bir kv sorunu daha, görüşlerinize ihtiyacım var

Merhaba bayanlar. daha önce yazmıştım ama arkadaşımın hesabından. kaynım bizde kalıyor, kv aynı ilde olduğu halde, eşimle özel hayatım kalmadı diye. hatırlayanınız vardır belki. ben kv ile msj üzerinden tartıştım ama tamamen farklı bir konudan. ben kaynım ile ilgili hiç bir cümle kurmamışken konuyu ona getirip kardeşinizdi şimdi noldu gibi cümleler kurdu bana ve aileme dil uzattı sinirini alamayıp. neyse ben bir güzel ağzının payını verdim konuşma orda bitti .bir daha da görüşülmedi. o sıra yeni taşınmaya çalışıyordum, tabi işine de geldi yardıma gelmedi. eşime de bir daha evime adım atmayacak haberin olsun dedim. kimsenin kotası sınırsız değil sonuçta ve haddini çok fazla aştı.
Daha sonra eşimin teyzeleri evimizi görmeye geleceklerdi. arabadan indiklerinde şok oldum kv de onlarlaydı. enişteler de olduğu için rezillik çıkmasın diye hiç bir şey demedim. ama ne konuştum ne de yüzüne baktım. konuşma arasında benim cevap verebileceğim şeyler sorup, söyleyip durdu ve eve geldiğinde gidip ilk baktığı yer kaynımın kaldığı odayı görmek oldu. ortamı bozmadım ama çok sinirlendim.ama o kadar rahat ki kalkıp telefonunu bile şarja taktı. gitmek için kalktıklarında herkese sarıldım ona yönelmedim bile ve oda bu sefer kapıdan çıktı hiç bir şey yapmadan. o gün öyle geçip gitti. neyse şimdi önümüzdeki hafta anneler gününden bir gün önce doğum günüm var o ne yaparsa yapsın, evime gelirse kovmayı düşünüyorum(tabi hakaret vs. etmeden) ve anneler gününde de tabi görüşmemeyi ve aramamayı. uzun oldu kusura bakmayın sizlerden görüş almak istedim.
Evinize gelmiş insanı kovmak yakışık almaz bence, anneler günü için gitmeyin kutlamayın. Birde eşinizin kardeşi niye sizde kalıyor ya en rahatsız edicisi o bence. Evinizin içinde bir adam, ne münasebet yani. Üç gün beş gün idare edilir de baya size yerleşmiş gibi anladım ben

Küfür, hakaret vs. siddet aslinda. bence cocugun uni sinavina kadar yaninizda kalmasina izin verin- ama galiba uni kazandiktan sonrada maddi yardim talebi olacak KVnin.

KV nin size sokdugu lafi tam anlamadim. sizi kücümsedi galiba.
mesafe koymak olabilir ama kovmak bence asiri bir tepki. gerekirse sizde lafi sokun ama kovarak, cingar cikartarak bence arpa Kadar yol alamazsiniz
eşim için zaten katlanıyorum. hadi iki ay geçer bi şekilde ama inanın ders falan çalıştığı da yok sürekli dışarı gidiyor eşim ders programı hazırlamak istedği için bile nası sinirlendi yüzünde gördüm onu. hiç kimse laf etmicek o kafasına göre yaşayacak öyle istiyor. biri bişey desin hemen evi terketme peşinde. inanın çok zor. evet beni küçümsüyor ben eksiği olan bir insan değilim ki oğlu neden benim şansım olsun? kovmak dediğimde lütfen bu eve ayak basma dicem sadece .laf sokmak demek kavga etmek demek çünkü öyle bir insan.ki ben aldığım terbiye gereği kavga etmem.

yukarda da yazdığım gibi.
bana oğlum senin şansın çok da sesinin çıkarma şikayet edecek bi hayatın yok diyen bir kaynana benim evime ayak basamaz. böyle bir durumda kovmayı kendimde hak görüyorum ben.
benim kv dem sen deram ı tercih ettin bizi bıraktın dedi
sen de evlendin ya hayatta kimseye güvenım kalmadı dedi eşime
eşine maaşını soyleme dedı ve biz evlenirken eşimin arabasının anahtar ruhsatını saklayıp 3 sene vermedi
herkes kv ile canım cicimli değil zaten

ben aramam sormam kendisini ama evime gelemez deme hakkım yok
annesi sonucta

yanlıs yoldasın....

