- 19 Nisan 2018
- 104
- 42
- 48
- 31
- Konu Sahibi MinikPapatyacik
-
Kavanoz çorbayı bilmiyordum çok işime yarayacak peki kaç gün sağlanabiliyor ve nerede saklıyorsunuzHaftasonları evde yemek pişiriyormuşsun.
Piştikten sonra kaynarken minik kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevir.
Bildiğin kışlık konserve gibi oluyor.
Dayanıyor uzun süre.
Yenileceği zaman aç ısıt.
Patates yemeği, mercimek çorbası, yoğurtlu çorba, bamya, türlü benim denediklerim.
Büyük boy kavanoza değil de bi boy küçüğüne yapmak daha iyi oluyor hemen tüketilmesi açısından.
Onun dışında mikrodalgan varmış.
Bi tepsi poğaça
Bi tepsi kek
Sigara böreğini fırında yapıp pişirip at buzluğuna.
Et de sotele dondur.
Yiyeceği zaman ısıtıver.
Gözlemeyi bile pişmeye hazır hale getirip atabilirsin buzluğa.
Çıkarıp tavada iki dkda pişiriyorsun baya iyi oluyor.
He bir de marketlerde falan da oluyor
Bazlama alıp buzluğuna atabilirsin.
Isıtıp arasına istediğini sür doldur. Mis gibi.
İçecek olarak iki limon bir portakal şeker ve 2ltye yakın suyla da bi limonata hazırla at dolaba.
Temiz limonatanız olur.
aslında eşin eve geç geliyor, o saatlerde hiçbirşey yememesi lazım. sağlıklı olan o.. çok atıştırmak istiyorsa bırak hafif şeyler atıştırsın, o saatte yemek yapsan da ağır gelir.aynen ama ben bu durumdan mutsuzum. üzülüyorum. mesela gelince sana çorba yapayım yarım saate olur diyorum. boşver diyor. ki çoğu zaman çorbam olur küçük oğlum var ona yapıyorum.
bunlar süpermiş çorba konservesi süper fikirHaftasonları evde yemek pişiriyormuşsun.
Piştikten sonra kaynarken minik kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevir.
Bildiğin kışlık konserve gibi oluyor.
Dayanıyor uzun süre.
Yenileceği zaman aç ısıt.
Patates yemeği, mercimek çorbası, yoğurtlu çorba, bamya, türlü benim denediklerim.
Büyük boy kavanoza değil de bi boy küçüğüne yapmak daha iyi oluyor hemen tüketilmesi açısından.
Onun dışında mikrodalgan varmış.
Bi tepsi poğaça
Bi tepsi kek
Sigara böreğini fırında yapıp pişirip at buzluğuna.
Et de sotele dondur.
Yiyeceği zaman ısıtıver.
Gözlemeyi bile pişmeye hazır hale getirip atabilirsin buzluğa.
Çıkarıp tavada iki dkda pişiriyorsun baya iyi oluyor.
He bir de marketlerde falan da oluyor
Bazlama alıp buzluğuna atabilirsin.
Isıtıp arasına istediğini sür doldur. Mis gibi.
İçecek olarak iki limon bir portakal şeker ve 2ltye yakın suyla da bi limonata hazırla at dolaba.
Temiz limonatanız olur.
çok tatlısınız. benimki ses etmiyor. kendine birşeyler yapıyor. ben üzülüyorumAman ses etmeyin benimki oglen arasi iş yeri yakin diye eve gelir.her gun farkli seyler istiyor neymis kahvalti yenilmezmis o yuzden birakin yesin erkeklere olum
en doğrusu boşa yemek yapmayınPeki annenizde yemek yerken bir tabakta esiniz için ayirsaniz.
Yemeği tekrar tekrar ısıtmadığınız sürece bozulmadan kalıyor 1 haftaya kadar. Benim de küçük çocuğum var, bozulsa bayatlasa zaten tutmam o kadar. İçinize sinmeyecek birşey yok yani...ben genelde çok saklamam yemekleri piştikten sonra ertesi güne kalırsa kalır içime sinmez 3-4 gün önce yapılmış yemek. işleri çok düzensiz gün içinde ne zaman yemek yiyor kestirmek zor. kızıyorum çok haber ver diyorum. gelince yiyecek misin yemeyecek misin. yemeyeceği bir yemek içinde 22 aylık bebekle zar zor yapıyorum gelince yemeyince de kızıyorum otomatik olarak
O zaman buzluğa börek filan atacaksın. Poğaça yap at buzluğa. İçli köfte filan atabilirsin çözülmeden kızartırsın. Kuru köfte atabilirsin. Bazı çorbaları da buzluğa atıyorlar diye biliyorum tanesiz mercimek, domates gibi. Tek porsiyonluk kilitli poşetlere koyabilirsin çok pratik olur.yok demez öyle :) arada takılır sadece açım aç diye. önceleri ceza verdim haber vermezsen aç kalırsın diye ama malesef.
mikrodalgam var :) hamur işi sever. ve her türlü şarküteri ürünü genelde sandviç yapıyor kendine
Etli sulu yemekler kavanozlanır, yumurta terbiyeli yoğurt çorbası kavanozlamıştım sıkıntı olmadı. Eti çözdürüp kullandığım için uzun süre tutmuyorum 2-3 gün içinde tüketmeye çalışıyorum, kavanozlamak yemeğin daha taze yeni pişmiş gibi kalmasını sağlıyor.[/QUOTE
çok iyiymiş bu o zaman.Çok teşekkürlerEtli sulu yemekler kavanozlanır, yumurta terbiyeli yoğurt çorbası kavanozlamıştım sıkıntı olmadı. Eti çözdürüp kullandığım için uzun süre tutmuyorum 2-3 gün içinde tüketmeye çalışıyorum, kavanozlamak yemeğin daha taze yeni pişmiş gibi kalmasını sağlıyor.
Kavanoz çorbayı bilmiyordum çok işime yarayacak peki kaç gün sağlanabiliyor ve nerede saklıyorsunuz
Etli ya da yumurta terbiyeli yemeklerde kavanozlanır mı acaba
Teşekkür ederimBamya bir ayı geçirdiğim oldu.
Mercimek ve yoğurt çorbaları da 20gün bir aya yakın.
Konserve açar gibi havasını alarak açıyorsun zaten sıkı sıkı oluyor.
Aslında dışarda da durabilirmiş ama
Ben cesaret edemiyorum dolapta duruyorlar :)
Bamya bir ayı geçirdiğim oldu.
Mercimek ve yoğurt çorbaları da 20gün bir aya yakın.
Konserve açar gibi havasını alarak açıyorsun zaten sıkı sıkı oluyor.
Aslında dışarda da durabilirmiş ama
Ben cesaret edemiyorum dolapta duruyorlar :)
Tutuyor, evet.Kavanozlamak derken? Yemeği pişirip sıcağıyla kavanoza mi koyuyorsun? Kendi sıcağıyla kapağı tutuyo mu peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?