Bir şarkıcıyım ama kimsenin önünde şarkı söyleyemiyorum!!!!

annele basla sölemeye...yada yakın arkadasınla,,pozıtıh yorumlar senı cesaretlendırır...çık camdan söle...

konsantre ol.. ortamda tek başınaymışsın gibi düşünerek başla söylemeye.. ve insanların eğlendiğini eşlik ettiğini gördükçe güvenin yerine gelecektir.

bir uzman dan yardım almalısın elbette...
mesleğin bu ise ,çözümü de budur .......
kendi kendine aşman çok daha zaman alacak ve güç olacaktır,oysa bunun için kaybedecek ne zamanın ne de lüksün var...

Yok anneme söylemem çünkü annem olumlu sonuç vermez saygı duyar sadece,annemin duymak istediği bir tarz değil benim müzik tarzım sırnaşık şey
Arkadaşlarıma söylüyorum zaten de kalabalık içinde çok zor söyleyebiliyorum.
Bir uzmandan yardım almak derken?
Yani bir psikolok mu?

:S sarkı söylemeden nasıl sarkıcı oldun kiii
yani bu işin eğitimini aldın sanırım ki sarkıcıyım diyorsun. e bu sırada hiç toplulukda söylemedin mi?

bencede acilen uzmandan (yani psikologdan) destek almalısın

eğitimini aldım tabiki de.
toplulukta da söyledim bir çok kez ama bu tür davranışlarımı aşamıyorum.
alışamıyorum yani.

bende hayatımda birkere böyle bişi yasadım yaaa cok kötü oldum.
cok güzel motor kullanıyordum.sonra ehliyet aldım. ehliyet sınavında herkezin bana baktıgını bi anda görünce.çok kalabalıktııııııııı. elim ayagım titredi. resmen ensemden kuruksokumuma kadar ter indiğini hissettim.nasıl titredim varya. tavuk gibi tünedim motora:roflol: (ehliyeti kaptım tabi)
normalde hiçç çekingen biri değilim ama o gun oldu işte.

bir psikolog yardımına ihtiyacınız olacak. bu madem mesleğiniz,ömür boyu yapacağınız bir şey.. bunu aşmanıza bizlerden çok konunun uzmanları daha, yardımcı olacaktır..,olamazsa artık, sadece kaset doldurursunuz ,olur biter.. konser vermezsiniz. yok mu öyleleri. dolu...

Şarkıcılık toplum önünde yapılan bir iş.

Toplumdan çekiniyorsanız nasıl şarkıcı oldunuz anlamadım?

Ya da şarkıcılığa yeni adım attınız belki diyelim.

Ama bu tarz işlerin içten gelen bir yetenek olduğunu düşünüyorum, yani içinde bu yetenek gerçekten olan ve bu işe gönül vermiş bir kişi, bırakın utanmayı ,bundan zevk alır.

Heyecan ayrı, heyecanlanmamak mümkün değil..Yılların sanatçıları bile heyecanlanıyorlar..

Sanki yapmak istemiyorsunuz da ama yapmak da zorundaymışsınız gibi birşey anladım ben....
Yani bu kadar utanıyorsanız, yerin dibine geçiyorsanız şarkıcılık yapmayın o zaman..Sakın yanlış anlamayın, sadece anlamaya çalışıyorum da sesli düşünüyorum diyelim:)))

Sanırım evet siz yenisiniz ondan bu kadar büyütüyorsunuz..

Yaptığınız işten biraz zevk almaya çalışın..
Hitap ettiğiniz topluluğa zevk verdiğinizi düşünün, sizin için ordalar o insanlar..
Sizi izlemekten hoşnutlar..
İşinizi iyi yapıyorsunuz..
Siz iyi bir şarkıcısınız..

Bu tarz şeyler düşünün sürekli sahneye çıkınca ya da öncesinde..

Böylelikle yerin dibine geçme hissinden biraz olsa kurtulursunuz gibi.

Başarılar..

eğer bu işi mesle olarak seçmeye niyetliysen bu çekimserliği aşmaya mecbursun.
yoksa başka bir tarafa yönlemen gerekir.
arkadaşlar da dediği gibi psikolojik danışmana başvur, yardımcı olur.

bir de karşındakileri insan gibi düşünmemeye çalış. kapat gözlerini, farzet ki bir ağıl koyuna şarkı söylüyorsunkaydirigubbakcemile3

:) olay nasıl gelısmıs ben net anlayamadım hem sanatcı hem sarkı söyleyemıyor, sanatcı olacak dıyelım,

gecen bır fılm ızlıyordum orada sınıfın onunde konusma yapıcaktı bır cocuk ve ona babası tembıhlıyordu

onları ızlıyormuşsun gıbı düşün hepsı senden korkuyorlar cunku tek onlara yüzü dönuk olan sensın ve sen onların ne yaptıgını görebılıyorsun o yuzden senden korkuyorlar :)
cocuk ıyı ıs cıkarmıstı, bu telkınlerle çözebılırsınız durumu belkı bır nebze. ama psıkolog ıyı bır cozum olabılır bu konuda.
bızım bılmedıgımız bır yöntemı vardır cok hızlı atlatabılırsınız bu sorunu muhtemelen. cunku onların cok cok ababartılı ılgınc taktıklerı oluyor ve kesın çözum saglıyor :)

niye utandığına bağlı bi durum bence.bunun nedenini araştır problemini çözersin.yaptığın işin senin için en doğru şey olduğunu düşünüyosan utanman için bi neden yok.ama çekiniyosan ve kararsızsan bu yüzden utanabilirsin

albüme hazırlık yapıyorum evet bir şarkıcıyım bir çok kez toplum içinde konsere çıktım.. toplum karşısında heycanlanıyorum sadece..
ama bir kaç kişinin önünde şarkı söylemek beni öldürüyor utandırıyor yaptığım iş güzel..beğeniyorlar sesimi ama ben utanıyorum bunu aşamıyorum kızarıyorum.. :Sheycandan elim ayağım titriyor

bir çok kez toplum içinde konsere çıktıysan bu sorunun biraz azlması gerekirdi sanırsam..bende öğrencilerin karşısında 1-2 heyecanlandım sonra geçti..yapa yapa geçecek bişi bu..alışırsın korkma

o da güzel bir psikoloğa gitmen en doğrusu belki bilinçaltında olan bir durumdur yada ne bileyim bi egzersiz filan önerir. devlet hastanelerinden yaralanabilirsin.bakırköy ruh ve sinir hastalıkları tavsiyemdir. maddi durumunu bilmiyorum ama ssk yoksa bile 15-20 liraya görüşmeye gidebiliyorsun.

peki nasıl şarkıcı oldunuz?
bu utangaçlıkla nasıl bu kadar özgüven isteyen bir meslek seçtiniz?

ilk baslarda gözlerinizi kapayıp hiçkimse yokmuş gibi düşünseniz aynı sizin sorununuzu anlatan bir film vardı onu izleminizi tavsiye ederim belki bir faydası olur(ismini hatırlayamadım) umarım çok iyii bir sarkıcı olursunuz

Peki, bir imza alabilir miyim lütfen-tatlicadiarzu-

İş görüşmelerinde tıkananlar için karşındakini çıplak farzet derler ama sahnede de işe yarar mı bilemiyorum.

Kendine biraz zaman tanıdıktan sonra eğer hala aşamıyorsan,profesyonel yardımla halledersin.Anladığım kadarıyla çok içinden çıkılmaz bir halde değil,rahatsızlık veriyor o kadar.

Kolay gelsin,başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…