• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir mucize istemiştim.

Ben raporlu yaptirmak istiyorum sgk ile anlasmasi varmi ?
Ve ozel olmazsa ne kadara yaptirdiniz daha arayip gorusme istemedim. Uzagizda oraya baya ama ay sonunda gidecegiz kendimi simdiden maddi hazirlamam gerek. Bende orayi dusunuyordum. Sadece fiyatta tereddutlerim vadi.
kızım SGKsını kullanmadı...prosedürleri varmış...çalışıyor çünkü.... izin almada sorun yaşayabilir diye kullanmadı....siz arayıp konuşun tabii ki hakkınız varsa değerlendirin...tüp bebek olarak 65ootl ödediler ama son duyduğumda herşeyi içinde 15 bini buldu dedi...çünkü orası hemen tüp bebeğe almıyor önden tedavi uyguluyor...şöyle söyleyim size eylülde ilk muayeneye gittiler ocakta transferi yapıldı....eşine de onada tedavi uygulandı....çünkü onların ikisinde de sorun vardı...doktoru Erbil Bey'di....

birkere yaşın çok genç bu konuda şanslısın avantajın var 40 yaşından sonra tüp bebek yaptıranlar var ki onların şansı yaş itibariyle senden daha düşük yinede uğraşıyorlar arkadaşların söyledigi gibi bu işler nasip kısmet Allahın taktiri 10-15 yıl bekleyenler çocuk için uğraşanlar var yıpratıcı bi süreç buna katılıyorum ama olmazsada bence dünyanın sonu degil
ayrıca burada bile ne hikayeler var tüp bebek deneyince hemen tutacak diye bir şey yok kendini buna kesinlikle şartlama ki 6-7 kere denemiş insanlar var sürekli aynı negatif sonucu alan bu işler çok sabır istiyor ve stresten uzak durman lazım

zamanında aynı duyguları bende yaşamıştım bi sürü tedavi görüp hep olumsuz sonuç almıştım 3 kere alşılama yaptırdım hatta 3.de hastanelik oldum ilaçlar şişirdi falan sonra tedaviyi bıraktım çünkü gücüm kalmamıştı dr tüp bebek yapıcaz artık dedi ama maddi manevi hazır degildim tüp bebek tedavisine sonra umreye gittim orada dua ettim geldim 2 ay sonra hamile oldugumu öğrendim 7 sene sonra geldi bebegim şimdi kırkımız çıkmak üzere yani herşeyin başı sabır ne yapsanda zamanından önce olmuyo yinede tedaviyi görüp en azından aklında kalmasın inşalh en kısa zamanda hayırlısıyla olur bebegin

Psikolojin dibe vurmuş. Doktolar bile stres yapmayın bu konuda diyor.Elinden geleni yap sonra Allah'a bırak. Stres ve üzüntü anında salgılanan hormonlar hamileliğe de engel olur hatta üzüntü ile erkem doğum yapanlar var. Allah herseyin en iyisini bilir. Hayatun boyubca hiç çocuğunda olmayabilir bu kotu psikolojiden kurtul

Merhaba bayanlar. Yine ben yine sözümü tutamadim.

Herkes gibi bende tanıştım , sevdim , nişanlandım ve evlendim. Ve herkes gibi 2 kişi olarak başladigim bu yolculuga 3 kisi devam etmek istedim.

Belki zamani degildi , belki gunahlarin bedeliydi , belki benim buyuk konuşmalarim , belkide allahin emriydi.

Hiç bilmiyorum 3 senede kaç kere agladim... Ve son 1 senedir nasil aklimdan attim nasil cikardim...

Kuzenimin israrlariyla ve emrivakisiyle gittigim doktordan yine ve yine negatif aldim.

3 sene oldu... bu ay aşilama denedik yine olmadi. Beni olmamasi degil her işlemin canimi yakmasi üzüyor artik. Her işlemden sonra baska islemlerin kalmamasi uzuyor. Onceden olmassa asilama veya tup bebek derdim. Asilamayi eledik ve tup bebek kaldi.

Hiçte ümidim yoktu bu aydan ama en azindan 12.gun doktor kontrolume gidebilseydim o kaan tahlilini verebilseydim diyorum. Daha adetime 6 gun varken olmasaydim diyorum ama kismet.