eşim için zaten katlanıyorum. hadi iki ay geçer bi şekilde ama inanın ders falan çalıştığı da yok sürekli dışarı gidiyor eşim ders programı hazırlamak istedği için bile nası sinirlendi yüzünde gördüm onu. hiç kimse laf etmicek o kafasına göre yaşayacak öyle istiyor. biri bişey desin hemen evi terketme peşinde. inanın çok zor. evet beni küçümsüyor ben eksiği olan bir insan değilim ki oğlu neden benim şansım olsun? kovmak dediğimde lütfen bu eve ayak basma dicem sadece .laf sokmak demek kavga etmek demek çünkü öyle bir insan.ki ben aldığım terbiye gereği kavga etmem.

genel anlamda hemen hemen her anne kargasini sahin görür. sizi kücümsemesi hos degil ama cogu insan gelinini veya damatini yakistirmaz cocuguna.
siz bilirsiniz tabiki ama ben kovmazdim esimin annesini.
esim ablami (annem yok) kovsa kesin bosanmaya kadar giderdim. kuzu sarmasi olmasina gerek yok- ama yeri gelince altdan alip benim hatrima dayanmak zorunda diye düsünüyorum. aynisi benim icinde gecerli tabiki.

kaynin bence tipik ergen- takilcak veya kafa yorcak bir durum yok. geneli ayni. 18 yasinda laylaylom kafa. sinavdan sonra postalarsin.

Kv nizin söylediği söz çok ağır gelmedi bana daha çok patavatsızlık yapmış gibi. Genelde kv ler oğullarının dünyanın yedi harikasından biri olduğunu düşünür. Gelinlerinin de oğulları ile evlendikleri icin dünyanın en şanslı kişisi. Belki başka sorunlarınızda olmuştur o yüzden bu kadar anlam yüklemiş olabilirsiniz sözlerine.

Evinize gelirse kovmak gibi bir davranış göstermeyin. Ne kadar eşiniz arkanızda olsada nihayetinde annesi, aranız açılabilir. Eşinizle evli olduğunuz sürece, annesinin varlığını da kabul etmelisiniz. Sakin olun öfke ile hareket etmeyin.

benim kv dem sen deram ı tercih ettin bizi bıraktın dedi
sen de evlendin ya hayatta kimseye güvenım kalmadı dedi eşime
eşine maaşını soyleme dedı ve biz evlenirken eşimin arabasının anahtar ruhsatını saklayıp 3 sene vermedi
herkes kv ile canım cicimli değil zaten

ben aramam sormam kendisini ama evime gelemez deme hakkım yok
annesi sonucta

yanlıs yoldasın....
ben düğünüme eşyama varana kadar eşimle yaptım her şeyi ve bana düğünde sadece 400 tl ye (bozdurmak zorunda kaldığımız için fiyatını biliyoruz) ince tel gibi bi bilezik taktı. ekmeğim suyum ondan değil ve eşimin annesi de olsa kimseyi çekme zorunluluğum yok. evi 3 sokak ötede görmek isteyen gitsin görsün annesini
yanlış anlamayın size kızgın konuşma gibi bi durum değil bu. çok şeyler oldu onun kızgınlığı , patlaması artık bu.

Merhaba bayanlar. daha önce yazmıştım ama arkadaşımın hesabından. kaynım bizde kalıyor, kv aynı ilde olduğu halde, eşimle özel hayatım kalmadı diye. hatırlayanınız vardır belki. ben kv ile msj üzerinden tartıştım ama tamamen farklı bir konudan. ben kaynım ile ilgili hiç bir cümle kurmamışken konuyu ona getirip kardeşinizdi şimdi noldu gibi cümleler kurdu bana ve aileme dil uzattı sinirini alamayıp. neyse ben bir güzel ağzının payını verdim konuşma orda bitti .bir daha da görüşülmedi. o sıra yeni taşınmaya çalışıyordum, tabi işine de geldi yardıma gelmedi. eşime de bir daha evime adım atmayacak haberin olsun dedim. kimsenin kotası sınırsız değil sonuçta ve haddini çok fazla aştı.
Daha sonra eşimin teyzeleri evimizi görmeye geleceklerdi. arabadan indiklerinde şok oldum kv de onlarlaydı. enişteler de olduğu için rezillik çıkmasın diye hiç bir şey demedim. ama ne konuştum ne de yüzüne baktım. konuşma arasında benim cevap verebileceğim şeyler sorup, söyleyip durdu ve eve geldiğinde gidip ilk baktığı yer kaynımın kaldığı odayı görmek oldu. ortamı bozmadım ama çok sinirlendim.ama o kadar rahat ki kalkıp telefonunu bile şarja taktı. gitmek için kalktıklarında herkese sarıldım ona yönelmedim bile ve oda bu sefer kapıdan çıktı hiç bir şey yapmadan. o gün öyle geçip gitti. neyse şimdi önümüzdeki hafta anneler gününden bir gün önce doğum günüm var o ne yaparsa yapsın, evime gelirse kovmayı düşünüyorum(tabi hakaret vs. etmeden) ve anneler gününde de tabi görüşmemeyi ve aramamayı. uzun oldu kusura bakmayın sizlerden görüş almak istedim.
bu anneler günü mevzusu benimde canımı sıkıyor.kutlasan bi türlü kutlamasan bi türlü.dogum gününde de gelmesin bi zahmet.kaynını da gönder gercekten fırsat bu fırsat niye sende kalıyor.

