Bir müdür ne işe yarar?

özel sektör sanirim ve bana bu is yeri bir magaza gibi geldi
neyse nere oldugunun bir onemi yok
kontol edip gondermeliydiniz hatta gondermeden once mudure teyit maili atmaliydiniz
size verilen bir sorumluluğa bakma geregi bile duymadan gondermissiniz sanirim
bir kac dk sonra bir ozur maili atip duzenleme yaparken yanlislikla gonderdiginizi falan aciklasaydiniz bari

Müdürün görev tanımındaysa eğer, müdürün üstü çalışanı değil müdürü sorumlu tutar. Çalışana vermekle hata yapan müdür. Kendi yapmalıydı. Çok önemli bir evrakı kendi mutlaka kontrol etmeli ve kendi göndermeliydi. Müdür sizi sorumlu tutabilir ama asıl patron müdürü sorumlu tutacaktır.

İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.
Almayabilirdiniz bu sorumluluğu. Müdürüm yoğunsunuz o nedenle ben metni elimden geldiğince yazayım ve size getireyim. Kontrol ettikten sonra uygunsa göndeririz sonuçta benim sorumluluğumda olan bir yazı değil diyebilirdiniz.
Hem tamam deyip hem hatalı olduğunu bildiğiniz metni gönderirseniz bu nasıl müdürün hatası olsun?

İdareciyim. Yanımda çalışan ekibe güvenirim.
Her işi her daim kontrol edemem.
Ekipten biri hata yaptıysa sadece bir seferlik hakkı vardır ve tolere ederim.
İkincisinde etmem. Evet o hatanın hesabını ben bir üstüme veririm ama güvenimi sarsan arkadaşa da hesap sorarım. Zaten prensip olarak yapmaması gereken veya dikkat etmediği bir hatanın ikinci kez telafisi olmadığından bölümümde asla çalışamaz.
Ben tavrımı ve kurallarımı baştan koyarım ve aynen de uygularım/uyguladım da.
Bu sorumluluktan kaçmaktır. Onun görevi kontrol etseydi demek iş ahlakına uymaz.
Öyleyse, her hatayı yapın ama sorumluluk almayın suçu başkasına atın.

Yok öyle bir dünya.

bu tip durumlarda çok kaldım.. O yüzden hayır müdürün sorumluluğunda değil. Yapılan hatayı üstlenmeniz en güzeli ve dersinizi alarak yola devam etmeli :, müdür de kendine pay çıkarsın .. O kadar önemliyse kontrol eder bir daha ki sefere.

Hayır yok size güveniyor ve zaten kontrol et öyle gönder diye de belirtiyor yani bunun sorumluluğu sizde ve sizinde kontrol edip yollamanız gerekirdi ve müdür giden maillere bakıp da acaba doğru mu yolladı diye kontrol etmek zorunda hiç değil. Bu konuda baştan zaten size uyarısını yapmış.hata yaptığınızda başkalarını da topa sokmaya çalışmayın bence yani ki müdür yöneticidir her çalışanın mailini işini kontrol etmeye kalksa vay haline

Zorla verdi yoğunum diyip:/ siz de kontrol edin demiştim öncesinde.. Yoksa topa girer miydim.

Sizde kontrol edin diye birşey yok yalnız siz metni kontrol etmemişsiniz öylece yollamışsınız etseydiniz hatayı farkeder düzeltir bunu müdüre iletir sonra gönderirdiniz. Sizin direkt yolladığınız bir yazı var ortada bunun tekrar kontrolünü yapturmak sizin göreviniz ayrıca konuda da belirtmişsiniz kontrol et ve yolla demiş hatayı farketmeden yolladıysanız müdür sorun yoktu demek ki yollamış der yani.

Cc de olan mail taraflara ayni anda ulasir. Calisana bu sorumluluk verilmisse ve tedirginlik varsa maili once yonetici olayina sunmasi, onay almasi daha mantikli. Yani boyle bir mail gonderiyorum, ekte belgeyi gorebilirsiniz uygun mudur? Diye. Uygunluktan sonra mudur cclenerek maili taraflara iletebilirsiniz. Daha kontrollu, temiz kendinizi korudugunuz bir yol olur.

En derli toplu yorum bence sizinki :)

eger ki sizin gorev taniminizi asan bir isse zaten siz o maili en basta gondermemelisiniz.
Kontrol edip mudurunuze kontrol edilmistir deyip geri gondermeliydiniz, sonra o kendisi maili ilgili kisilere kendi hesabindan gondermeliydi.
Sizin iki hataniz var
1- kontrol etmemissiniz
2- sorumlulugunuzda olmayan isi yapmissiniz.

simdi burada mudur gorev vermis, calisan yapar diye dusunmemek lazim,
yazili evrak her zaman kanittir, ve sizden gittigi surece size bunun mudurunuz tarafindan gonderilmesini istedigini kanitlayamazsiniz, ya onun mailini forwardlarsiniz veya mailinizde ondan alintilarsiniz bu durumu belirtmek icin.
Ama kendi hesabinizdan gonderdiginiz her mailden siz sorumlusunuz.

Iyyy eğer kamu kurumunda iseniz bilin ki orası sizin babanızın dükkanı değil, bölümümde çalışamaz falan...

Müdür son şekli verilince kontrol etmeli. Etmeden gönderttiyse amirin sorumsuzluğudur. Net..

Biz de günde onlarca ürünü imalata üretim için verebiliyoruz. Ve çoğu zaman benimle birlikte kontrol hanesine imza atan şef ve müdür kontrol etmez..
Bazen ben özellikle gösteririm baksın yanlış üretim olmasın diye.
Ama yanlışlık olunca ilk fırça yiyecek kişi işçidir..

Yorumlar kafa karıştırıcı. Anket ekleseniz daha iyiydi..

Her işi kendi yapacaksa niye çalışanlar var.
Konu daha açık olsa anlaşılır belki .
Ama bir mail i kontrol edip düzeltmek ne kadar zor olabilir
Müdür olmaya gerek yok bence de
Yine de konu açık değil.

Peki siz kendi işlerinizi çalışanınıza verir misiniz? Hadi verdiniz diyelim, kontrol etmeden amirinize ya da farklı bir yere gönderir misiniz?
Yetişemediğim yerde çalışanıma tabi ki veririm, müdürlerimde bana her daim bir sürü iş paslamışlardır. Bunu kontrol et, önemli dediklerinde gözlerimi normalden 10 kat daha fazla açarım ki o iş sıfır hata ile yapılsın. Kaldı ki ben kendi maillerimi bile sonrasında en az bir defa kontrol ederim ki eksik, yanlış bir şeyler karşı tarafa gitmesin. Üzgünüm tüm hata sizin ama siz tabi ki kabullenmeyeceksiniz çünkü sorumluluk almaktan ve yaptığınız hatayı kabullenip ders çıkarmaktan çoook uzaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…