- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
ay yuh sidik yarışı mi bu mübarek ?
Bi kere çocuksuz kadınları yarim eksik gibi zihninizde algılıyorsunuz önce bunu değiştirin. Su yazdıklarınıza bakınca zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Çok yıpranmışsınız. Havalar güzel bu konuyu kapatıp bi tatile çıkın
Bizim bir saglik sorunumuz yoktu, aşılama yaptirdik, ilk asilama tuttu. Hastaneden çıkınca eve bile gitmedik yemek yedik, gezdik, evde her işimi yaptım, hiç sakınmadım hareketlerimi. Nasipte varmış tuttu. Aşılama dogala cok cok yakin bir yontem. Ilk kez asilama yaptirdiysaniz, daha bu surecin en basindasiniz demektir lutfen yilmayin. 3 asilama ve sonra tüp bebek. Yedinci sekizince tup bebek denemesinde tutanlar tanıyorum. Lutfen daha ilk asilamada bu kadar birakmayin kendinizibizim de 4.5 yil oldu evleneli, geç olduğu için hiç pisman değilim. Esinizin ve evliliginizin tadini çıkarın lütfen. Cocuk sahibi olmak aslinda bizim elimizde olan birsey degil, Allah verdiginde zaten siz istemeseniz bile gelecektir ❤
Daha vakti gelmedi demek ki öyle düşün. Yaşın daha genç hiçbir sorun yoksa ikinizde de biraz daha bekleyin tüp bebekde çok fazla hormon yükleniyor daha 25 yaşındasın çok iyi düşün. 26 yaşındayım ben de çok iyi anlıyorum seni. Rabbim hayırla sağlıkla cennetinden bir nesil nasip etsin inşallah seninle beraber isteyen herkese...Cnm ben oluruna birakip kafamdan cikarmadimmi saniyorsun... en son 1 sene once kuzenim hamile kaldigi ay agladim. Ama cok sevinmistim hamileliginee. Sonra dedimki neden agliyorsun canin o senin kanin... allah nasip etmis vermiş. Sende bundan sonra tek kelime etmeyeceksin cocukla ilgili bitti buraya kadar. Olursa olur olmazzsa olmasin dedim. 1 sene gecti ne esimle ne bir baskasiyla cocuk konusunu konusmadim. Yumurtlama gunlerini birak adet gunlerimi 13 yasindan beri tutarim bi gelenek bende bu... onlari bile tutmadim. Son 1 senede hic regl kaydim yok. Esim sordugunda bile bilmiyorum hayatim ddgmde sasiriyordu. Iste 1 senee gecti daha da gecerdi. Eger kuzenim randevu alip zorla goturmeseydi ben dabha hala oluruna birakiyor olacaktimm. O kadar guzel gctiki bu 1 yil. Ne stres ne tasa ne yumurtlama ne esimle kavgalar hicbirsy yoktu....
bu şekilde düşünmeniz çok yanlış sizin çocukgunuzun olmasının kaynınızla ne alakası var Allah isteyen herkese versin Anlıyorum üzülüyorsunuz ama böyle düşünmeyin lütfen herkesin imtehanı farklıdırBu ay asilama tutmazsa tekrar agustosta tup bebek yapilacak esim herseyi ayarlamis sinirlari zorluyor. 5 ay sonra kaynimin dugunu var. Ve 3 senedir bekledim hamile kalmani artik yeter hickimseye uzulmedim ama kardesim ben bu kadar isterken cocuk sahibi olursa yikilirim ben diyor. Bundan sonra oluruna birakmayacakmis gerekirse varini yogunu ortaya koyacakmiş.
Binlerce anne olmak isteyen kadının ve benim yaşadıklarımı hissettiklerimi yazmissiniz .. sizi çok iyi anlıyorum ...zamana bırakın ama ama tüp bebeği deneyerek ,bende nasıl müjde vereceğimi ardından kucaklara alınıp kutlama yemeğine gitmeyi ,ailelere haber verirken ki replikleri herşeyi planlamistimMerhaabba , 9 sene bir omur demek hayirlisiyla alin kucaginiza kizinizi... ben ilk regl oldugumda yazmistim bu yaziyi ertesi gun tabiki bu ruh halinde degildim. Bazen cok bencil oldugumu dusunuyorum evet... ama suan oyle degilim... oluruna birakmak o kadaer istiyorum ki nasil olsa birgun olacak demek. Ama bakiyorum aylar yillar gecmiş... cok uzuluyorum. Daha yolun basindayim evet aslinda boyle de iyiyim diye kendimi teselli etmeye calisiyorum. Sonra istemsizce kriz gibi geliyor bazen :) cok degisik duygular bazen cok isteyip bazen istememek... ben daha once hamile kaldim hic beklemedigim bi anda 6 haftalikti gittiginde...