Insanlar kaderlerini kendileri yazamazlar ama kendileri çizerler...
Soyledigin söz verdigin bir karar senin kaderini degistirebilir derlerdi inanmazdim.

Hep evlenim 5 sene cocuk istemiyorum derdim. Demistim ama dememeliydim.

Herşey cok guzelken birden bu ay dunyanin sonuna gelmişmde o kadar şaşkin bir okadarda bitkin hissediyorum kendimi.

Hep aileye ilk torunu vermek istemiştim. Ilk evlenen bendim cunku. Ama bu da mumkun olmayacak gibi hissediyorum.

Hissizleştim. Hatta size bunlari yazana kadar bunun farkinda bile degildim ya da oyle olmasini istedim. Asilama sureci boyunca kendimi hep tuttum hep mutlu olmaya her belirtiyi hamilelige yormamaya calistim. Ama 13 yasindan beri oldugum adete bu kadar uzulecegim aklima bile gelmemişti.

Bu ay herşey o kadar sorunsuz olduki ne ilaclari bulmakta zorlandik ne parayi... o kadar guzel eglendik kafamdan o kadar guzel cikarmistim ki...!

Ama her guzel seyin birde sonu var. Ayni şu saatte 6 gun onceden regl olmam gibi.

Isyan etmiyorum aglamak istemiyorum ama bunlari yazarken bile gozlerimden istemsizce akiyor gozyaslari...

Eşim uyudugu icin bilmiyor gunlerdir temizligimi yemegimi yapan yeterki sen yorulma iş yapma asilama tutsun diyen gunlerdir seni hamile olarak hissediyorum diyen adam... yarin sabah uyandiginda ve ogrendiginde yikilmis olacak.

Belki aglayacak.

Belkide kismet diyecek.

Şuan ve bundan sonra hamilelik bana o kadar uzak ki... oluruna birakiyorum 1 yil geçiyor kizlar... ustune gittigimde cok yipraniyorum. Ne yapacagimi ne hissedecegimi bilmiyorum.

2. Asilamayi denesemmi ? Agustosta tup bebek mi yaptirsam onu da bilmiyorum.

Eşim tup bebek konusunda çok israrci ama benim gucum yok. Hoş olsa ne olacak zamani gelmediyse yine olmayacak. Yine uzulecem yine hirpalicam kendimi. Asilama denesem o da boş.

O kadar halim yokki bunlari bile dusunemiyorum.
Her insan dogar yasar ve ölür.
Ama bayanlarda bu farkliddir...
Her bayan dogar yaşar çocuk dogurur ve ölür...
Çocuksuz bir yaşam bizim icin kacinilmazdir. Cunku ben hep esimle bir parcamiz olsun istedim. Ben onun çocuk istemesinden etkilenip ondan cok istedim....

Senelerdir cocugu olmayanlarin , cocuk isteyenlerin hepsinin duasini allahim inşallah en kisa surede kabul eder... amin.

Lutfen siz bana asilama mi ? Oluruna birak mi ?
Yoksa tup bebek mi soyleyebilirmisiniz.
Çunku ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum...
yani elbette herşeyin zmanı var ama bende hep demiştimki 2 yıl çocuk istemiorum biraz gezelim die. Ama 5 ay sonra bebek istemeye başladık ve tam 2. yılımız doldu .Ve ben hamileydim. Tabi tedavi süreçleri geçirdik aşılama yaptırdık olmadı sonradan kendiliğinden olmuştu. Artık konuşmalarıma dikkat ediorum. Rabbim sizede tez amanda nasip etsin.

Merhaba bayanlar. Yine ben yine sözümü tutamadim.

Herkes gibi bende tanıştım , sevdim , nişanlandım ve evlendim. Ve herkes gibi 2 kişi olarak başladigim bu yolculuga 3 kisi devam etmek istedim.

Belki zamani degildi , belki gunahlarin bedeliydi , belki benim buyuk konuşmalarim , belkide allahin emriydi.

Hiç bilmiyorum 3 senede kaç kere agladim... Ve son 1 senedir nasil aklimdan attim nasil cikardim...

Kuzenimin israrlariyla ve emrivakisiyle gittigim doktordan yine ve yine negatif aldim.

