştığımızda daha güzel manzaralarla karşılaştığımızı, bunun da yine böyle şeylere vesile olacağını düşündüm… Güzel düşündüm yani. Umarım bunu atlatabiliriz.Çocuk sürecine girince çiftler böyle gerilebiliyor. İkiniz içinde hayatınızda yep yeni bir yenilik olacak. İkinizin artık ortak önemli bir sorumluluğunuz var. Alışması, ayak uydurması zor bir süreç. Gerilmeniz, zaman zaman aranızda fikir uyuşmazlığı olması normal. Sizin için daha zor çünkü bu yeni süreçte siz fiziksel ve ruhsal olarak daha da etkilenip, değişiyorsunuz.
Kaynananız ibretlik biri ama. Allah size sabır versin.
Ben kavgamızın bitmeyeceğini anlayınca eşime şart koştum, bu konuyla ilgili 2-3 seans dahi olsa terapi almasını ve lohusalıkla ilgili kitap okumasını. Bu konuları tekrar konuşmadan evvel bana terapistle ilk görüşmesini ve okuduklarını anlatması gerek. Yoksa konuşma da olmaz anlaşma da olmaz dedim. Başka türlü başa çıkamayız çünkü… Bu benim de başarabileceğim bir şey değil.Eşinizle kötü olmamak için alttan alırsanız sütünüz kesilebilir ve lohusaliginiz berbat geçer bence bu konu için eşinize makale vs okutun yada terapist yoksa zor bir lohusalık sizi bekliyor ...benim ilk evliligimden olan kızımda lohusalıgim cehennem gibiydi eş kişisi yüzünden ...2. evliligimdeki lohusalıgim ise resmen cennette gibiydim sadece bebeğime odakliydim adeta aşk suyunu bulmus kana kana içiyordum, cidden diyorum kızımın yüzüne hiç uyumadan 1 hafta izlemistim kalbim adeta aşktan kaynıyordu ne güzel bir duyguydu hala unutamıyorum..sırf bu yüzden şu an ki eşime hep derim Allah razı olsun senden diye ...hamilelik doğurmak lohusalık bunlar zor şeyler tabiki biz Sultan olucaz tabiki biz ne istersek o yapılacak ne sanıyor erkekler kendini ....
Bu arada ne güzel anlatmışsınız lohusalığınızı içim ısındıEşinizle kötü olmamak için alttan alırsanız sütünüz kesilebilir ve lohusaliginiz berbat geçer bence bu konu için eşinize makale vs okutun yada terapist yoksa zor bir lohusalık sizi bekliyor ...benim ilk evliligimden olan kızımda lohusalıgim cehennem gibiydi eş kişisi yüzünden ...2. evliligimdeki lohusalıgim ise resmen cennette gibiydim sadece bebeğime odakliydim adeta aşk suyunu bulmus kana kana içiyordum, cidden diyorum kızımın yüzüne hiç uyumadan 1 hafta izlemistim kalbim adeta aşktan kaynıyordu ne güzel bir duyguydu hala unutamıyorum..sırf bu yüzden şu an ki eşime hep derim Allah razı olsun senden diye ...hamilelik doğurmak lohusalık bunlar zor şeyler tabiki biz Sultan olucaz tabiki biz ne istersek o yapılacak ne sanıyor erkekler kendini ....
Boşboğazlık ediyor, cahilliğinden yapıyor kötü bir niyeti yok diyorKoca kadın ağzından çıkan lafları ölçüp tartamıyor mu?ömür törpüsü yemin ederim.eşiniz ne diyor peki?
Ben şok oluyorum zaten bu işin buraya nasıl geldiğine… Hiç böyle değildi. Şu an bugüne kadar konusunu dahi açmadığı şeylere gizliden gizliye takıldığı ortaya çıkıyor mesela. Onun ailesiyle benimkilerle görüştüğümüz kadar sık görüşmüyorduk. Çünkü benim dükkanım annemlerin evinin altındaydı ve annem yemeklerimizi yapar koyardı, dükkana bir çay içmeye uğrarlardı. İster istemez daha sık görüşürdük. Onun annesi ise evimize her geldiğinde banyo paspasımdan tut soğanı doğrama şeklime kadar laf ettiği için durmadan kavga ederlerdi bize her geldiklerinde. Ben ağzımı bile açamadan eşim bağırıp çağırıp ağzının payını verir, sonra da kavga gürültü götürüp evine bırakırdı. Her sefende aynı gerginlikler çıktığı için eşim kendisi çok sokmak istemezdi eve… Şimdi annem bu evde misafir gibi zaten diyor, ne alaka? Annen bunu kendi seçti.Eşinizde vefasizlik var, hiç bir türlü ona iyilik yaramaz. Kendi anasi soz konusu olunca sizin annenizin de yaptiklarinin da gözünde yeri yok yani.
Babanızın malından mülkünden kime nasil dağittigindan eşinize ne, eşinizi ilgilendirmiyor bile neyine alınıyor bozuluyor bir de? Eşinize çok geniş söz hakkı tanımışsınız. Siz babanıza kizsaniz bile eşiniz babanızı eve istememezlik yapamaz öyle bir hakkı yok, bu karar da tamamen sizin.