Iste beni birazda o uzuyor yani olduysa yine olmasi gerekmezmiydi..
Evet iste bu dusunceler beni boguyor bazen.. bazende olmasin diyorum. Ilk hamile kaldigim geceyi o kadr net hatirliyorum ki... tek iliskiydi cunku... oyle olsun istiyorum hemde cok... yillar gectiginde bile o geceyi o gunu o tarihi bilmek istiyorum. O hamileligimde allaha hergun dua ettim allahim nolur hamile kalmamis olayim diye. 19 gun boyubca test yaptim negatifti... sonra pozitif ciktiginda cokk korkmustum bakamam ben daha cocugum falan demistim. Simdi o gune geri donmek bebegmi kaybetmememk icin elimden geleni yapmak isterdim. Esime nasil soyleyecegim bile hazir... ama tup bebek olursa soyleyemeyecegim. Oyuzden normal yolla olsun o kadar cok istiyorumki Ama olmadi... kismet degilmis. Insallah tup bebek bana iyi gelir.
Çok yanlış düşünüyorsunuz herşey nasip senin nasibin daha geç verilecektir belki bu psikoloji ile hiçbir yere varamazsınız. Bak benim de 2yıl olmadı ne kadar kafama taktım anlatamam yumurtlama gününü ilişkiyi hesap kitap yaptım ovulasyon testleri ateş ölçme yöntemleri sürekli kendimi takip ettim. Doktora da gittim her tahlil yapıldı hiçbir sorun yok diyorlar. Onlar öyle dedikçe ben daha çok uğraştım olacak diye. Adetime 4-5 gün kala gebelik testleri yapardım inanmazdım adetim gelmeden yine yapardım. 2yıl ne hayal kırıklığı yaşadım ben bilirim. En son bıktım herşeyden bi arkadaşım var 5yıl çocuğu olmadı onların da sorunu yoktu. Kendi kendime dedim Rabbim heralde bana da geç nasip edecek o kadar uğraştım olmadı 2yılı zehir ettim kendime elime bişey geçmedi olmuyorsa vardır bir hayır hiç değilse çocuksuz hayatımı doyasıya yaşayayım dedim hayırlısını sağlıklısını vaktinde ver diye dua ettim çocuk işini rafa kaldırdım. Gerçekten o ay ilişki bile çocuk olsun diye olmadı mekaniklikten çıkmıştı istediğimiz için oldu yemin ederim o ay hamile kaldım. Ve ben öyle kafamdan çıkardım ki günlerce adetimi bekledim gebelik testi filan yapmadım. Adetim 1 hafta gecikti ablamın zoruyla yaptım testi öyle beklemiyorum. Kısacası demek istediğim tevekkül et bu kadar kafaya takarak olmaz duanı eksiksiz yap çocuk olsun da olsunla olmaz. Ve gerçekten ihtiyacı olan birine kimseye duyurmadan canı gönülden yardım edin hayır duası alın.
seni çok iyi anlıyorum canım.umudunu yitirmiş bir kişi olarak seni cok iyi anlıyorum. 4 kere klomenle normal yoldan,2 kere iğne ile aşılama oldum.tabi bunların içinde rahim filmleri kan tahlilleri yok efendim bekleyelim 3 ay progestan verelim olur eşine kendine bitkisel kürler,meryem sureleri kılanan namazlar dualar böyle türlü türlü seyler mi denemedim.her ay regl da agladım hastalandım depresyona girdim alıp verdiğim kilonun haddi hesabı yok .mahallede küçük cocukların bile diline düştüm bebek yok mu hamile misin vesaire her türlü şeye maruz kaldım.Inşallah hayirlisiyla bende kucagima alirim. O kadar derin hissediyorum ki olacagini ama simdi degil belki tup bebekte degil ama olacagini biliyorum hissediyorum. Umudumu kaybetmedim. Hormon ilaclari yuzunden 5 kilo almişim suan diyete giriyorum once ozguvenimj kazanip daha sonra vakti geldiginde tup bebek yaptiracagim herkese cok tesekkur ederim..
Her insan dogar yasar ve ölür.
Ama bayanlarda bu farkliddir...
Her bayan dogar yaşar çocuk dogurur ve ölür...