3 sene oldu... bu ay aşilama denedik yine olmadi. Beni olmamasi degil her işlemin canimi yakmasi üzüyor artik. Her işlemden sonra baska islemlerin kalmamasi uzuyor. Onceden olmassa asilama veya tup bebek derdim. Asilamayi eledik ve tup bebek kaldi.

Hiçte ümidim yoktu bu aydan ama en azindan 12.gun doktor kontrolume gidebilseydim o kaan tahlilini verebilseydim diyorum. Daha adetime 6 gun varken olmasaydim diyorum ama kismet.

Insanlar kaderlerini kendileri yazamazlar ama kendileri çizerler...
Soyledigin söz verdigin bir karar senin kaderini degistirebilir derlerdi inanmazdim.

Hep evlenim 5 sene cocuk istemiyorum derdim. Demistim ama dememeliydim.

Herşey cok guzelken birden bu ay dunyanin sonuna gelmişmde o kadar şaşkin bir okadarda bitkin hissediyorum kendimi.

Hep aileye ilk torunu vermek istemiştim. Ilk evlenen bendim cunku. Ama bu da mumkun olmayacak gibi hissediyorum.

Hissizleştim. Hatta size bunlari yazana kadar bunun farkinda bile degildim ya da oyle olmasini istedim. Asilama sureci boyunca kendimi hep tuttum hep mutlu olmaya her belirtiyi hamilelige yormamaya calistim. Ama 13 yasindan beri oldugum adete bu kadar uzulecegim aklima bile gelmemişti.

Bu ay herşey o kadar sorunsuz olduki ne ilaclari bulmakta zorlandik ne parayi... o kadar guzel eglendik kafamdan o kadar guzel cikarmistim ki...!

Ama her guzel seyin birde sonu var. Ayni şu saatte 6 gun onceden regl olmam gibi.

Isyan etmiyorum aglamak istemiyorum ama bunlari yazarken bile gozlerimden istemsizce akiyor gozyaslari...

Eşim uyudugu icin bilmiyor gunlerdir temizligimi yemegimi yapan yeterki sen yorulma iş yapma asilama tutsun diyen gunlerdir seni hamile olarak hissediyorum diyen adam... yarin sabah uyandiginda ve ogrendiginde yikilmis olacak.

Belki aglayacak.

Belkide kismet diyecek.

Şuan ve bundan sonra hamilelik bana o kadar uzak ki... oluruna birakiyorum 1 yil geçiyor kizlar... ustune gittigimde cok yipraniyorum. Ne yapacagimi ne hissedecegimi bilmiyorum.

2. Asilamayi denesemmi ? Agustosta tup bebek mi yaptirsam onu da bilmiyorum.

Eşim tup bebek konusunda çok israrci ama benim gucum yok. Hoş olsa ne olacak zamani gelmediyse yine olmayacak. Yine uzulecem yine hirpalicam kendimi. Asilama denesem o da boş.

O kadar halim yokki bunlari bile dusunemiyorum.
Her insan dogar yasar ve ölür.
Ama bayanlarda bu farkliddir...
Her bayan dogar yaşar çocuk dogurur ve ölür...
Çocuksuz bir yaşam bizim icin kacinilmazdir. Cunku ben hep esimle bir parcamiz olsun istedim. Ben onun çocuk istemesinden etkilenip ondan cok istedim....

Senelerdir cocugu olmayanlarin , cocuk isteyenlerin hepsinin duasini allahim inşallah en kisa surede kabul eder... amin.

Lutfen siz bana asilama mi ? Oluruna birak mi ?
Yoksa tup bebek mi soyleyebilirmisiniz.
Çunku ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum...

Fertilite gunahla, gurula , kaderle ilgili degil konu sahibi.
Fertilite rahimde gereken sartlarin olusup olusmamasiyla ilgi.
Normal bir rahim varsa bile bu sartlar olusamayabiliyor.
Neden?
Cunku
Annelerimiz ninelerimizin zamaninda GORULMEMIS BIR KIMYASAL KIRLILIK ve RADYASYONA maruz kaliyoruz.
O zamanbelki de cevrenizi degistireceksiniz.
Bence mumkunse Turkiye disinda ve cevre kirliligi ve stresi olmayan bir yerde bir sure kalin. EGsersiz ve iyi diyet izleyin. En azindan kirlilikten gelen faktorleri kaldirmis olacaksiniz. Gucunuz varsa boyle bir seyi planlayin derim.

