Bir mutfak meselesi

Patates yemeği yapıp buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atardım ben olsaydım, kıyma kavurup azar azar koyardım, sonra bezelye, havuç doğrayıp koyardım. Bunlar düdüklüde beş dakikada pişer.

yok demez öyle :) arada takılır sadece açım aç diye. önceleri ceza verdim haber vermezsen aç kalırsın diye ama malesef.

mikrodalgam var :) hamur işi sever. ve her türlü şarküteri ürünü genelde sandviç yapıyor kendine

Henüz bozulmamışsa döküyor musunuz yemeği?
genelde miktar olarak az yemek yaparım. yani aslında yese iki gün bize yetecek kadar ama yemeyince dışarda kedilerim var onların yiyecekleri bir şeyse ayıklar sokak hayvanlarına veririm. yoksa malesef çöp oluyor. 4 gün önce yaptığım yemeği yemiyorum.

Tabi dört gün olmuşsa zaten yenmez artık. Ben bir sonraki güne kalınca doktugunuzu sandım. Sokak hayvanlarına vermeniz çok güzel
Bence köfte yapıp porsiyonlayip buzluğa atın. Börek sarabilirsiniz. Konserve domatesiniz varsa onunla menemen yapabilirsiniz. En kötü kıymalı makarna yanına yoğurt olur. Tavuk çok pratik, zaten yarim saate pişiyor. Soslayip fırın poşetine koyun, hazırlaması beş dk, pişmesi yarim saat. Aklıma gelenler bunlar.

İzinli olduğunuzda bir kaç çeşit yemek yapın mesela zeytinyağlı pırasa, taze fasulye, kuru fasulye, nohut gibi.
Sonra dondurucu için kutular var ben tupperla koyuyorum ama a101de falan oluyor uygun onlarla koyun.
Kemik sularını keza dondurucuya koyup çıkartın bir şehriye çorba olur yine.
Gayet çıkartıp tencerede hazır pişmiş yemek oluyor tamam tadı ilk piştiğinde ki gibi olmasa da aynı ay tüketilince yeniyor valla.

Börek çeşitleri
Lahmacun
Köfte
Pide
Biberli ekmek
Türlü..
Buzluga gerek kalmadan Kıymalı yumurta,kavanoz yaptıysanız o domateslerle Menemen ya da sote de çok pratik.

Valla haber vermek 2 saniyesini alir sanki telgraf cekecek:))

Haber vermezsede ac kalsin yesin ekmegi otursun bide onu mu dusuncem:) ha benim buzlukta hep burseyler vardir.

Mesela pogca bazlama pizza lahmacun pide vs. gibi.. ama onlarda kuru sayilir yani:)

Gece yenecek en güzel şey çorba çeşitleridir yapın bir haftalık çeşit çeşit konserve kavanozuna konserve yapar gibi kapatın bir hafta bir şey olmaz atın dolaba. Bı gün yayla bı gün mercimek bı gün paça bı gün sebze . Bı gün tavuk suyu. En güzeli ve en hızlısı bu bence.

Herkes de güzel güzel cevap vermiş sanki 9 yaşındaki çocuktan bahsediliyor gibi:)) hoş o yaşta çocuk bile kendi karnını doyurur yaa.

Herkes de güzel güzel cevap vermiş sanki 9 yaşındaki çocuktan bahsediliyor gibi:)) hoş o yaşta çocuk bile kendi karnını doyurur yaa.
Pardon hep ekmek arası yemesin adamcağız diyeydi değil mi önemli olan karnını doyurmasi değil sağlıklı doyurmasi tabii.

Haftasonları evde yemek pişiriyormuşsun.
Piştikten sonra kaynarken minik kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevir.
Bildiğin kışlık konserve gibi oluyor.
Dayanıyor uzun süre.
Yenileceği zaman aç ısıt.

Patates yemeği, mercimek çorbası, yoğurtlu çorba, bamya, türlü benim denediklerim.
Büyük boy kavanoza değil de bi boy küçüğüne yapmak daha iyi oluyor hemen tüketilmesi açısından.

Onun dışında mikrodalgan varmış.
Bi tepsi poğaça
Bi tepsi kek
Sigara böreğini fırında yapıp pişirip at buzluğuna.
Et de sotele dondur.
Yiyeceği zaman ısıtıver.

Gözlemeyi bile pişmeye hazır hale getirip atabilirsin buzluğa.
Çıkarıp tavada iki dkda pişiriyorsun baya iyi oluyor.

He bir de marketlerde falan da oluyor
Bazlama alıp buzluğuna atabilirsin.
Isıtıp arasına istediğini sür doldur. Mis gibi.

İçecek olarak iki limon bir portakal şeker ve 2ltye yakın suyla da bi limonata hazırla at dolaba.
Temiz limonatanız olur.

Konserve menemen yapın küçük kavanozlarda, eşiniz işten gelince hemen bir yumurta kırın, sigara böreği sarıp buzluğa atın, çıkatıp hemen kızartın. Sulu yemek yapınca porsiyon porsiyon bölüp buzluğa atın, mikrodalgada çözdürüp ısıtırsınız. Yaptığınız yemeği ya da çorbayı sıcakken kavanozlayıp ters çevirirseniz buzdolabına koyun bir süre bozulmaz. Tupper kaplara bolca salata yapıp yiyeceğiniz zaman soslayabilirsiniz. Ton balığını limon ve maydonozla lavaşa sarıp dürüm yapabilirsiniz. Buzluğa kek, börek, kurabiye atabilirsiniz, mikrodalgaya herşeyi çözüyor

Aman ses etmeyin benimki oglen arasi iş yeri yakin diye eve gelir.her gun farkli seyler istiyor neymis kahvalti yenilmezmis o yuzden birakin yesin erkeklere olum

Etli ya da yumurta terbiyeli yemeklerde kavanozlanır mı acaba

E siz elinizden geleni yapıyorsunuz,
Onu yemek istemiyor bunu yemek istemiyor,
Ne yiyecek o zaman böyle idare edecek..

Etli sulu yemekler kavanozlanır, yumurta terbiyeli yoğurt çorbası kavanozlamıştım sıkıntı olmadı. Eti çözdürüp kullandığım için uzun süre tutmuyorum 2-3 gün içinde tüketmeye çalışıyorum, kavanozlamak yemeğin daha taze yeni pişmiş gibi kalmasını sağlıyor.

Siz bence hergün isten cikinca kücük bir tencere yemek yapin. O gün yemezse o yemediyi yemeyi saklama kabins koyup ertesi gün esinize ise götürmesi icin verin. Is yerinede vir mikrodalga alsin esiniz koysun ve acikinca isitip yesin. Böylelikle hem hergün evinizde yemek piser ve hazir olur esiniz geldiyinde hemde eyer yemezse ertesi gün ise götürüp yiceyi icin yemek cöpe gitmez.

Zaten cocuklusunuz benim fikrim dolabinizda her daim bir kap yemek bulundurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…