- 4 Ekim 2012
- 16.992
- 33.533
- 798
- Konu Sahibi MinikPapatyacik
-
yok demez öyle :) arada takılır sadece açım aç diye. önceleri ceza verdim haber vermezsen aç kalırsın diye ama malesef.Simdi bu günler haber vermeyi unutuyorum der sonrada ilerleyen zamanlarda vay sen benim.onume bi tabak yemek yapip koymadina döner. Genel Türk erkegi olarak düşünürsek böyle opacak en ufak bir tartışmada. .
Siz en iyisi hazirlayin yemezse sabah bebegi birakirken yemegide annenize birakorsiniz hemde ziyan olmamis olir..
Bir gun bekleyen yemegin tado daha lezsetli oluyor bence
mikrodalgam var :) hamur işi sever. ve her türlü şarküteri ürünü genelde sandviç yapıyor kendineBörek çörek kek vs bulunduracaksınız
Açsa yiyecek hem çok bayatlamaz onlar hem de küçük porsiyon ile buzluğa atılır
Sonuçta eve gelip buzluktan bir şey indirilip de yenmez zira o çözünmez hemen
Bir de eşin ne sever
Mesela benimki acıkınca dolaptan kavurma kavanozunu alıp yer o tarz sever
Ya da oeynirli vs sandviç yiyecek akşam akşam yanında da kuru meyve vs
genelde miktar olarak az yemek yaparım. yani aslında yese iki gün bize yetecek kadar ama yemeyince dışarda kedilerim var onların yiyecekleri bir şeyse ayıklar sokak hayvanlarına veririm. yoksa malesef çöp oluyor. 4 gün önce yaptığım yemeği yemiyorum.Henüz bozulmamışsa döküyor musunuz yemeği?
Tabi dört gün olmuşsa zaten yenmez artık. Ben bir sonraki güne kalınca doktugunuzu sandım. Sokak hayvanlarına vermeniz çok güzelgenelde miktar olarak az yemek yaparım. yani aslında yese iki gün bize yetecek kadar ama yemeyince dışarda kedilerim var onların yiyecekleri bir şeyse ayıklar sokak hayvanlarına veririm. yoksa malesef çöp oluyor. 4 gün önce yaptığım yemeği yemiyorum.
Akşam yapılan yemekler zaten hep o tarz olur yani biraz agıryapıyorum zaten. annemde koyuyor ayırmış oluyor ama mesela 12 gelip kuru fasulye pilav yemek istemiyor.
Pardon hep ekmek arası yemesin adamcağız diyeydi değil mi önemli olan karnını doyurmasi değil sağlıklı doyurmasi tabii.Herkes de güzel güzel cevap vermiş sanki 9 yaşındaki çocuktan bahsediliyor gibi:)) hoş o yaşta çocuk bile kendi karnını doyurur yaa.
Etli ya da yumurta terbiyeli yemeklerde kavanozlanır mı acabaHaftasonları evde yemek pişiriyormuşsun.
Piştikten sonra kaynarken minik kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çevir.
Bildiğin kışlık konserve gibi oluyor.
Dayanıyor uzun süre.
Yenileceği zaman aç ısıt.
Patates yemeği, mercimek çorbası, yoğurtlu çorba, bamya, türlü benim denediklerim.
Büyük boy kavanoza değil de bi boy küçüğüne yapmak daha iyi oluyor hemen tüketilmesi açısından.
Onun dışında mikrodalgan varmış.
Bi tepsi poğaça
Bi tepsi kek
Sigara böreğini fırında yapıp pişirip at buzluğuna.
Et de sotele dondur.
Yiyeceği zaman ısıtıver.
Gözlemeyi bile pişmeye hazır hale getirip atabilirsin buzluğa.
Çıkarıp tavada iki dkda pişiriyorsun baya iyi oluyor.
He bir de marketlerde falan da oluyor
Bazlama alıp buzluğuna atabilirsin.
Isıtıp arasına istediğini sür doldur. Mis gibi.
İçecek olarak iki limon bir portakal şeker ve 2ltye yakın suyla da bi limonata hazırla at dolaba.
Temiz limonatanız olur.
Etli ya da yumurta terbiyeli yemeklerde kavanozlanır mı acabaKonserve menemen yapın küçük kavanozlarda, eşiniz işten gelince hemen bir yumurta kırın, sigara böreği sarıp buzluğa atın, çıkatıp hemen kızartın. Sulu yemek yapınca porsiyon porsiyon bölüp buzluğa atın, mikrodalgada çözdürüp ısıtırsınız. Yaptığınız yemeği ya da çorbayı sıcakken kavanozlayıp ters çevirirseniz buzdolabına koyun bir süre bozulmaz. Tupper kaplara bolca salata yapıp yiyeceğiniz zaman soslayabilirsiniz. Ton balığını limon ve maydonozla lavaşa sarıp dürüm yapabilirsiniz. Buzluğa kek, börek, kurabiye atabilirsiniz, mikrodalgaya herşeyi çözüyor
Etli sulu yemekler kavanozlanır, yumurta terbiyeli yoğurt çorbası kavanozlamıştım sıkıntı olmadı. Eti çözdürüp kullandığım için uzun süre tutmuyorum 2-3 gün içinde tüketmeye çalışıyorum, kavanozlamak yemeğin daha taze yeni pişmiş gibi kalmasını sağlıyor.Etli ya da yumurta terbiyeli yemeklerde kavanozlanır mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?