- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
onun bebek olmadığını bilmesi gerekiyor.Ya onun yorulması da nazından, biliyorum da yine nazlıyorum. Aa yoruldun mu oturalım dinlenelim.
Kardeşini hep kanguruda taşıyorum, çok merdivenli yolumuz, rampa yok. Özeniyordur diye, evde de onu taşıyorum mesela.
Ya aslında işte ne gerekiyorsa yapıcaz da yeter ki mutlu olsun. Ama olmuyor ya...
bebek yürüyemediği için kucağımda taşımak zorundayım, henüz ellerini kullanamıyor, ben onu doyurmak zorundayım. büyüyüp senin gibi harika bir çocuk olduğunda hep beraber yürüyeceğiz ve beraber yiyeceğiz oğlum gibisinden konuşmalar yapmalısınız bence.
mesela bazı ebeveynler büyük kıskanmasın diye, onun yanında küçüğü ihmal eder, ilgilenmez, hatta abartıp seni daha çok seviyorum, onu az seviyorum der. işte bu tavır, küçüğü düşman olarak algılamasını güçlendiriyor.
ben ilk başta benzer hatalar yapınca sistemi değiştirmeye karar verdim. büyüğün yanında küçüğü sevdim de şımarttım da her şeyi yaptım. kızım başta öfkelendi ama ben devam ettim ve bu kez benimle arasını iyi tutmak için kardeşlerini benden çok sever oldu, benden daha çok öper oldu. şimdi onların avukatlığını yapıyor bana karşı. ben az sinirlensem anne kızma diyor.