Hiçte iyi karakter özellikleri degil bunlar.
Böylelerine de çok güzel kılıf uyduruyorlar.peki ben çekmek zorunda mıyım onun cahilliyini deyin siz de.Boşboğazlık ediyor, cahilliğinden yapıyor kötü bir niyeti yok diyor![]()
Valla bundan sonra en cahil hatta zırcahil benim. Ağzıma geleni söyleyeceğim, tuttuğum kabahatmiş. Sonra da kusura bakma ben hamileyim derim, benim lafımın özrü olmaz. Böyle bir şey olabilir mi?Böylelerine de çok güzel kılıf uyduruyorlar.peki ben çekmek zorunda mıyım onun cahilliyini deyin siz de.
En doğrusu bu valla.böylelerini ne zamana kadar alttan alacaksın ki.sonra da sinir hastası oluyor insan.hamile kadına söylenecek laf mı.siz yine de fazla takmayın,sıkmayın canınızı.bebeğinizi sağlıkla alın kucağınızaValla bundan sonra en cahil hatta zırcahil benim. Ağzıma geleni söyleyeceğim, tuttuğum kabahatmiş. Sonra da kusura bakma ben hamileyim derim, benim lafımın özrü olmaz. Böyle bir şey olabilir mi?
Annemin eşime kötü konuşmuşluğu yoktur. Bilhassa ben çalıştığım ve zorlandığım için haftada 1-2 kez yemek koyup getirir, kendine çorap alırken bile bizi de düşünür. Bebeğimin bir çok ihtiyacını o tamamladı. Geleceği zaman mutlaka arar, bir kahve bir sigara içip kalkar fincanını bile yıkamaya çalışır gitmeden. Annemin kötü yanı, erkek kardeşimi mal mülk ve iş konularında kayıran babama laf etmemesi. Ben mağdur olduğumda babama karşı benim adıma dik durmaması. Eşim bunlara çok alındı vakti zamanında. Babam için gelmesin buraya dese başımın üstünde yeri var, ne diyeyim gelmesin. Ama annem kendisi için de dik durup konuşabilen bir kadın değil kaldı ki bana destek çıkacak… Kızdığım yanları çok var elbette ama benim tırnağım kırılsa onun canı yanar biliyorum. Annemin desteğine çok ihtiyacım olan bir dönemde, zehir zemberek laflarıyla günlerimi zehir eden kv ile bir tutulamaz annem. Elbette bunları eşime de söyledim ama asla ve asla yatışmadı kavgamız.
Depresyona gırwrsınız sütünüzde zarar görür cocugunuza gaz yapar ıyıce sadece anneniz gelsinDoğum ekim 17 gözüküyor vakitli gelirse inşallah. Aminvalla çok bunaldım ya hormonlardan mıdır nedir lohusalıkta hele ben nasıl çekicem bu kadını, bir ben mi tuhafsıyorum laflarını diye artık kendimden şüphe etmeye başladım.
Bu mal mülk mevzuları benim ilk hamileliğime denk geldi ve hamileliğim düşükle sonuçlandı. Ailemi suçluyor ilk bebeğimizi kaybetmemizle ilgili. İşin kötü yanı, o konular harlanıp yükseldi iyice son bir yıl içinde… Benim annem boşboğaz olabilir, senin baban daha beter biri diye savunuyor kendini…Esinizi ne ailenizin mal mulk meselesi ne de dogum yaptiginizda yaninizda olmasini istediginiz kisi hic ilgilendirmez. Sizin ailevi meselelerinizden dolayi ailenize tavir alma gibi bir hakki hele kesinlikle yok. Sanirim siz esinize su ana kadar hic rest cekmemissiniz, ciddi bir rest ile kendine gelmeye ihtiyaci var. Sinirini asmaya baslamis.
Annem de çok yakın oturuyor bana allahtan. Maddi manevi her açıdan da destek oluyor bana, şu zor zamanda alabileceğim tüm şefkati desteği ve yardımı almak istiyorum ama bu kez eşim karşıma dikilip senin annen benim annemden çok daha beter şeyler yapan babana sustu sen onları evimizin içine sokuyorsun diyor…Depresyona gırwrsınız sütünüzde zarar görür cocugunuza gaz yapar ıyıce sadece anneniz gelsin
Anneniz ayrı Bı şehirdeyse hatta orada dogurun
Annem de çok yakın oturuyor bana allahtan. Maddi manevi her açıdan da destek oluyor bana, şu zor zamanda alabileceğim tüm şefkati desteği ve yardımı almak istiyorum ama bu kez eşim karşıma dikilip senin annen benim annemden çok daha beter şeyler yapan babana sustu sen onları evimizin içine sokuyorsun diyor…
Oy maşallah uc bucuk ayı kalmışDoğum ekim 17 gözüküyor vakitli gelirse inşallah. Aminvalla çok bunaldım ya hormonlardan mıdır nedir lohusalıkta hele ben nasıl çekicem bu kadını, bir ben mi tuhafsıyorum laflarını diye artık kendimden şüphe etmeye başladım.