Eve gelen misafire surat asmayı , konuşmamayı çok yanlış bulurum. Kınamıyorum ama keşke o şekil davranmasaydınız.
Hele ki toplum içinde.
Bir kaç arkadaşın da ediği gibi doğum gününüzde geleceğini sanmam.
Ama gelirse de görevinizi yaparsınız kapıdan çıkana kadar sadece.
Sonra isterseniz konuşmayın sizin kararınız ama eve gelen misafire farklı davranılmaz.
Ortada namus haysiyet meselesi yoksa tabi.
Anneler günü konusuna da gelirsek belli ki baya kırılmışsınız, eşiniz kutlasın siz kutlamasanız da olur.
Konuşursanız hatasını anlamayacağına %100 eminim.

Bu arada olan çocuga olmuş parçalanmış bir hayat onu istemeyen evin hanımı en çalkantılı dönemde hiç bir yerde huzuru olmayan hayatı paramparça bir genç
İnşallah doğru bir evlilik yapar iyi bir bölüm kazanır kendi hayatını kurtarır
Sizin çalıştığınız kurumun lojmanı olabilir ama evi yuva yapan siz ve eşiniz.
Eşinizin annesine evden kovmaya hakkınız yok, eş yanlışa tepki verirse şanslı kesimdesiniz ama böyle davranıp ta ona fırsat vermeye de hiç gerek yok.

Kv nizin söylediği söz çok ağır gelmedi bana daha çok patavatsızlık yapmış gibi. Genelde kv ler oğullarının dünyanın yedi harikasından biri olduğunu düşünür. Gelinlerinin de oğulları ile evlendikleri icin dünyanın en şanslı kişisi. Belki başka sorunlarınızda olmuştur o yüzden bu kadar anlam yüklemiş olabilirsiniz sözlerine.

Evinize gelirse kovmak gibi bir davranış göstermeyin. Ne kadar eşiniz arkanızda olsada nihayetinde annesi, aranız açılabilir. Eşinizle evli olduğunuz sürece, annesinin varlığını da kabul etmelisiniz. Sakin olun öfke ile hareket etmeyin.
benim kv söyledği her lafı tartarak söyler ve içine tam da düşündürdüğü anlamı koyar. annesinin varlığını reddetmiyorum zaten ben ama bana saygısızlık yapanın evimde işi yok buna kendi ailem de dahil. diğer türlü kendime saygımı kaybetmektense bu yolu tercih ederim her zaman. bu zamana kadar sakin kalarak gelmeyi başardım zaten ama daha fazla dayanamıyorum.

Önceki konunu okumuştum hatırlıyorum .
Sadece eşine üzülüyorum ,sizin aranızda kaldığı için.
142-gif.1318291

Sen onun annesini sevmek zorunda değilsin fakat ; O eşinin annesi olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaynına duyduğun saygıyı kv duymuyorsun.

Aynısını senin annen kardeşine yapsa,eşine karşı cürretkar davransa ve eşin anneni senin gözünün önünde kovsa -
Sana da ''asla bu eve giremez'' derse ne yapacaksın?
bigsmilie40-gif.1318314
bigsmilie76-gif.1318315

Yerinde olsam kötü olmayı göze almışsam,kaynımı gönderirim. Neden annesi sağ iken başka birine hizmet edeyim?
026vj49gn-gif.1318273

Sen konuşuyorsun ama o kadar gaddar olduğunu düşünmüyorum,Kv emekli öğretmendi diye hatırlıyorum.
Sen muhatap olmayabilirsin,hizmette etmeyebilirsin ama o eşinin annesi!!!
doktor-gif.1318349

Bu arada olan çocuga olmuş parçalanmış bir hayat onu istemeyen evin hanımı en çalkantılı dönemde hiç bir yerde huzuru olmayan hayatı paramparça bir genç
İnşallah doğru bir evlilik yapar iyi bir bölüm kazanır kendi hayatını kurtarır
Sizin çalıştığınız kurumun lojmanı olabilir ama evi yuva yapan siz ve eşiniz.
Eşinizin annesine evden kovmaya hakkınız yok, eş yanlışa tepki verirse şanslı kesimdesiniz ama böyle davranıp ta ona fırsat vermeye de hiç gerek yok.

