Konuyla ilgisi yok fakat, şu cümleyi kullananları görüyorum arasıra ve cidden rahatsız oluyorum.Karşılaştıklarımızın belki çoğu öyle diye bir ırkı ya da bir topluluğu yargılama hakkımız var mı?
Evimize taşınacağımızda,eşim,yıllar önceden,ta çocukluğundan tanıdığı bir hurdacı amcayı,eski bulaşık makinamızı alması için eve çağırdı,ki
bu bahsettiğiniz insanlardandı.
Adam eşimin evde olmadığı bir sırada geldi.Yemin ederim,onun hurdacı ve çingene olduğuna kimse ihtimal vermezdi.
Tertemiz ütülü kıyafet,pırıl pırıl traşlı,eli yüzü tertemiz bir amca...
75lerde varmış yaşı,ancak 60 gösteriyor.
Hanım kızım,x bey oğlum evde yok madem,sonra geleyim dedi.Bende,amca,onca yolu gelmişsin,komşunun oğlunun yardımıyla evden çıkarırız şimdi,al götür de kalabalığından kurtulayım dedim.
Makinayı arabasına yerleştirince,kızım,üzerimde para yok,ister sonra vereyim,istersen yerine şu mutfak plastiklerinden al dedi.
Dedim bana birşey lazım değil amca,al götür helal olsun.
Adam,1 ay sonra eşimin çalıştığı yeri bulmuş,parayı ısrarla vermiş.Evimize taşındığımızı görünce de"ooo bu güzel eve,güzel bardaklar yakışır."diyerek,arabasında o anda bulunan su bardaklarından bir takım hediye etti.
Yani diyeceğim o ki,insan insandır,iyisi kötüsü pisi her ırkta vardır.Siz ve sizin gibi düşünenler böyle yazınca,daha geçenlerde vefat eden o zarif amcanın naaşını ayaklar altında çiğniyormuşsunuz gibi hissediyorum,bu da beni çok üzüyor.Ben karadenizliyim,siz kimbilir nerelisiniz,birimizin birimize ne üstünlüğü var?