Bu ay asilama tutmazsa tekrar agustosta tup bebek yapilacak esim herseyi ayarlamis sinirlari zorluyor. 5 ay sonra kaynimin dugunu var. Ve 3 senedir bekledim hamile kalmani artik yeter hickimseye uzulmedim ama kardesim ben bu kadar isterken cocuk sahibi olursa yikilirim ben diyor. Bundan sonra oluruna birakmayacakmis gerekirse varini yogunu ortaya koyacakmiş.
Esin cok fazla baskiyapiyor. Baski ve stres hic bir ise yaramaz, bilmiyor mu?

9 yıldır evliyim,altı aylık bir kızım var 9 yılımın 5 yılını doktorları gezerek ve tedavilerle geçirdim.9yılın sonunda doğal yolla,aklımdan çıkarttığımda hamile kaldım.Gerçekten stres etkiliyor. Stresini yenmeyi ögrenmelisin,kolay olmasa da.

Yalnız değilsin. Süreci yaşarken çok yalnız hissediyor insan kendini ama aslında birçok kadın aynı durumda. Keşke olmasa ama herkes hemen anne olamıyor ne yazık ki..

Ben de evlenmeden önce 2 yıl asla çocuk istemiyorum diyordum ama 1 yıl geçince olsun artık yeter bu kadar zaman dedik .. Gerçekten de Ağustos'ta 2 yıl oluyor ve çocuğumuz olmadı . Ağzımdan çıkan sözün beni böyle üzeceğini hiç düşünmezdim . O kdr pişmanım ki söylediğim söz için .. 1 yıldır olsun diye neler yaptık neler .. Henüz bir değişim yok .

Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın . Bize de nasip etsin inşallah.

Bu ay asilama tutmazsa tekrar agustosta tup bebek yapilacak esim herseyi ayarlamis sinirlari zorluyor. 5 ay sonra kaynimin dugunu var. Ve 3 senedir bekledim hamile kalmani artik yeter hickimseye uzulmedim ama kardesim ben bu kadar isterken cocuk sahibi olursa yikilirim ben diyor. Bundan sonra oluruna birakmayacakmis gerekirse varini yogunu ortaya koyacakmiş.

ay yuh sidik yarışı mi bu mübarek ?

Bi kere çocuksuz kadınları yarim eksik gibi zihninizde algılıyorsunuz önce bunu değiştirin. Su yazdıklarınıza bakınca zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Çok yıpranmışsınız. Havalar güzel bu konuyu kapatıp bi tatile çıkın

Ooooo daha dur bakalım bacım naptın sen kolaymi okadar pes etmek ??? Biz ölelim ozaman ..
Ben üç aşılama ,5 tüp bebekten sonra prensesime kavuştum ,Allahın izniyle bir aya kucağıma alicam .. dokuz yilimi verdim ,hiç bir sorun yok ,tedavi edilecek bir problem yok.. neden olmuyordu?? Açıklanamayan infertilite teshisimiz buydu :))
Öncelikle bu arabesk ruh halinden çıkın , aşılama zaten yüzde oranı çok çok düşük bir durum .. bende istemeye istemeye yaptırmıştım sonucu biliyordum.. birkere tedaviye asilama ile başladıysanız bu guzel birşey yüzde oranı düşük teklif olsa bir.umut varmiski yapmışlar ,yeterli sperm ve yumurtlama .. bunun için bile yayıp kalkıp dua etmelisiniz .. esinde bir tane canlı sperm çıkmadığı için yahut sıfır sperm olduğu için ki ameliyatla bile alınacak sperm olmadigi için bu yola giremeyen çiftler gördüm ... Her ay yumurtlamak için onlarca iğne kullanan hcinslerim. Bir tane bile yumurta oluşmuyor ,yada buyumuyor.. kısaca tüp bebek şansindan bile mahrumlar!! O insanların umutla muayeneye gelip ağlayarak perişan bir halde gittiklerini gördüm .. elhamdülillah şanslıydım .. ve sanslisiniz!!! Su yazınızı okusalar ne kadar kizarlardi ellerinde umut olmayanlar !!! Kendinize gelin olmadiysa aşılama ,tüp deneyin !!! Hatta şöyle söyleyeyim devlet hastanesinde yaptigimda yumurta sayım çıkmıştı ,malesef ilaç konusunda yeterli değiller ,imkânınız varsa özelde yapın kliniği guzel araştırın örn İzmir Irenbe en iyisi yaşadığım şehrin .. daha fazla yumurta daha fazla embriyo demek,daha fazla embriyo deneme sayısının artması demek .. öyle vah tüh le kendinizi dünyanın sonu gelmiş gibi hissetmeyin ,kolay değil kabul ediyorum .. ama.guclu olmalisiniz .
Sonucu degiyor ,bubruh halini derhal terk edin

