Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Aileye tabi yardım edilmeli ama zor durumdayken
Bak mesela şunu söyleyeyim
Görümcenin düğünü oldu
teyzeye halaya felan 300-500 liralık hediye aldılar
Biz hem kv nakit verdik hem ona nişanda düğünde hem eşim hem ben altın taktık
Ama karşılığında o millete dağıtılan pahalı hediyeleri geç
Kv nin hazırladığı hediyeden bile vermediler
Bir patik havlu sıkıştırdılar elime
Ama ben önemsemem böyle şeyleri ki
Ama onlar beni salak zannediyor

kaynın görümcen yardım etmiyorlar mı?

Kafan epey karışık.. önce bi kafanı topla sakince karar ver hangisi daha iyi olucak diye.. çocuktan sonra ayrılık çok zor oluyor hele kızın ailesi nerdeyse hiç istemiyo boşanmayı.. Allah yardımcın olsun arkadaşım.. hakkında hayırlısı olsun inşallah...

ailene de rest çekersin gerekirse. ama sen hazır değilsin.
acele etme, kendini hazır ve güçlü hissedene kadar.
dediğin gibi iyi hissedeceksen psikolojik destek al.
yatak ayırmak işe yaramazsa ev ayırırsın, o da olmazsa artık her şeyi denediğine inandığın zaman da boşanma davanı açarsın.
ama sakın kendini suçlama eşin veya ailen ne derse desin. sen zaten elinden gelen her şeyi yaptın.

Evet ilk işim psikologa gitmek
Bir kaç haftadır beynim çok meşgul
İnsanlara saçma sapan isimlerle hitap eder oldum
Unutkanlık başladı

Evet görüştüm psikologla bu hafta gideceğim
Ben nezih sakin bir ailede büyüdüm böyle kavga tartışma görmedim
İnanın son bir kaç haftadır belirli şekilde unutkanlık başladı
Ruh sağlığı bozuk insanlar bozdu herşeyi mi
Evet boşanmayı düşünüyorum
Artık düzelmeyecekse böyle gitmeyeceğine de eminim
Ama şöyle silkelenip ayağa kalkacak gücü göremiyorum kendimde
Belki bir kaç ayı daha hak ediyorumdur
Evliliğim ve eşim değilse bile kendim
O gücü toparlayabilmek için

Boşanma kararı almak için yeterli gerekçeleriniz olmadığını düşünüyorum.
Mesela sevmiyorum deseydiniz, direkt boşanmalısınız derdim..

Boşanma kararı almak için yeterli gerekçeleriniz olmadığını düşünüyorum.
Mesela sevmiyorum deseydiniz, direkt boşanmalısınız derdim..
Malesef seviyorum
Ama bir tek ben seviyorum
Karşılığında ne sevgi görüyorum nede fedakarlık

canım herkes çekti katlandı diye sen de o yolu tercih etmek zorunda değilsin.
kimisi düzelmiş, kimi düzelmemiş, kimi kocası aldattığı halde affetmiş düzelmiş vs.
mesela bunlar bana uymaz. ben 1 aylık evliyken kv elti kayın eşime beni dövdürmek için çok fişteklediler. kv o kadar emindi ki boşanacağımızdan eşime yeni adaylar gösterme hazırlığındaydı. ben de "ay sabredeyim kazanayım" kafasında değilim hiçbir zaman. eşime hepsinin farkında olduğumu anlattım ve ya ailesiyle beraber insan gibi davranmasını ya da boşanacağımı söyledim ve eşim anında hepsinin önünü kesti. eğer bir aylık evliyim diye sussaydım sabretseydim onların eziyeti bitmezdi.
eşim bu restimden sonra ailesiyle tam bir sene görüşmedi, beni de görüştürmedi. barıştıktan kısa bir süre sonra yine kv kayın boşanma baskısı, küfürler vs yüzsüzlüğe başlayınca eşime daha sert tepki verdim, "ya ben ya ailen" dedim. o gün bugündür yani yaklaşık 1 yıldır kafam rahat. deli miyim elalemin manyaklarının kahrını çekeyim? herkes yerini bilecek.

