Bir müdür ne işe yarar?

Bademli_Magnum

Güzel haberler geliyor🥳
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
3.594
3.269
333
Kızlar selam.

Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Diyelim ki işyerinizde farklı bir kuruma mail atmanız gerekiyor. Fakat siz de bir anlık dalgınlıkla güncel olmayan, hatalı metni gönderiyorsunuz.
Müdürünüz de size göndermeden önce diyor ki "sen bunu kontrol et, ona göre gönderirsin" diyor. Siz de gönderiyorsunuz. Ama cc'de müdürde var. O da mailin gittiğini görüyor yani. Göndermeden önce Müdürün metni kontrol etmesi gerekmez mi? Ki çok önemli bir konu olduğu halde. Hadi etmedi diyelim, giden maile bir bakması gerekmez mi?
Bu durumda çalışan hatalı olabilir ama müdürün de bir sorumluluğu yok mudur?? Onun da zan altında kalması gerekmez mi?

Son düzenleme:

Gerekmez. Müdür, adı üstünde yönetici, idareci. İşleri kimin nasıl yapacağına karar verir, sorumluluk dağıtır. Çalışanın sorumluluğudur işini doğru yapmak. Her verdiği işi kontrol edecekse müdür çalışanlara ne gerek var?

Anlayamadim. Müdür metni yaziyor ve asistana rica ediyor, kontrol etsin diye.
Sonra asistan yolluyor (sanirim hiç kontrol etmeden, hatali olduguna göre) ve müdürümü suçluyor niye ekstra kontrol etmedi diye? Asistanin kontrol ettigi metni, müdür niye tektrar kontrol etsin?

Ve bunun adi dalginlik degil, ihmalkarliktir.

Yok yazıyı müdür yazmıyor. Sen kontrol et sonra da gönder diyor. Ama çok önemli bir konu.

Ama çok önemli bir yazı. Çalışanın pozisyonunu aşan bir şey yani.

O zaman durum bastan asagi yanlis yani, mudur kendi yapmasi gereken isi calisanina yikiyor al yaz diye. Eee tabi ki sonra yazi istedigi gibi olmus mu diye kontrol etmesi gerek en azindan.

Çalışanın pozisyonunu aşan bir konu olsa karşı taraf kabul etmez zaten. Demek ki pozisyonun yapabildiği bir iş. Bir de yöneticiler bazen çalışanlara biraz daha fazla, biraz daha ağır sorumluluklar verirler denemek için. Terfi etmeye, sorumluluk almaya uygun mu diye test etmek için.

Ozel sektorde olmayabilir bilemiyorum.

Ama bizim kurumda mudur kontrol ediyor baya ince ince. Zaten o kontrol etsin diye ince mudure o kendi ustune o daha uste gonderiyor.

Bir harf hatasi icin bile çok dönüyordu yazi bana

Yok yazıyı müdür yazmıyor. Sen kontrol et sonra da gönder diyor. Ama çok önemli bir konu.

Calisan kendine güvenmiyorsa, kendisi bunu müdür ile görüsecekti. "Ben söyle yazdim, siz tekrar kontrol etmek istermisiniz" diye. Yani hiç kontrol etmeden, hatali metni yolla, müdür ile görüsme, ondan sonra "müdür niye birsey demedi".

Böyle birsey olamaz. Müdür anaokul ögretmeni degil. Calisanlarina güvenmek zorunda. Herseyi kendi yapamadigina göre. Calisanda bir is kendini astigini düsünürse, bunu müdür ile paylasmali. Zira, müdürde telepati yetenegi yok.

Bence her türlü hata calisanda. Metni kontrole etmiyor. Inisiyatif alip, müdür ile konusmuyor. Sonra bide kücük çoçuklar gibi, hatayi baskalarina atmaya çalisiyor. Hiç profesyonel degil.

O zaman durum bastan asagi yanlis yani, mudur kendi yapmasi gereken isi calisanina yikiyor al yaz diye. Eee tabi ki sonra yazi istedigi gibi olmus mu diye kontrol etmesi gerek en azindan.
Ben de öyle düşünüyorum. Çok önem verdiği bir konu normalde çünkü. Kontrol et gönder demekle olmuyor malesef. O zaman onun yerine çalışanları geçsin değil mi.

Müdür sen bunu kontrol et ona gore gönderirsin dedigi icin sorumlulugu bastan üzerinden atmis gibi gorunuyor. Ama bilemiyorum normalde nasildir.

Yazıyı son haline getirdiğinizi biliyor ama ona rağmen çok önem verdiği bir konuyu ve şirket açısından çok önemli olan bir konuyu çalışana yıkmak doğru mu sizce?

Yazıyı son haline getirdiğinizi biliyor ama ona rağmen çok önem verdiği bir konuyu ve şirket açısından çok önemli olan bir konuyu çalışana yıkmak doğru mu sizce?

Doğru güzelim doğru. Çalışana yıkmamış, çalışana sorumluluk vermiş.

Sonuç ne oldu peki? Uyarı falan mı aldın?

Yok cnm çok ufak bir ekip. Ordunun başında değil yani. Şirket açısından önemli olan konuları müdürün takip etmesi gerekmez mi?

Doğru güzelim doğru. Çalışana yıkmamış, çalışana sorumluluk vermiş.

Sonuç ne oldu peki? Uyarı falan mı aldın?
Sorumluluk vermiş ama sonra kalkıp bunu sen niye gönderdin ben sana gönder mi dedim derse ne olacak? Yazılı birşey yok ortada, nasıl ispatlayacaksın?

Yok cnm çok ufak bir ekip. Ordunun başında değil yani. Şirket açısından önemli olan konuları müdürün takip etmesi gerekmez mi?
Size güvenmis o önemli metin için sorumluluğu size vermiş. Siz ben size getiririm müdürüm tekrar son bir kontrol yaparsınız hata yapmak istemiyorum, tabi sizin içinde uygunsa demediginiz durumda.
Tamam ben bu işi hallederim yollarım oluyor.
Yani sorumluluk tamamen size kalıyor.
Belki onun üstü ona neden bunu elemana verdin diye carlayabilir ama kabak sizde patlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…