Merhaabba , 9 sene bir omur demek hayirlisiyla alin kucaginiza kizinizi... ben ilk regl oldugumda yazmistim bu yaziyi ertesi gun tabiki bu ruh halinde degildim. Bazen cok bencil oldugumu dusunuyorum evet... ama suan oyle degilim... oluruna birakmak o kadaer istiyorum ki nasil olsa birgun olacak demek. Ama bakiyorum aylar yillar gecmiş... cok uzuluyorum. Daha yolun basindayim evet aslinda boyle de iyiyim diye kendimi teselli etmeye calisiyorum. Sonra istemsizce kriz gibi geliyor bazen :) cok degisik duygular bazen cok isteyip bazen istememek... ben daha once hamile kaldim hic beklemedigim bi anda 6 haftalikti gittiginde...
Iste beni birazda o uzuyor yani olduysa yine olmasi gerekmezmiydi..
Evet iste bu dusunceler beni boguyor bazen.. bazende olmasin diyorum. Ilk hamile kaldigim geceyi o kadr net hatirliyorum ki... tek iliskiydi cunku... oyle olsun istiyorum hemde cok... yillar gectiginde bile o geceyi o gunu o tarihi bilmek istiyorum. O hamileligimde allaha hergun dua ettim allahim nolur hamile kalmamis olayim diye. 19 gun boyubca test yaptim negatifti... sonra pozitif ciktiginda cokk korkmustum bakamam ben daha cocugum falan demistim. Simdi o gune geri donmek bebegmi kaybetmememk icin elimden geleni yapmak isterdim. Esime nasil soyleyecegim bile hazir... ama tup bebek olursa soyleyemeyecegim. Oyuzden normal yolla olsun o kadar cok istiyorumki Ama olmadi... kismet degilmis. Insallah tup bebek bana iyi gelir.

eğer bir sorun yoksa stres gebelikte en önemli etken.
üzülmek ağlamak normal ama lütfen üzülme. nasipte varsa olur yoksa olmaz. bunu bilerek sakinleşin eşinle. hele kardeşiyle yarışması çok saçma.

benim 8 sene çocuğum olmadı. benden sonra evlenen kardeşimin benden önce oldu bebeği. ne kıskandım ne üzüldüm. zamanı gelmemiş demek ki dedim.

tüp bebekte başarı oranı daha yüksek olduğu için tüp bebek denemeye karar verdiğimiz sene gebe kaldım ve 4 yılda üç kız anası olmak kısmet oldu.
kızkardeşim ve eşi ooo skorda geçtiniz bizi diye şakalaşırken kardeşim de 3. bebeğine hamile.

özetle, eşin ve sen tüp bebeği denemeden önce bir sakinleşin, psikolojinizi düzeltin. hayırlı zamanda olur evladınız inşallah.

Yanlis anlamayin evet yariş yapiyormuşuz gibi dusunulebilir. Ama eltim 3 senedir her firsatta cocuk dusunmuyormusun diye sorar. Herseyi hamileligw baglar ben ilk gecemde hamile kalicam erkek torun vericem diye soylenir banaa. Hatta suan nisanli olmasina ragmen hamile kalmaya calisiyor... ben sadece onu sevindirmek istemiyorum. Esimde ayni sekilde. Hatta bazen diyorumki birak olsun yani veren allah onun kararlarinimi sorgulayacaksin. Ama oyle olmuyor. Gercekten benim ailemin veya esimin ailesinde bebek olmadigi icin surekli goz onunde olacak. Ben ister istemez uzulecem diye dusunuyorum. Allah korusun isyan falan ederim diye korkuyorum. Tekrar yanlis anlasilmasin kiskanclik ya da yaris gbi bi niyetim yok. Benim kuzenim 1 senelik ben 2 senelik evliydim istemiyordu ama hamile kaldi ben cok istiyordum kalamiyordum. Cok agladim ama cokta sevindim. Sadece o bir anlik degisik duygulardi...