İnşallah canım... Bir kaç doktora gittim herhangi bir sorun yok normal yolla olur dediler. En sonunda kendi kendime dedim rabbim bir engel bi hastalık vermemiş bir gün muhakkak olacak demek ki şimdi değil geç verecek böylesi daha hayırlıdır diye düşündüm 2 yıl boyunca çok yıprattım kendimi nasıl olsa bir gün olacak hiç değilse çocuksuz hayatımın tadını çıkarayım diye düşündüm canım yani kısacası kabullendim olmuyorsa yapacak bir şey yok vardır bir hayır dedim... Aklıma elbette geldi gönül yine istiyor ama aklıma her geldiğinde hayırlısını sağlıklısını vakti zamanında ver diye dua ettim. Tevekkül etmek çok önemli. Rabbim cennetinden hayırlı sağlıklı nesiller nasip etsin isteyen herkese inşallah...Yaaa çok sevindim, çok mutlu oldum. Darısı tüm bekleyenlere olsun inşallah. Bir şey soracağım, çocuk düşüncesini nasıl attın kafadan, hiç Mi gelmedi aklına, neyle uğraştın? Neler yaptın...
anlıyorum üzgünsün ama gerçekten böyle mi düşünüyosun?
hayat bu kadar değil
tabiki bir insanın en büyük amacı anne olmak da olabilir
ama bu olaya şöyle bak:
diyelim benim hayattaki en büyük hedefim doktor olmak
bunun için sürekli sınava hazırlanıyorum ama puanım yetmiyor
dersaneye gidiyorum
özel ders alıyorum
inatla yıllarca sınava giriyorum ve yine olmuyor
geri dönüp baktığımda yılların bu mücadelede geçip gittiğini hayatımı yaşayamadığımı görüyorum
aslında belki başka bir alanda "en iyisi" olabilecekken takılıp kalmam yüzünden hiçbir şey elde edememişim.
şimdi bi de bu örneği bebek için düşün.
ne olursa olsun BİR ŞEYE BU KADAR BAĞIMLI olmak hata olur.
mesela bebek sahibi olup da bebeğini sağlık sorunları yüzünden kaybeden, aniden kazalarda yitiren ya da hasta, engelli çocuklara sahip olan ve hastanelerden çıkamayan veya çok istediği çocuğa kavuşup çocuğunu büyütemeden kendi hayatını kaybeden anne babalar var.
tedavine devam etsen ama "olmazsa olmaz" düşüncesini biraz kenara bırakmayı mı denesen acaba?
inançlı bir insan gibi yazmışsın
bazen de bir şeyin olmamasındaki hayrı görmek gerekmez mi?
Ben de sizin tam tersinizim,çocuklardan hiç hoşlanmıyorum.Keşke biraz içimde kıpırtı olsa ya..
Aç elini Allah a büyük konuştum tövbe ettim de üç defa sonra istiyorum de belki tup bebegin olucak ben öyle hissettim inşallah olur .Benim amacamin 30 yıldır yok bir defa tüp bebek tuttu 30 yıl sonra , ama kaybettiler cocuk yengemin karninda oldu doktoar alinmasi lazim dedi yengem aldirmiyordu olu bebekle bekledi doktorlar kani zehiriyor diyince mecbur kaldi .tekrar gidicekler onlar tup bebek yapmaya ne yapsin 30 yıldır bekliyorlar her yil tüp bebek yapıyorlar ) biraz sabırlı ol.
şimdi diğer yazdıkların hakkında hiçbir şey demeyeceğim sadece şuan tüp bebek tedavisinde olan biri olarak kendi hislerimi yaşadıklarımı anlatıcam sana
tüp bebeğe hiçbir zaman hazır hissetmedim kendimi, sürekli erteledim kaçtım ama gördüm ki sadece zaman kaybediyorum, kendiliğinden olmuyor işte, her ay boşu boşuna hayal kırıklığı yaşıyorum
tedaviyi gözümde çok büyüttüm, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüm
ama sadece şunu söylemek istiyorum, başlayınca devamı geliyo, Allah güç veriyo, bir şekilde sürece adapte oluyorsun ve hatta mutlu ediyo seni, motive ediyo, çabalağın emek verdiğin bir durum var
bence yaşlarınız çok küçük değilse, kendiliğinden olması çok zorsa, aşılama ile şansınız da düşükse (bize aşılama hiç önermediler, zaman kaybı olur dediler) tüp bebeğe başlayın.. maddi manevi yıpratıcı bir süreç olabilir ama insan her şeye alışıyor
her şey gönlünce olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?