Bir mutfak meselesi

MinikPapatyacik

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
1.340
1.294
333
35
Merhaba arkadaşlar,
Eşimin kendine ait iş yeri var. ve 24 saat çalışıyor. yeni açtığı içinde işten çıkış saatleri pek belli olmuyor. kimi zaman 8-9 da kimi zaman 12 de geliyor. geldiğinde de bazen aç bazen tok geliyor. işten çıkınca haber ver gelene kadar bir şeyler hazırlayayım diyorum. Unutuyorum aceleyle çıkıyorum diyor. eee o zaman bulduğu ye diyorum. Ben işten gelince bebeğime annem bakıyor yemeğimi annemde yiyorum eve geçiyorum. eşim sürekli ayak üstü bir şeyler yerse söylemeyi hatırlar dedim ama hatırlamıyor. üzülüyorum sürekli ekmek arası şeyler yiyor. eee yemek yapsam kalıyor çöp oluyor. kısaca bana sağlıklı hızlı hazırlanabilecek dondurucuda saklayabileceğim neler yapabilirim. hemen gelince önüne koyabileceğim. yada var mı başka bir öneriniz.

Sen yemek yap yinede.
O gün yenmezse ertesi gün annene götür orda yiyin ziyan olmasın.
Buzluk içinse köfte patates börek sarma tarzı şeyler atılabilir.
Ama en ilginci eşinin haber vermeyi unutması.
Nasıl bi telaşla çıkıyor ki haber veremiyor.
Haber verme huyu edinse hiç yukarıdaki şeyleri düşünmene gerek kalmayacak aslında.

Siz de evde yeseniz. Yemeği iki kişilik yaparsınız. Yerse ona da yeter yemezse ertesi güne kalır sana da hazır gelir ısıtır yersin hemen.
Onun dışında çorba menemen makarna çabuk pişen şeyler.
Yada karniyarik nohut kuru fasulye gibi yemekleri yapıp derindonduruca alabilirsin.
Aklıma gelenler bunlar

Köfte yoğurup hazır yuvarlayıp bi saklama kabına koyup dondurucuya atabilirsiniz mesela Tost hazırlayıp buzdolabı poşetine koyup aynı şekilde saklayabilirsin vs. vs.

elbette yemekte pişiyor ben akşam çıkmadan soruyorum geç kalacak mısın diye yok derse gidip yapıyorum ama yok dese bile gelmeme ihtimali var. annemden yemek götürüyorum ama gece 11 de karnıyarık yemek istemiyor otomatik olarak. hafta sonu problem zaten yok oğlumla ben varız yemek yapıyoruz ama hafta içi problem

aynen öyle. ama belli olmuyor işte. uğraşıyor işiyle kendide ne zaman biteceğini kestiremiyor. bitirince daha çok geç kalmayayım diyip acele çıkıyor.

yemeği o gelmeden 1 saat önce hazırlamak şart değil ki ben o kısmı anlamadım. istediğiniz yemeği hazırlayın en fazla biraz soğur, ısıtırsınız geldiğinde.
ben konuyu çok idrak edemedim.

Annenizden bir kap bir sey getirseniz olmaz mi? Annemin mutfak masrafina katkida bulunur, gelirken o gunku yemekten biraz getirirdim.
Gec geliyorsa zaten agir yemek yenilmez zaten.

yemeği o gelmeden 1 saat önce hazırlamak şart değil ki ben o kısmı anlamadım. istediğiniz yemeği hazırlayın en fazla biraz soğur, ısıtırsınız geldiğinde.
ben konuyu çok idrak edemedim.
gelince tok oluyor. ertesi günde öyle sonraki gün yaptığım yemek bozuluyor. yani hangi gün saat kaçta geleceğini veya tok mu aç mı geleceğini bilmiyorum.

gelince tok oluyor. ertesi günde öyle sonraki gün yaptığım yemek bozuluyor. yani hangi gün saat kaçta geleceğini veya tok mu aç mı geleceğini bilmiyorum.
neden bozulsun ki
tekrar tekrar ısıtılmadığı sürece bi yemek birkaç gün yiyebilirsiniz
eşinize de dersiniz yemek var evde diye zamanla düzene alışır karnını doyurmadan gelir

Simdi bu günler haber vermeyi unutuyorum der sonrada ilerleyen zamanlarda vay sen benim.onume bi tabak yemek yapip koymadina döner. Genel Türk erkegi olarak düşünürsek böyle opacak en ufak bir tartışmada. .

Siz en iyisi hazirlayin yemezse sabah bebegi birakirken yemegide annenize birakorsiniz hemde ziyan olmamis olir..

Bir gun bekleyen yemegin tado daha lezsetli oluyor bence

Börek çörek kek vs bulunduracaksınız

Açsa yiyecek hem çok bayatlamaz onlar hem de küçük porsiyon ile buzluğa atılır

Sonuçta eve gelip buzluktan bir şey indirilip de yenmez zira o çözünmez hemen

Bir de eşin ne sever

Mesela benimki acıkınca dolaptan kavurma kavanozunu alıp yer o tarz sever

Ya da oeynirli vs sandviç yiyecek akşam akşam yanında da kuru meyve vs

neden bozulsun ki
tekrar tekrar ısıtılmadığı sürece bi yemek birkaç gün yiyebilirsiniz
eşinize de dersiniz yemek var evde diye zamanla düzene alışır karnını doyurmadan gelir
ben genelde çok saklamam yemekleri piştikten sonra ertesi güne kalırsa kalır içime sinmez 3-4 gün önce yapılmış yemek. işleri çok düzensiz gün içinde ne zaman yemek yiyor kestirmek zor. kızıyorum çok haber ver diyorum. gelince yiyecek misin yemeyecek misin. yemeyeceği bir yemek içinde 22 aylık bebekle zar zor yapıyorum gelince yemeyince de kızıyorum otomatik olarak

Henüz bozulmamışsa döküyor musunuz yemeği?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…