Çok yanlış düşünüyorsunuz herşey nasip senin nasibin daha geç verilecektir belki bu psikoloji ile hiçbir yere varamazsınız. Bak benim de 2yıl olmadı ne kadar kafama taktım anlatamam yumurtlama gününü ilişkiyi hesap kitap yaptım ovulasyon testleri ateş ölçme yöntemleri sürekli kendimi takip ettim. Doktora da gittim her tahlil yapıldı hiçbir sorun yok diyorlar. Onlar öyle dedikçe ben daha çok uğraştım olacak diye. Adetime 4-5 gün kala gebelik testleri yapardım inanmazdım adetim gelmeden yine yapardım. 2yıl ne hayal kırıklığı yaşadım ben bilirim. En son bıktım herşeyden bi arkadaşım var 5yıl çocuğu olmadı onların da sorunu yoktu. Kendi kendime dedim Rabbim heralde bana da geç nasip edecek o kadar uğraştım olmadı 2yılı zehir ettim kendime elime bişey geçmedi olmuyorsa vardır bir hayır hiç değilse çocuksuz hayatımı doyasıya yaşayayım dedim hayırlısını sağlıklısını vaktinde ver diye dua ettim çocuk işini rafa kaldırdım. Gerçekten o ay ilişki bile çocuk olsun diye olmadı mekaniklikten çıkmıştı istediğimiz için oldu yemin ederim o ay hamile kaldım. Ve ben öyle kafamdan çıkardım ki günlerce adetimi bekledim gebelik testi filan yapmadım. Adetim 1 hafta gecikti ablamın zoruyla yaptım testi öyle beklemiyorum. Kısacası demek istediğim tevekkül et bu kadar kafaya takarak olmaz duanı eksiksiz yap çocuk olsun da olsunla olmaz. Ve gerçekten ihtiyacı olan birine kimseye duyurmadan canı gönülden yardım edin hayır duası alın.

Cnm ben oluruna birakip kafamdan cikarmadimmi saniyorsun... en son 1 sene once kuzenim hamile kaldigi ay agladim. Ama cok sevinmistim hamileliginee. Sonra dedimki neden agliyorsun canin o senin kanin... allah nasip etmis vermiş. Sende bundan sonra tek kelime etmeyeceksin cocukla ilgili bitti buraya kadar. Olursa olur olmazzsa olmasin dedim. 1 sene gecti ne esimle ne bir baskasiyla cocuk konusunu konusmadim. Yumurtlama gunlerini birak adet gunlerimi 13 yasindan beri tutarim bi gelenek bende bu... onlari bile tutmadim. Son 1 senede hic regl kaydim yok. Esim sordugunda bile bilmiyorum hayatim ddgmde sasiriyordu. Iste 1 senee gecti daha da gecerdi. Eger kuzenim randevu alip zorla goturmeseydi ben dabha hala oluruna birakiyor olacaktimm. O kadar guzel gctiki bu 1 yil. Ne stres ne tasa ne yumurtlama ne esimle kavgalar hicbirsy yoktu....

Bizim bir saglik sorunumuz yoktu, aşılama yaptirdik, ilk asilama tuttu. Hastaneden çıkınca eve bile gitmedik yemek yedik, gezdik, evde her işimi yaptım, hiç sakınmadım hareketlerimi. Nasipte varmış tuttu. Aşılama dogala cok cok yakin bir yontem. Ilk kez asilama yaptirdiysaniz, daha bu surecin en basindasiniz demektir lutfen yilmayin. 3 asilama ve sonra tüp bebek. Yedinci sekizince tup bebek denemesinde tutanlar tanıyorum. Lutfen daha ilk asilamada bu kadar birakmayin kendinizi :( bizim de 4.5 yil oldu evleneli, geç olduğu için hiç pisman değilim. Esinizin ve evliliginizin tadini çıkarın lütfen. Cocuk sahibi olmak aslinda bizim elimizde olan birsey degil, Allah verdiginde zaten siz istemeseniz bile gelecektir ❤

Öncelikle çok üzüldüğümü söylemek istiyorum :KK43: benim yengemde yaşından dolayı herhalde bilmiyorum, onunda çocuğu olmuyor geçen bir tanıdık bir doktor adresi verdi yengem için çok iyi bir doktor dedi. Hiç çocuğu olmayacak diye bilinenler bile o doktora gidip çocuk sahibi oldu dedi. Önce tedavi ediyor olmazsa son çare tüp bebek diyor. Ümitlendirmek istemem ama faydası olabilir olursa çok mutlu olurum bir araştırın isterseniz. Nerede yaşıyorsunuz?