Annesine şiddet uygulayan zavallı çocuktan mı bahsediyoruz
e026-gif.1318352

ben düğünüme eşyama varana kadar eşimle yaptım her şeyi ve bana düğünde sadece 400 tl ye (bozdurmak zorunda kaldığımız için fiyatını biliyoruz) ince tel gibi bi bilezik taktı. ekmeğim suyum ondan değil ve eşimin annesi de olsa kimseyi çekme zorunluluğum yok. evi 3 sokak ötede görmek isteyen gitsin görsün annesini
yanlış anlamayın size kızgın konuşma gibi bi durum değil bu. çok şeyler oldu onun kızgınlığı , patlaması artık bu.
biz de evlenirken bir tl katkısı olmadı
hatta evimize 3 ay snr geldi ilk defa
eşim işsiz kaldı yenı evlendiğimizde 5 ay işsizlikle ugrastık hiç desteği olmadı

bu öfken seni huzursuz eder
dediğim gibi ben de kv demi hiç sevmem ama gelmesin deme hakkın yok
orası çünkğ eşinin de evi

Kaynana konusu okumayınca günüm iyi geçmiyor :) Tatlım ben derim ki evden kovma. Her ne olursa olsun eşinin annesi boşver Allaha havale et.Bak ne güzel eşinde arkanda durmuş şanslısın bizim eşler bizi savunmuyor.

özet geçiyim. kaynım 18 yaşında. kv ve kp ayrı ve kp başka bir bayanla evli başka şehirde. kv ile kavga edildi fiziksel zararlar verilerek ve iki tarafta suçlu ama bence anne daha fazla. sonra da eşim zaten ilgilensin babalık yapsın gibi kv nin oluşturduğu bir baskıyla üni. sınavına kadar bize almaya karar verdi 4 aydır bizde. ve anne de dalga geçer gibi kardeşine sahip çıkman güzel tebrik ederim diyor eşime.
Oğlan annesinimi dövmüş pes ne olursa olsun pes

Anneye şiddetin doğru bir davranış olduğunu söylemedim
Çocuga hangi doğrular verilmişki çocuktan doğru bekliyoruz
Üstelik en sakin insanların bile o yaşlarda yaşadığı dalgalanmalar varken, en heyecanlı en karmaşık dönemde

Bende bilemem ne yaşandığını ama vicdan sonradan öğretilmez bence ,insanın kalbinde doğan birşey.
Dün annesine şiddet uygulayan,yarın abisine belki yengesine uygulayacak.
Ne yaşanmış olursa olsun ,şiddete ulaşan davranışlar normal değil.
En başta o çocuk mutlu olmayı değil ,acil tedavi olmayı hak ediyor.
u_thin-122-gif.1318432

Ama bu benim görüşüm ,sende haklısın kendince
nnnnnnnn-gif.1318402

özet geçiyim. kaynım 18 yaşında. kv ve kp ayrı ve kp başka bir bayanla evli başka şehirde. kv ile kavga edildi fiziksel zararlar verilerek ve iki tarafta suçlu ama bence anne daha fazla. sonra da eşim zaten ilgilensin babalık yapsın gibi kv nin oluşturduğu bir baskıyla üni. sınavına kadar bize almaya karar verdi 4 aydır bizde. ve anne de dalga geçer gibi kardeşine sahip çıkman güzel tebrik ederim diyor eşime.

Hazır tartismissin kaynini da gönder gitsin

Bende bilemem ne yaşandığını ama vicdan sonradan öğretilmez bence ,insanın kalbinde doğan birşey.
Dün annesine şiddet uygulayan,yarın abisine belki yengesine uygulayacak.
Ne yaşanmış olursa olsun ,şiddete ulaşan davranışlar normal değil.
En başta o çocuk mutlu olmayı değil ,acil tedavi olmayı hak ediyor.
u_thin-122-gif.1318432

Ama bu benim görüşüm ,sende haklısın kendince
nnnnnnnn-gif.1318402

Tedavide bir seçenek ama büyük olarak yol göstermek gerek, hor görülmeye devam ettikçe şiddet artacak, kontrol edilmez hal alacak. Vicdan ve merhamet konusunda haklısınız, bende ruhundaki yaraların patlaması olarak gördüm, herkes kösesine çekiliyor o ortada.

Back
X