Ya seninkiler kartlarını açık oynamışlar
Benimkiler çok sinsi
Ben bile şaşırıyorum
Ayy bu insanlar iyimi acaba diyorum
Ha belki iyidirler bilemem ama beni mutlu etmiyor bu iyilikleri
Geçen aylarda bir nişana gitmiştik
Kv yanına eşinden boşanmış bir çocuklu bayan geldi
Kv ile konuştular ama bir ara ahh senin gelinin olmak vardı dedi
Şok oldum
Şakaydı ama eşime söyledim böyle oldu diye
Oda çok kötü oldu nasıl der böyle birşeyi diye
Annesini haşlamıştır eminim ama yinede uzak duramıyor

benim için açıktı kartlar ama eşime göre annesi dünyanın en iyi kadınıydı, bir aylık evlilikte kaç kez tartıştık inan bilmiyorum, kaç kez yatak ayırmaya kalkıştı, inan marketten ekmek al dediğimde önce anasından izin aldı, ekmek alayım mı diye? anası al deyince aldı. ben resti çekince bir anda kör gözü açıldı nedense. sanki bir erkek anaları melek, karıları kız anaları şeytan.

Benimkininde açılır mı o gözü bilmiyorum
Bizimkilerde aşagılık komplaksi var
Birşey oldu mu ahh biz şöyle acılar yaşadık ühüühh ühhüüü diye ağlamaya başlarlar
İşte diyorum ki sizinkilerin kartları açık
Ben anadillerini bile bilmiyorum
Ne konuşuluyor bilmiyorum bile

daha önce birkaç yerde yazdım.
eşimin ailesine bayram ziyaretine gittik yeni evliyken. malum aramız limoni o restleşmelerden sonra. kv nin eltisi eşime dedi ki: senin hanım gelip gitmiyor diye sana yeni eş bakıyorduk. eşim dumur oldu tabi, ben hiç bozmadan:" yeni eş istiyor musun hayatım?" dedim. saçmalama ya falan dedi. ben de onlara döndüm: "benim kocam istemiyormuş, artık bulduğun kızı kendi kocana alırsın da sevaba girersin" dedim. onlara bayram zehir oldu :) kv bana diyor ki sana şaka yaptık, ben de şaka yaptım o zaman dedim.

sen önce kendi gücünü toplamaya bak. evin yansa umrunda olmasın. inceldiği yerden kopacak nasıl olsa. senin vicdanın rahat olsun yeter.

Siz maşallah iyi cevap vermişsiniz
Ben eşiniz gibi donar kalırdım bunlar ne diyor diye
Şaştım kaldım bu insanlara yahu
Bu nee

sen önce kendi gücünü toplamaya bak. evin yansa umrunda olmasın. inceldiği yerden kopacak nasıl olsa. senin vicdanın rahat olsun yeter.
Benim vicdanım çok rahat
İnsanlar kendi vicdanlarını yoklasınlar
Bu saatten sonra
O görümcem evlendi yüzü gülmüyor
Belkide yaptığı kötülükleri çekiyordur

Siz maşallah iyi cevap vermişsiniz
Ben eşiniz gibi donar kalırdım bunlar ne diyor diye
Şaştım kaldım bu insanlara yahu
Bu nee
işte biz kadınlar en baştan yapıyoruz hatayı.
aman kimse kırılmasın üzülmesin, alttan alayım ağzımızın tadı bozulmasın, kocacım üzülmesin vs kendimizi paspas yapıyoruz, sonra bizim ezik olduğumuzu zannedip saygısızlıkla ipleri ellerine alıyorlar.
ondan sonra da yuva için çabalayan yine biz kadınlar oluyoruz üstelik tek taraflı.
koca ve ailesi sefasını sürerken, biz cefa çekip kararsızlıklar içinde yuvarlanıyoruz.

Ya ailesinin umrunda mı sanki
Ben şahsen huzursuzluk olduğunu duyduğum eve elimi kolumu sallayarak aylarca gidemem
benden dolayı da bir sıkıntı çıkar diye ama
bunların umrunda bile değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…