- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi Pink_Women
-
Inanamiyorum, gercekten şoktayim, sanki bu konuyu ben yazdim, resmen benim aynimsin ve esin de esimin aynisi hatta ve hatta esinin ailesi de esimin ailesinin tipkisinin aynisi, eee bu durumda seni benden daha iyi kimse anlayamaz, su an cok iyi her sey esimle ama benim kafamda hala bosansam nasil olur dusuncesi var cunku aile duskunlugu bitmiyor, ailesinin de talepleri bitmiyor, inan ayni donemde ayni psikoloji de olmamiz bile denk gelmis, kaderdaşım benimbazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
Neyse arkadasin konusunu benim konumla karistirdiniz daha cok konusunu karistirmayayim. Iyi gunler dilerimEvlilik iki kişiliktir. O yüzden tek tarafli gitmez. Tek tarafli sürdüren kadinlar var da mutlu olan yok. Basinda kocasi kucaginda çocuğu evinde kv si mutsuz yaşayıp gidiyor.
Halik balik olayi kp e kira yardımında gecerli. Tek tarafli evlilikte olmasi icin mucize lazim.
Bunu sen mi diyorsun? Ne zamandan beri boyle dusunyorsun, bebekten sonra mi degisti dusuncelerinKimse kimsenin kuklasi olmaz. Herkes insanligi kadar insandir. Evlilik emek ister bu benim evliligimse de baska evliliksede aynidir. Emek vericeksin elinden geleni yapacaksin. Keske benim emek verdigim kadar kocamda verse ama olsun tek tarafli da ugrasirim balik bilmezse halik bilir :)
Benim eşimin tek zaafı var oda ailesi
Ailesi için yapamayacağı hiç birşey yok
Sadece onlar var dünyasında bana yer yok
Benimle evliliği bile yok
Sürekli ailesi olsun istiyor yanımızda
4 ay kaynım vardı 1,5 ay kvler
onlar gittikten sonra yalnızca 1 hafta yalnız kaldık
onda da kız kardeşim neden evime gelmiyor diye tartıştı
1,5 yıllık evliliğin 1 yılını onun ailesine bakarak geçirdim
Tahammül edemiyorum
Onun dışında maddi olarak sıkıntı yok
Ailesi dışında başka birşey için kullanmıyor benim iyi niyetimi
bende o 15 yaş büyümekten korkuyorum
bilmiyorum daha mutlu olurum gibime geliyor
tahammül edemiyorum ne ona nede ailesine
Sema Maraşlının okumadığım kitabı kalmadıSizi anliyorum fakat zitlik bozuldugunda sorunlar artar. Internetten hemen su an Sema maraslinin yazilarini okumanizi tavsiye ediyorum size. Evliliginzde harika etkilerini goreceksiniz insallah. Nerelerde hata yaptiginizi anlayacaksiniz Bende okuyorum .
Tatilden kastım canımHani önce tatil sonra ailene gitme planiniz var ya tatil kismini iptal edip uygulanir mi diye düşündüm. Belki esin blöf olmadığını anlayınca tutusurdu.
Orada da hiç birşeye dokundurmuyorlarSiz eşinizin ailesinin evine gittiğinizde de tutumları aynı mı , yine hiç bir şeye dokundurtmuyorlar mı ?
Bilmiyorum ki havalardan mı acabaInanamiyorum, gercekten şoktayim, sanki bu konuyu ben yazdim, resmen benim aynimsin ve esin de esimin aynisi hatta ve hatta esinin ailesi de esimin ailesinin tipkisinin aynisi, eee bu durumda seni benden daha iyi kimse anlayamaz, su an cok iyi her sey esimle ama benim kafamda hala bosansam nasil olur dusuncesi var cunku aile duskunlugu bitmiyor, ailesinin de talepleri bitmiyor, inan ayni donemde ayni psikoloji de olmamiz bile denk gelmis, kaderdaşım benim
onlardan artık bıktımHmm yalniz kalamamaniz kotuymus. Onu bilmiyodum ama iyi dusunun yine de
Anlıyorum bu , yapılarının böyle olduğunu gösterir ama bu sizin evinizde ki tavırlarına mazeret değil . Oğlumuzun evi , bizim evimiz düşüncesini değiştirmeleri gerek . Bu da eşinizin gayreti ile olabilir ancak . Ailesinin size saygı duyması ve o evde 1 değil 2 kişinin yaşadığı ve söz hakkı olduğu gerçeğini kabul etmeliler . Temel sıkıntı bunun gözardı edilmesinden kaynaklı gözüküyor bana göre .Orada da hiç birşeye dokundurmuyorlar
Eşinide istiycektir mutlaka .Psikologtan randevu aldım
Gideceğim bugün
Hangi bir olayı anlatayım bilmiyorum
Aslında utanıyorumda bir yandan
O benimle aynı doktora gelmek istemiyormuşEşinide istiycektir mutlaka .
