Valla konu nereden baksan elinde kalıyor
1) KK'da dini içerikli konu açmak yasak.
2) Allah için tutmayana 'ölümü gör' diye mi tutturacaksiniz?? Neden adama yalvarıyorsunuz?
başkasının tutmadigi oruçtan hesap vereceğinizi mi düşünüyorsunuz? Din -inamc kişiye özgü değil mi? siz kendinizden sorumlusunuz. O kendinden sorumlu. Bunca israr niye?
3) siz orucken evde birşeyler atistirmasina takilmissiniz.
Sizinle aynı evde ama oruç tutmuyor diye aç ki kalsın? Ya da siz adetliyken eşiniz orucsa yemek yemiyor musunuz?
Elbet yiyorsunuz. Eşiniz gelse gitse 'bana saygı duy . Bir de çay demlemissin. Bana saygı duy,bir de fındık yiyorsun' dese tepkiniz ne olurdu ?
Adam yemek yerken odaya girmeyin, canınız cekiyorsa.
Ki nefs terbiyesi değil ki oruç bir yerde? Canınız da cekebilir. Bugün Tv'de hatayli bir usta geleneksel yöntemle künefe yaptı, nasıl Canim çekti. Yasaklı sehirdeyim, lokantalar kapalı..sipariş de veremem. Ne yapayım yani, RTÜKe mi şikayet edeyim?
Hem yakinda çocuk sahibi olacaksınız, yemek yapip yapıp cocuga yedireceksiniz oruç oruç. O zaman canınız çekecek mi?
Bence mesele can çekme meselesi değil, oruç tutmayan eşe sinir olup ne yapsa batma meselesi.
Diğer konuya gelince , adam belli ki size eziyet etmeyi seviyor. Oturmaniza tahammülü yok. Yani oruç tutan insanı erkenden uyandırıp 'kalk yemek yap' demek, evde devamlı bayram temizliği beklemek... Evlenirken hayat eşi olmak için mi evlenmiş, yatili hizmetçi mi almış belli değil.
Ne denir ki böyle bir adama... Karşılıklı birbirinizi sinir edip duruyorsunuz sanirim evde.
Ekleme:
ben adet olup oruç tutmadığım zaman bana sen adet olup yemek yersen ben de oruç tutmam bozarım vs diyordu. Benim yanımda yeme ben evdeyken yemek yeme diyordu.
Bunu ben yeni gördüm.
Bu ne yaaa...adam hayatı sana zorlaştırmak için var. Sen adama baskı yapiyorsun diye rahatsız olmuştum okurken ama adam da baskının alasını yapıyor. Oyle adama az bile uyuz oluyorsun.
Allah sabır versin