- 29 Mart 2010
- 6.066
- 72
- 163
- Konu Sahibi ipektuncer
-
Babalar günü içinde bence sadece telefon açın...
Eğer bir ışık görürseniz evine gidersiniz sizde uygun görürseniz tabi...
Allah merhamet versin ya ....
benim anlamadığım şey bukadar olayın üstüne kızınızı niye üvey annenize baktırttınız ?ben değil kızımı güvenip bırakmak yüzlerine asla bakmazdım...
Denemiştim 2 sene önce..
Yüzüme kapattı..
Ondan önceki sene de hediye alıp gitmiştik, kızım vermişti. Kaldırıp fırlattı hediyeyi, açmadı bile.
Sonra oğlunun kullandığını gördüm o hediyeyi.
Şimdiye dek ona ne alsam hep oğluna verdi.
Hep iyi markalar aldım.
Kendisi giydiğinde değil, oğlu giydiğinde daha mutlu oluyormuş, karısı öyle söyledi.
Allah belalarını...
Neyse..
Üveyannene çocuk baktırman bana hiç garip gelmedi..Elalem,bakıcı yok bilmem kim bakacağına üveyannen bakmış daha iiyi..Hem çocuk seviyorda diyorsun..
Fakat ne kadar zor şeyler yaşamıssın..İnsan şu dünyada anasına-babasına güvenemeyecekte kime güvenecek bilmiyorumama çok güçlü bir kadınsınki hala dimdik ayaktasın..Tebrik ederim seni..
not:bu arada konu baya bir ilerlemiş sadece baştaki yorumlara baktım :))))
O para benim cebimden çıkacaktı zaten, ister bakıcı, ister üvey annem.
Ama üvey annemin bakması bana çocuğum için güven ortamı sağladı.
Dedesinin evinde bakılmış oldu. Dedesinin gözetiminde.
En azından kötü muamele görmediğine emindim.
Bu sebeple yabancı bir bakıcı tercih etmedim cnm.
Denemiştim 2 sene önce..
Yüzüme kapattı..
Ondan önceki sene de hediye alıp gitmiştik, kızım vermişti. Kaldırıp fırlattı hediyeyi, açmadı bile.
Sonra oğlunun kullandığını gördüm o hediyeyi.
Şimdiye dek ona ne alsam hep oğluna verdi.
Hep iyi markalar aldım.
Kendisi giydiğinde değil, oğlu giydiğinde daha mutlu oluyormuş, karısı öyle söyledi.
Allah belalarını...
Neyse..
canım sen ilk evi vermişin babana daha sonra neden onu almadın dava açıldığında niye ikna oldunSenin hakkın olan evi gözgöre göre vermişin babana.. Daha sonra bunları geçtim neden çocuğunu böle düşünen böle bir zihniyete sahip birisine sana onca şey yaşatan üvey annene emanet edebildin Neyse artık olan olmuş bundan sonra sana tavsiyem hiçmi hiç onları düşünme arama sorma aradıklarında açma muhatap olma bile sil at hayatından kendi aileni çocuğunu düşünn
Canım baştan sona bütün yorumları okuyamadım ama benim de aklıma takılan sorunun cevabını aldıktan sonra son sayfayı da okudum ve cevap yazmaya karar verdim...
öncelikle Rabbim sana öyle bir sabır ihsan etmiş ki, bu insanlara sabretmişsin. senden giden gitmiş ama inanıyorum ki ahiret inancı olan birisin, eden bulur, bir mizan elbet kurulacaktır...
bana da okuyunca garip gelmişti neden o pis kadına emanet ettin diye (pis derken işte,kötü niyet...) ama sonra şunu düsündüm, baban belki sana türlü dolandırıcılıklar yaptı,şeytanlıklar etti. ama "dede" deyince, çocuguna karşı masum bi sıfat bu... ve dediğin gibi bi yabancıdan iyidir mantıgını böyle düsününce anladım...
bu olay da benim bile içimi acıttı ki Rabbim sana sabırlar versin,sabrını arttırsın... sanırım artık bu insan için değmez böyle girişimler,onun gözünü oğlu bürümüş,karısı bürümüş,para bürümüş... bunların başına bişey gelse ne yapar acaba! Bunlar kalıcı şeyler mi ki,Allah onu öyle bir sınar ki... ama sınamazsa eğer işte o zaman korksun, cünkü demekki Rabbim onun hesabını ahirete bırakmıs demektir... yani şöyle düsünme canım "onların parası var,evi oldu,arabası oldu,hepsi benim sırtımdan oldu,onlar safa sürerken ben cefa üstüne cefa çekiyorum." deme... biliyo musun, Allah bu dünyada zalimi cezalandırmıyorsa o zalimin vay haline ki hesabı ahirete kalmış demektir....
Allah senin,masum kızının,doğacak masum oğlunun,eşinin yüzünüze baksın... borçlarınızı ins hemen ödersiniz,Rabbim bu adamın da kadının da pek kıymetli oğullarının da kötü niyetlerinden,kötü planlarından,kötü gözlerinden-sözlerinden sizi korusun.... Allah yardımcın olsun canım,ahirete inandıkca rahatlayacaksın emin ol... zalimin zulmu baki değildir.....
Nasıl güzel yazmışsın, çok iyi geldi bana..
Bunca fenalıklarına rağmen hala refah içindeler, uzaktan bakınca mutlu da görünüyorlar.
Demek hesap ahirete kaldı, belki annemin de söyleyecekleri var, belki orada hep bir araya gelince kurulacak mizan.
Sağol canım.
Belki siz de düşünmüşsünüzdür ama, ileride çocuklarınızı uygun bir dille dayılarına karşı uyarmakta yarar olabilir. Onu da korkarım ki, paragöz yetiştirmişler. Evi, arabası olduğu için çalışmadan yaşamaktan falan bahseden, benzin parasını konu eden biri olmuş, yarın öbür gün çocuklarınızın da canını yakmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?