Çözüm için sebep olsun inşallah .
Çabaladığını görüyorumAnlıyorum bu , yapılarının böyle olduğunu gösterir ama bu sizin evinizde ki tavırlarına mazeret değil . Oğlumuzun evi , bizim evimiz düşüncesini değiştirmeleri gerek . Bu da eşinizin gayreti ile olabilir ancak . Ailesinin size saygı duyması ve o evde 1 değil 2 kişinin yaşadığı ve söz hakkı olduğu gerçeğini kabul etmeliler . Temel sıkıntı bunun gözardı edilmesinden kaynaklı gözüküyor bana göre .
Çok güzel . O zaman eşinize zaman verin , kolay değil ailesine bu durumu kabullendirmek . Hala anlamazlarsa evliliğinizi kurtarmak için mecbur yalana başvurabilirsiniz . Geliyoruz dediklerinde evde yatılı misafirimiz var deyin mesela . Tabii bu sizin ailenizden biri değilde arkadaş olsun mesela ya da ne bileyim daha resmi birileri de olabilir . ( gelinin ailesi geliyor bizde gideriz diye daha fazla hırslanmasınlar diye )Çabaladığını görüyorum
Ama baş edemiyor
Söylediğini duyuyorum ama
Aldırış etmiyorlar
Bu konuda hiç birşey yapmıyor diyemem
Ya bilmiyorumÇok güzel . O zaman eşinize zaman verin , kolay değil ailesine bu durumu kabullendirmek . Hala anlamazlarsa evliliğinizi kurtarmak için mecbur yalana başvurabilirsiniz . Geliyoruz dediklerinde evde yatılı misafirimiz var deyin mesela . Tabii bu sizin ailenizden biri değilde arkadaş olsun mesela ya da ne bileyim daha resmi birileri de olabilir . ( gelinin ailesi geliyor bizde gideriz diye daha fazla hırslanmasınlar diye )
2-3 kez böyle bahanelerle belki farkına varırlar .
Karşınızda ki insanların zihniyeti farklı , haklı olarak anlamakta zorlanıyorsunuz bu nedenle ilk zamanlar tepki vermediğinizi düşünüyorum . Onları değiştiremezsiniz ama zor da olsa size , aile mahreminize saygı duymalarını sağlayabilirsiniz tabii eşinizle ortak hareket ederek .Ya bilmiyorum
Eşim güçlü bir kişilikte değil hani dayanamıyor
Ama kaynım gittikten sonra yoğunlaşmam gereken bir sınavım var
Bu bile aslında gelmemeleri için
Bahane bile değil gerçek
Allah yardımcımız olsun ne diyeyimKarşınızda ki insanların zihniyeti farklı , haklı olarak anlamakta zorlanıyorsunuz bu nedenle ilk zamanlar tepki vermediğinizi düşünüyorum . Onları değiştiremezsiniz ama zor da olsa size , aile mahreminize saygı duymalarını sağlayabilirsiniz tabii eşinizle ortak hareket ederek .
Tek sorun oğlan bizim ev bizim . Böyle tanıdığım aileler var maalesef . Eşiniz huzurlu bir evlilik istiyorsa önce kendi değişecek sonra ailesine bunu kabul ettirecek . Bu değişim için de zamana ihtiyaç var , sizin de biraz daha dişinizi sıkıp sabretmeniz gerek . Bu süreçte misafir almamaya çalışın tabii .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?