- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Selam canım evet evliyim,8 haftalıkken kalbi durdu,ama zaten kabullenememiştim bu durumu.Evlimisiniz ve afedersiniz hic bebek kaybettinizmi ?
Bende hicbir kipirti yoktu nefret ederdim... ta ki tesadufen hamile kalip onu kaybedene kadar. Allah kimseye yasatmasin.
22 yasıma kadar hiç cocuk istememiş biri olarak beni cevresel baskilar yildiriyor... esimin cocuk istedigi insanlarin baskilari benim icinde su doktora git bak olucak demeleeri... dinliyorum hepsini deniyorum kirmamak adina belki olur belki bu insan vesile olur adina. Birinin bebegini severken acaba bu benim cocugum olmadigini biliyrmudur acaba kiskandigimi dusunurmu diye seviyor geri birakiyorum hemen. Aslinda hic oyle huylarimda yoktur. En son gecen sene biraktim kafama takmayi inanin bana. Bunu da sadece bir anlik gafletle yazdim. Ertesi gun ayni seyleeri dusunmuyordum. Ayrica alintiladiginiz seyi dusunmuyorum. O bize dayatilan sistem diye yazdim. Yani heerkes der ya bu duyguyu herkes yasamali cocuk istemiyorum diyene kotu gozle bakarlar. Ben seneler once cok soyledim istemiyorum bakamam diye insanlarin tepkisi cok agir. Evet benim kararim belki cocuk yapmak veya yapmamak. Ama beni uzen sey. Ya oluruna birakirsam seneler gecmis olursa ??? Ya sansim azalmis olursa ? Ya kafamdan attigim halde allah kismet etmez verirse. Ve benim ilk tup bebegim tutarsa ? Zaman kaybi olarak goruyorum cunku doktor dogal yolla hamile kaalamayacagimi soyledi. Inandimmi ? Hayir biliyorum biyerde beni bekliyor. Zamanini bekliyor . Bende universite ojumaya karar verdim hatta bugun tercihlerimi yaptim spora basladim. Cocuk olsun diye degil. Cocugum dunyaya geldiginde basarili bir anne olmak istiyorum. Cevreme donup simdi cocuk yapabilirim cunku herseyim elimde işimi elime aldim butun imkanlari denicem gerekirse diyebilmek istiyorum. Cevre baskisi ve surekli insanlarin en ufak basim dondugunde aaa hamile galiba diye fisildasmalarindn cok rahatsiz oluyorum...
Yakinimda bir adet insan sandigim ama olmadigindan emin oldugum ikiyuzlu biri var...
Ay hadi hamile kalda cocuk sevelim diye konuşup aslinda hamile kalsam kiskanclik krizlerine girecek biri var... hep ilk gecemde hamile kalicam 5 tane doguracam aileye ilk erkek torunu ben vericem diyen biri var... ben rahatim ben relaxim... ama allahin adaleti saşmaz diyorum da hadi olurda hamile kalirsa hadi bende biranlik ofkeyle isyan edersem diye cok korkuyorum... ben o insanin asla ve asla seviyesine dusemem ama bazen oyle anlar geliyoki keske olsa da sustursam şunu diyorumya cok gunah iste bunlar... cok uzun yazdm gercekten ksuura bakmayin bu aralar cok gundemde bu konular ve ben cok bunaldimm kendime gelmek ve kendimi gelistirmek icin elimden geleni yapip insanlara dogurdugum cocuk sayisiyla degilde basarilarimla ovunmeyi gostermek istiyorum. Yaziniz cok guzeldi cok guzel moraller verdiniz sagolun :)
Selam canım evet evliyim,8 haftalıkken kalbi durdu,ama zaten kabullenememiştim bu durumu.
Rahime düşünce mutlu olacaksın diyenler olmuştu ama ben de hiç öyle birşey olmadı,aksine depresyona girdim,ben istemiyorum neden yaptım diye bin pişman oldum.
İsteyen herkesin olur umarım ama ben galiba umutsuz vakayım..
Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor, neler neler var oturup halinize şükredin ki umut var. Sorununuz ne bilmiyorum açıklarsanız aşılama mı tüp bebek mi tavsiye edilir eşime sordurturum.
Bak canım ben 35 yaşımda ancak hamile kalabildim üstelik doğal yollardan ve hamile olduğuma hiç ihtimal vermediğim için aklıma gelip de test yapmadım. Bu arada bebeğimin düşmesine sebebiyet verecek zibilyon tane şey yaptım bilmeden. Tehlikeli ilaçlar kullandım, motorla tangır tungur zıplaya zıplaya 1 saatlik yol gittim ıslak şekilde aynı yolu geri geldim, kistim varmış o patlamış ama bebeğime bir şey olmamış şükür. Hamileliğimi öğrendikten sonra da başıma gelmedik iş kalmadı. Araba çarptı, kedi ısırdı kuduz aşısı oldum, düştüm, kanamalar geçirdim yine de bebeğime birşey olmadı şükürler olsun.. Hamilelik sürecimde ve doğum yaptığım gün bile öyle kötü şeyler yaşadım ki.. Ama yine de oğlum tutundu inat etti ve doğdu..
Yani demem o ki benim yaşadıklarımın belki de tek bir tanesi bile başka insanların bebeklerini kaybetmelerine sebep oluyorken benim bebeğim dünyaya geldi çünkü zamanı gelmişti ve Allah istemişti.
Sen ne yaparsan yap zamanı gelince senin de bebeğin olacak inşallah. Bu süreçte tabi ki elinden geleni yap ama kafanı da rahat tut. Beklenti içinde olmamaya çalış. Ben ne zaman ki istemekten vazgeçtim, tevekkül ettim o zaman Allah verdi hem de tüm engellere rağmen.
Tüp bebeği de yaptır bence ama önce zihnini boşalt rahatla ondan sonra
Cevrendeki o kotu insanlardan uzaklas
Fiziksel olarak uzaklasamiyosan zihinsel olarak uzaklas
Bazilarini hayatimizdan çıkaramiyoruz ama aklimiza girmelerine hayatimiza dahil olmalarına musade etmemeliyiz
Sen izin verdigin sürece seni uzer bunlar
Senin yumusak karnini bulmuslar oradan vuruyorlar
Ben 5 tane dogurucam diyen seni neden uzsun
Bence kendi uzulsun 5 cocuk bakmak onun hayatina mal olur :)
Icten ice senin durumuna sevinenle muhabbetin olmasin mesela
Surekli hamile misin sorusuna kem kum ederek ya da uzulerek cevap verdigini fark ettiklerinde buradan vururlar
Kesin bi şekilde Hayır. olunca soylerim diyebilirsin mesela
Tercihlerin hayirli olsun
basarilar dilerim :)
İnşallah benim duygularım da değişir sizin gibiAnaç degilsiniz o zaman :)))) sizi cok iyi anliyorim ayni eski ben :)
İnşallah benim duygularım da değişir sizin gibi
Siz peki öncesinde çocuk seviyor muydunuz ?Ben hiç sabır gösteremiyorum çocuklara,pek sevdiğim de söylenmez,sizinde mi öyleydi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?