Konu sahibi arkadaşım yazan oldu mu bilmiyorum ama bu başlayan gerçekten adetiniz mi? Ben 3. Kızımda " yerleşme kanaması" denilen bir durum yaşadım adet gibi başladı ama 2 gün geldi ve bitti öyle birşey olabilir mi acaba?
Diğer tarafdan evet tüp bebek yaptırın
Bir de durumunuz müsait ise adak adayın ve adağınızı önceden kesin yani gerçekleşmeden kesin ben öyle yapıyorum yalnız evinize bile girmesin o et olur mu direkt ihtiyaç sahiplerine dağıtılsın hiç yiyemeyecek durumda olanlara verilsin olmaz mı
Rabbim en kısa zamanda kucağınıza evlatlarınızı almayı nasip etsin hayırlı sağlıklı huzurlu bir şekilde inşallah amin

Soyledigim herkes belki yerlesme kanamasidir dedi. Aslinda 6-7 gun erken oldum normal de klomen de kullansam yinede gununde olurdum. Adet olmadan 1 hafta once usumeye baslardim sancim baslardi oyle adet olurdum. Ama bu sefer sabah kalktim bi usume tutttu beni agrim yoktu sonra balkonu yikayinca bel agrim basladi yordum heralde kendimi dedim uzandim. Sonra misafir geldi. Yine basladi agrim gece de baktim lekem gelmiş. Yerlesme kanamasi oldugunu kesinlikle dusunmuyorum cunku ilk gun oldum sancidan yerlerde surundum 6 tane agri kesici ictim gecmedi. Kanamam coktu. Bugun 3.gunum simsiyah kanamam var... yani yerlesmeyle alakasi yok... ve ilginc olan doktorum bu duruma hic sasirmadi... 28 gunde 1 adet oluyorum. 11.gun asilamam yapildi.. daha 17 gunum vardi... hmm dinlen bu ay dedi sadece...

Çocuğunuzun olmaması için sebebiniz ne ?

3 senedir hicbirsey yoklarla geçiştirdiler beni... bu ay asilama ilclarina basladigimda doktorum aradi ca125 diye bir tahlilin yuksek ciktigini ve bende endometriozis oldugunu soyledi. Sasirdim tabi tedaviyi durduralim dedim. Hayir devam sorun olmaz bu dedi. Bende devam ettim. Ama olmazmiş zaten asilamayla. Tup bebek diyolar...

Yalnız değilsin. Süreci yaşarken çok yalnız hissediyor insan kendini ama aslında birçok kadın aynı durumda. Keşke olmasa ama herkes hemen anne olamıyor ne yazık ki..

Ben de evlenmeden önce 2 yıl asla çocuk istemiyorum diyordum ama 1 yıl geçince olsun artık yeter bu kadar zaman dedik .. Gerçekten de Ağustos'ta 2 yıl oluyor ve çocuğumuz olmadı . Ağzımdan çıkan sözün beni böyle üzeceğini hiç düşünmezdim . O kdr pişmanım ki söylediğim söz için .. 1 yıldır olsun diye neler yaptık neler .. Henüz bir değişim yok .

Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın . Bize de nasip etsin inşallah.

Kuzenimde 1 yil istemiyorum asla dedi. Ben dedim ki buyuk konuşma nolur bak bizim olmuyo dedim. Yok banane istemiyorum dedi. 2.ayinda istemeye basladilar. Her ay ikişer ücer yumurtluyordu hemde ilacsiz dogal... ama olmuyordu. Ilk evlilik yildonumlerini kutladiktan 10 gun sonra hamile oldugunu ogrendi... ben inaniyorum allah ey kulum ben senin duani gerceklestiriyorum 5 sene istemiyorum dedin vermiyorum diyor belkide. O da benim duam olarak degilmi kac kere soyledim birde...

Simdide buyuk konuşmamamk gerektigini ogrendim boylece...

Back
X